icon

Kámošky z Nitry a Modrého koníka

bystricanka
6. feb 2010

Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵

marianca
16. dec 2010

@beruska113 no zobrali sme hypotéku v inej banke vyplatili tú pôvodnú a splácame teraz druhú. rozdiel je v tom,že máme pri rovnakej sume a dobe splácania splátku o 100 EUR menšiu a úrok máme 3,49. Je fakt, že sme to museli vybehať, ale celé to trvalo týždeň a teraz je to v poho. Účet máme vedený zdarma a takisto si neúčtujú poplatok za poskytnutee úveru, ani poplatok za vedenie úverového účtu.
Totiž jedna známa nám nedávno hovorila, že teraz sú najnižšie úroky, tak sme to chceli využiť.
V tej povodnej nám robili problémy nechceli nás pustiť, ale nakoniec sa to chvalabohu podarilo.
No a čo sa týka tých poplatkov, to bol vlastne len znalec a kataster....

beruska113
16. dec 2010

@marianca tak to bola potom parada, ten znalec a kataster bol tak 300E, nie? A v povodnej banke ste neplatili za predcasne splatenie uveru? A to do ktorej banky ste sli, to su super podmienky. Aj urok. to viem, ze teraz su najnizsie. ja mam v TB nejak pod 5% a to mam este znizene ako zamestnanec. Nastasite uverovy ucet mam zadarmo, ale keby odidem, tak platim.

marianca
16. dec 2010

@beruska113 vklad do katastra tam bol 66 Eurový kolok a odhadca bol 150 EUR, potom LV-čko to bolo 6 EUR a katastrálna mapa tiež 6 EUR, takže to bolo všetko najakých 228 EUR.
Odišli sme z VUB-ky do OTP-čky. A jasné, platili sme aj za predčasné splatenie, to vyšlo nejakých 900 EUR. Ale tie prachy sa vrátia....Veď 100 Eur mesačne, to môžem odkladať deckám napr....
....a hlavne ma nasrali s tým prístupom vo VUB-ke, lebo oni si stanovili termín dokedy to musíme vyplatiť, čo bolo 20.12., ale keď sme od nich žiadali vyčíslenie zostatku úveru, tak im to trvalo....najprv tvrdili, že stratili našu zmluvu, potom im blbol systém, potom tam nebol nikto kompetentný, proste to
naťahovali s tým, že pokiaľ nedodržíme ich termín máme hold smolu a nedovolia nám to vyplatiť, a musíme u nich zostať, aj keď chyba bola na ich strane....
...no a tak som vynadala riaditeľke a odrazu našli aj zmluvy aj systém prestal blbnúť a aj kompetentní sa našli...
....no a keď sme sa pýtali či nám nemôžu znížiť splátku, keďže sme ich dlhoročnými klientmi a muž tam už roky posiela peniaze a nezarába najmenej, tak to néééé....

blazka24
17. dec 2010

@beruska113 moc sa neteš, začala svietiť kontrolka na prístrojovke? len predbežne som pozerala čo to asi je, šlak ma trafí ak je to tá sonda za padíka 😠

beruska113
17. dec 2010

@blazka24 aká sonda?

blazka24
17. dec 2010

@beruska113 a čo ja viem, nejaká do auta - čítala som na pokeci pre šoférov a mechanikov, som ja ale borec čo? 😀

beruska113
17. dec 2010

@blazka24 no to teda klobuk dolu, aj taky pokec je? co uz dnes na tom nete najdes. uz len nech napisu, ako to opravit a ides na to

blazka24
17. dec 2010

@beruska113 tak to by mi vybuchlo auto, keby sa ja pustím do opravy 😀 ale nie starý pôjde do servisu až v pondelok a ja nákup ešte nemám spravený ani upratané, no hrúza vec tieto sviatky 😲

beruska113
17. dec 2010

@blazka24 napodobne. ja protestne neupratujem, nepeciem, upratane mame viac menej vzdy a napecene budem mat od okolia 😀

blazka24
17. dec 2010

@beruska113 ja upratané teraz nemám, richard spí a ja sedím za kompom tak je tu ako po bombe, navarila som a sedím jak torta 😀 ale oprala som ešte to sa priznám 😉
piecť budem, mňa to baví takže sa teším ale musí muž zobrať malého a to bude komplikated keďže malý je jak prísavka na mne 😠

jajka968
17. dec 2010

ajojte bambuľky,

tak sa hlásim po čase, že žijeme, ešte sa suším v robotke 😒 , radšej by som doma pobehovala a upratovala, ako tu nečinne sedieť, ach, ach, musím vydržať do 23-ho, potom týždeň dovolenočka, tešíííííííím 😵 😵
naša olča je tiež chorá, zápal priedušiek a aj angína, takže do prázdnin už ani do školy nepôjde, dúfam, že drobci to neodstanú.
včera mali decká v škôlke vystúpenie, jáj aké boli krásne, veľmi pekne pripravené to mali.

blazka24
17. dec 2010

@jajka968 tak skoré uzdravenie prajem olče.........neboj bude dobre a na vianoce upratovať? ja som doma a nič také nestíham 😀
už sa teším na vystúpenie drobca, takéto vystúpenia detí ja môžem 😝

blazka24
17. dec 2010

sťahovala som fotky do kompu, kuken na tú moju masku v sprche 😀

any23
18. dec 2010

ahojte 🙂
@blazka24 kráááásna je tá tvoja maska 😵 😉 a neni to lamda sonda? nám taká odišla minulý rok a veru lacné to nebolo 😝

any23
18. dec 2010

@blazka24 no ale kontrolka nám vtedy žiadna nesvietila, len autu proste drbkalo, dusilo ho a strielal výfuk, žralo jak besné a sem-tam si poskackalo 😝 to ževraj zle spaluje palivo vtedy ak neni dobrá tá sonda 😝

blazka24
19. dec 2010

@any23 díky za richarda, je to veru maska 😉 a čo sa týka auta, tak mužovi vraveli kamoši že to asi lambda sonda nebude lebo nám síce svieti kontrolka ale auto ide v pohode, nič z toho čo si písala sa nedeje, tak neviem či to nebude niečo s brzdami - aspoň tak mu to hovorili kámoši a tak som to aj čítala na nete, že bud sonda alebo brzdy 😕

darčeky pokúpené, ešte nezabalené ale to stíham v poho...........dnes ešte idem poumývať záchod a chodbu, včera som makala jak šroub, všetky kachličky v kúpeľke som vydrhla a kolenačky dlážku umývala, lebo stále nemám tú tyč na mop, som uderená lebo som doteraz trčala v tescu 😠

any23
19. dec 2010

@blazka24 nemôžu to byť brzdové svetlá? nám tak raz svietila kontrolka už ani neviem aký kod tam svietil no ale podla múdrej knižky čo máme k autu to malo byť niečo s mechanikou motora a nakoniec to boli brzdové svetlá - nesvietili 😝 a my že čo na nás všetci trúbia 😀 😀 😝 že nám nesvietia svetlá si nevšimol, ale to bolo tak že cestou od našich to začalo svietiť a maťo hned posratý že to vážne niečo s motorom tak hned na druhý den ráno utekal do servisu 😝 ja darčeky ešte nemám všetky nakomplet, ešte mi chýba pár drobností... ale utorok-stredu doriešim 😅

blazka24
21. dec 2010

@any23 presne toto si myslím aj ja, len horšie je že jedno svieti, či lepšie??? ani srnka netuší 😀
ja všetko nakúpené, darčeky pobalené, sčasti už aj napečené, už len stromček a umyť dlážky ale to až vo štvrtok 😉

beruska113
22. dec 2010

@blazka24 Ty si super mama, všetko skoro hotové, este aj auto riesiš. Tebe nakoniec tá MD bude aj chýbat ako to sledujem.

any23
22. dec 2010

@blazka24 nooo tak ty si na tom lepšie, tebe aspoň to jedno svieti 😝 veru si šikulkaaa ja tento rok nestíham absolútne nič ako by som chcela 😔 no čo, mám náročné dieťa, neostáva mi nič iné ako riadiť sa heslom "bordel v byte, šťastné díte" 😀 😝 ale zas až taký bordel tu neni, ale ja som taká že musím mať všetko tip-top no ale teraz to nejde 😝
@beruska113 aká mi to novinka 😵 gratulujeeeem k tehu, želám nech všetko prebieha v poriadku a pohodičke, hlavne nech je bábenko zdravučké a zo srdiečka ti prajem aby bola tá Terezka, aj ked v konečnom dôsledku je to jedno 🙂 😉

beruska113
22. dec 2010

@any23 dakujem. Veru Terezku by sme brali, ale je to jedno, len nech je bábo zdrave. A ja nerobim nic, nepeciem, neupratujem, nevarim - svokra navarí, ozehlené nemám asi týžden. To mimčo mi dáva zabrat už teraz.

any23
22. dec 2010

@beruska113 ja som nič nerobila minulý rok 😝 bývalo mi zle od rána do večera a furt by som len spala tak ked som prišla z roboty šup šup do hajan tak nebolo kedy 😀 😝

blazka24
23. dec 2010

@beruska113 Nadííííííííííííí veľká GRATULÁCIA k tehu, že si sa ani nepochválila 😉 tak nech prebieha tehu v pohode a toto bol asi pre Peťa najkrajší darček pod stromček nie?
mne chýba hlavne pohoda a kľud, takže stres mi robí dobre 😀 ale aj tak ďakujem za pochvalu 😝
@any23 moja čo stresuješ? ja som sa na prach na skriniach vyprdla, inak vymyslela som zlepšovák aby som nemusela vyberať všetky tie vázičky a prkotiny zo skrine a poutierala som prach po okraji 😝 ale šak pohodaaaaaaaa
inak napiekla som konečne všetko, ešte aj pagáče z cukrovej repy a to všetko pri malom, ale využila som DVD spievankovo - ak nepozeral alebo ma otravoval vypla som a malý sa hned posadil na zem a ukazoval že zapni, takže som ho vycvičila, ak sa len pohol už sa otáčal či nejdem vypnúť DVD 😀 takže upratať sa dalo a umývala som dlážku takým spôsobom že malý mi vyberal penu z lavora a celý bol jak mača mokrý ale umyli sme dlážky spolu čo už 😔

blazka24
23. dec 2010

dievčatá, prajeme šťastné a veselé vianočné sviatky, hlavne veľa radosti a pohody v kruhu rodiny a najbližších, nech ste šťastí a spokojní...............malým veľa darčekov a nekonečne veľa úsmevov 😉

beruska113
24. dec 2010

@blazka24 díky moja. a bolo kde, sak tu nie si, na FB tiez,. len makas. krasne sviatky aj vám

icerna
24. dec 2010

BABY VESELE VIANOCE VAM PRAJEME 😵

icerna
24. dec 2010

JEEEEEEEEEEJ @beruska113 Gratulujem,krasna novinka veru,davaj pozor na seba 😵 super 😉 😵

beruska113
24. dec 2010

@icerna dakujem.

sasulec
24. dec 2010

😵 😵 😵 Šťastné a veselé Vianoce,nech sa vám stromček ligoce,euračiky nech sa v truhličke kotia a detičky sa vám z lásky rodia 😵 😵 😵

sasulec
24. dec 2010

Želajú Saška a Simi