icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

firstbaby
14. okt 2011

@bleelka aj ja som toto riesila, ale po rozhovore s mojim uzasnym gynekologom niet dalej co riesit 😎 pokial nie su zdravotne komplikacie v tehotenstve, postup je taky, ze dietatko v brusku je automaticky, prirodne prvotne vyzivovane a potom idu ziviny do mliecka a tie nase cuckane predsa len daco z mliecka dostanu 😉 komunikovala som s prsky a so strapco o tychto veciach, o pripadnych vitaminoch pre dojciace matky v tehotenstve a vysvetlili mi to na super urovni. Ak mas nejake pochybnosti alebo otazky, oni su tie kompetentne lebo si tym uz obe presli 🙂 V ktorom si asi tyzdni a uz si bola u doktora?

lucy125
14. okt 2011

@didlinka3368 Ďakujem pekne, budem sa držať 🙂 však čo iné my zostáva nie?A snáď tu cestu do BA prežijeme, však tam ideme na prvé sono srdiečka 😀 😀 (vrecká na nevoľnosť) mám už kúpené. Veru ani mne nebolo doteraz nič, do nedele, my ni nebolo, v pond. ráno mi už bolo zle od žalúdka a večer som už zvracala a takto to ide celý týždeń. Inak okrem toho som stále hladná 😒 No však aj ja dúfam, že najneskôr do 12tt nevolnosti skončia a bude mi super, nudem si naplno užívať tehu.Aj ty moja sa držkaj, veľa šťastia a síl 😉 😉

z.vrablova
14. okt 2011

@klobucik ... pocula som, ze ma dr. Pal super ordinaciu, aj za to platis nieco extra, ked ti robi utz? Ja chodievam k Ligusovi, a aj u neho platim 7E za ultazvuk a na podrobnejsie vysetrenie posiela do Gynstaru, kde sa plati v 12tt, 20tt a tiez prietoky v 30tt.... ale zase ja by som ho ako lekara nemenila ani za nic... mne pomohol pri 1. tehu a dokonca po nasadeni liecby som po 7mes snazenia otehotnela hned po prvom cykle... je to pre mna pan doktor... A byvam na Svaboch. Ty si odkial?

klobucik
14. okt 2011

@z.vrablova no zatial som neplatila nic aj ked na dverach ma v cenniku vypisane ze sa plai 6 eur sono na urcenie tehotenstva 😕 ja som pri nom prve tehu nezazila cize neviem ako to funguje 🙂 ja som zo Sidliska 2

z.vrablova
14. okt 2011

@klobucik ... Vazne? Ja mam rodicov na sidl. 2.... podla fotky mi nie si povedoma... si rodacka zo sidl 2? ci pristahovana? My sme sa na Svaby pristahovali pred 2,5rokmi

adulka165
14. okt 2011

@firstbaby aj ja idem 19. na sono a aj k lekárke (ale už som bola na krv na gynde tak mi povedala že to vyzerá na 8.6. 🙂 teším sa že nás je tu toľko a že to prežívame rovnako radostne

natalia777
14. okt 2011

ahojte baby, mozem sa pridat? este nemam nic potvrdene este som nestihla k lekarovi 😅 ale tak testy ukazuju II ciarky 😅 😅 🙂 🙂

firstbaby
14. okt 2011

@natalia777 jasne, bez debaty 😉

natalia777
14. okt 2011

@firstbaby diky 🙂 a tesim sa aj ze v tejte teme su aj kocky co uz maju aspon jedno dietatko 🙂 a aj tie co sa tesie na svoje prve pokladiky 🙂

bleelka
14. okt 2011

@firstbaby strapco poznam, ona je dokonca s nasej sukromnej temy, rodili sme v priebehu par tyzdnov aj prve, je to skvela baba, poradi aj ORL zalezitostiach kedze je ORL doktorka. tu druhu nepoznam. ale tiez som pocula, ze vela lekarov uz toto neriesi, jedine ak by boli komplikacie a kontrakcie, tak odstavit.... tak snad nebudu a odstavia sa drobci sami. ja som v 5tt, k dokimu idem az v piatok, dnes som volala kedy mam prist a ze koncom buduceho tyzdna aby uz bolo aj nieco vidiet... dost sa este stale bojim, ale to sa budem cely 1.trimester ako sa poznam... pre mna je tehotenstvo cisty stres, 1.trimester sa bojim aby sa to udrzalo, 2. predcasneho porodu a 3.porodu aby to dobre dopadlo 🙂))) hrozna som, ale verim tomu, ze pri malej nebudem uz mat na take myslienky tolko casu ako ked som ju nemala ;) takze kojenie nechavam na nu a snad ma nesklame a aspon to nejako obmedzi, mna to neobmedzuje, jedine aby to babu v brusku neskodilo, ale ked hovoris aj ty, ze nie, tak som kludna ;)

firstbaby
14. okt 2011

@bleelka hlavne no stress, baby v brusku vsetko citia, vytvor si pohodu, sustred sa na dcerku a pripravujte sa spolocne na babo...🙂 a kojenie tiez podla mna neries, priroda vsetko zariadila tak, aby to bolo ok aj pre dcerku aj pre drobceka v brusku...to mi tie kocky hovorili, tak len opakujem ich slova...🙂 mala ti este plienkuje?

natalia777
14. okt 2011

a uz ste boli vsetky u lekarov? bolo uz nieco vidno?a ak ano, co? ja som este nebola a podla kalkulacky mi to vychadza niekedy okolo 17 juna

natalia777
14. okt 2011

@bleelka mam velmi podobne myslienky na tehotenstvo, velmi sa obavam aby som aj druhemu mohla dat to co som zatial dala prvej dcerke a na druhej strane aby som aj mojej prvej dcerke davala nadalej to co potrebuje, v plnej miere, dufam ze je to dostatocne popisane a ze ste pochopili 😅

bleelka
14. okt 2011

@firstbaby dakujem krasne za ukludnenie 🙂 nie, neplienkuje, ale na spanok davam, i ked uz davno su suche. Ale este obcas sa pritrafi nehoda ked je zabrata do hry, alebo nie som nablizku aby mi povedala, ze potrebuje ;)

bleelka
14. okt 2011

@natalia777 mne vychadza podla ms 18.6 a podla ovulky 20.6, a k lekarovi mam ist az koncom bud. tyzdna, ze teraz by nic nebolo vidiet.... ale aj tak aj o tyzden bude len gestacny vak vidno predpokladam...

firstbaby
14. okt 2011

@bleelka sikovna🙂 dievcata su velmi sikovne, moja uz vyse mesiaca neplienkuje, na noc jej davam , ale tiez vacsinou sucha plienka 😉

natalia777
14. okt 2011

aj moja kocka je uz asi dva mesiace bez plienky, ale na noc ma aj cez den ale to je vacsinou sucha 🙂
no ja sa chystam k lekarovi niekedy okolo 24 tiez nejdem preto ze by este nebolo asi vidno a by som sa len strachovala

bleelka
14. okt 2011

no aj vy ste sikovneeee. ja som ju zacala trenovat v juni, ale na von sme davali, teraz uz asi 2 mesiace je uplne bez plienok, no zacali sme skoro, uplne postaci od 2 rokov, potom by to slo rychlejsie. my sme v podstate trenovali 4 mesiace :( toto druhe super vychadza na leto ked dovrsi 2 roky, pred 2 rokmi je moc skoro podla mna, zbytocne to dlhsie trva potom ..

natalia777
14. okt 2011

@bleelka my sme tiez zacali trenovat v juni a dotiahli sme to az v auguste do uspesneho konca 🙂 ale tak v lete mi to vobec nevadilo, ze sa aj pocikala a tak rychlo vsetko schlo a bolo teplo

bleelka
14. okt 2011

@natalia777 jeeemine, babule vy ste sikovneeee

natalia777
14. okt 2011

baby tak ja si uz idem lahnut ku mojej malej 🙂 dobru nocku

manamani1
14. okt 2011

@natalia777 kedy si mala poslednu mrchu?

monuska342
15. okt 2011

ahojte baby tak uz vam aj byva zle??ja zatial ani neviem ze som tehotna 🙂

cajova_lienka
15. okt 2011

tak zienky nakoniec k vam asi patrit nebudem ☹ napriek vsetkym pocitom aj 3 test negat. buduci tyzden zbehnem na gyndu preco to podbrusko boli, z coho mam vytok a byva mi spatne ☹

petuska123
15. okt 2011

@monuska342 ahoj ja som na tom podobne.nieje mi vobec zle

klobucik
15. okt 2011

@cajova_lienka kedy si mala dostat mrchu ? pretoze u niektorych bab sa ukaze pozitivny test az tyzden po

cajova_lienka
15. okt 2011

@klobucik ani srnka netusi - poslednu som mala v polke aprila ked som bola na kontrolu po 600nedeli. a kedze kojim dalsia nikde 🙂 ale info mam ze otehotniet sa da aj tak....... len mne vysli tri testy s odstupom 1 tyyzdna negativne. - prvy a aj 2 som robila asi priskoro ale ten dnesny si myslim ze uz priskoro nemohol byt.....

monuska342
15. okt 2011

@petuska123 ja si to zatial uzivam lebo pri prvom mi bolo hrozne zle ale aj tak nevolnosti zacinaju az okolo 7tt...tak uvidime..a bola si aj u doktora?

mimi2811
15. okt 2011

ahoj dievčatá no k tým nevolnostiam, mne napr. začali už v 5tt

mimi2811
15. okt 2011

jooj žienky, v paneláku niekomu nečo asi vykypelo to je smradúúúú som skoro šabľu hodila kým som prišla k nám 😖