Kámošky z Nitry a Modrého koníka
Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵
@sasulec akebo braska ? 😕
@bodka13 suhlasim s tebou 😉
Avojte 😀
aj my ideme na zápis 8.2., ale do prvej 😉 dúfam, že to malý zvládne.
A čo sa týka tej stravy, myslím si že hyperaktivita je daná, buď ju človek má, alebo nemá a tým, že bude jesť cukor ju určite nedostane, maximálne tak ten kto ju už raz má to môže zhoršiť, lebo je to rýchla energia. Je fakt, že decká po cukre sú bláznivejšie, ale je to tým, že chytia novú energiu a potrebujú ju zo seba dostať. Ja som sa dokiny na cukor pýtala a povedala mi, že určite papať áno, ale s mierou 😀 takže tak...
Keby sa to bralo všetko takto, čo na čo škodí, tak dovi dopo, nemôžemejesť a piť nič, ani čistú vodu.....
Keď už sa nejaká choroba potvrdí, je jasné, že strava tomu môže trocha pomôcť, alebo poškodiť, ale toť vše...
Dnes je to bio strašne medializované a úplne zbytočne. Niekto si potrebuje zarobiť balík, tak nepredáva kura kilo za 2 EUR, ale za 6 EUR.....
Takže tak môj názor a čo sa týka toho materského mlieka, no tak neviem či je niečo zdravšie a viac bio ako to mlieko 😀
@helenkasabinka heli a si sa zabudla, že nepíšeš do dvojky. chups
@mariynka my Ťa nepresviedčame, len hovoríme svoj názor. A ked Ti Tvoj názor na stravovanie pomože k tomu, že budeš zdravá, spokojná a Tvoje dieta bude zdrave, spokojne a nebude hyperaktívne, tak budeme len rady.
@marianca a veru krásne si to povedala. Moj muž ked robil vo Švajčiarsku, tak predávali bio zeleninu a po polnoci ju chodili na pole striekať. Takže pokial to nemáš z vlastnej záhrady, je otázne, či je bio naozaj bio.
haloooo co riesite ake bio?inak baby obavam sa ze uz ani doma vypestovane to neni az tak koser...nasadite cibulu napadnu ju tie malilinkate cervicky tak co urobime postriekame,zemiaky su napadnute mandalinkami postriekame,rajciny hniju postriekame mam pocit ze uz sa strieka asi vsetko takze bio asi neexistuje 😝
@beruska113 prosim ? 😕
Ahojte... dievcata nemate niektora skusenost s mliekom babylove z DMky?? ja davam nutrilon ale kvoli cene ho chcem zmenit
@marianca chi chi a povedz mi kde ta cista voda tecie..😉))
My mame bio ovocko od deda jozefa,ten nepostrekuje,jablcka mozno niesu take prekrasne a velikanske leskle ako z Billi,ale su zdrave a nie narychlo vypestovane,aj egresiky,broskyne,zeleninku a rajcinky,takze zaklad mame 😀
To ja len k teme troska 😉
@helenkasabinka no že píšeš o pohlaví, či chcete vediet, alebo nie, ale nepíšeš do druhej témy, že možeš byt čítaná
@cukruska1920 nepoznám, ale je tu téma o mliekach, skus sa spýtat tam.
@beruska113 aha 😀 hej to viem ,ved nic zle som nenapisala iba pravdu 😀 ze by sa to mohol dozvediet 😝 a pohlavie som nenapisala 😀 😀 ale super,ze si ma upozornila 😀 lebo niekedy sa fakt seknem 😅 😅 😅 😀
@helenkasabinka šak nič zlé, len že Ty to chceš vediet. Či to Michal vie?
@cukruska1920 ja som davala francuzske mlieko a mala bola velmi spokojna aj cena bola super 😉 😉
@beruska113 hej to vie 😀 vie,ze nevydrzim ,ved uz mu tu spievam,ze chcem uz ist na to 3D sono 😀 som mu minule vravela,ze ci sa po nociach modli aby som sa nedozvedela pohlavie az do porodu,ked zatial ho ani v podstate neviem 😀 sa smial
@helenkasabinka vidíš, niečo na tom bude. A Peto mi povedal, že on by sa zbláznil, kedy to dopredu nevie. Som ho prehovárala, nech nechceme vediet. A keby on vie, všade to povie, takže sa to dozviem tak či tak.
@beruska113 tak teda si date zistit? 😕 😵
@helenkasabinka ked sa bude dat, tak áno.
@beruska113 planujete ist aj teraz na 3D sono? 😕 😉
pekný večer 🙂 u nás sa už konečne spinká 😝
@cukruska1920 počula som že je to dobré mliečko 😉 ale skúsenosti nemáme, do štyroch mesiacov sme dávali nutrilon ale začala mať problémy s bruškom, krče a odmietala ho, dôvodom bola intolerancia laktozy 😔 tak teraz papáme francúzske mliečko, tak ako helenka, ale to bez laktozy a problémy sa stratili, len ma štve že málinko vypije, ona na jednu dávku vypije tak max. 120ml a to by už mala vypiť skoro raz tolko 😒 tak potom dlho nevydrží, tak dve hodinky a už pýta zase 😝 papáme už aj zeleninku, aj ovocie, kašičky som ešte neskúšala, mám kúpenú nemliečnu od sunarky, takú čo sa zarába do mlieka, nie do vody, ale ešte som nenabrala odvahu dať jej ju, bojím sa aby jej to nebolo ťažké na žalúdok 😒
@beruska113
@helenkasabinka no ja by som umrela od zvedavosti keby neviem čo čakáme 😝 😀
chcela by som ešte jedného chlapčeka 😵 ale samozrejme až neskôr, chcem byť doma s emkou kým nepôjde do škôlky, potom na rok-dva znova do práce, trochen si našporiť a potom by som rada obruchatela 😅
no ale maťo ešte o mojich plánoch nevie, možno mi to rýchlo zatrhne 😝 uvidíííme 😉
@any23 mmh... a to sa vam prejavilo az neskor,? maly zatial nemal este ani raz koliku a to ma vsetci strasili ked som bola tehotna ze chlapci mavaju problemy s bruskom...asi sa poradim s doktorkou ked pojdeme na poradnu
@cukruska1920 nooo veru až neskôr 😒 do tretieho mesiaca papkala ukážkovo, potom začala vymýšlať, zriedkakedy si vypila svoju dávku, väčšinou tak polovičku a potom velký plač, bolelo ju bruško, dávali sme sab simplex, espumisan ale nezabralo, myslela som že je to flaškou, že sa jej znepáčila, tak sme vyskúšali hádam všetky možné flašky, vždy sa to na pár dní ukludnilo a potom zase, ked mala štyri mesiace dostala črevnú virozu plus pridal sa k tomu zápal plúc, skončili sme v nemocke a tam jej robili všelijaké vyšetrenia a mali podozrenie na tú neznášanlivosť laktozy, tak nám odporučili zmenu mlieka a ono sa to upravilo 🙂 ale hovorím, štve ma to, že málo vypije... koľko vypijete na jeden raz vy?
@cukruska1920 a to je super, že ho nebolieva bruško 😵 náš alaxíka prvé týždne bolievalo, hlavne nadránom, ale nie až tak velmi, dalo sa to zvládnuť 😉
@helenkasabinka asi pojdeme zase do Hlohovca. Ked mal malý DVD, tak nech má aj druhe mimčo.
@any23 no nás by už na 3nikto nenahovoril. tak sa snáď nečekane nepriplichtí. tak ale možno raz budeme aj piati.
@any23 a moj Luki vypije tak 180 a to má skoro 1,5roka.
@cukruska1920 Luki asi ked mal pol roka, tak tiež mu nutrilon zača vadit. aj sme na gastro boli, ale intoleranciu nemal, ale pili sme bezlaktozove z lekárne dlho, potom bebu a až sunar mu začal ako tak chutit.
Ahojte 🙂
Vedeli by ste mi povedat kde na Chrenovej byva zumba a o kolkej?
Dakujem za radu 🙂
@beruska113 nooo momentálne som tak nabudená, že ešte jedno by som chcela, ale ktovie, možno ma to prejde 😝 ale nemyslím 😵 a kedy ste potom prešli na normálne mlieko, teda s laktozou? lebo nám tie testy vyšli iba slabo pozitívne, doktorka hovorila že by nebolo zlé vyskúšať normálne mlieko, že z toho detičky zvyknú aj vyrásť, ale ja sa bojím experimentovať 😝 potom už nemal problém?
ahojte 🙂 alebo dobry vecer...mam troska casu pisat 🙂 Adrianka pustili s nemocky konecne tak som stastna aj mu chuti jest prve co prisiel domov otvoril chlanicku a dovi dopo 😀 ale tyak zas nemoze jest bars co este chudatko malinke 🙂 chcela som sa vas spytat ci ste niektora maly cisarskyzo spinalom a ake to je ten pocit...ja sa strasne bojim aj ked nemam paru aky to moze byt pocit...aj ked v druhom rade aspon uvidim svoje babatko hned 🙂 nato sa tesim najviac...a este neviem co cakame o 2 tyzdne idem na sono tak snad mi povie co to je ked bude dobre otocene.
@beruska113 kolko sa plati v HC za 3D?? ja som nadtym tiez rozmyslala ze tam alebo k mojmu DR ale u mojho sa plati 50 evry tak neviem ..pri prvom som bola v HC ale vtedy sa platilo 500sk este...

@helenkasabinka Ale Saska predsa uz jedneho prima brachu ma 😅 Big brasko,zide sa hlavne neskor.. 😅