icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

rigulka
25. okt 2011

@labutka nie, kojenie bolo prve, co mi dr. zakazala

labutka
25. okt 2011

@rigulka preco? 😕 Nejake problemy?

patomaja
25. okt 2011

@genialna hmm. je to nuda, len pozerame z okna 😠 už by som brala vianoce 😅

z.vrablova
25. okt 2011

Vcera spinenie, hned som volala dr., tak pokoj, lezat a k Duphastonu 3x denne 2tbl Ascorutin. Dnes som bola na kontrolu, spinenie uz takmer nie je, na ultrazvuku je vsetko v najlepsom poriadku, srdiecko veselo bije, len mi tam dr. nasiel cystu. Ze vraj aj z nej je caste spinenie, tak snad nebude robit neplechu.... Tak som do konca tyzdna doma a od 1.11 som vypisana na PN.
Drzte sa, blahozelam vsetkym novym tehulkam... 😉

jancamad
25. okt 2011

ja som mala poslednu mrchu 25. septembra a prvý test som si robila na 28 DC. Stalo sa aj vám, že vám bolo zle? nezvracala som, ale celý deň mi bolo, ako keby som bola na lodi, strašne niečo. nič som nemohla zjesť, vtedy sa to ešte zvýšilo. tak sa ma aj pýtali či nie som tehotná, no ja som si test robila až na druhý deň. a bol pozitívny, dnes kontrolný no a svieti viac ako ten z nedele🙂) tak som zvedava na zajtra

bleelka
25. okt 2011

ahojte kocky, uz ste sa niekomu s tym pochvalili alebo cakate na srdiecka ci na koniec prveho trimestra?

z.vrablova
25. okt 2011

@bleelka ... my sme cakali na srdiecko a vraveli sme uz najblizsej rodine.

rigulka
25. okt 2011

@labutka Ano, zacala som krvacat a spinit, asi z kojenia, aj ked mam aj ine problemy, tak som celkovo dost napata, ako bude tehotenstvo prebiehat, ale maly bude mat 2 roky, tak som ho aj tak uz planovala odstavit, len to prislo o mesiac skor.

mamina06
25. okt 2011

ahojte kočky...velmi rada by som sa k vam pridala,už par dni vas tu sledujem a už je asi na čase sa pridat...poslednu mz som mala 11.9,po čase som si robila dva testy a boli negativne,ale boleli ma prsia a vpod brušku akoby som mala dostat a stale nič,až pred tyždnom mi moje podozrenie potvrdili na ultrazvuku,že som tehotna,nebolo ešte vidno srdiečko a na buduci tyžden mam ist na kontrolu...velmi babatko chceme,lebo mame doma už 5 ročneho lapaja,ale bojim sa ešte velmi tešit,aby sa niečo neprihodilo...Mam totiž taky problem,že ked som bola asi tak dva tyždne tehotna mi dr.zistila z vyteru,že mam streptokoka,velmi sa bojim či to nemože poškodit plod...ked som sa na to opytala dr.povedala mi,že či je vševediaca-no povedzte toto je jednanie,no hroza...neviete mi niekdo poradit alebo nemate tiež niektora taky problem,velmi by sa mi ulavoli keby ste mi vedeli nato odpisat...diky

bleelka
25. okt 2011

@mamina06 akeho mas streptokoka? ja som pri prvom tehu mala s.agalactiae a to sa podavaju atb pri porode aby sa porodnymi cestami babo nenakazilo a nedostalo zapal mozg.blan. inak to vobec neskodi, v posve je vela bakterii, ziadna zena nie je sterilna... tento streptokok v tele ostava, neda sa ho zbavit, len sa preliecuje ak sa premnozi, tak predpokladam, ze ho stale mam aj pri tomto druhom tehu....tak sa neboj a uzivaj si tehotenstvo 🙂 a blahozelam ;)

bleelka
25. okt 2011

@rigulka a ako sa ti to podarilo? mne doki tiez odporucil odstavit, tak som mu povedala ci jednoduchsiu ulohu nema 😀 moj cuckos sa odstavit neda a ja to chcem bez revu a to nepojde....chcem vysvetlovat ze mliecko potrebuje babo v brusku, ale to sa mi bude lahsie az ked bude brusko viditelne a bude citit ruckou pohyby na brusku...nechcem nic nasilu... ale ani tandem, tak posledna zachrana, na kt. sa spolieham, ze ked sa zmeni chut mlieka okolo 20tt, prestane jej to chutit a odstavi sa sama...kiez by...

firstbaby
25. okt 2011

@bleelka ahoj, najblizsia rodina a 2 velmi dobre kamaratky uz vedia....hovorim si, ze treba mysliet pozitivne, ak sa ma nieco stat, stane sa a ani mlcanie o tehotenstve tomu nezabrani...a co uz odstavujes ci? ja som s mojim dokim o tom hovorila a on povedal, ze tieto veci neriesi, ze aj tak si mysli, ze babatko ked bude chciet sa odstavi samo a mliecka bude pocas tehu stale menej a menej, ale zatial sa stale cuckame 🙂 a dokonca som v cakarni stretla maminu co caka dvojicky, je v 23.tyzdni a stale dojci 2-rocnu dcerku a no problem 🙂

rigulka
25. okt 2011

@bleelka Postupne som znizovala davku kojenia. Posledny mesiac sme sa kojili naobed a vecer. Najskor som zrusila vecerne kojenie, aj ked zo zaciatku pytal, ale povedala som mu, ze uz nemam mliecko a po tyzdni som zrusila obedne. Este v auguste sme mali dni, kedy sme sa kojili aj 5 krat a dnes ani raz. A zlepsilo to aj nocny spanok. Uz sa tolko krat nebudi. V noci som ho odmietala kojit uz asi mesiac. Jednoducho som mu povedala, ze mliecko nemam. Teraz sa snazim, aby ma nevidel "hore bez", lebo vtedy mlieko pyta 😉

mirka35
25. okt 2011

@patomaja neboj bude ja idem tiez 2.11 na kontrola dufam ze srdiecko uz bude 🙂 🙂 🙂

manamani1
25. okt 2011

@ganatka a kedy ti vysiel pozotivny test? kolkáteho?

danuskap19
25. okt 2011

@mirka35 kedy si mala poslednu menstruaciu lebo aj mne vypocitali taky isty termin.ja som mala 4 septembra.

mirka35
25. okt 2011

7.septembra 🙂

mirka35
25. okt 2011

@danuskap19 bola si na ultrazvuku?ja pred tyzdnom a este tam srdiecko nebolo

diorissima
25. okt 2011

@mamina06 tak to urcite zmen lekara , to ti v nicom nepomoze ked ma takyto pristup

petuska123
25. okt 2011

2.11.ma viacero bab kontolu ja tiez 🙂

gwenni
25. okt 2011

ahoj ja sa pripájam ja mám 9.11 😉 😉

alenka.k
25. okt 2011

Ja o 2 dni 😀

mamina06
25. okt 2011

@bleelka dakujem ti pekne...ked uvidim byt srdiečko,tak si to budem už ozaj uživat...neviem ti povedat akeho streptokoka mam,lebo ona dalej nepovedala a čo mam doklad od nej,tam to nemožem preluštit,tak dufam že bude všetko v poriadku,dala mi čipky na vkladanie a ked som douživala som bola na kontrolnom vytere,tak uvidim či sa to zlepšilo...
@diorissima lekara si nemožem vymenit aj ked som sice o tom premyšlala,lebo ked si tehotna ta ina lekarka už nevezme,možno až po porode...a druhy problem je v tom,že je to svokrina kamaratka,tak by som si tim asi nepomohla ale je pravda,že by sa mala začat spravat ohladuplnejšie,lebo pacientky od nej odchadzaju...dufam,že dostane rozum

diorissima
25. okt 2011

hmm zvlastne, kamosky normalne menili lekarov pocas ked bol problem..

blackswan75
25. okt 2011

@ganatka ahoj tiez sa pripajam, podla kalkulacky sme dva dni 😉

mamina06
25. okt 2011

@diorissima u nas to nechcu...aspon tie lepšie lekarky o ktore je zaujem a už maju aj riadne vybavenie,že nemusiš chodit hore-dole koli vyšetreniam...moja švagrina si chcela vymenit dr.lebo nebola s nou spokojna,tak išla ku druhej či by ju nezobrala a nechcela koli tomu,že ona musi tu ženu poznat už pred tehotenstvom,no a švagrinka nakoniec potratila ale len boh vie či niečo zanedbala ta jej lekarka...ked sa vratila z nemocnice hned zobrala kartu a druha dr.ju vzala,ked už nebola tehotna...je to nefer

danuskap19
25. okt 2011

@mirka35 ja ked som bola po prvy krat u gynekologa tak mi spravil ultrazvuk a bolo tam vidno len taku malu ciernu bodku.povedal my ze mam prist az o mesiac na kontrolu.na kontrolu idem az 10novembra.tak sa este nacakam.urcite uz bude byt srdiecko lebo vtedy uz budem v 9tyzdni.potom ti dam vediet ci uz bylo. 🙂

diorissima
25. okt 2011

@mamina06
@mamina06 chvalabohu ze mam takeho lekara akeho mam je skvely a clovek sa aspon zasmeje ked rozprava vtipy

lienocka23
25. okt 2011

aj ja idem na kontrolu az 10.11 😎

katti77
26. okt 2011

dobre ranko
tak boli sme v Heliose, a poculi sme srdiecko, bilo ako ma a doktor mi povedal, ze je vsetko ok, tak sa tesim ako pojdem k tomu doktorovi co mi povedal, ze je koniec a mam cakat na mrchu...som taka stastna, je to neuveritelny pocit pocut bit srdiecko takeho drobca