Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@justonka takýto prístu som zažila aj ja na jar v MT tiež pri potrate, mňa tam vtedy tá " milá lekárka " nechala na stole, tá nádoba podomnou a rovno, že zlezte si dole ako ani sa neunúvala to dať preč ja som šla z toho stola zosipaná keď som to tam videla a na sone ma dorazila, a čo však ste mladá - a chcela ste ho?
A ja,že ako sa to môže pýtať však som natoto bábo čakala roky...a to už vedela že je zle tak volala sestričke aby mi pichla niečo na ulľudnenie....... Ako je to strašné a ten prístup, žena príde o dieťa -tá bolesť sa nedá opísať a oni sa ťa opýtajú takéto veci. 😠
Tiež sa preto bojím ako toto tehu dopadne,ale dúfam a sama sebe držím palce, že dobre.
baby teda natrafit na takych lekarov........radsej sa nevyjadrovat. Ja som s mojou gynekologickou zatial spokojna, aj ked ma na zaciatku trosku vystrasila, ale nezazlievam jej to..... Zazila som skor negativnu skusenost s endokrinologom, ktory zastupoval moju lekarku. Kedze mam vyoperovanu stitnu zlazu, tak som chcela od neho vediet ako od odbornika, ci mi neuskodi, ked budem uzivat vitaminy pre tehotne, lebo takmer vo vsetkych sa nachadza jod, a kedze uz stitnu nemam, ci mi ten jod nemoze uskodit. A miesto toho aby mi ako odbornik poradil, tak ma len ironicky a arogantne vysmial, ze ci si myslim, ze s tymi vitaminmi otehotniem, a ze sa mi to podari tak skoro. Cize ziadna odpoved, len trapna poznamka. Tiez to bol lekar ktory ma tak do max.35 rokov. Ziadna empatia. A to mi este povedal, ze ak sa mi aj podari otehotniet, tak ze staci aby som prisla na kontrolu do konca 18.tyzdna. Ze to staci, co sa mi nezdalo. Gynekologicka ma ale poslala, ze do prvej poradne chce mat vyjadrenie od lekarky. Tak som im tam zavolala a sestricka ma hned zavolala na krv, a ked ma objednavala, tak som jej povedala, ze ale chcem len termin, kedy bude ordinovat moja lekarka. Idem tam v utorok, tak som zvedava aky bude jej nazor na tie vitaminy.
@cajova_lienka ahoj, neviem ci to moze byt tento pripad, ale aj mna niekedy pobolievalo podbrusko.ked som to povedala kamoske, tvrdila mi to iste a zevraj to je v strede cyklu, resp. potencialneho cyklu v tvojom pripade a je to dobre, lebo vraj pracuju vajecniky. Neviem ci je to tvoj pripad...drzim palce pri snazeni 😉
@danuskap19 ahoj,ja som si kupila centrum materna, ale kedze ja som taky "freak" co sa tyka ecok, tak som si vyhladala jednotlive ecka z materny na nete a bola som dost sokovana 😢 kedze este kojim dcerku, tak si urcite pokecam s gynekologom v stredu na prehliadke.Beriem kazde rano cecko 250 mg a zdrava strava zatial 😉 a veeeeela tekutin plus cajik pre tehotne a skoro 4 mesiace(3 mesiace pred otehotnenim) beriem kyselinu listovu od Jamieson... 🙂
Pekny vecer... tak ja okrem kys listovej od MedPharma 400mcg beriem len Duphaston, ziadne ine vitaminy... ani neplanujem. V predoslom tehu som uzivala calibrum. Uvidim po odberoch krvi, ak mi ziadne vitaminy alebo mienraly chybat nebudu postacim si so zdravom stravou...
No s tymi lekarmi ste ma vazne sokovali... Ja mam zaujimavu skusenost s gynekologmi v UK... Do 28tt ma nikto palpacne nevysetroval (od 28tt som bola na SVK), doktora som videla len pri prvej navsteve, kedy mi dala do ruky letaky a ze zvysok tehu budem konzultovat s midwife. Prvy scan 12-13tt, dalsi 20tt a ked je vsetko ok, ziaden dalsi nie je...
Som krvacala v 6tt, tak mi dr. na pohotovosti len povedal, ze je to na prirode, ze oni pre to nic nedokazu dat... tak som si aspon vybojovala vaginalny ultrazvuk, ci je vsetko ok... tak som musela podpisovat papiere, ze som si vedoma, ze vag. ultrazvuk moze sposobit potrat a nesiem plnu zodpovednost.... neverila som vlastnym ociam, ved na SVK je to uplny standard, na potvrdenie tehu resp vyvratenie mimomaternocoveho tehu....
ahooooj myslite si ze v 6tt uz na ultrazvuku nieco bude vidiet? 🙂
@mirka35 ahoj ja som bola minuly tyzdne na sone a to som bola vtedy 5 tt a bolo vidno plodovy vacok
Ahojte babule...tak sa hlásim späť po studenom víknde....zatiaľ žiadna zmena, žiadne príznaky okrem boľavých pŕs a toho, že mi býva strašná zima, aj keď som naobliekaná ako ženy v Rusku...pevne dúfam, že už mi zle ani nebude, ja veľmi ťažko znášam zvracanie a hlavne čo tu čítam o totm babuľky ako vám je zle, tak mi je to ľúto za vás...to musí byť naozaj nepríjemné...
K tým lekárom je škoda sa aj vyjadrovať a nervačiť..u nás sú teda odborníci takí, že je naozaj umenie nájsť si normálneho lekára a kde to ešte nejakého odborníka...ja som len kvôli obyčajnému vyoperovaniu mandlí stratila rok života, čo som chodila po lekároch a tých zážitkov má neúrekom...aj moja sestra mala problém s otehotnením a keď to začali riešiť umelým oplodnením, pričom ani jedno z troch sa nepodarilo a nakoniec im aj lekár povedal, že nech si našetria na ďaľšie, lebo neexistuje šanca, že by otehootnela prirodzene, sa im pár mesiacov na to podarilo zamiesiť a dnes je z toho jedenročný zázrak menom Nelinka... 😉 obdivujem takéto ženy, lebo ja by som sa asi zrútila ak by im lekár s istotou tvrdil, že nebudem mať deti...
Inak baby aké vitamíny beriete? Ja beriem femibion, ktorý mi bol odporučený, mala by som okrem toho brať aj niečo iné, .. a tie vitamíny vám odporučili lekári, albo to ste si vybrali samé od seba?
dobré ránko dievčatá, tada aj u Vás je taká kosa, ja som šla ráno do práce a že -2 stupne 😒 tak už aj rukavičky šli na ruky....
ahojte zienky 🙂 tak uz je to jasne...🙂 bublinku bolo vidno... teda vacok a v nom mini plod 🙂 srdiecko sice este nebolo ale tak aj lekar vravel ze v 5tt+4 este nie je akcia... teda aspon ze on ju nevie zachytit... takze uz tu asi pravoplatne patrim.. 🙂))
@meatfly24 ja presne tak isto s tym pichanim ako keby vo vajecniku mam trosku strach, lebo je to cudne, ze cely tyzden ma to tam picha.... dufam, ze to je vsetko ok :/ pretoze najhorsie je to,. ze ked som otehotenela mala som na pere herpes s oslabeneho imunitneho systemu tak verim , ze babo bude silne :/ ked to vzladneme do 3mesiaca budem stastna
ahojte baby mam otazku aj vam strasne padaju vlasy?? ☹
@petuska123 ahoj, áno mne padajú viac ako pred tehu, musím sa na kontrole u doktorky opýtať či si môžem niečo kúpiť na ne lebo ostanem plešivá, takto moc mi padali len po pôrode vtedy mi na to pekne zabral revitalid z lakárne
@didlinka3368 ahojky, co sa tyka vitaminov, tak tiez Dr.vravel, ze femibion 800 do 3.mes, a beriem aj 2x denne duphaston. co sa tyka priznakov, tak som natom presne ako ty, prsia ani dotknut nemozem a zima mi je vkuse. Moj muz sa uz asi odstahuje zo spalne, lebo ja radiator naplno a vzdy mi je malo a on je spoteny jak mys 😉 . Trosku ma ale obcas pobolieva aj podbrusko 😒 . Uz si bola na USG? a hcg ti robili? drzkaj sa 🙂
@nella13 no sme na tom asi velmi podobne... mne je v kuse zime co prave ja som bola vzdy ten otuzilec ... a o prsiach ani nehovorim... ja som este len v 5tt a uz teraz nemozem nic zapnut cez prsia... podprdy male... asi budem riadna dojka 🙂)) a ten duphaston beriem aj ja od dnes 2x denne 🙂 drzim palce az do uspesneho konca 🙂
@nella13 ja som bola minuly pondelok a to som bola 4tt+nieco pocitane podla mrchy... a nevidel nic iba zvacsenu sliznicu... bral mi vtedy aj HCGcko s tym ze vysledok bol sice pozitivny ale vysiel "iba" 450 co bolo sice na ten tyzden v pohode ale na potvrdenie tehu to bolo pre lekara este malo... oni urcuju az od 1000ky... tak mi kazal prist dnes rano... ze na HCGcko kontrolne aj na sono ale to nebolo uz treba braat lebo na UTZ sme videli bublinecku 🙂 takze podla lekara som 5tt+4 ... 🙂no ako pri menzese ma pobolievalo na zaciatku tehu teda skor v case kedy mrcha mala prebiehat... ale inak nie iuba obcas ale teratz uz menej... ja mam prsia strasne bolave a strasne zvacsene... uz aj zilky modre sa mi objavuju 🙂
@meatfly24 ja som na 4tt+5 mala hcg 1450. Ked vsetko pojde tak ako ma byt, tak snad aj termin porodu budeme mat rovnaky. 😉 Lebo ja som dnes vlastne 5tt+5.Tak sa tesim uz na stredu 😉 . Prekonala som jedno mimomaternicove, tak som trosku opatrnejsia .Inak presne aj ja mam take velke zilky na prsiach 😉
@petuska123 mne padali pri malej a doktor ma poslal koznej a tam som dostala vodicku na predpis. 🙂
no koli hcgcku 🙂 lebo co som pozerala tabulky na nete tak kludne by to mohli byt 🙂)) ale samozrejme nemusia... ono je to individualne 🙂 http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi...
@nella13 podobne je to aj u nás...ja sa k manželovi túlim, že aká mi je zima a jemu kvapká s čela... 😉 nuž musia to s nami vydržať 😉 ... a to podbruško, to pobolieva aj mňa, tak ako na menzes, ale iba tak jemne, ale už to ani nevnímam, lebo to ma pobolieva od začiatku a okrem toho som sa dočítala, že je to normálne...Bola som na ultrazvuku v 5. týždni a hcg som mala naposledy v piatom týždni 702... Ty máš nejaké vysoké to hcg,, aby to ozaj neboli dvojičky 😉 dvojitá radosť 😉
@didlinka3368 no tak to ste mi dali teda ale chrobaka do hlavy 😉 😉 😉 .
@nella13
@meatfly24 baby a ten Duphaston beriete na pokyn lekára, ale to ste si sami zaviedli? .. lebo men lekárka nič neodporučila, nič nepovedala a na prvú poradňu idem až na druhý týždeň, tak neviem, či ma až vtedy poučí...ja beriem ten Femibion len tak, že mi to známa poradila a teda viem, že ie vitamíny sú dôležité, ale ten Duphaston je na čo vlastne na čo?
@nella13 ja si to ani neviem predstaviť s dvojičkami 🙂 minimálne sranda by to bola... 😉
@firstbaby dakujem 🙂 ale kedze to boli uz 3 tyzdne aj tak pojdem zajtra ukazat televizor 🙂 gyndosovi. pre istotu- ked sa uz snazilkujeme nech je naozaj vsetko ok 🙂 lepsie sa pripadne preliecit teraz ako uz tehu 🙂

@justonka no dúfam, že bude všetko fajn....ako keď nebude na výber pôjdem aj k nej aj keď si to všetko budem platiť, nakoľko to že v MT už sú 2 endok. tak tejto poisťovne nepodpísali zmluvy.... OTRAS.
Ale písala som Kentošovi do Ľubochne,že ako som pochodila tu, tak mi dal hneď termín na túto stredu.
Ako ja som bola na kontrole koncom augusta a to mi zvýšil dávku etyroxu cez týždeň 1x50ku/deň a na víkend 1x75ku/deň. Takto to aj beriem tak uvidíme, ale cítim sa fajn, lebo mne ak nesedí dávka ja mám problém aj žiť ☹