icon

Kámošky z Nitry a Modrého koníka

bystricanka
6. feb 2010

Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵

martulanr
11. jan 2011

ahojte ja len na chvilku kym sa drobak nezobudi
ako sa mate?
any Lukas uz začína chodit tak vsetko zo zeme preeec 😀

mariynka
11. jan 2011

@any23 xi xi, a v ktory den mate zapis a do ktorej triedy?a o kolkej? 😉 no, hyperaktivita deti suvisi s konzumaciou bieleho cukru a vyrobkov z neho.. 😒 😒 mam ziacku, ktora nepapa cukor a je kludna a velmi mudra.. 🙂 🙂 🙂

mariynka
11. jan 2011

@dupinka ja som chodila na zvolensku a bolo tam superrr 😀 😀 😀 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

icerna
11. jan 2011

ahojte baby 😵
@bubinko83 ja mam dr.jakubickovu,ale boli sme aj u neho raz,no neviem,ale chvalia si ho ako odbornika. pani dr je tiez super 😉 mozno ti baby pomozu viac 😉
@any23 mi sme dnes boli na 3 ockovani,tiez sme mali skor,ale bola chora a vazi 7800G 😀 take male šparatko 😨 😝

mali sme na navsteve @jajka968,deturence super,marko uz riadny fešak,kooonecne sa nehanbil 😵 😀

icerna
11. jan 2011
icerna
11. jan 2011

na tejto aspon chvilku Lili obsedela 😀

norinka
11. jan 2011

@beruska113 diky beruska, tusim ze sa tak z videnia aj pozname, len sme nikdy nenabrali cas na vymenu kontaktov, ale videla som ju na fore, dikes 😉

dupinka
12. jan 2011

@bubinko83 my máme MUDr. jakubíčkovú ako detskú a u MUDr. Jakubičku sme boli s ramienkom po očkovaní TBC, mali sme "tú česť" aj v nemocnici, tam je primár destkého odd.. Zakaždým profesionálny prístup, vysvetlil, ukázal, nebol problém. Sestrička je v pohode.
Ja mám iba pozitívne skúsenosti.

bubinko83
12. jan 2011

@dupinka ,dakujem ti pekne za odpoved.My tam už chodime,leno ma zaujmali aj ine nazory,vieš? Ale vlastne sa mi potvrdilo len to čo som si myslela,že je super.Som nevedela že on je aj primar 😕

klba
12. jan 2011

ahojte kocky. 🙂
@mariynka s tou hyperaktivitou a bielym cukrom nemozem suhlasit, 😝 ja teda sladke moc nemusim, cukrim maximalne do kavy, ani v tehu som nemala chut na sladke a takisto maly nie je moc na sladke, davame mu velmi malo sladkosti resp. kolacikov a pod... takze si nemyslim ze to je dane tym, aspon moj nazor. 😉

klba
12. jan 2011

@norinka ved ty si moja suseda potom, 😀 ja byvam tiez pri katastri, 🙂 rovno barak nad Lidlom, ten na kopci a ty byvas presne kde? 😕
inak chystam sa prave von, nepojdes nahodou doobeda niekde smerom pesia zona, ze by sme dali mini stretko, hm?
poslem ti do ip cislo, prip. mi cinkni, ideme sa grochu nachystat, do pol az hodky sa vypravime z domu. 😉
a inak to meno Gregorko mi nieco hovori, teraz rozmyslam ze aj viem kto si, myslim ze sa aj zdravime ked sa stretneme sem tam na zastavke a pri Nitrazdroji a tak... 😉

henka76
12. jan 2011

ahojte 🙂

po dlhom čase som k vám zavítala 🙂 my sa tiež chystáme na zápis do školky,na piaristickú 🙂 maximko rastie,robí nám radosť 🙂 teraz nám práve vyšiel prvý očný zúbok,tak sa trochu aj v noci trápime,k tomu soplíky..ale všetko sa dá zvládnuť,tak je to zatial ok 🙂

všetky vás zdravím a prajem pekný deň 🙂

any23
12. jan 2011

ahojte 🙂 celkom fajn noc za nami, Emka bola hore iba o 3tej a potom až o 7mej, tak som sa celkom dobre vyspala 😅 Alexík dnes išli zo škôlky pozrieť školu - topolovú - tak sa nevedel dočkať, on sa taaak teší do tej školy 😅 len sa bojím že ho to potom rýchlo prejde 😝
@mariynka nooo ja vlastne ani neviem ako taký zápis prebieha, ani ako to u vás chodí 😕 ja len viem že je budúci týždeň od pondelka do piatku, od 15tej do 18tej, piatok iba do 17tej, že si treba priniesť rodný list a obč.preukaz rodiča, a to je asi tak všetko... neviem v ktorý deň máme ísť my, ani kam, treba nejako dopredu zavolať do školy a dohodnúť si termín? 😕 alebo ako to funguje? no a neviem, sladkosti moc krpec nejedáva, on skôr ovocie, sem-tam si dá čokoládku, ale cukríky moc eee 😝 on bol taký odmalička, ešte ako bábätko sa v kuse musel mrviť a rozhadzovať rukami, nohami 😝 skôr myslím že to je v nom, má takú povahu proste 😝 ale logicky to dáva zmysel - keď je velký príjem energie, tak volako to musí vybiť, ale u nás to asi nebude tým 😉 no a Emka sa javí úúúúplne rovnako, je aktívna až-až, ak nie viac ako bol on 😝 😀 tak sa asi môžem tešiť čo ma čaká neskôr 😝
@martulanr tak už začína? 😅 drobec šikovný 😵 na to sa už aj ja "teším" ako mi bude všetko sťahovať a "upratovať" 😀 Alex keď sa dostal do kúpelne, tak mi povyhadzoval vždy kôš na prádlo a válal sa v tom 😀
@icerna no teeeda aké fifipierko máš 🙂 no čo, stráži si figúru odmalička, bude z nej modelka 😉 a aký sú zlatučký na fotkách 😵
@bubinko83 nás zase dr.Jakubička vyšetroval keď sme boli v nemocnici so zápalom plúc a tiež sa mi zdal milý, pekný prístup k bábätkám mal 🙂
@henka76 no tak to gratulujem k očnému zúbku, moc vás vytrápil? 😒

beruska113
12. jan 2011

@henka76 Heni a prečo už teraz idete na zápis? chcete ho dat skor? ved to stačí o rok, nie?

dupinka
12. jan 2011

@beruska113 aj my ideme teraz, hoci bude mať Adamko 3roky až v máji, rovnako ako Maximko. Ale je to v tom šk. roku. A ak by sa náhodou naskytla práca skôr, tak aby bol zapísaný, lebo inak vraj nezoberú.

henka76
12. jan 2011

@any23 -máme soplík a nekludné noci 😒 ale cez deň úplne v pohode 🙂 ...

@beruska113 -dupinka ti to už ozrejmila 😉 ..chcela by som dať malého v máji do školky,tak musíme ísť teraz na zápis 🙂

sasulec
12. jan 2011

Avojte,Babule ten zapis treba ist na vrsok ci kde a kde tam??? nemam sajnu neviem ci ste spominali,mozno som prehliadla..😉
Inak ako mavate? SKOLKA TEMA CISLO JEDEN,COO..? 😀 😀 😀
Kurnik mne nebuduu volat zo skolky, ze mam ist pre malu, ale moj sef do skolky,nech si mozem ist pre malu,ja budem bulit 🙄 🙄 🙄
No,prave tu mala obkukava tie vycancane drevene kociky,a ze taky si kupime aj s babom..😉 tak je rozhodnute..😉)) keby to bolo take lahke 😔

sasulec
12. jan 2011

Vitam nove tvaricky 😀

helenkasabinka
12. jan 2011

@mariynka tiez s tym nesuhlasim,moja papa aj biely cukor,aj sladke si rada da a teda hyperaktivna nie je 😀 😀 😅 😉

helenkasabinka
12. jan 2011

@sasulec vitame 😀 😀

helenkasabinka
12. jan 2011

@sasulec no ale setricka alebo bracek by neboli malej na skodu 😵 😵 😉 😉

helenkasabinka
12. jan 2011

no a aby som nezabudla,aj nas caka zapis do skolky,uz sa tesime,mala sa nevie skolky dockat,snad jej ta radost zo skolky aj zostane 😕 😉

beruska113
12. jan 2011

@henka76
@dupinka aha, tak už chápem. My ideme až v šk.r. 2012/2013, takže zápis až budúci rok. Ale tu je to iné ako v meste a malého dáme sem, nech tu pozná deti z dediny. Ale je tu vela deti, tak dufam, že ho zoberu ked budem na MD.

beruska113
12. jan 2011

@helenkasabinka Ty sa chceš nechat prekvapit co budete mat? No tomu neverím.

beruska113
12. jan 2011

@helenkasabinka a to máš pravdu, že malá nie je hyperaktívna. ved je ako baránok, som nechápala, aká je pokojná.
A ja takým drístom o potravinách vobec neverím.

helenkasabinka
12. jan 2011

@beruska113 no ja nie nechcem,ved by som umrela od zvedavosti 😀 ale Michal to nechce vediet a chodi sem na MK dost znamych aj rodina a tak nechcem aby to vedeli,lebo by sa to mohol dozvediet 😀 😝 nuz on si tak rozkazal,tak nech ma 😀 a veru mala je kludnucka,od narodenia,ale aj ja a aj Michal sme boli kludne deti,tak ma to mat po kom 😵

mariynka
12. jan 2011

mna nepresvedcite 😀 mam to vyskumane, ze cukor sposobuje hyperaktivitu.. PS:dnes je vo VSETKOM cukor 😉 skuste citat oribalove letaky, aj v slanych je cukor, vo VSETKOM.. 😉 🙂 🙂 a biely cukor je zakladom pre vznik vaznych ochoreni.. mam to dokazane na znamej, ktora mala zhubnu rakovinu prsnika a vyliecila sa z nej.. 😉 ale clovek zacne riesit taketo veci,az ked sa ho tie problemy tykaju.. 😉

any, aj v materskom mlieku je cukor.. 😉

heli, pride to casom.. 😒 😉

helenkasabinka
12. jan 2011

@mariynka moja ty si nejak moc skusena 😀 a nejak si sa dala na prisny zdravy rezim? 😕 😝 😉

bodka13
12. jan 2011

ahojte 🙂
pozerám že riešite hyperaktivitu....s tým cukrom je to čiastočne pravda ...ale uplatňuje sa to až pri potvrdenej diagnóze,vtedy sa odporúča znižiť prísun cukru...ja však nepoznám nikoho,komu by to zabralo 😒
-niekde(tuším v Londýne) zistili že umelé farbivá a konzervačné látky môžu spôsobovať hyperaktivitu u detí😉
....to ,že je dieťa živé ešte neznamená že má aj diagnózu hyperaktivita
http://babetko.rodinka.sk/index.php?id=570693

klba
12. jan 2011

@bodka13 ja som bola odmalicka hyperaktivna, mam to aj potvrdene od dr, takze presne viem o com hovoris, 😉 a teda ja fakt uz od malicka sladke jedla a potraviny nemusim, 😝 (jasne ze nesledujem pribal. letaky co obsahuju, na to cas a nervy nemam) ja mam problem zjest jeden zakusok, tak neviem. 😅
ja si skor myslim ze maly je v tomto po mne, kto si maleho pozicia na cely den pochopi ze zivy je na neho slabe slovo, 😅 podla mna hyperaktivitu ovplyvnuje viac faktorov. 😉

@mariynka no neviem s tym materskym mliekom, 😅 ved je to to najzdravsie co moze babo dostat od svojej mamy a obsahuje vsetko co potrebuje, taktiez aj cukor je v strave dolezity, ale jasne ze primerane. 😉
a co sa tyka tej hyperaktivity, to by musel byt kazdy druhy clovek hyperaktivny, aspon ti co to prehanaju zo sladkym a okrem toho dieta sa s tym uz rodi, to sa neziskava vekom, len sa to prejavi viac a viditelnejsie napr. v kolektive, v skole, kde ma dieta problem sa napr. sustredit na vyucovanie a nevie napr. obsediet na jednom mieste a davat pozor na to co mu hovoria. 😉