icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

nella13
18. okt 2011

Dobre ranko vsetkym tehulkam, ako sa dnes máte? 😉 dúfam, ze ziadne nevolnosti, bolesti, zlá nálada 😉 . Lebo ja od vcera vecera ledva zijem, moj zaludok sa so mnou nekamarati 😒 .

katey
18. okt 2011

@nella13 Ahoj, tak ja som dnes vstala trochu v soku, pretoze som mala nejaky krvavy vytok, tak stale zvazujem ci mam utekat k doktorovi alebo pockat, lebo nechcem byt taka, ze z komara somara, ale naozaj sa bojim :(
a tvoj zaludok s tebou dufam zacne byt kamarat ;)

didlinka3368
18. okt 2011

Dobré ránko babule...Inak už som sa to tu raz pýtala, no nedostalo sa mi odpovede, asi pre to, že ani vy neviete...ale skúsim ešte raz...neviete ako to má byť na druhý rok s tou výškou materskej? Som počula, že by to malo byť 65% platu....jáááj baby tohto sa veľmi obávam ako to finančne zvládneme /hypotéka na krku/ keď budem doma 3 roky, čo by som veľmi chcela... 😒 veď ako sa dá vyžiť z toho úbohého rodičáku?! 😠 Ale čo iné mi ostáva, aj keby som sa museka kvôli peniazom vrátiť do práce nič tým nevyriešim, lebo finančne budem na tom aj tak rovnako, lebo tie nehorázne peniaze čo pýtajú za jasle a k tomu by som sa trápila, že nebudem s drobcom doma....viem, že je to skoro riešiť takét veci, ale keď ja sa tejto budúcnosti hrozne obávam....mimčo sme plánovali najskôr na druhý rok, lebo sme začali naňho šetriť, nuž prišlo skorej /čo som nesmierne šťastná/, ale teraz naozaj neviem ako to zvládneme .... 😢 ... Ako ste na tom vy?

klobucik
18. okt 2011

ahojte baby... mna od vcera strasne boli pupok , okolie pupka a brutalne hlava 🙄 akurat sa chystam k doktorovi tak som zvedava co mi povie... dufam ze ma neotoci na pate 😀 a chcem vidiet aj mimino ci je uz srdiecko a vsetko v poriadku 🙂

katkav
18. okt 2011

@katey utekaj, nech vies, ze je vsetko ok, tehotna, nema, co krvacat, slova mojej sestricky na gynde. 🙂

bleelka
18. okt 2011

ahojte kocky, ja idem na prvu prehliadku na gyndu 21.10, to bude 24.den od ovulacie. Pri prvej dcerke som bola na 25.den od ovulky a este bolo vidno len gestacny vacok a babo vobec. O 9 dni nato uz bolo srdiecko a 4,6mm.... predpokladam, ze uvidi len gestacny vacok teraz, ale ja tam idem kvoli tomu aby tehu potvrdil a hlavne vylucil mimomaternicove... ked lezim a zmenim polohu na bok nejak prudsie tak ma zaboli vajecnik, tak sa trochu bojim...

katey
18. okt 2011

@didlinka3368 Cawko! co sa tyka tej materskej to ozaj neviem, ale ja som zmierena s tym, ze od zaciatku budem mat len rodicovsky, lebo len pred pol rokom som si otvarala zivnost a neplatim si do socialky ani fuka.
tak dufam, ze vy to zvladnete 🙂 lebo s tym navratom do prace a platenim jasli mas absolutnu pravdu a navyse este treba rata s tym, ze ked das take malinke do jasli, hned ochorie a zase si doma a nejde ani vyplata ☹ my, ked sme to s priatelom ratali, malo by to byt celkom fajn, tak dufam, ze sa nic neskomplikuje. Inak som prichystana zase doucovat anglictinu 🙂

katey
18. okt 2011

@katkav dakujem 🙂 ale asi este uvidim, ako sa to bude cez den vyvijat, dnes tam je do 18, tak pri najhorsom stiham.

didlinka3368
18. okt 2011

@katey nooo ´bude to zaujímavé...každý mi nadáva, že nemám tak negatívne myslieť a že to nejako zvládneme, lebo každý to zvládol a iné reči, ale ja si neviem pomôcť....viem s akými financiami budem narábať a to ma desí...ale čo už...stalo sa a ja som nesmierne šťastná a naozaj mi nič iné neostáva ako veriť v to, že to nejako zvládneme....už ani nemám silu nadávať na tento hnusný štát, ale do plynu s každým jedným z nich!!!
Inak čo sa týka toho tvojho krvácania...nemám takú skúsenosť,a le na tvojom mieste by som určite zašla k lekárovi, nech máš istotu...

nella13
18. okt 2011

@katey ak to bola sytocervena farba ,tak ja by som sla urcite 😒

katey
18. okt 2011

@didlinka3368 kazdemu sa lahko keca, nech nemyslis negativne, ale skutocne to moze povedat az ten, kto je v tvojej kozi. Kazdy sme nauceny na nejaky standard a je jasne, ze ked pride babatko, bude ho treba znizit 😒 aj ja si mozno myslim, ze to bude v pohode a mozno nebude.. Ale dufam, ze ti drobci nam budu davat tolko radosti, ze sa nebudeme trapit pre peniaze

nella13
18. okt 2011

@didlinka3368 ja som si dala to pripoistenie dobrovolno-nemocenske a s tym ti vyjde lepsia materska 😒 . Hlavu hore, aj ja som sa toho obavala, ked som prvykrat otehotnela, ze ako to zvladneme, lebo sme zvyknuty na nejaky ten standard, a dopadlo to zle. teraz mi je to jedno. ak, tak sa uskromnim, hlavne, nech mam dietatko zdrave 😉

nella13
18. okt 2011

@katey a uz si bola na prvom USG? videl nieco? 😉

didlinka3368
18. okt 2011

Baby ešte jedna otázka....jediné čo ma trápi, no to len preto, že je to dosť nepríjemné je nervozita v nohách...nemáte to niektorá? Normálne neviem v kľude usedieť ... je to ešte nepríjemnejšie ako keby ma nohy boleli....mala to aj sestra v tehotenstve, ale ona to nejako neriešila, lenže mne je to dosť nepríjemné.....

silvia0201
autor
18. okt 2011

@patomaja je to bývalá nemocnica ministerstva obrany. 2009 nás ficová vláda spojila s nemocnicou ministerstva vnútra a teraz sme nemocnica svätého michala (patrón policajtov)
a čo sa týka platov, nás sa to týkať asi nebude, lebo my sme a.s. a ja tiež dosť pochybujem, že sa budú dvýhať platy sestrám. nestihne to odhlasovať táto vláda. a je mi to lúto, že to takto dopadlo, lebo ak sa dostane k válovu znova fico, naša nemocnica skončí..., lebo stojí na lukratívnych pozemkov, za niekoľko mil. eur o ktoré majú záujem...

monuska342
18. okt 2011

@katey to dufam aj ja lenze mne zacinali nevolnosti az okolo 7 tt.... ozaj a aj ty mavas trosku take bolesti vajecnikov?lebo ja sa bojim a namyslam si ze to moze byt aj mimomaternicove 😒

silvia0201
autor
18. okt 2011

@nella13 a ten môj mi vypovedal poslušnosť už pre dvoma týždňami.... 🙄 niekedy mám pocit, že sa doslova vyvrátim

nella13
18. okt 2011

@silvia0201 no mne sa hlava toci uz dlhsie, ale od vcera mi je na zvracanie, lenze ja nikdy nevzraciam, ked mi je zle, ja sa aj cely den trapim 😒 . takze som zvedava, ako dlho sa budem takto trapit ☹ .

nella13
18. okt 2011

@monuska342 ja som pri mmt nemala absolutne ziadne bolesti, ani podbrusko, ani vajecniky, ani prsia-nic. len som mala nizke HCG a spinila som. takze klud baby 😉

monuska342
18. okt 2011

@nella13 ok zajtra idem na krv takze uvidime ako to dopadne 🙂

katey
18. okt 2011

@monuska342 vajecnikov ani nie, ale na zaciatku, ked som este ani netusila, ze som tehotna, tak ma strasne bolela maternica, ako pri silnej menstruacii. a aj mne doktor povedal, ze by to mohlo byt mimometernicove, lebo este ho neni dobre vidiet.

silvia0201
autor
18. okt 2011

@nella13 tak ako ja. tiež nezvraciam, len grgám. iste by sa mi uľavilo, keby som sa poriadne vyblvala... no a o hlave ani nehovorím. ešte som ani netušila, že som tehu a hlava sa mi tak točila, že som skoro odpadla. pripisovala som to nízkemu talku.

katey
18. okt 2011

@nella13 hej, bola, videl dokopy nic, len taku ciernu gulicku a nebol si isty, ale ked som prisla domov, urobila som si test a boli tam dost vyrazne ciarky.

katey
18. okt 2011

@nella13 ono to bolo tak, ze o 5 som isla na wc a vtedy to bolo normalne sytocervene, ale len pri utreti potom o 7 uz len take ako hnedy vytok a od vtedy uz vobec nic. tak asi to bol len falosny poplach 😕

monuska342
18. okt 2011

@katey aj mna bolela maternica ked som este nevedela ze som tehotna dost silno...no teraz si ma vystrasila 😒

monuska342
18. okt 2011

@katey inak s tym vytokom aj ja som mala to iste pri prvom tehu trvalo to asi 2 dni a bol to iba taky hnedy vytok a maly je uplne zdravucky 😉

lulu1988
18. okt 2011

@silvia0201 Baby tak ja sa teda pridavam k vam ked mozem....dlho som hladala tuto temu..konecnce som ju dnes nasla ... 🙂

monuska342
18. okt 2011

@lulu1988 ahoj vitam ta a gratulujem 🙂

lulu1988
18. okt 2011

@monuska342 dakujem pekne...no ja by som uz najradsej chcela aby bol december...aby som stala pri stromceku s bruskom...🙂 aspon takym mini

patomaja
18. okt 2011

@katey tak ja by som na tvojom mieste išla hned, ja som v prvom tehot. krvacala tri krat, stale som riešila nejaky hnedy vytok a tak viem čo to je, radšej by som išla, aby to dr. skontroloval a dal lieky,,,. 😨 ale je to na tebe, samozrejme...
Baby, ale ja som čitala niekde, že ked je mimomaternicove tehu, že nevyjde tehotensky test pozitivne... pri prvom tehotenstve, ma ani nenapadlo, že by mohlo byť mmt a ani nebolo, ale teraz ked to tak stale riešite, tak začinam nad tym rozmyšlat, ale pochybujem........ 😒