icon

Kámošky z Nitry a Modrého koníka

bystricanka
6. feb 2010

Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵

marianca
14. jún 2010

Klbi a aj ti vracia? Pokiaľ ho len preháňa stačí dať nejaké probiotikum na upokojenie črevnej mikloflóry a nasadiť diétnu stravu.
Ja som malým dávala kulíška po čajových lyžičkách a keď to tak nechceli tak do striekačky od nurofenu, alebo do klasickej injekčnej striekačky. To isté platí aj o pití, pokiaľ nechce piť.. A myslím, že keby si mu to aj zriedila vodou nič by sa nestalo, veď to je rehydratačný roztok.
A on už má všetky zuby.? myslím, že okolo 2 rokov idú tie zadné stoličky, môže to mať aj z toho. Skús mu pozrieť do pusy. 😉

klba
14. jún 2010

marianca, vdaka, na teba som sa spoliehala, ty vies vzdy dobre poradit,. 😉
inak nevracia, len hnackuje a ma teplotu, uz som rozmyslala ci to nebude z tych zubkov, posledne stolicky nam chybaju ale ma mylia tie pupaciky, ale snad to ma len potnicky, inak vyhadzana som aj ja, odkedy som prisla z tej stretavky a neprechadza mi to. 😒
A pit mu chuti, len ten kulisek eee, zarobila som to do vody, skusim z tej striekacky, prip. na lyzicku, alebo mu tam pridam sirup, snad nic nepokazim. 😅

helenkasabinka
14. jún 2010

klbka a smectu mu nedas? 😕

klba
14. jún 2010

heli, smectu nemam, ale dala som mu do pohara s prevarenou vodou ten kulisek a oklamala som ho tym ze som mu tam dala trosku sirupu, lebo to odmietal pit. 😉
uz je okupany vo vlaznej vode, snad mu uz teplota nestupne. 😅

helenkasabinka
14. jún 2010

@klba jaj skoda ze si ju nekupila lebo ta je vazne super,ja ju mam vzdy radsej v lekarnicke a ta hned super zaberie 🙂 ale snad teplotku uz nebude mat

marianca
14. jún 2010

Klbi, keď ti v pohode pije vodu, nemá s tým problém a nevracia, tak mu ani nemusíš dávať toho kulíška. On dehydrovaný nebude, akurát bude mať rozhádzaný črevný systém po tom hnačkovaní. Skús tie probiotiká. To by ho malo dať ako tak na poriadok. Tie sa dávajú aj pri užívaní antibiotík a celkovo keď je organizmus oslabený.
Ono to vvyzerá najskôr na tie zúbky. Sleduj ho či sa bude ďalej vyhadzovať a uvidíš. Kiahne to asi nebudú. Pri kiahňach sa vyhodí červený fliačik a max do hodiny tam navrie vodový pupák. A sleduj aj to či ho to nesvrbí, pokiaľ by ho to svrbelo daj mu na noc Fenistil kvapky. To ho ajomámi, bude taký ospalý a nebude ho to svrbieť. A možno aj niečo spapal čo mu nesadlo.....A nezabudni mu dávať stále piť a to aj v noci...

sasulec
14. jún 2010

Ahojte sme sa podvecer dotrepkali domov a kym som ulozila malu uz aj panelak bol,tak som zasadla a este sme farmara kukali,no svanda,tusim tam napisem..😉 konikov mali krasnych sa musi uznat,ale ja som ,,panicka,,mna by tam asi nedostal ani zlatom oblozeny a nieto hnojikom vonajuci chlop..hehe 😀
Klbka,nam pomohli vzdy nutrolin B uz som to tu pisala,ale ja na ne nedam dopustit,a opytaj sa dedka (svokra) ci maly nezjedol nieco zo zahradky,mozno nejake ovocie aj to mohlo sposobit vysyp,ono by to casovo aj tak nejak sedelo..😢
no to ma len tak napadlo 😕 tak..drzkam vam palcoky,moja,foto su skvele,saaak sme si popisali,hehe 😀
tak dobru nocku..😉

majulcek
14. jún 2010

klbi nepapal maly jahody? 😕

klba
15. jún 2010

bre rano.
kocky diky za rady 🙂 , zatial je drobec ok, bez teploty, naposledy ho prehnalo vcera okolo 20,h, odvtedy zatial nic, klop-klop.
Tie pupaciky ma asi potnicky, preventivne som uz vcera davala fenistil nech sa neskriabe a pytala som sa co jedol a mal klasiku, domacu stravu, mal aj jahody, ale tie mava kazdy tyzden a svokrovci nestriekaju ovocie a zeleninu, takze skor to budu asi tie zubadla. 😅
A musim dokupit aj tie Probio, momentalne nemam, naposledy sme mali ten Nutrolin, ale nebola som spokojna, da sa to pouzivat len tyzden a potom treba kupit novy a viac mi vyhovuje ked mam probio stale doma ako kupovat len ked je to nutne, popravde dost ma ten Nutrolin sklamal.
No idem, dnes ma toho caka vela, vcera sme sa venovali rodinke, varila som, na nakup som bola a dnes ma caka pranie, este juri nie je vybaleny, tak to zostalo na mna. 😝

karinka
15. jún 2010

dobre ranko....no dnes zas fajne vonku,mam zehlenia zo cera co som prala,takze ma to caka a zajtra idem na kontrolu na alergiu,tak som zvedava...

klba drzte sa,nech je maly rychlo ok

zuzanakarolinka
15. jún 2010

dobré ránečko,

klbi nech vám to prejde,

no a mi noc čistá katastrofa, stále plakala, aj keď som ju nakojila a o pol piatej hurónsky rev, hádam 20 min. bola som na pokraji a nič nezsberalo, no sila, som zvedavá dokedy vydržím

sasulec
15. jún 2010

ahojte,my sme dnes vstali o 8. dobreee nie? mlada dama vcera skor zaspala tak o 8. mala raanecko rano vybuvkana 😅
Karin tak teda zajtra,napis o kolkej a kam ta mame dojst pockat,hmm?
Klbka preco ze sa moze brat len tyzden? nieco mi uslo? nam flaska vydrzi 2 tyzdne a to malej davam 2x 5ml 😕

karinka
15. jún 2010

sasulec,no ja budem na pesej zone,lebo doktorku mam na farskej,takze kde to tebe viac vyhovuje?

sasulec
15. jún 2010

ok mozme aj tam pred domom mody,hm? a napis o kolkej?? 😉

sasulec
15. jún 2010

kde steeee??? 😕

klba
15. jún 2010

ahojte, ja sa chystam kuk futbal, maly uz zaspava, lezi pekne sam v postielke.
sasul, tam je pisane ze brat tyzden, mozno sa mylim a aj dva, ale to je stale malo, proste viac mi vyhovuje ked mam tie kvapky stale doma ako kupovat len na dva tyzdne a v pripade potreby zase. 😉

karinka
15. jún 2010

sasulec,no o 11 by som tam aj mohla uz byt,ked budem vybavena

domyyy
15. jún 2010

ahojte kočky, nestíham sorry ☹ dúfam, že sa máte všetky super, a ak pôjde všetko tak ako má tak od piatka sa Vám naplno venujem 😵 chýbate mi ☹

veverca
15. jún 2010

Ahojte žienky. 🙂
Klbi, to je dobre, že sa má Šimi lepšie. Je to nafigu, keď nevieš prísť na to, čo takému malému človeku je. A zaspávanie v postieľke normálne takto v pohode? Super, šikulko. A večer tiež takto sám?
Zuzka a Karolínku čo jedovalo? Tiež zúbky?
Domyyy- finiš v škole? Držím palce. 😉

zuzanakarolinka
15. jún 2010

veve, vôbec neviem a ona mi povedať nechce, cez deň to bolo celkom OK, ale mi ver, že v noci mi všetko jedno nebolo, už som čakala, kedy mi susedoví začnú vybuchovať, či si nevieme z deckom rady
plakala som aj za ňu a potom ten deň keď si nevyspatá, no sila, ale asi ma vieš pochopiť, aj ty si mamina 😉

veverca
15. jún 2010

No to veru chápem. Keď na druhý deň musíš fungovať taká vyčerpaná, to je zaberák. Skús si ľahnúť cez deň s ňou, keď máte takú ťažkú noc. Z upratovania si na vtedy oslobodená. 😉 Som rada, že naši už spávajú celú noc. Boli časy, keď som si myslela, že sa toho nedožijem.

zuzanakarolinka
15. jún 2010

ja mám teraz ten pocit, že nedožijem, ale tak sa utešujem, že aj druhí mali malé deti, a tiež boli hocaké aj zlaté aj umrnčané a zo všetkého vyrástli a teraz je všetko OK, tak čakám, kedy to postretne aj nás 😉

klba
15. jún 2010

zuzi, uplne ta chapem, my sme mali nieco podobne, ale uz je to ok, verim ze sa aj ty dockas. 🙂

vever, maly je uvedomely, normalne ho supnem do postielky, este sa mrvi, sedi, lezi a podobne a sam si lahne ked citi ze uz je unaveny a zaspi bez mojej pomoci, jedine vecer mu precitam zo dve tri rozpravky, dam boztek a necham ho v klude a niekedy sa sice este hodinu vrti ale bez mrncania zaspi, ani nas nevola, tak som rada ze si takto super zvykol.
a inak mas peknucku foto. 😵 a ozaj este mal rano hnacku, uvidime co bude vecer, ale uz je bez teploty, len zubky sopm mu nenasla, tak neviem co to ma. 😅

sasulec
15. jún 2010

Ahoj kocky,tak sme boli opat na ihrisku pri topolovej,bolo fajn,decka sa vysmykali,vybehali,aj sme kreslili s kriedou,nakreslili sme si skacky a skakali,kreslili sme domceky,aj babku aj dedka aj kvetinky..😉
postretali sme tam kopec bab z domina aj Miska s muzikom a malou Sandruskou boli 😅
Potom sme este zakotvili na jednom ihrisku co mame po ceste domkov,tam sme zas neodolali hupacke a smykalke a auticku,co chlapci doniesli na ovladanie,juuj to bolo radosti..😉
teraz sa mala blazni vo vodicke a idem jej pesok z pod nechtou vystrihat,hruuza,dosli sme jak cigosky domkov,ale hlavne,ze bola zabava..😉
Klbka no neviem,nam ta jedna flaska vyde tak na 2 tyzdne a nam to kazal doki davat mesiac,ale ked bolo premenlive pocasie dobrala este jednu,prave dnes,tak uvidim,ale aspon mam dobry pocit,ze nenachyta bacila,ma to taku ochranu,dnes vraveli v zenskom magazine aj o acidkach,ze su zdrave,tak jej budem kupovat,ked si kazdy den aspon odchlipne troska,tusim aj maly ich lubi,vsak?
No uz mam vanu volnuuuu tak huraaa do vane,som ulepena,zalepena,bleee 😝

dupinka
15. jún 2010

Zuzka: aj my sme mali také obdobie, že sa Adamko v noci zobudil o pol druhej a nie a nie zaspať aj do štvrtej, reval ako tur....
Teraz pre zmenu by cuckal prsník každé dve hodiny, už ma to riadne otravuje, aj premýšľam nad postupným odstavovaním, no bojím sa cirkusu v noci.

Asi nezostáva nič iné, len vydržať. 😒

Pár foto z profesionálneho fotenia tu: http://www.facebook.com/photo_search.php?oid=10... to sú na 1. strane prvé 5 fotografie a potom na strane 2 v druhom a treťom rade....

sasulec
15. jún 2010

dupi kraasne momentku,uplne wuaaa..😉 🙂

zuzanakarolinka
15. jún 2010

dupi pekné foto

beruska113
15. jún 2010

Dupinka nadherne fotecky. Ja ale zbadam fotak a mam nervy, takze mne to asi nehrozi.

ZK,
moja rz sa. Lukáškovi idú 2 trojky, uz ma aj celu stolicku jednu, ale v noci nastastie spi. Tak pevne nervy.

sasulec
15. jún 2010

Zuzi este bojujete?
snad ma len zle obdobie,zatni zubky,ja viem je to tazke,ale musis vydrzkat..😉
idem si lazkat kocky,papapa bruu 😔

sasulec
16. jún 2010

ahoojte,nemate niekto cisielko na Karin? potrebujem jej cin 🙂