Kámošky z Nitry a Modrého koníka
Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵
@martina646 vselico sa nesmie a robi sa a tvoje "echo" je to najmenej co sa nemoze a robi sa 😀 drzime palce,daj vediet potom
cafte hviezdy ako travite tento zadepkovany den.. 😖 😉
ahojte 🙂 otrasné počasko, mna od rána hlava bolí jak kona, už som aj dve kávy mala a nempomohlo 😒 😔 doobeda sme boli s Emkou na kontrole na očnom, očko sa nám celkom pekne hojí, už vôbec neslzí, len sem-tam jej hnisavé karpinky musím vytreť, dnes od rána klop klop klop ani raz 😅 ale zato včera tam toho mala ešte dosť 🙄 doktorka že pokračujeme v kvapkaní tých kvapiek, ešte týždeň, potom na dva týždne vysadíme a len opthalmoseptonexom vytierať keby bolo treba a potom na kontrolu - ak bude očko čisté tak super ale ak jej to neprejde úplne, tak jej to budú musieť preplachovať 😔 ale tak máme ešte tri týždne tak pevne dúfam a verím že to bude v poriadku 🙂
malinká spinká od tretej v kočíku pri otvorenom balkone, ja som zatial stihla požehliť, poupratovať a teraz aj trošku pooddychovať a už čakám že sa každú chvílku zobudí 😅
včera sme boli po nákupoch - alexíkovi do škôlky oblečko pokúpiť - zo všetkého vyrastá 😝 tak nejaké tepláky sme kúpili, pár tričiek, mikiny, botasky a topánky, ešte musíme papučky do škôlky, jeho číslo sme nezohnali včera 😝
zajtra si ešte užijeme dník vo štvorici a potom hajde tajde škôlkovať 😝 🙂 krpec sa aj teší, aj začína vymýšlať - že jemu bude smutno bez nás a tak, ale myslím že ho to rýchlo prejde - on tie detičky potrebuje, so mnou sa nudí 😝 ja sa mu nemôžem venovať tak ako učitelky v škôlke a ani hrať ako sa hrá s detičkami, zle mu tam isto nebude 😵
my sme na jarmoku ani neboli - v piatok bolo škaredo, do takého nečasu sa mi teda nechcelo 😒 no ale škoda, tešila som sa nan 😔 no a v sobotu sme sa vybrali do beňadiku, tam bude jarmok tento víkend tak na ten sa hádam dostaneme 😅
servuste,
ja som dnes po uradoch behala, figu som vybavila, potom nakupy a poobede sme boli na navsteve.zim a ako v Rusku, som malemu uz aj vetrovky zdedene skusala a co segrim maly v jednom roku nosil, Luki bude mat asi ked bude mat 3. ale od svagrinej po detoch zdedil dve, tak je vybaveny. este topanky skontrolujem. capicu som vcera kupila, tak sme pripraveni. dnes rano sme aj v krbe kurili chvilu, maly tam stale spekuloval a nono pa ukazoval, ale myslim, ze bez dozoru by to sklo chytil, tak musime nieco vymysliet.
Avojte, hlásim príchod 😉
@beruska113 no ja som čistý maniak na nakupovanie handier pre decká a zlaďovanie aby všetko sedelo, čiapka šál rukavice, dudel, tepláky topánky......takže včera mi akurát mamina hovorila, že nó už sa blíži tvoj čas...
Ale Kubčo sklamal....mala som na pláne kúpiť mu krásnu bundičku, mala som vyhliadnutú, ale jemu je všetko z minulého roku dobré a to má 3 bundy, takže nič sa nekoná....
Musím sa vybúriť na Fifkovi 😀
A čo sa týka toho krbu aj sa trochen bojím tento rok....Minulý rok to bolo bez problému, ani ho to nejak nenapadlo chytiť...ale teraz lieta jak šarkan všade vylieza, tak neviem neviem.....snáď sa nebude musieť popáliť, aby pochopil, že to nesmie chytať.....
A chalošom som obidvom kúpila tieto čiapky
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=7174399&tab=0
@marianca super capica! Aj ja chceeem taku pre Adamka!
A tiez chodim a skusam, co je Adamkovi este dobre, co treba dokupit. 🙂
Chcela som jesenné topánky vyvýšené nad čenky, v Deichmanovi nič moc. Lebo on by potreboval 21 a 1/2, čo asi nikde nezoženiem, tak má teraz topánky členkové a potom sa mu kúpia kotníčkové už zimné a basta.
Skôr potrebuje nátelníky a mikinky.
A ja potrebujem handry na seba, lebo som schudla pár kg a všetko mi je voľné, a pôvodne nosené veci z čias pred tehu som už zlikvidovala v rámci zbierok na povodne a pod.
@dupinka vsak krasne ciapocky..😉
a botky hadam mozes kupit 22 ved ked das pancusky a ponozky do zimnej obuvy tak bude 22 aj malo..😉 Teda aspon ja som malej tak davala,aby som mala istotu,ze keby naahodou premokne cizma,nebudem mat mokre nozky..a este mu troska nozka do zimi podrastie..inak tento rok aj ja zhanam cizmy,teda sak ako kazdy,hehe..zacinam mat dilemu 😀
@sasulec díky 😉
@dupinka ono sa asi ani peoplatí kupovať také prechodné topánky, je to drahé jak sviňa a mám pocit, že sa vhupne zo sandálov rovno do zimných ako to vonku vypadá....
a inak aj kubčo nosí 21, jak bol s rastom rozšupnutý na začiatku, tak je teraz taký krpec 😝
a to je supiš, keď ti je všetko voľné, síce musíš kupovať, ale lepšie ako keby si mala kupovať vačšie, lepšejší pocit 😉
@marianca
svetova ciapk. my mame www.catena.sk, ale nie je tam zobrazena, ale je podobna. len asi tensia, lebo maly nejak neznasa teplo, aj min rok mal jednu teplu a isiel sa zblaznit, ked ju raz mal. Ja nie som moc maniak na oblecko pre maleho, tolko vela podostaval, ze sa mu ani nic nechystam kupovat. aspon teraz. mozno topanky, uvidime. a na seba teiz kaslem, nejak sa mi nechce a to je uz co povedat.
@sasulec
vy uz ste zladene na jesen?
@dupinka
ja sa veci z pred tehu tiez postupne vzdavam, aj ked stale dufam, ale uz asi zbytocne. aj ked obleciem, taksa v tom necitim dobre, ja uz take sirsie radsej.
ja by som rada vedela, ako zistim, ze je mu topanka mala, ci bude mrncat, bude mat cervene prsty, alebo vsetko dokopy?
@beruska113 obuv pre
@beruska113 nejak mi to zblblo, takže topánky sú dobré vtedy keď dokážeš strčiť prst dozadu ako je pata. proste tammalý musí mať nohu a ešte sa tam zmestí tvoj prst 😉
baby, zimne mu kupim 22. Presne ako pise sasulec, kvoli pancuskam a tiez ak by mu trochu cez zimu narastla nozka..Predsa len, to je este peknych par mesiacov do jari 😀
Teraz este vynosi cele topanky co ma a potom sup do zimnych.
ja som si na zaciatku leta kupila par kuskov oblecenia, lebo som sa uz do nicoho neobliekla, vela veci som mala este od VS a stale nosit tesne oblecko, hlavne ked clovek ide aj inde ako na pieskovisko... No a teraz su mi tie veci volne. Ale necham ich, ved co ak po druhom tehu budem opat plnsia?
@beruska113 nozicka dietata ma byt dorazena vzadu k pate a ma tam vojst este aj tvoj prst a vpredu ked nahmatas, tak medzi palcom a okrajom topanocky ma byt tak cca 0,5 cm volne, proste tebe na spicku prsta medzera.
Pisem ako tatar, snad pochopis 😅
@beruska113 😀 nooo co to,ale nie vsetko,sak to sa neda,uvidime na co natrafime..mame fialove bundy,teraz som jej objednala ruzovociernu k ciernoruzovym zateplenym gatom este z minuleho roku,svekrusa kupila kapanek vacsie tak toho roku budu fajne a mozno ju este narvem do oteplovaciek z minuleho roku,skusala som jej ich cca pred mesiacom a celkom v poho..tak aspon sem pred dom hadam budu ..no neviem co zozeniem na seba fialovo-puntickovu kombinezu aby sme ladili.. 😖 😀 😀 😀
@beruska113 a mam vyhliadnutu prekraasnu mikinu,tyrkysovu a chcela by som taku aj pre malu,tak ked zozeniem,tak si ju objednam..😉 😝
@sasulec
my ta chceme vidiet v kombineze. sup sup hladat 🙂
@dupinka
no ja tiez tak uvazujem a po druhom baby zacnem chudnut seriozne.
@marianca
mne vcera kamoska tiez tak s tym palcom hovorila, ale ze jej mala ma 3roky a stale to nevie poriadne urcite, vraj deti maju take prsteky, ze ich vedia zohnut a potom sa im budu deformovat. no ale cizmy na dvor mame a do mesta mozno take vyssie rovno na jar kupim, ved tam len auto obchod budeme chodit, inak snad v kociku vydrzi.
@beruska113 v deichmane( teda tam som si to vsimla) maju taky pristroj,kde mu zmeras nozku,ked uz vie stat sam tak by sa ti to malo podarit odmerat..😉
@beruska113 opica,ze v kombineze..😉 😀 😀 😀
@sasulec
no tom som videla, v galerke. na teniskach ma ze 10,5cma to sa mi zda nejak malo.
Noa preco nie, sak si chuda, tak by si nevyzerala ako ja Laura tulenie mlada.
No zeny, idem citat, sak drobec je coskoro hore a knihu mam do viknedu.
@beruska113 fiiha zjesenieva sa,zeny vytahuju knizky a co citas Ber?
Sak citaj nas..😉))
bre ranko. 🙂
ja len tak narychlo, chystame sa zachvilu von, asi pojdeme do brezoveho hajika a kedze nasa kamoska sasulka este asi hajka tak nechcem este s mobilom vyzvanat, @sasulec ak ste dnes doobeda doma, cinkni mi alebo prezvon, mozno by sme vas prisli kuk ked to uz mame po ceste. 😉
prajem pekny den, kocky. 🙂
dobré ránko 🙂 my sme od 6.30 hore, to ani budík nebudem potrebovať aby sme nezaspali do škôly - na Emku sa dá spoľahnúť 😝 🙂 už asi piaty deň sa tak budí - akurát včera nie, to vstávala 5.50 no ale v noci sa ani raz nezobudila - večer zaspala pred 8mou a spinkala celú noc 😕 😵 ale to bola len výnimka asi, inak sa okolo tej 3tej budí na ooobrovský hlad 🙂
dneska sme mali premiéru - alexík išiel prvýkrát do novej škôlky 😵 som zvedavá ako sa mu bude páčiť, ideme preňho o 12tej, naobeduje sa tam a pôjde domkov 🙂 aj zajtra, no ale už od budúceho týždňa bude chodiť pekne na celý deň 😅 ja si teraz musím zvykať na to neprirodzené ticho - aj mi chýbajú tie jeho večné otázky 😔 😒 ani jemu sa bohvieako nechcelo, síce neprotestoval, ale ani nebol dvakrát nadšený, aj mi ho lúto prišlo ako tam stál a pozeral na neznáme detičky, pripadal mi taký stratený, no ale hned sa ho ujala učitelka, moooc zlatá tak snád to bude v pohodičke a rýchlo sa prispôsobí🙂
Emka ešte spinká, dali sme si takú malú rannú prechádzku ako sme viedli veľkého brata do škôlky, teraz spinká pri otvorenom balkone 🙂 už by aj mala papkať, no ale asi sa jej dobre spinká 😵
@sasulec
svet mi je dlzny a je to dobre.
@any23
aspon mozes maleho odprevadit a stihnes sa vychystat, ked mala tak skoor vstava.
Jaj zeny, divoke rano. Maly ma asi 4 dni vyrazky, ale najskor jednu, na dalsi den dve, potom dalsie, ma ich asi 7, ani som s nim nechcela k mudr ist, muz ma vyhnal, ze to ma jak hnisave. tak som sla. no a mame kiahne. ja som nemala, tak nervy kvoli dovolenke, mudr ma poslala vakcinu kupit, ze sa aspon trochu znizi rizik, vakcina 48E a o 6tyzdnov preockovanie 48E. Kupila som, co uz. Ochotna bola ma aj zaockovaat, detska maleho no a vtedy sme zistili, ze uz aj ja ich mam. Tak mi este vybavili vymenu vakciny za 2davky pre maleho zltacka A. Tak kto bol s nami posledne 2tyzdne, sledujte sa a mrzi nas, ak sme vas nakazili. Prave obvolavam ludi. Hurucky a skoro ani vyrazky nemame, tak to snad tak aj zostane.
ajojte divozienky,tak ako? Trocha sa nam vycasilo tak sa tesaakujeme koonecne sa da chodit voon,vcera sme behali po nakupoch,malej som pokupila nejaku tu jesenno-zimnu robicku..😉
A zohnala som taky fesny rolacik cevreny malej 😀 ,taky mam aj ja,ale ved zas urobime modnu prehliadku,potom uvidite..😉
ahojtte mamulienky 🙂
kukám,že rozoberáte nákup topánok ....my sme merali s tým prstom vzadu za pätou...aj pätička celkom vzadu a hmatom sme zisťovali koľko je tam miesta na pršteky...ale najlepšie sa mi osvedčilo vybrať výstelku(vložku) z topánky a na ňu položiť nožičku,len nie z každých topánok sa to dá 😒 ....inak v niektorých obuvách(napr.Deichman) majú tie mierky na nožičky a tam je hneď napísané aj akú veľkosť treba kúpiť 😉
@sasulec a košulku a Mickey tričko si zabudla spomenúť 😉 😵 😵 😵

Dakujem vam moc pekne, za kazdy klik, ale uz som bola nahlasena adminom, nevedela som ze sa to nesmie. Chodim sem skor ako "nemy pozorovatel/citatel". Tak drzte palecky 🙂