Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@didlinka3368 Ahojcek, no pokial som dobre citala tak tych 65% z platu by malo byt vtedy keby vlada schvalila tu odvodovu reformu....ale oi to neschvalili...takze asi sa to nekona..ale to neviem na 100% len podla tych prispevkov co som si nasla na nete a podla tv sprav som to tak pochopila...
a neboj sa neni si sama co zaziva taketo stresy... my sme babatko planovali minuly rok sme sa v septembri zacali on snazit asi tak do januara a ked sa nedarilo tak sme to vzdali, ze asi neni este ten spravny cas...no a tohto roku v septembri sme si povedali vsak skusime zas...lenze medzi tym o par dni prisli nejake financne zalezitosti ktore treba poplatit tak som si aj zelala aby sa to nepodarilo a o rok ked sa toho zbavime sa pokusime a urcite to vyjde... lenze co certik nechcel podarilo sa....a vidis to....prosikala som pred rokom o male a nepodarilo sa...teraz by som bola aj rada keby pockalo ale ono je tu...a vies co? som neskutocne stastna aj polovicka,....a zvladneme to...erim tomu ze to zvladneme....sice na zaciatkzu to nebude malina ale uskromnime sa a hlavne vsetku lasku dame tomu malemu drobcovi... a ja si vzdy poviem ze nikdy neni tak aby nemohlo byt horsie.... tak sa tes na mimi a nestresuj z tychto veci, aj ked viem ze o tom stale rozyslas, ako ja....dolezite je aby sme sa tesili a nie strachovali co bude...
@monuska342 no mne sice blbo je ale nezvraciam len sa mi grga...alebo sa mi aj neda odgrgnut....a podla mna ja brusko budem mat lebo aj teraz ked sa napapam tak mi speky vykukaju ... 🙂)
@lulu1988 ved samozrejme ze mozes mat brusko ja som bola inak rada ze som nemala lebo hned ked som porodila som mala take iste ploche brusko ako pred tehu sestricky na novorodeneckom sa len cudovali 😀 chcela by som aby to tak bolo aj pri druhom 🙂
@monuska342 no tak to by som aj ja brala....ale clovek chce raz velke brusko aby sa nim pysil a aby vsetci okolo videli co nosi pod srdieckom a inokedy by bolo najlepsie keby brusko narastlo len trosku a kilecka sa nemuseli zhadzovat...moja mamina kazdy den zvracala do 5teho mesiaca ked ma cakala a pribrala so mnou 25kg... tak dufam ze to nebude v genoch... :D
@lulu1988 inak mne ani nechuti jest a ani vtedy mi nechutilo takze ked moc nezjem tak ani nepriberiem 🙂 a beries aj neake vitaminy?ja zatial iba kyselinu listovu to som brala aj pri prvom ta je najdolezitejsia ja som pribrala asi iba 11kg a maly mal skoro 4 som sa cudovala ze ako sa tam aj pomestil 🙂 dnes som sa objednavala k dr a sestricka mi povedala ze mam prist iba na krv a pri prvom mi hned robil USG...nechapem preco mi nespravi aj teraz ja uz chcem vidiet babo 🙂
@monuska342 no mne celkom chuti...zase sa neprejedam ale tak primerane...extra chute nemavam na nic..len raz za cas na kysle.... ja som bola vcera u dr. pola utz 6tt+0 videli sme vacok aj malinku bublinku na spodku....srdiecko nam este nebilo tak som sklamana....mozno som mala ist fakt neskor este...aby to cakanie na srdiecko nebolo take dlhe..ale aspon viem ze zatial je to ok...ze tehotenstvo zodpoveda tyzdnu , a ze je ulozene tam kde mam byt...no mne lekarka ziadne vitaminy neodporucila ani sa nepytala ci beriem nieco ale tiez mam kyselinu listovu....o 2tt na kontrolu to budu aj prve vysledky z krvi tak uvidime co mi povie....a kedy ides k dr? vydrz aj ked je to tazke lebo tie dni sa vlecu a vlecu... ;)
@lulu1988 ja idem zajtra ale to asi iba na krv nevies za kolko dni budu vysledky z krvy?asi iba na potvrdenie tehu ale uvidim co mi povie ja uz chcem ist na usg som myslela ze ma objedna a este iba na krv idem ☹ ani mne neodporucil níc ale ja som sa opytala v lekarni a som si vzdy kupila podla trimestru teraz mam iba kyselinu listovu to zatial staci inak asi tie vitaminy mali neaky vyznam lebo maly este vobec nebol chory 😉
@monuska342 neviem kedy budu vysledky...u kazdeho lekara je to inac... niekedy su uz na druhy den rano a niekedy treba cakat aj tyzden..tak snad ty budes mat ten lepsi pripad....kolko si si robila testov?
@didlinka3368 ahoj tak k tej materskej, zatiaľ platí 60% z platu,nakoľko 65% nie je ešte schválené a keď vláda padla bohvie či aj bude.... Čo sa týka toho pripoistenia tak toto je platné len do konca roku dievčatá a od 1.1.2012 to už neplatí, ak si to chcete platiť v novom rku tak musíte ukončiť pr. pomer, alebo si to neplatiť a teda pracovať.. 😒 otrasné ale žiaľ realita. Od 1.1.2012 sú pripravené dáke balíčky v ktoré ak chcete si môžete zakúpiť avšak už si nebudete môcť platiť len jednu časť poistného ale budú v tom aj iné 😖
Katey - aj ja podnikám a ako vravíš ty tak aj ja ak bude všetko v poriadku budem len na rodičáku 😠
@lulu1988 mne ani tak nezalezi na tych vysledkoch ja viem ze som tehu teraz som len tak ocikala zo srandy 25 tkovy test a poriadna kolajnica tam je asi jej zajtra poviem ze nech mi spravi usg ze ja nepotrebujem krvne testy na potvrdenie ani pri malom mi nerobili a je tu 🙂
@monuska342 jaaaj ty si ale nedockavec🙂 asi tak ako my vsetky 🙂) vsak uvidis co ti zajtra povie....drzim palce nech uz nieco vidis....
@lulu1988 ved jasne mi zeny sme nedockave tvory a hlavne ak ide o tehotenstvo to ocikavame testy uz 8 DPO 🙂 aj ked vieme ze tam este nic nebude...ale neviem ci mi spravi usg ked ma objednala iba na krv a vsak nevadi tak sa objednam o dva dni ked mi naspravi zajtra 🙂
@monuska342 neboj mozno ti zajtra spravi ked uz tam budes...len aby si nebola sklamana ze tam malinko uvidis....no veru veru keby sa ten cas chcel posunut trosku rychlejsie...
ja pracujem 24ky a dva dni volno tak ten prvy den prespim skoro cely, druhy den nieco porobim a na treti zase do prace...tak mi tie dva tyzdne teda uz len 13dni ubehnu dufam co najrychlejsie.....
@lulu1988 no ved to ale ja by som mala mat termin 17.juna ale ja som si to pre istotu posunula tu na MK tak mozno uz aj nieco uvidim aj pri prvom som bola okolo 19 a tiez som mala poslednu MS 11... ako teraz a uz bolo vidiet vsetko tak uvidim 🙂 idem uz musim nakrmit maleho papa
@lulu1988 sme an tom podobne....ja som si už tajne dlhšie želala mimi, no keď som sa v myšlienkach vrátila do reality, tak som to hneď stopla, lebo som vedela, že na to nemáme /aj keď chválabohu máme vlastné bývanie, ale tá hypotéka je zabijak/....a aj preto, keď som sa dozvedela, že som tehotná, ani neviem čo som viacej pociťovala, či radosť, ale strach z budúcnosti....a pritom som si tento deň toľkokrát predstavovala, že ako budem skákať po strop od radosti a tak....fuj, už teraz sa vôbec hanbím, za to že som pociťovala aj takú neistotu, lebo ja to beriem ako obrovský zázrak a som šťastná, ež patrím medzi tie ženy, ktoré nemajú v tejto oblasti problémy ... nuž musíme to nejako zvládnuť... presne aj ja si to poviem, že niekto je na tom ešte horšie...
@monuska342 ja mam podla kalkuacky termin 9.6. ale to je 28dnovy cyklus a ja mavam 30dnovy takze to bude mozno neskor....oki papa...a malemu dobru chut... 🙂
@didlinka3368 o tom mi ani hovorit nemusis ze hypoteka je zabijak... ja som zivnostnicka priatel pracuje pred dvoma rokmi sme brali spolocne s mojou mamou hypoteku 33000eur. kvoli tomu ze sa rozviedla a na papieri mala min.mzdu tak jej by hypoteku nedali a nemala by si kupit ako byt... splacat mala z coho lebo v skutocnosti mala pekny prijem..potom sa zamestnala na zmluvu kde ma prijem skutocny aj na papieri takze tento rok sa hypoteka prepisala na nu.... my mame este auto na uver a ked som teraz pozerala ci by nam vysla hypoteka tak nie..lebo ceny bytov isli hore....a ja som zivnostnicka tak neviem ci by moj prijem nejako schvalili...momentalne byvame v podnajme v garzonke-.---uz som sa stotoznila s tym ze asi rok po narodeni baba tam aj zostaneme no uz vidim reakcie na tvarach ludi... este mam aj dvoch mini psikov, ktory su ozaj mini ....garzonka je vacsia vsetko by sa tam zmestilo len tie pohlady ludi a tie reci co pojdu okolo...vacsi byt si nechcem brat pretoze za 3izbovy by som dala390eur a to by sme inac mali zaplatenu aj hypo aj najomne.... platit by sme to vedeli sice ako tak ale vedeli ale co mozme ked nam vysku hypoteku ktoru potrebujeme v banke nedaju??? ach jaj....uz len cakat ze by schvalili aj moj prijem zo zivnosti...
dievcata ja som mala posledny krat menstruaciu 4septembra a termin my vypocitali na 16juna 2012 v ktorom som teraz tyzdni neako som to u gynekologa nepostrehla ked to hovoril.je to uz 6tyzden alebo este len 5.dakujem 🙂
@danuskap19 aj ja som vtedy mala poslednú a som 6+1tt teda začala som 7mi týždeň
@danuskap19 ja som mala MS 3septembra a podla kalkucaky my vychadza termin na 9.6 a teraz by som mala byt 6tt+3, ale kedze mam 30 DC a vcera som bola u doktorky a z utz mi vcera vyslo 6tt+0 takze tak ci tak zaciatok 7tt
od poslednej MS ale babatko je o cca 2tt mladsie....takze ked si v siedmom tyzdni tvoje babatko je stare 5tyzdnov...
@danuskap19
@monuska342 ja ked som mala mmt, tak mi tehu test ukazal, az ked mi meskalo 😒 . A co sa tyka toho HCG tak je to pravda, pri mmt stupa pomalsie 😉
@lulu1988 dakujem za vysvetlenie

@lulu1988 mo mne bolo pri prvom tehu tak zle ze prve mini brusko som mala az v piatom mesiaci 🙂
@patomaja myslis ze by to neukazal ani test?ja som zas pocula zevraj pomalie stupa HCG tak neviem 😒