icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

didlinka3368
12. okt 2011

@ludka77 Nie, nedotkla 😅 ....v pohode, ja som v tomto tiež iba začiatočník, takže si nechám poradiť od skúsenejších, som si myslela, že ja som si to zle vyrátala 😉 ... ale ten máj by nebol zlý, lebo to má narodeniny môj manžel, ale už 1. 5. takže to by bolo asi skoro...toto písanie je skôr niekedy na škodu ako na pomoc, lebo písaním nie vždy presne vyjadríš čo chceš povedať a potom vznikajú nedorozumenia...ale veď sme predsa dospelé ženy, skoro maminy.... 😉 takže všetko je ok....

genialna
12. okt 2011

@danuskap19 @monuska342 @mimi2811 @lenuska2604 vitajte baby.. a gratulujem.. 😉

mimi2811
12. okt 2011

genialna - ďakujem 🙂

monuska342
12. okt 2011

@genialna dakujem aj ty si tehulka?alebo este len planujes testovat?

ludka77
12. okt 2011

@didlinka3368 presne to hovorím aj ja, že písanie je nafigu. Preto aj na FB už skoro ani nechodím, lebo sa stane že sa zle pochopí čo sa napíše a potom sú zbytočné reči, alebo hádky 🙂 Ak si myslíš, že ste bábo spravili už pred touto MS, tak ako poslednú rátaj tú predtým 🙂) ale veď uvidíš čo ti povie doktorka, že ktorý si vlastne tt podľa sona 🙂)
Inak toto je dobrá stránka, ako správca tehotenstvom 🙂)) 🙂 http://tehotenstvo.academy.sk/index.php

ja NEčakám ms zajtra tak som zvedavá či dorazí, ale určite hej, lebo sme sa cez plodné nesnažili ale až pod 🙂 😝

lenuska2604
12. okt 2011

lucy125, genialna ďakujem za privítanie 😀
no mne zatiaľ zle nebýva, dúfam, že ani nebude 🙂 zatiaľ nepociťujem žiadne príznaky.. teda okrem bolesti pŕs..
tak uvidíme či sa to zmení.. ale už som veľmi nedočkavá, veľmi sa teším na našu bodku z ultrazvuku ako sa bude zväčšovať 😀

didlinka3368
12. okt 2011

@ludka77 ..nuž už je to raz tak, ale ako som písala sme dospelé ženy, takže sa tu snáď nebudeme urážať 😉
Tak to som netušila, že sa to berie takto, lebo lekárka sa pýtala na moslednú menštruáciu, ja som jej povedala tento dátum a ona to ďalej nerozoberala ... no veď uvidíme časom podľa ultrazvuku 🙂
Ďakujem za ten link...

Nuž držm palce nech ms nedorazí a nech sa ukážu tie vytúžené // .... 😉

katti77
12. okt 2011

tak moje hcg na 33 DC je 2268

genialna
12. okt 2011

@monuska342 ja som uz testovala davnejsie.. len som este nebola u Dr. Vcera som mu volala a dohodli sme sa na zajtra. To uz by som mala byt 6+3tt. Dufam, ze mi potvrdi tehu a pri velkom stasti uz snad aj srdiecko uvidime.. 😉 Pokial tehu nemam potvrdene, nechcem si to do statusu davat.. 😉
Myslim si, ze tie testy spolahlive su.. resp. vacsina z nich je.. Ved skus si kupit aj nejaky iny a nap. zajtra ho urobit. Aj kolajnicka by mala byt silnejsia a tiez aspon stratis pochybnosti.. 😉

genialna
12. okt 2011

Baby, este nedavno som tu pisala ako mi zle nie je, nic ma neboli.. Tak aby mi nebolo luto, vsetko toto prislo koncom 6tt.. Ked som hladna, je mi zle od hladu, ked sa najem, je mi tazko.. Idealne obdobie je, ked prave jem.. No ked to takto pojde dalej, nechcem vidiet to cislo na vahe v 9 mesiaci... 😠

klobucik
12. okt 2011

@genialna ja mam podobne pocity 🙂 najprv som strasne hladna co som nikdy nebyvala rano ... pocas jedenia uz citim ze mam dost a o 5 minut opat pocit hladu 😀 Tiez som zvedava na svoju vahu v 9 mesiaci 😉

genialna
12. okt 2011

@klobucik no snad s prvym trimestrom skoncia aj tieto stavy 😠

oktavia
12. okt 2011

ahojte baby, môžem sa k Vám pridať? Pred pár dňami mi na teste zablikalo vytúžené +, tak sa veľmi teším a dúfam, že to nezakríknem. Kedy je najlepšie ísť k doktorovi, aby už niečo na ultrazvuku videl? Neviete ako je to s antibiotikami na začiatku tehu? Ja som brala pred dvoma týždňami antibiotiká, čiže zrovna v čase oplodnenia.Tak neviem, či to nemohlo nejak poškodiť plod.

lucy125
12. okt 2011

@zuzu4444 No som rada, že nie som sama, lebo je to otras, keď som hladná zvraciam od hladu, keď sa najem idem von jedlo a po pri tom ma skoro stále tačí žalúdok 😒 😒 snáď to nebude trvať dlho, doteraz som okrem podbruška a prs nemala nič a už tri dni zvraciam, prišlo to úplne nečakane a to ma ani žiadne pachy neznervozńujú ☹ strašné niečo.

justonka
12. okt 2011

Ahojte babenky, tak ja som dnes bola na endokrinologii rano na lačno na krv.. no skoro ma porazilo bola som tam už o 7:30 na lačno že však to bude rýchlo no houby houby zlata rybka o cca 8 smej ma vzala že čo teda chcem že nie som v zozname tak jej vravim že som s doktorkou volala že som tehotna a že kedy mam prísť tak ma vsunula na dnes a ona že aha už to tu vidim chcodte do čakarne cca o 9 tej ma zavolala to som už mala od hladu hviezdičky a bola som rozhodnuta že ak dalšia nebudem ja tak odchádzam do bufetu si kupiť niečo na zhryznutie... naštastie ma vzala...ale poviem Vam... brala mi krv cca do 5 skumaviek ruku mam modru až no... železo, hormony, glukoza a neviem čo ešte krvny obraz a čo ja viem čo... v piatok budu vysledky aby mi stanovili hormony počas tehu... tak čakam do piatku a uvidim čo bude...

20. 10. idem na gyndu tak som tiež zvedava čo bude.. či mi to potvrdí a povie že je to OK, na tu druhu možnosť nechcem ani myslieť... ale mam strach lebo ma pobolieva podbruško stále...

zuzi241
12. okt 2011

@oktavia tak teda vitaj medzi nami.srdiecko je vidiet az okolo 6. tyzdna na usg,cize zrejme mas este chvilku cas.v kazdom pripade az pojdes k dr.povedz jej o tom,ze si uzivala ATB,ona ti povie najlepsie,ze co a ako...

zuzi241
12. okt 2011

@justonka neboj sa,urcite bude vsetko ok,mna tiez brucho pobolieva od sameho zaciatku 🙂 aj v prvom tehotenstve som to mala...

zuzi241
12. okt 2011

@lucy125 preeeesne toto zazivam aj ja!tri dni mi je zle neskutocne!!hlava ma boli,zvraciam a mam pocit,ze je to cim dalej tym horsie...

oktavia
12. okt 2011

@zuzi241 ďakujem za privítanie, si to už nepamätám presne ako som bola pri prvom,tak preto sa pýtam, aj bolesti v podbrušku mám stále, je to normálne?

katti77
12. okt 2011

@oktavia aj ja mam bolesti ako by som mala dostat mrchu, niekedy bezim na wc ci nahodou neprisla, ale tak hadam mam pokoj 9 m 😉, mne zatial (klop klop klop) nie je zle, len ma prsia bolia a to podbrusko, dufam, ze ma ranne nevolnosti preskocia 😀

zuzi241
12. okt 2011

@oktavia tie "bolesti" su skor take ako ked by si mala dostat menzes...alebo aspon u mna to je cosi take podobne..niektore zeny mozu mat aj slabsi vytok sfarbeny,ked sa vajicko zahniezduje...bolest je kvoli zacsovaniu tomu,ze maternica sa zvacsuje..

danuskap19
12. okt 2011

@didlinka3368 ja sa citim dobre vobec my nebyva zle no len tiez ma sem tam bolia prsia ale inac je vsetko ok.naplno si uzivam tehotenstvo 🙂

oktavia
12. okt 2011

@katti77
@zuzi241 presne také bolesti sú to, akoby som mala dostať a utekám na wc sem tam pozrieť, či aj neprišla 🙂 ale robila som test, tak hádam ukázal pravdivo

monuska342
12. okt 2011

@genialna vazne?tak super tak ty prajem aby vsetko dopadlo na 1 😉 juuj aj ja by som uz chcela ist k dr dnes som si robila ten testika tak by som chcela vydrzat do piatku a rano testnut aby uz bola ciarka aj trosku silnejsia...len ta moja nedockavost musim sa premoct 😎

lucy125
12. okt 2011

@zuzi241 Ja mám proti nevoľnosti Cocculine homeopat. lieky trošku to pomáha a vraj sú aj zázvorové lizatka a zázvorové tabletky od nevoľnosti, asi skúsim kúpiť čo to urobí. 😒 Inak neviem čo je horšie, či som najedená, alebo hladná, vraciam tak či tak 😒 .Aj pri prvom ti bolo tak zle?Ja čakám prvé, tak je to pre mńa všetko nové 😉

lienocka23
12. okt 2011

@oktavia - aj ja este stale mavam tie bolesti v podbrusku, uz nie su take silne ako na zaciatku, ale este stale su.

Juj baby, ale sa to tu rozbieha, samozrejme vsetkym drzim palceky. Trosku dlhsie som tu nebola, snazila som sa vyliecit z tej mojej nadchy alebo co to vlastne bolo a dufam, ze uz ma najblizsie ziadna choroba tak skoro neprepadne. Ja mam najblizsiu kontrolu. teda uz 1. poradnu naplanovanu u doktorky na 10.11. tak obaja s manzelikom verime, ze bude vsetko tak ako ma byt. 😉

happy8051
12. okt 2011

kocky caute, pridavam sa 🙂 este predychavam sok, len pred par minutami som nasla //

happy8051
12. okt 2011

@oktavia ahoj. pri prvom babatku som mala rovnake pocity ako ty a teraz tiez. vtedy sa uhniezduje vajicko. takze cim viac to boli tym lepsie sa uhniezduje 🙂 mna teraz strasne bolia vajecniky

oktavia
13. okt 2011

@happy8051 gratulujem 🙂 ja sa akurát dnes idem objednať k doktorovi a spýtať sa na tie antibiotiká čo som brala, dúfam, že toto tehu budem mať bezproblémové a bábätko v brušku vydrží až do konca a nebude sa ponáhľať na svet ako moja mala.

firstbaby
13. okt 2011

@happy8051 ahoj, gratulujem k tehu. Pozeram, ze tiez druhe mimi cakate 😉 Vsetci dookola mi hovoria, ake to bude narocne mat taky maly rozdiel medzi detmi a ty dokonca budes mat este mensi ako my a urcite sa velmi tesis. 😉 Zelam prijemne tehulkovanie 🙂