Kámošky z Nitry a Modrého koníka
Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵
inak dneska mi je faaajn,ten dedinsky vzduch snad robi zazraky hi hi😀😝
Ahojte,tak ja som hore uz od pol 6. netradicne u mna??? No budil ma ten vietor a kopance mojej ctenej polovicky 😅 😀
Jajka ak si tu ozvi sa!!!
Ahojte, docitat nestihnem.
Minule som zabudla napisat, Jajka, drzte sa, lebo uzje toho u vas fakt moc v poslednej dobe.
Luki mal 6.chorobu, uz je ako muchotravka, ale horucky 2.den nie su. mne je tiez lepsie, takze parada.
pekny dnik vsetkym🙂my smet vstavali o pol 10tej takze sme sa skvele vyspinkali😅sasul inak aj alex bol o pol 6tej hore,bolo mu treba cikat,aj sa trochen prebral-velke oci namna kukali z postele a velice sa chcel rozpravat,ale chvalabohu si dal povedat a este zadrichmal🙂berus to je super ze ste uz v pohodicke😉jajka dnes nastupuju do nemocky,co😔tak drzim palce,nech to rychlo maju za sebou a hlavne stastlivo🙂drzte sa😔
Ahojte!
Baby, výraz "decká" je úražlivý?!
Ja neviem, ale veľakrát som toto slovo použila pre označenie viacerých detí, tak slangovo, a nikto s tým nemal problém. A včera som písala SMS susede, aby trochu skľudnila decká, keďže robili o pol desiatej večer rámus a nám tu spali 3 deti, tak sa urazila 😖
Jajka, držte sa!
Any,
dakujeme.
Dupinka,
ci bistu, aku milu susedku mas. Podla mna je decka uplne v pohode, asi ju skor nastvalo, ze si ssi dovolila poprosit, aby boli tichsie.
Klbka,
Ty mas same brutalne zazitky so Simonkom. Dobry vymyselnik je to. Esteze to dobre dopadlo. A skore uzdravenie. Ja ked som robila v GB, tak som isla na wcko, v dome len ja a 2 rocne dieta a netusim, co ma to napadlo, zamkla som. No a vypadla klucka, nemohla som sa otvorit. To bolo rano, poobede som mala ist do skoly pre druhu babu, no ine nervy. Vchodove dvere neboli zamknute a predstav si, ja som to dokazala ako hotentot vysvetlit tej malej co ma robit a ona to pochopila a dostala som sa von. To bolo eskutocne stastie. Ine bobky som mala vtedy.
Vcera spal Luki raz 2,5 hodiny a potom 2 hodiny. Moj otec povedal, ze bolo malo slnka a on ma solarne nabijanie, tak musel dlhsie spat. A vecer zalomil po 20 a vstaval o 7. Len nech mu to vydrzi.
dupinka teeeda aka ropucha to suseda 😀
jajka myslim na vas a drzte sa 😔 hlavne aby ste cim skor mali za sebou a aby to dobre dopadlo 😔
čaute baby, tak som zase tu, oproti tomu minulému vstupu sa o moc lepšie ani necítim, možno skôr naopak, ale hádam to prejde a časom sa celá situácia nejako vyrieši a tento čas ten mi teda vôbec nepridáva na nálade
baby, dík za názor. Odpoveď bola v tom zmysle, že tu v Nitre sa tento výraz používa pre chuligánov, čo jej deti nie sú a my ako východniari by sme sa mali asimilovať a naučiť používať správne výrazy.
Takže som sa potom mohla ja uraziť, že ma aj napriek niekoľkým rokom života v Nitre a mnohých príjemne strávených spoločných chvíľach sme stále braní ako východniari, ktorým trčí slama z topánok a stále nevieme spisovne po slovensky.
Aj keď podľa mňa sa tento výraz bežne používa v hovorenej reči, no čo už, radšej ho z úst nevypustím. 🤐
Zuzkakarolinka: držkaj sa!
Heli: krásne fotočky
dupinka dakujem 😵
Ahojte baby,dnes som mala troska divokejsi dnik,vecer som si este zmyslela,ze idem prerobit malej kutik,tak som vyhadzala skrinu nahadzala osusky do rolldoru a dala som tam malej hracky,nejake som aj vytriedila,mame nejake dvojmo tak to zaneseme detickam 😅
Ozaj a jajka dne nesla do nemocky 🤐 blizsie vysvetli sama 🤐
Idem haji beli,tak papa 😔
čaute kočky 🙂 🙂 🙂 ako sa máte?? 😵
dupi...tá tvoja susedka je akurát tak dobre šlahnutá.... 🙄 ja slovo decká používam v bežnej hovorovej reči ako ostatní 😖 no comment 🤐 🤐 😅
heli...pekne si to upravila 😵 šikulka moja 🙂 a ďakujem za včerajší pokec 😉 😵 inak chcela som sa ťa spýtať 😕 máš niečo štvrtok? 😅 vtedy už budem určite zdravotne na tom ok a rada by som Vás videla 😅
berus...tak šiesta choroba nakoniec? 😕 nech ste čím skôr ok 😵
zuzka...je mi ľúto ako sa cítiš ☹ ☹ ☹ a čo prežívate 😔 veľa síl....v takýchto situáciách si človek uvedomuje, že bežné hádky a problémy sú úplne nič 😖 najdôležitejší je život-ten sa nikdy nevráti ☹ 😔 😔 😔 😔
sasul...tak jajka nešla? 😕 a ja som na nich myslela, že ani jej volať nebudem aby som neotravovala 🤐
bre rano,
stale nas choroba drzi, nelepsi sa to, drobec ma velmi suchy, prieduskovy kasel, vcera spal na obed necelu polhodinu, stale ho kasel budil, takmer dve hodiny som sa ho snazila este uspat ale nepodarilo sa. 😒
vobec sa mi to nepaci, ani antiobiotika nezabrali, pritom dostal dost silne lieky, Juri je uz z toho tiez na nervy, bojime sa aby z toho nemal drobec dalsie zdrav. problemy. ☹
inak je klasika zivy a besny, teplotu nema a vcera nam uz druhy krat zaspal sam v postielke, musime ho to ucit, nemame nervy na to nocne uspavanie pri nas, ukladame sa po 20, h a kym zaspi je aj 22,h, tak zacina drezura 😅 , musi sa naucit spat aj sam 😉 ale v noci ho prelozime, hlavne preto aby sme mu mohli kontrolovat teplotu a fukat nos.
ja idem doobeda do mesta, mami bude s drobcom, musim este nejake oblecenie na dovolenku nakupit.
dupi, ta suseda je nejaka divna, vobec sa tym netrap, vies ako sa vravi psy sa brania utokom.... 😉
baby ste zlaté díky
ešteže máme malú inak je to hotový cvokhaus
dominika no zatial som vo stvrtok volnaaaaaaaaaa 😵
ahojtee
no my po vikende celkom uz fajn,papa aspom slepaciu polievku po troskach.....
karinka ahojky,tak super ze papate aspon troska 🙂
sak dufam,ze ten vikend doma jej pomohol v teplucku,aj ked nie ze by sme sa v tomto pocasi niekam chystali,je to hruuza
Ahooj, tak som uz zapla pracku,zmyla riady,teraz popijam kafe a vidim,ze vietor furt tak teda budeme doma,dnes malu odfotom v new izbicke,vcera som obetovala lets dance a hrala som sa s tym, aby to bolo co najkrajsie 😀
Karin ja viem,noja mala bola tiez chora a stvalo ma, ze nepapa,ale ona si to dobehne a po 3-4 dnoch zacne papat uvidis 😉
A k tomu kaslu,ja aj kamoska sme pouzivali pre deti Mucosolvan,nam pomohol,kasel presiel rychlo,chvalabozku 😔 inak ak pretrvava kasel dlho moze sposobit nabeh na astmu 😔
karinka jaj ved v tomto case hnusnom by som ani psa von nevyhnala 😅
ahojte,
v prvom rade chcem vysloviť velikááááááááánske veližizné ĎAKUJEM sašul, lebo včera ráno kvôli mne tak skoro vstávala a prišla nám na pomoc, teda mne, aj s mojou neterou všetko pekne porobili podľa mojich predstáv, ba aj krajšie aj keď v bojových podmienkach, klobúk dolu.
ale začnem od začiatku, lebo toto by ani nikto nemohol vymyslieť, čo sa nám, zas udialo:
vo štvrtok mi marek volal z ba, že sa mu tam pokazilo auto, odišla spojka, dajako prišiel do nr, síce neskoro večer, ale predsa.
piatok obehoval marek, že kto nám môže požičať auto, lebo žiadne nákupy sme nemali, proste nič, aj do ivánky som potrebovala ísť, lebo doki potrebovala uzavrieť sárinkine predooperačné vyšetrenie, na základe toho zistila, že v moči vyskočili sárinke zápalové leukocity, rýchlo sme domov leteli odobrať druhý moč a dať vyšetriť, ale sárinka už v noci z piatka na sobotu dostala vysokú horúčku, tak som šla aj s tými vyšetreniami na pohotovosť, museli jej nasadiť atb a tým pádom aj operácia padla, takže zase až o 2 tt, už riadne na nervy ☹
sobota bola totál ubehaná, lebo sme ešte potrebné veci zháňali, potom som piekla, varila až do 03-tej v noci, lenže som musela predčasne svoju prácu ukončiť, lebo nám rupla elektrika 😠 , najprv som si v noci myslela, že to naše poistky, máme ešte také staré keramické, síce už máme všade natiahnutú novú elektriku, zostáva nám vymeniť ešte poistkovú skrinku, tak som zbuntošila mareka, nech to ide pozrieť, no po tme nič nevyhútal, ani skúšačku doma nemal, tak sme šli spať. o 5tej som ráno vstávala polievku dať variť, elektrika ešte stále nešla, tak som mareka vyhnala z postele, nech to ide okuknúť dole do hlavných poistiek. lenže tam nič nezistil, tak šiel do tesca kúpiť skúšačku a potom zistil, že nejde jedna fáza do baráku nášho, takže pol baráku nemalo vôbec elektriku, ani kotolňa. neskutočne veľakrát sme volali na poruchovú službu, nič sa nedialo, ja na nervy, potom o 9tej vravím marekovi, nech rýchlo nesie upiecť zemiaky našim. teraz ani teplá voda nešla, takže sme si hlavy v studenej umývali, susedom sme sa šli vyfúkať a vyžehliť, jak chudáci dáky z ulice, elektrika stále nič. potom sme do kostola leteli. obrad bol krásny, kostol veľmi pekne vyzdobený a všetko pekne zorganizované, proste nádhera, aspoň niečo pekné 😵
potom sme skočili k našim, lebo tam sme mali ukrytý darček pre olču, dostala bicykel, náramok a ešte bubášiky euráčiky.
dievčence doma zatiaľ pripravili obed chúdiatka moje, tak sme mohli spokojne zasadnúť k stolu 🙂
elektrika stále nič, nenormálne množstvo telefonátov a tam si z nás už asi srandu robili, ba dokonca klamali, že tu boli a žiadnu závadu nenašli, ďalší raz zas, že už tam vysielajú hliadku, no proste klamstvo na klamstvo, až to bolo do plaču, potom jeden vtipálek marekovi povedal, že kým bude počasie také aké bolo, teda dážď a vietor tak sa závada neodstráni, lebo to bolo na stĺpe elektrického vedenia, no hrôza a strach, lebo v chladničke sa mi jedlo kazilo, do plaču mi bolo, proste úplná bezmocnosť, ešte aj marko nemal svoj deň, len na mne a cecuši vysel, tak sašul a simonka a tiež moja mami a švagri aj všetok riad umyli v bojovách podmienkach, ohrievali si teplú vodu, no jak v dobe kamennej sme boli.
a to ešte podotýkam, že olka nebola zbalená do školy prírody, ani požehlené veci neboli, tak som začala chystať, že to švagri zoberie k nim a požehlí, aj jedlo a zákusky čo sme zachránili som začala baliť, nech to mamina zoberie schovať do chladničky a v tom o 19-tej zapli elektriku, no to bola radosť jak vyhrať milion v lotérii 😅 . ešte som chladničku umývala, bo smrdela jak hrom, triedila čo sa nepokazilo, pokazené a zosmradnuté vynášala do koša, ani tancovačky som nekuk, lebo som bola totál zmorená a šli sme spať. ráno som si dnes privstala zas o 6tej a žehlila ešte potrebné veci pre olku a šli sme ju odprevadiť, jáj chúdiatka deti, vôbec im počasie nepraje, vraj tam včera na krahulách aj snežilo, tam som olke povedala, že ak jej bude zima, taj jej aj vetrovku zimnú prinesieme a aj čižmy, no snáď ich nebudú do tohoto nečasu teperiť von, veď olka bola 2 tt doma chorá.
tak som vám v skratke 😀 😉 opísala naše šťastie tohtoročné, som zvedavá, čo nás ešte postretne 🤐
PS
aj bodku som dnes stretla, bola synčeka vyprevadiť 🙂
jajka no sila, a potom, že materská dovolenka, to len nejaký chmulo chlap mohol vymyslieť, že? keď sa niečo serie tak na kopu....
Jajka rado sa stalo 😵
A neboj vsetko zvladneme,sak musime si pomahat,nie? 🙂 🙂 🙂
A este pre pripad,ze by Marek nakukol,som slubila,ze ho dobre poohovaram,tak.. 😀 Ale nie,bol pozorny a pomahal,dokonca aj zakusky nas ucil krajat,sak kde ja by som k takej skusenosti dosla..aj kavicku mi uvaril a aj zakuskmi ma ponukal,len este teraz z nich odfukujem 😝 😀
Čafte,
no jaji keď sa niečo serie tak riadne.....snáď ste si už tie super veci vybrali aj popredu, tak držím palce nech je už len dobre 😉
zuzi a tebe sa čo prihodilo? nejaká si smutná v poslednej dobe? 😨
heli fotečky mala malá super... 😉
karinka držte sa 😉 a podobne aj klbi na vás sa to tiež lepí 😒
beruš to spinkanit ti závidím, ale prajem 😉
dupi výraz decká ja používam stále a aj na moje decká 😀
zuzi, any držte sa a opatrujte brušká 😉
čau sasul, domy 😉 😉
A inak my sme zas bez tatu. V piatok o polnoci som ho bola brať v Trnave a v nedeľu o šiestej som ho viezla naspať ☹
Ale aspoň trocha sme si spolu užili. Mamina mi varovala decká, keď som bola preňho a jakubko sa zobudil, keď sme prišli, ale bol neskutočný. Keď Stana zbadal kam zasiahol tam ho bozkával a trvalo to asi trištvrte hodinu. Malinký taký bol krásny, stále špúlil tú pusinku a chcel ho bozkávať a pusinkovať a keď nie to, aspoň ho všade hladkal. Fakt to bolo krásne 😵
A Stano neodolal a zobudil aj chudáka Fifina keďže sa ho nevedel dočkať. Ale zlatí boli všetci traja 🙂
A tak teraz válčíme zasa sami.....na dva týždne......ale potom by sme mali byť už spolu 😉
Marianca to muselo byt krasne 😵
sak ja som to zazila vcera a to bolo odlucenie len na niekolko hodin,mala ma cakala v okna a ked som prisla tiez ma stale pusinkovala a sedela na kolenach a tahala ma vsade so sebou za ruku,moje male.. 😵 😵 😵
jajus, riadne sa toho na vas navalilo, juj uz nech mate len prijemne zazitky, moc vam to prajem. 😉
karin, drzte sa, nech je tamarka rychlo ok. 😉
sasul, nam je mucosolvan slaby, povodne nam ho chceli dat, ale dali nam silnejsi sirup, ale ani ten nezabera. 😒
aj do nosa ATB nezaberaju, aj na zvlhcenie sliznice mam dalsie kvapky s obsahom medi a nic, furt je to to iste, zda sa nam ze este horsie ako v piatok.
marianca, vydrzte to, snad vam, tie 2 tt ubehnu ako voda. 😉
zuzankakarolinka, drzte sa, viem ze to mas teraz tazke. 😔
inak bola som na nakupoch, malemu aj sebe som kupila kopu oblecka, uz som spokojnejsia, hlavne jeho mam takmer vybaveneho, uz len par drobnosti mu dokupim. 🙂

zuzka veru pamatam pamatam😀to uz bolo daaavno,teraz uz pomaly finisujeme😵😉tesim sa ze nam to tak pekne ubieha,tebe,aj mne😎tak nech to len pekne takto bez problemov ide aj nadalej😉aby sme si koncom leta mohli dat kocikovske stretko v parku s nasimi miminkami😵helka tak oslava bola supeeer?😅😎