Kámošky z Nitry a Modrého koníka
Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵
@zuzanakarolinka
@beruska113 zlati su zalubenci..😉
baby zhanam zabranu na schody bez potreby vrtania. ak nahodou viete o dakej,alebo mate a nepouzivate dajte mi prosim vediet. dakujeeeeeeem
ahojte, chcela by som sa opýtať mamičiek škôlkárov, aké máte skúsenosti so zápisom ak sa dieťa narodilo v januári-vo februári...sme v období zápisov do škôlky a malú neplánujem dať v septembri ale až v januári 2012. Sú škôlky v meste ústretové?dakujem
ahojte kočky 🙂
..ten obchod čo ste spomínali na Kmeťkovej,či Sládkovičovej má aj nejakú stránku 😕 švagriná je tehulka,tak by sa nám celkom hodil 😉 🙂
a ešte potrebujem pomoc...poraďte mi prosím niekoho kto pečie dobré,pekné(aj podľa obrázku) a nie príliš drahé torty..David bude mať narodeniny tak pomaly zháňam 😉
@jarus1 ja už mám síce školáka ...ale aj David je februárový...pri zápise bolo všetko v pohode...nahlásili sme škôlku,do ktorej bude chodiť a odkedy....neboj v škôlke majú takých detičiek veľa,sú na to zvyknutí 😉 🙂 nemyslím,že budú robiť nejaké problémy
@jarus1 tiez si myslim ze v pohode,normalne ju pojdes zapisat ,nemyslim si ze by bol problem 😵
@bodka13 ved tutok nasa helka pecia torticky a straaaaaaasne dobre...http://www.tortyodmamy.sk/user/12503/images
@bodka13 ahoj 🙂 áno @helenkasabinka pečie tortičky a krásne my sme mali už viac 3-4 a boli úžasné 😵 odporúčam 😉
@icerna.... nebola som tu tak som nevedela, že si sa chcela stretnúť 😒 ale v priebehu týždňa niečo vymyslíme 😵 😉
ahojte. 🙂
ten obchod na kmetkovej nema internetovu stranku, uz som sa pytala ked som tam naposledy bola. 😉
a baby ked ste uz nacali tu temu, neviete kedy je den otvorenych dveri v materskych skolach?
a na co je dobre sa spytat na DOD pred nastupom do skolky?
A dieta sa uz musi vediet napr. same najest, obliect a pod? A co potrebuje do skolky, na prezlecenie a tak...
A ako to funguje ked sa dava dieta len na doobedia, ma tam aj zaratanu stravu, vratane obeda, aj tam spi, ci nie, kedy sa pre neho chodi ked je len na pol dna?
A co stoji strava a co sa vlastne v skolke plati, ja nemam vobec sajnu. 😅 😕
Ak mate nejake info napr. o skolke na Piaristickej dajte do placu, pls,
@bystricanka ak budes na nete hod mi prosim blizsie info o tej skolke, vdaka. 😵
rozmyslame ze maleho dame zapisat od septembra 2011, mala bude mat vtedy 4 mesiace, tak nech tam chodi aspon na pol dna, doma by mu bolo asi dlho, kedze babo bude mat svoj rezim a uz sa nebudem moct tolko venovat len malemu, ked nic ine nech sa tam aspon vybeha a pohra s detmi.
Aj ked si neviem predstavit ako ho budem chodit bravat s miminkom, maju tam schody a s kocikom sa asi dat nebude, uz teraz mam z toho des ked si predstavim ako ho prezliekam a prezuvam s babom v baby satke.😝 a ako malu doma budim ked je treba vybrat drobca zo skolky. 😕
@klba http://www.msnitra.org/ skus tu kukenzi ci neni nahodou kedy su DOD
my chodime na 4 hod a u nas je to takto: Hanci ked prisla do skolky tak co sa tyka prezliekanie,obuvania ked idu von pomaha jej pani ucitelka kedze ona sa sama nevie obliect hlavne teraz ked maju milion svetrov a cizmy...rano prideme a prezleciem sa do tenkych teplakov ci legin lebo cely den byt vv rifliach ci v hrubych gatiach to by bolo aj mne neprijemne...papat ,zo zaciatku sme papali s pomocou ale kolkokrat jej aj teraz pomozu,ved na to su tam tie ucitelky aby tym deckam pomohli,ci uz s fukanim nosteka,alebo s wc...chodime pre nu do 12-tej papa tam ranajky a obed,kazdy mesiac platime inak kedze ssa jej odratava podla dochadzky...nenosime ziadne hyg pomocky,uteraky atd vsetko je ich,pevnu sumu mame 8 eur(pomocky)a strava vychadza do 20eur,naposledy som platila len jedenast...co sa tyka piaristickej nam ju stale tlacili na ocnom ze tam chodia aj deticky s ocnymi vadami....lenze kazde rano cez cele mesto trepat to sa nam nechcelo 😝
any chodi s malinkou tak sa opytaj jej ako to zvlada
ahojte 🙂 konečne je po sviatkoch aj po prázdninách 😝 alexík išiel do škôlky, nooo som zvedavá ako dlho v nej tentokrát vydrží, či zase stade niečo nedonese 😒 niežeby mi tu krpec zavadzal, ale chudáčik, už bol unudený, jemu tie detičky chýbajú 😝 obed mám uvarený, emka spinká od 10tej na balkone, dneska máme o pol druhej poradňu a budú ju aj očkovať, tak bojím bojím ako to zvládneme 😒 nestíham čítať, nestíham písať, len posledné dve strany som prečítala 😝
@klba obrovská gratulka k bambulke 😵 😵 😵 viem si predstaviť ako sa vytešuješ, mám to ešte živo v pamäti ako som sa ja tešila keď nám povedali že to bude dievčatko 😎 aj ked z chlapčeka by som sa isto vytešovala rovnako, ale predsa, bol to náš sen 😵 tak tfuj tfuj tfuj nech je aj naďalej všetko tak ako má byť, hlavne nech je zdravučká, a vybrali ste pekné meno 😉 🙂
a tiež som sa obávala ako to budeme zvládať rána so škôlkou, ale zvládame to v pohode, Emka okolo šiestej-siedmej papká, tak budiť ju nemusím, ak sa zobudí o siedmej tak je to úplne parádička bo ju nakrmim, prezlečiem, medzitým sa alexík vychystá /tiež mu treba niekedy pomáhať, hneď "po ránu" sa mu nič nechce, nieto ešte prezliekať či obúvať 😝 / a ideme 😅 ona mi väčšinou v kočíku zaspinká tak ešte zmákneme nákup, doma ju dám ešte na balkon ak ešte búva 😅 ak sa zobudí skôr, tak jej dám papať, oblečiem ju a šupnem do kočíka a dám bud na balkon alebo pri otvorený balkon a potom si ju len vyzdvihnem ak sa s krpcom vychystáme, poobede podobne, zatiaľ som ju ešte nemusela budiť 😉
stravné platíme rovnako ako majul, okolo 20eur, ak je chorý tak menej, my ani tých 8eur neplatíme, bo sme predškoláci 🙂 na začiatku šk.roka sme plati nejaký poplatok ale už si ani nepamätám aká to bola suma 😝 @majulcek majul ty si nespomínaš? 😅 pomôcky nekupujeme, v starej škôlke sme nosili tak dvakrát do roka /ked sme mali "službu"/ ovocie a sirup alebo džúsik na pitie, tiež sme nemuseli pomôcky kupovať...
@jarus1 určite nebudú robiť problémy s tým že chcete dať drobca neskôr do škôlky, keď sme my boli prváčikovia v škôle tak veľa detičiek nastúpilo neskôr, je to bežná vec 😉
nás čaká zápis do školy tento mesiac 🙂 😎 😝 ale ešte neviem kedy bude, musím zistiť 😝
ajojte kočuľky,
sa hlásim po dlhej dobe, nestíham 😠 . vidím tu zmeny, nové tváre 🙂 , novú tehuľku-berus gratulujem 😵 😵 .
u nás nové asi to, že som od 1.1. na pn-ke, a asi sa už ani do práce nevrátim, veľmi to zvažujem, veľmi veľa problémov sa mi tam ukázalo a ja nemienim hasiť a dorábať niečo, čo si niekto pekne za pár rokov zanedbal. predvianočné obdobie bolo veľmi hektické, ani som vám zapriať neprišla ☹ , ale bolo toho veľmi veľa a to ma cez sviatky donútilo rozmýšľať o prijoritách, tak asi v skratke.
@icerna, kedy nás prídete pozrieť?
diky kocky ste zlate. 😵 @icerna aj tebe vdaka za ip, musim si premysliet co ma vsetko zaujima, len nestiham konecne mam prvy den na pc len pre seba, muz je uz v praci, 😀 tak mam dost veci zameskanych na nete. 😉
@any23 ty chodis s Alexom na Piaristicku? 😕 Ak ano napis este nejake blizsie info ako tam chodis s kocikom, ked su tam tie vysokanske schody, 😕 toho sa najviac bojim. 😝
a od kolkej mozem uz drobca zanasat do skolky? muz by ho aj rano nosil,(na to sa spolieham 😉 ) len robi uz od 7,h tak snad ho stihne zaniest a prezliect. 😅
@majulcek, ja byvam kusok od Piaristickeho kostola, preto chceme dat maleho tam, rozmyslala som aj nad Parovskou skolkou, ale ta Piaristicka sa mi zda lepsia, aj modernejsia, napr. na Parovskej nechodia mimo arealu takmer vobec von, ked maju nejake podujatie vsetko sa kona u nich vnutri a mne sa paci ked mozu ist niekde na prechadzku mimo skolky, alebo trebars aj do toho Domina a pod...
a ten link som uz pozerala rano, ale zatial tam nemaju info, ale myslim ze okolo februara byva DOD. 😉
Ahojteee!
citam, ze riesite skolky. Aj my sme uz kuk na nete, teraz si pojdeme omrknut skolky nazivo, ak nas teda ucitelky nevyhodia, lebo dni otvorenych dveri su az tesne pred zapisom, co je pre mna neskoro.
Ktora skolka na Klokocine je naj? My sme poculi o Zvolenskej, no ta je trochu od ruky,.... 😖
A ozaj, tehulky. Mame na predaj kocik - Neo nato Multisport 2009, stvorkolesova, za polovicnu cenu, oranzovo-bezovy.
Ja som ho vyberala kvoli velkej vanicke - Adamko v nej bol do 7 mesiacov, aj s fusakom. Plus vajicko a sportova verzia.
Ahojte 😵
dnes sme išli konečne po 2 mesiacoch do škôlky. Všetko bolo v pohodke. Ale ved 4 hodky nejako tam pretrpí. Ale bol rád, že bol znovu s kámošmi. Aj mu škôlka chýbala. Už sa teší na zajtra.
@klba som tu hlavne kvôli tebe. Nejdem ti to písať na FB, aby aj iní si prečítali ak ich bude zaujímať piaristická škôlka.
Takže DOD býva týžden pred zápisom.Hocikedy cez ten týžden tam môžeš ísť a popýtať sa, čo a ako. No a Na vŕšku je správa mater.škôl a tam ho v daný den pôjdeš zapísať. Oni to tam vypíšu. Majú web stránku...majul ju vyššie našla. Zápis býva cca.v polovici februára, alebo až na konci.
Dieťa sa nemusí vedieť sám obliecť ani napapať. Tam najmenším detičkám pomáhajú aj upratovačky aj kuchárky, ked je treba. Oni sú tam strašne zlatučké a ústretové. On sa časom naučí obliekať a aj sa sám napapať.
Na prezlečenie ja Matúšovi nič nedávam. Ako príde, tak tam je celý čas. Malý dostane vlastnú skrinku a tam mu donesieš náhradné veci(slipy, ponožky,tepláky a tričko...cez zimu pančuchy...to len keby sa oblial alebo pocikal).
Ked sa dáva dieťa len na poobedie, je to najprv na dohode. Matúš tam najprv nejedol, ale teraz tam už aj obeduje a o 11.30h hned po obede chodím poňho. Takže je tam presne 4 hodky.A oni hned po napapaní idú spinkať.
Ak dieťa chodí celý mesiac do škôlky, tak za stravu...za desiatu a obed platíme cca 22€.
Potom sa platí školné 8€ mesačne a každú stredu majú ovocnu....vtedy rodič prinesie pár kúskov ovocia a to papajú detičky doobeda v triedach.
Inak ak si pamätáš ked sme tam boli spolu, tak dole majú pár tried aj s jedálnou a kuchynou. Na prvom poschodí sú len triedy a wc-ka a na najvyššom majú spálne.
Inak čo sa týka voľného času tak majú tam dvor, telocvičňu a na najvyššom poschodí pozerávajú rozprávky.No a v triedach si kreslia,čítajú knižky a a hrajú sa.
Adaptačný pobyt býva mesiac a potom ho predlžujú.
Neviem ako to tam je na celý den, lebo on tam tak dlho nebýva. Ale tuším je to z mála škôlok v NR, ktorá je otvorená až do 17.h.Ale myslím si, že tebe Šimiho zoberú len na 4 hodky, lebo budeš na materskej.
A ešte k tej strave. Kuchárky sú tam tak zlaté, že ak náhodou budú mať niečo čo malý neľúbi, tak si to môžeš zobrať domov. Len to musíš ráno nahlásiť učiteľke, že malý obed nebude a ty si len prinesieš nádobku na obedík a spapáš to doma. 😵
No a čo by som ti ešte k tomu? Neviem čo ťa ešte zaujíma, kludne sa pýtaj a ja sem nakuknem a odpíšem ti.
Inak učiteľky sú zlatučké...také dve sú také odporáčky, ale hádam ich Šimi nedostane. Riaditeľka je tiež super a tá čo tam bola vtedy ked sme tam boli my, tak to je zástupkyna a aj tá je super.
http://www.mspiaristickanitra.estranky.sk/ toto je stránka na piaristickú škôlku, tak môžte kuk kto má záujem. 😵
a inak...čo sa týka penazí, ked sa niekde ide, tak jasné, že treba za všetko platiť.
Najviac sa platilo v septembri. To sme platili cca 70€ za kadejaké pomôcky, hračky a všeličo možné.
a myslím si, že už sa ani nič nemusíš na DOD pýtať. Ja som ti napísala skoro všetko 😀
@klba
škôlka je od 6.30h. Ale ak ty ho budeš nosiť na 4 hodky, tak ho tam treba až o 7.30h odniesť. Lebo ked ho o hodku skôr, tak sa tam malý nenaobeduje. A väčšinou ked chodia doobeda von, tak idú rovno do jedálne. A to by si malého o 10.30 možno ani nenašla, lebo oni vždy niekam chodia. Na prechádzku na pešiu, alebo do parku....takže najlepšie je o tej 7.30h.
a ešte klbi.
Čo sa týka tých obávaných schodov. Nad schodami, smerom ku kostolíku je taká brána a ked do nej vojdeš, tak prídeš do takého dvora(kde sa mimochodom detičky hrávajú) a tam v ľavo sú také plastové dvere a nimi sa dostaneš dovnútra. A nie je tam žiadny schodík. Nevýhoda je tá, že to majú občas zamknuté a aj tak budeš musieť chodiť po tých schodoch. Ale tam vždy niekto chodí, tak niekoho poprosíš a oni ti s kočíkom pomôžu.
@jajka968 ani sa ti necudujem ze si mala toho vela, vian. sviatky, robota, domacnost a male deti, no mas moj obdiv ako to zvladas a plne s tebou suhlasim, len si ty prehodnot priority a zvaz co je pre vas lepsie, ved robotu si zo svojimi skusenostami najdes, nic ti neutecie, este si uzijes stresy a zatial si vychutnaj cas s rodinou aspon kym ti skonci RD. 😉
@any23 a ozaj dakujem ku gratulke k babike, 😵 to meno sa mi paci uz dlho, este skor ako som pisala na kona, za 6 rokov sa to nezmenilo a preto to meno dame, aj ked ma trochu stve ze to vyzera ze opakujem, ale nejake meno vybrat musim a mne aj muzovi sa fakt paci, uz maly sa tak mal volat, dokym sa tam neobjavil pipik, 😅 uz aj Simi vola brusko Jasminka. 🙂
@dupinka skolky na Klokocine nepoznam, ale myslim ze ti baby napisu blizsie info. 😉
a hod cenu a foto kociku do albumu, nech omrknem, sice neplanujeme kupit ale ktovie ci to nezmenim. 😉
@bystricanka dakujem moooooc, 😵 uvidis ze mna este nieco napadne, 😉 len teraz na rychlo neviem, ale potom napisem. 😉
S tym oblecenim a krmenim si ma potesila, nas drobec este sam napr. nepapa, hlavne kvoli tomu ze je prilis aktivny a musim byt pri nom ked papa, inak by mi zdrhol, on nevie obsediet na mieste, 😝 co sa tyka oblecenia pomaha mi s obliekanim, ale sam sa zatial nevie obliect, ale myslim ze to sa este zmeni a do septembra sa naucime aj samostatne papat, obliekat a snad sa uz nadobro zbavime plienok, teraz mame este cez noc.
A tych 22 € na mesiac za stravu platis za tie 4 hodky co je tam alebo za cely den? A maju tam aj ranajky, ci ho mam nakrmit este pred tym ako pojdeme z domu?
A ked tam napr. nebude niektore dni papat- myslim obed tak to mam nahlasit vopred kolko dni?
A ked sa tam napr. nechtiac pocika nerobia ucitelky problemy a ako sa stavaju k hyperaktivnym detom? A ktore ucitelky su tie obavane, vies mi napisat do ip mena? 😝
A aky maju doobeda program, ak mozes napis mi nieco blizsie, ale podla mna ho ma vyznam ho tam davat, aj ked len na doobedie ale nech sa aspon trochu s detmi zabavi,
A ak je zena na MD neda sa predlzit pobyt v skolke na cely den? Sa ho chcem zbavit, co? 😀
A ten adaptacny proces je vlastne len to ze tam prvy mesiac byva kratsie, ako to predlzuju? Napis blizsie. 😉
A este jedna otazka ked ho tam bude nosit rano muz pred 7,h tak nedostane obed ani ked ho zaplatime? Oni to rataju presne na hodiny, ze kedy ho donesiem vtedy ho treba vybrat o 4 hodky?
To ma stve, lebo takto ho budem musiet rano nosit miesto muza ja a kym sa vyhrabem z domu s malou mozem sa zacat chystat uz od tej pol siedmej aby som tam bola o pol osmej. 😝
A tu branu poznam, s malym nakukame ked idem okolo ako sa deti hraju, 🙂 ale spoliehat sa na to nemozem ze to bude otvorene, na to sa skusim spytat, lebo viem ze branu zamykaju.
Inak mam take otazky ako priblbla, 😝 😀 no ale neopytam sa a potom budem lutovat ze nic neviem, tak sorry za tie otazky, som otravna, co? 😅 😝
a baby ten zapis je len jediny den a co treba doniest na ten zapis, potvrdenie o zdrav. stave a aj napr. rodny list? a kolko dni vopred to tlacivo treba vybavit?
tak, poradňu máme úspešne za sebou a aj očkovanie sme celkom fajn zvládli 😅 trochu si poplakala, taaaak mi jej bolo ľúto, no ale inak bola statočná - plakala len kým sme ju neobliekli a v aute už zaspinkala a spinkala až doteraz 😅 zatiaľ je veselá, výska mi tu za chrbtom a bojuje s hrazdičkou 😝 🙂 ozaj a máme 68cm a 6940g - za dva mesiace pribrala 600g a narástla skoro 4cm tak celkom bola dokina spokojná 🙂 ale že jej môžem do ovocia dávať sušienku - že trocha kalorii naviac jej neuškodí 😝
@jajka968 veru si to prehodnoť, za tie nervy ti to isto nestojí, za takých okolností ti llepšie bude domka, aspoň kým ti neskončí RD, ešte si uži s Markom 😵 😵 😵
@dupinka dupi my sme chodili na beethovenku kým sme bývali na klokočine a boli sme maximálne spokojný 🙂 keby sme sa nepresťahovali, tak tam chodíme dodnes 😅
@klba náš Alex chodí Za humnami, ako Hanka od majul 😉 ale myslím že všetky škôlky fungujú viac-menej rovnako 🙂 ten zápis bol tuším viac dní /už si to poriadne nepamätám/ neviem či aj týždeň nie, bolo to vypísané aj na nete že v ktorý deň zapisujú do ktorej škôlky /že napr. pondelok-utorok do beethovenky, zvolenskej atd, utorok-streda boli iné škôlky a tak - píšem jak tatar 😝/ tam sme tuším potvrdenie o zdr.stave nedávali, si nás zapísali do takej knihy, rod. list sme tuším kopiu odovzdávali, dali nám taký papier, prihlášku, ten sme vypísali a s tým potvrdením o zdr.stave sme to zaniesli už do tej našej škôlky... ale to až po zápise na vršku... a lepšie je sa opýtať, ako potom sa vyhovárať na to že si o tom nevedela 😝 a k tomu stravovaniu... zo stravy sa odhlasuje deň dopredu, ale po víkende ak v pondelok dieťa ochorie, tak tuším do 7mej nahlásiš že nepríde, tak už na ten pondelok ho odpíšu zo stravy... tých 22eur sa platí za raňajky, obed, olovrant, ja neviem ak papá iba raňajky a obed tak asi to bude menej, asi ten olovrant odrátajú 😕 a oni raňajkujú hneď o ôsmej, tak doma mu nemusíš nič dávať 😉 ja som tak zozačiatku robila a on mi potom nechcel papať tam a do obeda /obedujú okolo tej jedenástej/ bol potom mooooc hladný tak sme to zrušili, napapá sa až tam a máme o jednu povinnosť menej bo on kým sa naraňajkuje 😝 tak aj škôlku by nám zavreli 😀 musím utekať, dieťa je hladné 😝
@klba a vôbec to nemusíš brať tak že po niekom opakuješ /čo sa týka mena/ 😉 veď Emiek je tiež kopaaaa a nemám pocit že sa po niekom opičíme, meno sa nám straaašne páčilo, tak sme neriešili kto ho má, kto nemá, dali sme ho a hotovo 🙂 ale máme Emu iba s jedným m, väčšinou čo som si všimla tak dávajú s dvoma mm, s jedným sa mi to páči viac 😉
@any23 ja si nepamatam,viem ze sme mali hned dva seky ale to za stravu,bo sa plati tusim mesiac dopredu nie?
a ranajky maju az o pol deviatej lebo my chodime do skolky pred pol deviatou a akurat sa nosia ranajky 😀 proste my sa do osmej nejak nevieme vysuchtat z domu 😀 😀
niekto tu spominal ovocie,u nas nenosime ovocko,decka dostavaju s obedom...do domina chodia aj od nas zo skolky deticky ale tu na chrenovu...v skolke dali prihlasku tu sme dali potvrdit lekarke a potom sup na vrsok...
@klba klbi ja by som ho dala do skolky,predsa aj ty si trosku oddychnes,maly bude s kamaratmi,ved stale sa tam ucia nejake riekanky,pesnicky atd a ty budes mat na jasminku viac casu...a co sa tyka mena tak je to tvoja vec ake meno das,neries...
@bystricanka bys a ty si stale na neplatenej predlzenej?
@jajka968 jaji ak sa tam necitis dobre,odid..toto sme my s ivom riesili dva mesiace dozadu a proste psychicky bol ko..nestoji to za to,aj ked love treba ale zdravie si treba vazit...a decka chcu mat doma maminu a nie nervaka...
@dupinka aj mas daku vyhliadnutu ci vobec nic?
@jajka968 ahoj a dakujem. uz som aj na Teba myslela, že si tu dlho nebola. Ako deti? zdraví ste? Ja si tiež myslim, že niekedy robota za tie prachy nestoji. Aj ja budem musiet asi po MD niečo nove hladat, aj ked vrátit sa mozem, ale je to tam na nervy a pracovna doma je hlavne u nas problem. A Ty s 3detmi to musis mat dobre náročné. tak dobre rozhodnutie prajem.
caute
@any23 to ste mali to druhe ockovanie, samka este v decembri zaockovali druhy krat, teraz tusim najblizsie az v 10. mesiaci
@klba aj ja chcem dat od sept. do skolky patka
@any23 ja som tiez dala samka, hoci je ich neurekom, ale neviem si ho predstavit ako niekoho ineho, Samuel, Sami je take neutralne neda sa ani zohyzdit, je medzinarodne, aj pekne a nema ziadnu diakritiku / to je podmienka mojho muza, on mi hned zavrhol mena kde su makcene, takze ziadny Lukasko, ani Tomasko mi u neho nepresiel a este sme mali podmienku, ze meno sa musi dat zdrobnit / do tretice by som asi chcela Adamka, alebo mozno Dominika , ci Erika 😵 , teda ak by som mala tretieho chalana nahodou.
@zuzana76 to je dobre, že bez dlzdnov a makcenov, to čo h napadlo?
Jaj baby, mne je tak naprd celý den, zo všetkeho mi je zle, či sladke, či slane, či kysle, aj z vody. tak som si dala večer zavináča, minule mi strasne chutil, tak že bud mi bude lepšie, alebo sa konečnepovraciam. a nie je mi ani lepšie, ani som sa nepovracala.

icerna, nie nie,len na navsteve som bola,ale myslela som to tak,ze sme byvali u priatela nedaleko,este si pamatam na cestu k bille 😀 inak som mala trosku zmatok z noveho mesta,ale okukala som sa 😀