icon

Kámošky z Nitry a Modrého koníka

bystricanka
6. feb 2010

Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵

beruska113
10. jan 2011

@luciaa86 ako malý? ste v nemocnici, či už je lepšie?

cukruska1920
10. jan 2011

Ahojte...som sa vratila z prvej hodiny Zumby...ze aka parada...jupi 🙂

dupinka
10. jan 2011

baby, my máme vyhliadnutú Čajkovského, ale vraj okrem dobrej polohy nič moc, ešte nás zaujala Zvolenská, ale je trochu od ruky a potom ešte Golianova, ale uvidíme, pôjdeme kuk... A veľa dám na info od susedy, tá kedysi robila na Správe mat. škôl, má mi zistiť info.

bystricanka
autor
11. jan 2011

dobré ránko 😵

majul....no jasné, že som ešte na predlženej rodičovskej. 😠 Práca v nedohľadne, lebo Matúš býva skoro každý mesiac chorý. No a to by som si nemohla z práce dovoliť. Ale hľadám si aspon na pol uväzok, ale nikto sa neozýva.Žeby som už patrila do starého železa? 😝 😀 Takže nadalej moja mesačná almužna je 21€ 🙄 (prídavok na dieťa)

bystricanka
autor
11. jan 2011

@cukruska1920
a kde chodíš na zumbu? Aj ja by som šla, ale večer nemôžem, lebo nemá byť kto s malým. Ja by som mohla tak doobeda.
A začala som chudnúť, tak pohyb by mi isto trošku prospel 🙂

@dupinka
takže ty skôr tú vrchnú časť klokočiny? A nie je ešte škôlka na novomeského? Pri kauflande? Len ja veľmi tie školky na klokočine nepoznám.

bystricanka
autor
11. jan 2011

@zuzana76
zuzi...a ty kde dáš malého do škôlky? 😨

bystricanka
autor
11. jan 2011

@klba
tých 22€ platím za tie 4 hodky. On tam desiatuje a obeduje. Je to dosť, ale aspon sa konečne naučil sám papať. 🙂 A ja mu dám na ranajky nejaký jogurt, ale oni tam majú ovocie, tak ešte pred desiatou im ho dávajú.
Čo sa týka odhlásenia zo stravy...deň vopred musíš nahlásiť do 14.30h, že malý na druhý den nebude papať. Oni na chodbe majú taký zošit a tam napíšeš meno a den, kedy ho odhlasuješ.
Ak náhodou cez víkend ochorie, tak v pondelok do 7.15h musíš nahlásiť bud učitelke alebo priamo do kuchyne(majú aj tel.číslo), že malý nepríde a oni si ho odhlásia. No a potom ti tie odhlásené obedy odčítajú z dalšieho mesiaca.
mená tých zlých učiteliek neviem. Teda viem, ale len krstné. Tak ti ich napíšem do IP.Ale pár učiteliek tam je takých čo vôbec nepoznám, tak neviem aké sú. Takže súdim podľa prvého dojmu....a vyzerajú byť v pohode.Pri tých čertoch čo tam majú sa aj divým, že sú kludné 😀
neviem aký majú doobedný program. Učitelka mi to ani nevraví, ale Matúško chodí domov spokojný a to je pre mna podstatné. A veľakrát mi hovorí basničku čo sa tam naučili.
čo sa týka toho adaptačného pobytu. No ja som ho prvý mesiac dávala najskor na hodinku a potom sa to predlžovalo. Po mesiaci už tam mal aj obed. Ale je to individuálne a je to na dohode s učitelkou. A neviem, či ti ho vezmú na celý den....to je na dohode s riaditelkou. To ti už neviem napísať.
no a je možné, že ho môžeš nosiť aj na dlhšie ako na 4 hodky. Možno aj na 5h. Ale to ja tiež neviem, lebo ja ho nemôžem dávať na tak dlho, lebo by mi zrušili rodičovskú. Tak aj to by si sa musela spýtať.
Ale najlepšie je sa o tom rozprávať s riaditelkou alebo so zástupkynou. Oni ti povedia aké tam majú zvyky.
a tá brána býva zatvorená cez den, lebo majú vo zvyku tam parkovať cudzie autá, tak preto ju zamykajú a aby im deti neušli. Ale ráno býva otvorená, lebo tadial chodia učitelky do práce. Ale o tej 8h ju zamykajú. A ked chodím cez obed po Matúša tak je odomknutá, ale škôlku majú zamknutú, aby im tam niekto nevliezol, lebo hned tam majú šatne. 🙂

a kludne sa pýtajte. Ja vam napíšem čo budem vedieť.

zatial sa majte. Idem Matúša budiť a hor sa do školky. 😵

luciaa86
11. jan 2011

@beruska113 jej ahoj 🙂 dakujem za opytanie ..no este je stale v nemocnici ale ze uz mu je lepsie tak doktorka povedala ze ked nebude den kakat ta ze ho pustia a ze vcera nekakal len raz a nie hnacku jupiiii taka som bola stastna 🙂 a vy sa jako mate???

beruska113
11. jan 2011

@luciaa86 ale už bol z tej nemocnice doma, nie? tak držime palce. my v norme, len by stále býva zle a už netrpezlivo čakám na sono 17.1.

cukruska1920
11. jan 2011

@bystricanka na palarikovu...byva od 17.50-19.00

luciaa86
11. jan 2011

@beruska113 no bol doma minuly pondelok ho pustili a v stredu zasa siel do nemocnice lebo zacal uz aj vracat silno a koniec uz bol taky nevladny strasne ked som nanho pozrela este som ho takeho nevidela..jaj ale som sa naplakala cez tyzden co tam bol..schudol uz 4 kila ☹ jaj tak ho vykrmim ked bude zdravy ze az....teraz mi volala babka z nemocnice ze este nemaju vysledky s krvi tak musi cakat takze dneska to teda este nebude asi zajtra ze ho pustia no uvidime...a aj mne byvalo zle az do 14 tyzdna aj ked som nevracala ale byvalo mi hrozne potom to preslo 🙂 my mame sono az 26.1 😀 tak to sa este nacakam ....ale uz mam take sny ze som na sone a ze moj DR ma nejake specialne sono co vidis realne svoje dieta 😀 akoze uz taketo sny mavam 😀

@cukruska1920 na palarikovu som aj ja chodila na zumbu tam je najlepsia a to som uz presla celeeee mesto 😀 a ostala som verna len palarikovej..takze po porode hned ako sa bude dat tak nastupujem 😉

cukruska1920
11. jan 2011

@luciaa86 ja som sa bala ako to zvladnem lebo som len tri mesiace po porode a mala som sekciu ale dalo sa...najprv som nestihala ale potom som sa chytila...super...

luciaa86
11. jan 2011

@cukruska1920 ja som nestihala ani tak ani tak ..zacala som stihat az tak na 4 hodine zumby 😀 ale je to uplne super..ten pocit,tanec,hlasna hudba..ja som sa tam strasne odreagovala...no ja budem tiez po sekcii za par mesiacov,lepsie povedane po 2 sekcii tak som zvedava na to jak ja budem zvladat toto 🙂

cukruska1920
11. jan 2011

@luciaa86 ani nehovor..som prisla domov a citila som sa ako v siedmom nebi...aj si schudla ??

beruska113
11. jan 2011

@luciaa86 fuha, 4kg je dost. aj je chuducky, ci taky macko, ci to na nom vidiet. A co vidis v tych snoch, co to bude. Chlapec, či baba? A mená máš aké vybraté?

@cukruska1920 @luciaa86 akože obdivujem vás. ja som bola cvičit tae bo, ale už dávno cez VS, aj to preto, lebo kamoška precvičovala. Ale od vtedy sa športovým aktivitám úspešne vyhýbam. Aj ked musím priznat, že ked sme vo Švajčiarsku robili, tak som sa po tej fyzickej makačke cítila lepšie ako teraz.

jajka968
11. jan 2011

ahojte,

baby ďakujem 🙂 , veď moje zdravie a komfort detí je asi prvoradý, no nie 😉 , ak budem chcieť nabudúce čosi skúšať a dokazovať si, tak ma klepnite po hlave 😀 😀 .

naša škôlka štefánikova je tiež super, organizujú veľa akcií pre deti buď v škôlke ale aj mimo škôlky, učiteľky sa mi zdajú fajn a to sme ich už odskúšali pár 🙂 , riaditeľka papuľka, veľa vecí dokáže povybavovať, takže ja som spokojná a máme to u susedov, čo viac mi treba.

klbi, aj keď si na MD môže šimi chodiť na celý deň do škôlky, to nezakazuje žiaden zákon, jedine cez prázdniny nemá nárok na škôlku, no to by si ho ani nedala. no a ja si myslím, že šimimu bude isto lepšie v škôlke ako celý deň s tebou doma, mám to odskúšané na sárče, keď som bola doma s markom, mala cez 3 roky a unudená bola až strach, aj keď som sa jej venovala, von sme chodili, ale deti potrebujú seberovných, v škôlke sa veľa naučí, čo ty pri bábenku mať až toľko veľa času nebudeš. ja by som ho nedávala len na 4 hodky, lebo poplatok máš ten istý a aj stravné, lebo olovrant zo stravy neodrátavajú, takže si na tom istom a už o 14.30 môžeš ísť po neho, aspoň bude mať režim, buď si pospí, alebo poleží a to by si ho doma asi ťažko donútila, lebo nebudeš mať čas pri ňom ležať kým zaspí, bábo bude chcieť papať......., ja som to aspoň pri sárče takto mala a tiež pri olče a osvedčilo sa mi to 😉
@beruska113 no nevoľnosti nezávidím, neboj bude lepšie 🙂
@dupinka ďakujem ešte raz za včera 🙂

helenkasabinka
11. jan 2011

ahojte ja som si dovolila po dlhej dobe vas precitat a vidim tu aj nove tvare 😝 ja sem nechodim ale ani necitam ale berus mi dala chrobaka do hlavy s majulcek,tak som si Vas troska precitala 😀

@klba uz som ti tu Jasminku svoj nazor napisala a nie je o com 😉 😉 😉 😵

helenkasabinka
11. jan 2011

no napisali ste toho az az a uz ani neviem na co som chcela reagovat 😀

luciaa86
11. jan 2011

@cukruska1920 shudla ani nie ale spevnilo sa mi brucho a zadok napriklad 🙂 ale zasa som nechdila pravidelne ....ked nebolo skym ist, tak som nesla, lebo samej mi to je blbe 😖
@beruska113 no chuducky sak mal 18kg ale bol vysoky teda aj stale je 😀 takze tie 4 kg je nanom vidiet

klba
11. jan 2011

@bystrickanka vdaka za info, uz mam napisane na co sa treba opytat ked bude DOD, ked ma nieco napadne spytam sa ta, ale moc si mi pomohla. 🙂

@jajka968 vdaka za info, tiez uvazujem ze by som do skolky davala maleho trebars aj na spanie a vyberala ho neskor az ked sa tam vyspinka, teda ak sa to bude dat, musim vsetko vopred vyzistit a uz tam pridem len zo zoznamom otazok. 😀
a vies aky je drobec akcny, verim ze v skolke by sa citil dobre, aj sa tam prehra a trosku vyjasi energiu, podla mna mame vyhodu ze tam pojde az od septembra kedy bude mat mala cca 4 mesiace, dovtedy si uz zvykne ze su doma dvaja surodenci a nielen sam a nebude mat taky pocit ze ho hned po narodeni sestricky niekde odlozim aby sa necitil odstrceny. 😉
a cudujem sa ze mi to navrhla svokra, najprv bola proti, ale ked tam chodi drobec vikendovat zmenila nazor, 😀 asi nie je take kludne zlatko ako si doteraz myslela, 😝 a okrem toho jej dcera kedysi chodila do tej istej skolky kde planujem dat drobca, tak mi to zazracne schvaluje, aspon na niecom sa zhodneme. 😝 😉

inak trochu oneskorene ale tiez vitam nove kocky, 😵 a vidim ze k nam pribudla okrem berus dalsia tehulka - @lucia86 trochu neskor ale predsa 😉 gratulka k tehu a uz vies co to bude? 🙂

norinka
11. jan 2011

@beruska113 Ahoj Beruska, dikes mame sa dobre, zatial vsetko OK maly obcas zlosti a potom citim ze babo reaguje, my byvame v meste za katastrom takze mam blizko park a aj namestie, ale v tomto pocasi sa vela podniknut neda. ☹
Dnes sme boli na Hocusa-Lotusa, anglicky kkruzok pre male deti, nechodi tam niekto z konika?
Nas maly sa vobec nezapajal a ani ho to velmi nebavilo, zvazujem ci to ma zmysel 😕

norinka
11. jan 2011

@majulcek tak super aspon nejaka prilezitost najst si kamosky 🙂 a stretka pri kaficku nerobite? myslim aj osobne stretka? neviem ak poznate miesto Kvalinka v meste za postou to fungovalo isty cas len skrachovali, bolo to supis miesto na stretka s babami a drobcami, ja som to robila pravidelne

bubinko83
11. jan 2011

Ahojte nemate niekto osobne skusenosti s mudr.Jakubičkom? Dakujem

any23
11. jan 2011

ahojte 🙂 naša Emka je hrdinka, očkovanie zvládla bez teplotky, aj keď bola trochen nervná, ale to je u nej bežné 😝 v noci si spravila súkromnú párty - bola hore od druhej do pol piatej - sa jašila v postielke a potom kukala telku, tá ju nakoniec uspala 😝 tak hádam keď už doteraz neteplotovala, tak už ani nebude 😅
@mariynka noooo už nebývame na klokočine, od apríla sme na chrenovej tak preto na fatranskú 🙂 alex sa už teší, hlavne na to že tam nebude musieť spávať 😀 😝 len sa trochu obávam ako to tam bude zvládať, on je dosť hyperaktívny a tvrdohlavý, dúfam že bude spolupracovať, bo on ked si zmyslí že niečo robiť nebude tak to proste robiť nebude 😝
@zuzana76 hej, to druhé očkovanie, mali ju očkovať ešte koncom novembra, ale kvôli tej chorobe sa to odložilo a potom bol alex chorý tak ju nechceli očkovať - že ak by to náhodou od neho chytila a bola by čerstvo zaočkovaná, že by tá choroba mohla mať nejaký zlý priebeh, a potom zase mala tie teploty /ale to bolo zo zúbkov chvalabohu/ tak sa to zase odložilo no ale tentokrát už konečne nič nečakané do toho neprišlo, tak už máme klud, ako hovoríš až okolo roka ich budú znova očkovať...

majulcek
11. jan 2011

@norinka isty cas sme robili dost kavickovych stretiek,dokonca aj v tej kvalinke sme boli,len to bolo dost na chuja kvoli tym schodom...a inak skor sa stretneme jedna s druhou a nie vsetky naraz,to sa nam casovo este hadam ani nepodarilo zjednotit 😀

beruska113
11. jan 2011

@norinka tak to bývas pri klbe. napíš jej IP, aj detičky máte podobne staré, aj maminy čoskoro budete.

beruska113
11. jan 2011

@norinka veru ako majul hovori. vačšinou dve, tri alebo zopar sa stretneme. stále to niekomu časovo nesedi a potom sa len čakáme a čakáme e to nemá význam. tak radšej tak po troške to meníme.

majulcek
11. jan 2011

@beruska113 aspon nemusime cakat na slovo 😀

beruska113
11. jan 2011

@majulcek no sak to. a hlavne ked sa deti rozutekaju každé iným smerom, tak to je uplne super debata

majulcek
11. jan 2011

@beruska113 no uz sme tak boli co si zuzka ani nepokecala