icon

Kámošky z Nitry a Modrého koníka

bystricanka
6. feb 2010

Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵

any23
12. jan 2011

@luciaa86 no to je supeeer že už je drobec domka 🙂 tak snáď už budete mať pokoj, viem si predstaviť aký musí byť vyhladovaný, chudáčik 😝 budeš rodiť cisárskym? naša zuzka - @zuzana76 tak rodila, skús sa jej opýtať ako to prežívala, viem že sme to rozoberali kým sme boli tehu /mali sme termín mesiac po sebe ale nakoniec je medzi našimi drobcami rozdiel 10dní 🙂/ aké to bolo naozaj, to ti len ona povie 😉 ja neviem, úplného uspatia by som sa bála, že sa už nezobudím 😀 😝 a zase spinál by mi bol taký čudný - že všetko vnímam, počúvam, ako sa vo mne hrabú, no brrr ale zase vidieť hned svoje bábenko, to je na nezaplatenie 😵 😵 😵

luciaa86
12. jan 2011

@any23 no je straaaaaasne vyhladovany ale je strasne stastny ze je doma tak sa tesil skakal od radosti ,drobcek malicky 🙂 kokso akoze ja som rodila aj prve cisarskym ale to ma uspaly bol to neplanovany cisarsky ,vtedy som nemala cas rozmyslat ci sa bojim ci nie kedze maly uz nemal ozvy teda mu uz pomalicky prestavalo bit srdiecko...tak som do 3 min bola na stole a uspata....ale teraz mi DR povedal ze pravdepodobne to bude dalsi cisarsky ale zo spinalom...alebo mam druhu moznost na vlastne riziko rodit prirodzene..no a ze vyber si teraz 😀

any23
12. jan 2011

@luciaa86 zlatunkýýý 😵 😵 😵 a už je úplne zdravučký? ozaaaj a chodíte aj do škôlky? nooo tak to hej, ked je to akútne, tak je úplne jedno ako, to by som ani ja nerozmýšlala, ani by ma nenapadlo čo len pomyslieť na seba, myslela by som len na bábenko, len aby ono bolo v poriadku 🙂 nooo a teraz budeš rozmýšlať a rozmýšlať a preberať si to z každej strany, nooo nezávidím 😝

any23
12. jan 2011

@luciaa86 a už cítiš miminko ako kopká? 🙂

luciaa86
12. jan 2011

@any23 no este neni uplne zdravy ale ze uz to je o 80% lepsie a uz moze papat aj sunku aj ryby aj maso aj parky takze je to na dobrej ceste ale nesmie jest mastne jedla 🙂 no a tak som chcela rodit normalne a teraz sa aj bojim, kedze je sanca teda respektive je pravdepodobne ze mi moze prasknut maternica kedykolvek pri normalnom porode,hmm no je to na jednu vec 😝 jasne citim uz od konca 15 tyzdna mrvenie a na zaciatku 16tt som dostala prvy silny kopanec...cudne lebo ja som neni chuda ale podla doktora to je ok a je dobre ze citim..a tento tyzden sa babo rozbesnelo asi nechcelo malinke aby som bola smutna koli malemu tak ma rozveselovalo kopancekami

any23
12. jan 2011

@luciaa86 zlaté bábenko 😵 naša Emka bola strašne aktívna v brušku a ostalo jej to dodnes 😝 tak máte takú nemastnú dietu 😝 ale podstatné je, že sa to zlepšilo 😉

any23
12. jan 2011

jaaaj mala by som ísť spať, bambula bude minimálne raz hore, a o 7mej už vstávame do škôlky, tak nech sa aspon trochu vyspím 😝

luciaa86
12. jan 2011

@any23 😀 tak to ti verim ale Adrian bol strasne lenivy v brusku ked sa narodil tiez, lenivec jeden a potom akoby sa to otocilo uplne...akurat pozeram ze Emka sa narodila 9.7 🙂 jak moj muz..a ak sa mozem spytat ci este kojis?mne sa pri prvom nepodarilo a bojim sa ze teraz to bude to iste

any23
12. jan 2011

@luciaa86 nooo ja som sa tiež vtedy narodila 😀 😝 mala som termín presne na svoje narodky a ona sa vážne narodila práve vtedy 😵 😵 😵 moje zlaté, je to ten najkrajší darček aký som mohla dostať 🙂 veru nekojím 😒 ☹ 😔 alexa som tiež nekojila, ale jemu som aspon odsávala cca do 6mesiacov, teraz ani to 😢 alex sa nevedel prisať, ale mliečko sa mi spustilo, emka zase sala ako o život, ale mliečko proste nenabehlo 😢 neviem prečo, robila som čo sa dalo, ale nešlo to... aj ked som skúšala odsávať alebo odstriekavať, tak ani len kvapka 😒 aj doma som skúšala, ale bez úspechu... ale krásna a zdravučká nám rastie aj z UM, tak to ma teší, to je podstatné 🙂 ale tebe držím palčeky, treba si veriť, a snád to pôjde, poznám vela mamičiek čo prvé bábenko nekojili ale druhé už áno 😉

luciaa86
12. jan 2011

@any23 to fakt?? to uz jaka nahoda , aj ked ja na nahody asi neverim uz 😀 😀 no tak to je jaka sranda to musel byt uurcite ten najkrajsi darcek na svete 🙂 no to mne sa spustilo na 5 den maleho dokrmovali UM teda mne ho donesli na izbu aj s mliekom a ze na nakrm si ho sama 😀 a potom ako sa mi spustilo bolo ho tak vela ze miesto mlieka sa mi spravil tvaroh 😖 a potom sa mi tak zapalili prsniky ze som myslela ze skapem doslova...takze asi tak 🙂 inak pozeram bazar a mozno som fajnova len ja ale noo...akoze asi by som nikdy nekupila pouzivane cumliky a flasky a nechapem ako mozu aj taketo veci predavat..no bez urazky teda

any23
12. jan 2011

@luciaa86 my sme sa s maťom na tom od začiatku smiali že ha ha to by bolo jaké narodky oslavovať v pôrodnici, no ani vo sne ma nenapadlo že to tak vážne bude 😝 a vieš že som aj zabudla aký je deň ked to na mna prišlo? 😝 😀 nooo tak to som asi rovnako fajnová ako ty, ale tiež by som jej používané nekupovala, však to nestojí majland, vecičky na oblečenie možno hej, ale takéto určite nie 😝 a už vôbec nie cumlíky na dudlanie 😕
nooo tak to ja som si musela pre mlieko chodiť sama 😝 ale ako nariadili dokrmovanie bo malá nepriberala, tak to už išlo rýchlo, hned na druhý deň ráno sme išli domkov 🙂 ale dosť sme sa dovtedy natrápili, malinká bola chudiatko hladná a potom až zúfalá, boli strašné teplá, tak som sa aj bála dehydratácie, dávali mi sladkú vodu, kázali časté prikladanie, ale nepomohlo - ona bola pricucnutá hádam stále a nič z toho 😝 stále plakala, dosť schudla, potom začala mať problémy s glukozou až potom sa spamätali a pochopili že takto to nepôjde a nariadili dokrmovanie...

luciaa86
12. jan 2011

@any23 asi je to tak ze ked nieco necakas tak vtedy to pride 🙂 no mne ho nosili aj s mliekom lebo ja som nevladala po cisarskom chodit prve dni poriadne 😀 ja som tam bola neuveritelnych 10 dni 😀 a ozaj ako to je teraz v porodnici a na sestonedeli? je to sestonedelie zrekonstruovane?? a co postele?? su tam este tie stare vysoke komunisticke?? co mi schodik pri postell museli davat aby som zliezla dolu 😀 😀 a no ved to ze flasky a cumliky niesu az take drahe ze by som musela kupovat pouzivane zda sa mi to byt uplne nehygienicke 😕

any23
12. jan 2011

@luciaa86 booože že desať dní, však by ma tam šlahlo 😝 naša sa narodila v piatok a v utorok sme už boli doma 😅 teraz to tam vyzerá celkom pekne, izby sú pekné, namalované, neviem či všetky rovnako ale ja som mala oranžovú 🙂 postele sú nové, celkom pohodlne sa mi ležalo 😝 dalo sa to tam vydržať 😝 ale doma je doma 😵 len tam bolo strašne teplo, sú na izbách síce vertikálne žalúzie, ale tie sme mali stále odhrnuté - bábatká sa museli slniť kôli žltačke a okná sú z tej slnečnej strany takže tam bolo snád sto stupnov 😝

any23
12. jan 2011

a na izbe sme boli dve, my sme obidve rodili v ten istý deň, ja o dve hodiny skôr, keď sa spolubývajúcej narodil malinký, tak ja som ešte ležala vedla na sále a počula som ho plačkať - normálne som sa rozrevala aj ja - aké to bolo dojímavé - hormony 😝 😀 😀 bola to super baba, píšeme si dodnes, ale nie je z nitry, tak sme ešte nemali možnosť aj sa stretnúť... ja osobne som privítala že som nebola sama na izbe - ak som sa chcela ísť osprchovať tak mi ju postrážila a ked sa mi medzitým zobudila tak mi ju tíšila a návštevy sme riešili tak, že sme si vymenili t.č. a ked sa bábo zobudilo, tak sme len prezvonili jedna druhú a už aj utekali za svojím bábenkom 😉

luciaa86
12. jan 2011

@any23 no my sme tam boli aj koli cisarskemu aj koli maleho silnej zltacke..kokso ja si to vobec neviem predstavit..ked som tam lezala ja s adrianom tak postele boli zelezne stare vrzgajuce a snad este nemusim hovorit ake stare 😀 skrine boli klasika plechove stare jak zo zakladnej skoly 😀 no o sprchach sa asi vyjadrovat nebudem..snad nic plesnivejsie som nevidela este 😀 😀 no to co pises stou spolubyvajucou som vyuzivala aj ja aj pri navstevach aj pri sprche a tak to je vyhoda a tiez ked si sadnes zo spolubyvajucou 😀 tak je to super ja som tiez mala super spolubyvajucu 🙂 ale bohuzial tiez nebola z NR a izby su ako podelene? teda ci su 2 postele na izbe alebo 3?

beruska113
13. jan 2011

@luciaa86 35E a cez víkend 40, ale bola som tam na jar 2009. Sestre spinál nezabral a rok ju bolela hlava a chrbát. Aj na to je tu určite téma, alebo sa spýtaj zuzana79 tuším, sem píše.A super, že malý je doma a tak mu chutí.

@any23 asi 2-3mesiace pil to mlieko ale jemu ani testy nakoniec nerobili, potom mu už nič nebolo, len mlieko stále moc nemusí

any23
13. jan 2011

pekné upršané ránko 😝 naša noc nič moc - Emka bola hore o polnoci, o tretej, o piatej a potom až o pol deviatej, aj do škôlky sme zaspali 😝 môj ubečaný budík zlyhal /zvyčajne sa budí pred siedmou/ a ten normálny som akosi odignorovala 😝 teraz už hajá znova, dospáva 😅
@luciaa86 nooo keď si zažila tamto, tak teraz isto budeš spokojná 😝 😉 pri alexovi som schytala otrasnú spolubývajúcu, strašná sedláčka to bola, košela špinavá, ani ju nehlo vymeniť si, a čo ma najviac šoklo - mala vložky ktoré zospodu nemali ten pásik lepiaci a keď mala špinavú tak si ju proste otočila - spravila to asi trikrát, predo mnou, akože vôôôbec sa jej neráčilo ísť na wcko - akože humus 😝 😒 ale ešteže tam bola somnou iba jeden deň, potom som už bola sama... a vtedy boli na izbách tri postele...
@beruska113 nooo mne dokina odporučila nech vyskúšam jej dať mlieko čo mala predtým, mám jej to dať tak, že jeden deň jej dám jednu dávku normálneho a ostatné toho bezlaktozového a mám ju sledovať, ako bude reagovať, ak bude dobre, tak jej mám postupne dávať viac krát, no ale ja mám strach že ju zase bude to bruško nešťastné bolieť 😔 a včera som sa tu posťažovala a v noci vycucla 130ml a bolo jej málo, tak som jej dorobila a zlupla 160ml, to bolo o polnoci ale odvtedy už len dva krát po 100ml a stačilo 😝

any23
13. jan 2011

včera som pridala na fb pár nových fotečiek 😉 http://www.facebook.com/home.php#!/album.php?fb...

helenkasabinka
13. jan 2011

@lucida ahoj ja som chodila na zumbu do Lipy ,pozri si na nete gym club ,ze kedy byva zumba odvtedy to uz pomenili,ale byva aj v meste

helenkasabinka
13. jan 2011

@beruska113
@luciaa86 teraz stoji v tyzdni 3D v Hlohovci 45€

helenkasabinka
13. jan 2011

@beruska113 juj,ze nezabral :-/ to uz aby som zacala stresovat aj ja by som mala mat spinal 😅 😅

helenkasabinka
13. jan 2011

@any23 veru ani nehovor ja tiez uz teraz umieram od zvedavosti,ze co to bude nakoniec 😀 😀

luciaa86
13. jan 2011

@any23 fuj teraz sa jak smejem natom co si napisala o tej spolubyvajucej 😀 akoze cisty humus...
@helenkasabinka no tak to sa mi neoplati chodit do HC sak to preplatim ked si zaratam aj za benzin 🙂
@beruska113 asi sa zacinam bat porodu ale musim to nejako prezit koli babatku 😎

blazka24
13. jan 2011

ahojte babule, malý je zdravý (chvalabožku) ale ja vypadám ako keby ma chystali do rozprávky o ježibabe, mám opar na hube, v utorok som dostala triašku a svalovicu na nohy, behala som po byte zababušená jak keby som vonku a tak namiesto do práce asi pôjdem na PN.........
v jasliach je super pani riaditeľka, pokecali sme, aj som na sociálke vybavila čo bolo treba a tak uvidíme ako to dopadne v pondelok s malým...........
u švagrinej sme vyskúšali či sa riško bude hrať s deťmi ale trvalo skoro 45 minút kým sa oťukal a hral sa so synovcom, po štvornožky som sa odpratala z izby a po 15 minutách počujem - de je? a už ma hľadal, tak snád zvykanie na detičky bude jednoduchšie 😖

beruska113
13. jan 2011

@helenkasabinka no pekne išli hore. ale je to raz, tak zaplatíme. A tak spinál každému inak zaberie.

@luciaa86 ja som mala porod super a rýchly a kontrakcie bez bolesti a bojím sa aj tak. tomu sa človek asi nevyhne.

@any23 nám vobec nekázala sa vrátit. Ja by som to neriskovala, ked malej chutí, nemýl ju zase. Či Ty vlastne máš tú laktozu skúšat pridávat? Nutrilon by som už nekušala, ak ,tak možno skus to Francuzske s laktozou, ked teraz pije také. Nech má chut podobnú. Mne je maly strasna macka, pil obyčajný sunar, pre zmenu chuti som skusila vanilkový, potom zase nechcel poriadne normálny a ked ho začal pit, tak radšej nemením.

beruska113
13. jan 2011

@blazka24 jej, že si sa ukázala. som ti zabudla na SMS odpísat. To je v pohode, ved ked si chorá, tak čo narobíme. ved niekedy cez víkend ked bude krajsie dáme stretko. Malého krstná býva ulicu poda vami a má týžnové mimčo, tak od jari tam budem častejšie kružievat. A Riško si zvykne, neboj. Mali sme sa častejšie stretávat, Luki by ho dal do laty, Zuzka Karolínkina by Ti povedala, ako sa tlkli s Kajkou.

zuzanakarolinka
13. jan 2011

@beruska113 áno, neklameš

zuzanakarolinka
13. jan 2011

dnes sa Kajka vyváľala v blate no sila, skoro som dostala mrcha nemoc, ružový overal a celý od blata, jediné šťastie, že som to vyprala, inak ju tlčem doteraz 😀

beruska113
13. jan 2011

@zuzanakarolinka no hovorím, malú stíhačku mas. ja sa chystam kupit tie pracie guličky, tak uvidime.

blazka24
13. jan 2011

@beruska113 moja čo sa dá robiť, nedalo sa častejšie stretávať, nejak nám to nevychádzalo a teraz ako na potvoru ma choroba skolila, po pravde už mi nič nie je ale ten opar značí že ešte sa telo s chorobou nevysporiadalo tak nechcem riskovať aby si náhodou neochorela ty s bábom alebo Lukáško 😒

@zuzanakarolinka tak vy ste sa stretávali aby sa Kajka osmelila? no to budeme musieť napraviť a zriadiť vonku nejaký ring a sledovať kto je silnejší z tých našich deťúrencov 😀
a nebud na malú prísna, šak len skúšala tvoju trpezlivosť 😝