Kámošky z Nitry a Modrého koníka
Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵
@any23 no ubehne, ubehne, ja viem, keď sa pozerám na to, že aha koniec týždňa si poviem, tak sa mi to zdá rýchlo, ale keď sa pozriem, že ešte dva mesiace, tak sa mi to zdá dlho. Ale vydržíme, pre malého všetko 😅 😀 Tak to máš ešte fajn, keď vstáva takto, to je celkom dobrý čas 😉 Na čerstvý vzduch chodievam, to len prospieva, aj dnes sa chystáme do mesta na matriku a tak, tak hádam to prežijeme v pokoji. 😀 S tými chorobami to poznám, kým som chodievala min. rok do práce, tak v MHD každý deň dvakrát a ešte aj v tej robote nachcípaný ľudia, úplne jedno im bolo, že chodia okolo mňa a žiadne zábrany....tak to som bola aj chorá dvakrát, ale len tak trocha, nachcípaná a tak, ale nič nepodceňujem, lebo ja čo mávam angíny a tak...Ale odkedy trčím doma, celý január, tak musím poklopať zatiaľ nič, nos síce mávam upchatý ale to k tomu patrí, no nič. Ako tak čítam, tak si to mala rušné pred pôrodom... 😒
Máme ináč pekný slnečný deň, tak nech to vydrží čo najdlhšie 🙂
@klba super, že cukrovka dobre dopadla. to sa až tak neskoro chodí? si to už nepamatám, len viem, že som ju mala.
Som bola v MC a tiež pod dna som čakala. A Šimi super, že sa tak zahral, aspon si lahko potom zvykne, ked už teraz sa mu páčilo.
@any23 Emke všetko naj k 7mesiačikom, hlavne, nech ju tie zubáliky tolko netrápia a nech dá aj mamine vydýchnut.
A dnes bol mm hrdina na prechádzke s Lukim aj so psom, no myslím, že mal dost. Pes si zvyká na vodítko, ten len skákal, ešte hlavne malého strážit, lebo nemáme chodníky, ale prežili a vrátili sa mi všetci traja.
@beruska113 ale sranda by bola ak by sa vrátili 4, a čoho by bolo viac, psov, alebo detí, to by si len zírala 😀
ajojteee,tak sme boli v skolke na DOD a bolo najsamsupernejsie!!!
Pani ucitelky si ma este pamatali,no chapete,ja som bola taka dojata,ze som skoro zacala revat.. 😕
UUplne super vsetko vysvetlili,pofotila som si tie trpazlickovske stolicicky,umyvadielka,postielocky..jaaaaj
krasne take vsetko malinke som sa citila uuplne ako v rozpravocke..pani ucitelky ochotne na vsetko odpovedali,mali sme tu cest aj s pani riaditelkou a bola milaaa,ziadny ,,syndrom riadietelsky ,, 😉
A mala ???? pekne hned ako sme vosli dnu,tak chytila pani ucitelku za rucku a uz aj sla!!! ja som len cumela,ona to ma tak zafixovane,ze bude chodit do skolky,ze uuplne sa vrhla do narucia pani ucitelky a oddane pocuvala vsetko co jej vravela 😵
Myslim,ze aj keby som zmizla,tak s tym problem nema,lebo cely cas tam lietala aj so Sebim,kamoskin maly,a my sme hltali s kamoskou horuce infosky 😀
V kutiku dusicky sa aj tesim,iked mi bude to nase obdobicko chybat,ale som rada,ze sa malej paci,tak uz snad len dufat,ze ak ju bude babka nosit do skolky,nebude za nou plackat viac ako za mnou.. 🤐 😉
@beruska113 ďakujeme za prianíčko 😵 moooja veľká slečinka 😎 trochen sa ukludnila, tretí deň je taká vysmiata, aj sa sama zahrá /ale len chvílku 😝/ a nepiští tolko 😝
@sasulec videla som fotky, pekné to tam majú 😵 malá aká podarená, hneď zapadla 😅 😵 bude sa jej tam určite páčiť 🙂 a kde to je? ktorá škôlka? 😅 si pamätám že keď sme začínali my, tak alex nemal absolútne žiadny problém, ani raz mi pri lúčení neplakal, akurát že ja som búlila celú cestu do práce čo mi to bolo lúto že tam musel ostať s "cudzími" tetami 😝 ale zvykla som si 😀
Ahojte mamicky, je tu niektora z vas aj zo Zobora? 😕
@sasulec tak super, že šašuliatko takto odvážne. Ale asi aj mne by to bolo luto, Ale určite lepšie, ked je taká smela. A kedy nastupuje? až od septembra?
@stastnevydatam zo zobora tu nie je žiadna mamička. ale ved do centra je to len na skok.
Jaj a skoro som zabudla, genetické výsledky dopadli OK, tak mi padol mega kamen zo srdca, lebo som už nechcela zažit repete ako pri malom. A normálne nechápem, ale včera som mimčo cítila hýbat sa, aj Peto ju cítil. Tak bud sme mali halucinácie obaja, alebo máme neskutočne živé mimčo, lebo sa mi to zdá strašne skoro.
a aj sa stretate? ako stare ratolesti mate?
beruska113 ja mam 7 mesacnu dcerku, a stale takmer kazde 2 hodky kojim... 😨 je to troska narocnejsie s nou niekam, alebo sa musime trafit do toho casoveho intervalu... snad ale cez leto si zvykne na cajiky, ktore momentalne stale odmieta a toho casu bude viac...
@beruska113 ale si 16 to už aj môže byť, no to bude malá hadica, už vie do čoho ide 😀
ahojte 🙂
my sme sa dneska boli ukázať na imunologii a veru ma moc nepotešili 😒 tie spreje do plúc bude užívať emka pravdepodobne až do troch rokov, kedy jej budú môcť porobiť vyšetrenia /takto malinkým to nerobia/ na kontrolu máme ísť o tri mesiace, keby náhodou ochorela tak máme prísť hneď 😒 a keď som si doma prečítala papier čo nám vytlačil tak som sa tam dočítala že bronchiálna astma versus recid. bronchitída - na to sa teda musím opýtať nabudúce ako je to myslené, však o astme nepadla vôbec reč, dôvod toho že tam chodíme mi bol vysvetlený tak, že je to kvôli tým sprejom ktoré jej naordinovali v nemocnici keď dostala ten zápal plúc, škoda že som si to neprečítala ešte tam 😒 ale ponáhľala som sa stade kade lahšie bo bola už hladná aj unavená a tam mi mlieko vypiť nechcela tak rýchlo domov 😒
@beruska113 no super, teším sa s tebou že genetika je v poriadku 😵 a ten kameň som počula až sem k nám len som nevedela komu to padol 😀 😀 😝 a kludne môžte bábenko už cítiť, druhé sa väčšinou začína prejavovať skôr 😉 a niečo mi uniklo? keď píšeš že "ju" a zuzka hovorí o malej hadici - viete čo to bude? 😅
@stastnevydatam my máme tiež sedem mesačnú bábiku, kedy ste sa presne narodili vy? my 9.7. 😉
@any23 my sme rodili 18.6, ale rodili sme v nemocnici v Topolcanoch... tu v nemocnici som pocas teho bola 2 krat a stacilo 😖 jej, ty mas aky tanecny parik, chlapceka a dievcatko...da sa to stihat? a syncek chodi asi do skolky..?a Emka mala zapal pluc, hned ked sa narodila, ci neskor?
@stastnevydatam jasne, dá sa to stíhať 🙂 niekedy je to pohodička, niekedy je to náročnejšie, ale dá sa, alex je už veliký, samostatný, netreba ho obliekať, krmiť a tak, ak ked venovať sa musím aj jemu 😅 hej, chodí do škôlky, teraz sme boli na záspise do škôlky, od septembra budeme mať doma školáka 😵 lúbia sa velmi, sú zlatý keď sú spolu, doteraz ani jeden náznak žiarlivosti, tak som spokojná 🙂 zápal plúc dostala emka ako skoro 4mesačná 😔 boli sme aj v nemocnici, prijali nás tam kvôli škaredej črevnej viroze, ten zápal sa jej rozvinul až tam 😕 mesiac predtým bola očkovaná proti pneumokokom, vraj to mohlo mať súvis aj s tým 😒
ajojte tak sa hlasim aby bolo o mne aspon co citat,ked uz ,,pocut,, nieje..😉)) 😀
@any23 blaaznis,skolak,jeeskove oci,ja nestiham.. 😕 😅
tak drzkam palcok,uzite si last prazdniny,teda predskolacke, ja si pamatam,ze sme boli v Juhoske,ked som mala ist do skoly..😉 kam davas maleho do skoly?
@domyyy sak zavolaj a budes ma pocut..😉))
niekedy dobehni,mne sa raz zdalo,ze si isla popod nase okna..no hanba ti hanba!!! ze si sa neustavila..😉
No a mala bude ,,lienocka,, no skoda mohla byt Maaja,vsak? 😅
@stastnevydatam z podzobora,u polisov..😉)) tu byvame 😀
@beruska113 no vy to tam mate dost divoke,ale snad casom aj tie budu,inak neviem ci to pomoze, pretoze tam po tej rovinke chodia vodici,ze doost rychlo co som videla..😉
Inak tamti jajkovci ,,namysleni ,, 😝 😝 😝 😀 uz tu jak dlho neboli coooo? zdravim jajka ak citas hod pismenko ako sa mate?
@zuzanakarolinka
@any23 nevieme čo to bude, ale oslovujeme ho v ženskom rode. Teda ja som dlho odolávala, ale muž ma nakazil. A údajne neprezradíme pohlavie, že muž bude stále hovorit terezka a basta. Takže pre všetkých je mimčo terezka, aj keby je to Adamko. Také krycie meno má. A v augustovkách jedna baba podla sona od 12tt vie pohlavie, že jej povedali chlapec. Mne je to nejaké divné, že tak skoro.
@sasulec no veru, chodia jak draci. strašne mi chodníky chýbaju, ale na dedinách o tom nechyrovat. čo už. A veru na jajku som aj ja myslela. Dnes som ju na FB zahliadla akurát, ked som sa odhlásit isla cez obed.
@any23 Emke som aj zabudla, že tie spreje dali. Aspon to dobre znáša, ked jej ihc dávaš?
@stastnevydatam ale do leta si zvykne, ved to už bude mat rok, bude behat, všeličo papat, tak to bude v pohode. Stretávame sa tak vo v)čšom tak sporadicky, ale tak po 2-3 si myslim, že častejšie. Aj ked ja nie som priamo z NR a toto leto budem mat dost perne, ale tak párkrát hádam zavítam niekde do parku.
@stastnevydatam ako sa volá malinká?
@sasulec no ja tiež nestíham, občas mám pocit že som zaspala dobu 😝 však len včil som držala na rukách 3,5kg škvŕňa a už ide pomaly do školy 😕 😵 teraz ho už ani nezdvihnem - už má 25kg včera sme sa vážili 🙂 a 119cm - riadny chlap je z neho 😅 😵
@beruska113 nooo podľa mňa až okolo 20tt sa dá spoľahlivo určiť pohlavie, v 12tt je to vážne skoro 😝 a Emka si chúďa zvykla, čo už narobí 😝 už neplače ked jej ich dávam, pluje mi do tej masky 😝 😀 a rehoce sa 😀 ona mi bežne aj do flašky fúka - keď už má dosť tak si aspoň bublinky spraví 😀
no ideme hajiki beli,dnes neskoro zaspala poobede,uz je tam nejak ticho asi haja,idem sa privtret 😀
bruuu
Ahojte babule, prave upratujem skrinu a triedim vsetky saty, nase aj detske a rozpredavam svoje tehotenske oblecko , detske oblecenie co uz nenosia krpci, lebo im je to male, alebo sa nam to nehodi, taktiez muzove pulovre, lebo meni komplet cely satnik, mnohe veci su nenosene ☹ , aj mi je ich luto dat za babku, kedze mnohe boli dost drahe, ale tak radsej to dat niekomu lacnejsie, ako by to malo len tak stat v skrini. Tak si popozerajte moj bazar a mozete prist aj ku mne domov si odskusat , viem,ze ste tu viacere tehulky, tak az by sa vam nieco pacilo.
@zuzana76 Zuzi, pozerala som album, pekne vecicky, 😵 normalne rozmyslam ci nedame niekedy stretko ze by som prisla kuk oblecko, 😉
inak ta prebal. podlozka je fajn, taku planujeme kupit, tak ak ju dovtedy nepredas mozme sa dohodnut, 😉 ta nasa sa uz na bokoch roztrhala pouzivanim a to sme mali uz druhu na vymenu v ramci reklamacie, tak sme ju vyhodili a kupime dalsiu.
A ak budes mat este nieco na predaj napis info, radsej kupim takto ako od niekoho cudzieho mimo NR. 😉
@klba klaudi, jasne, ved aj ja radsej posuniem niekomu takto, ked viem,ze to pojde do dobrych ruk, mne je tie veci niektore aj luto predavat, ale zase nafukovaci byt nemame zatial 😀 , tak nemozem vsetko odkladat a stvu ma najma niektore detske veci, lebo napr. svokra dost nakupuje drobcom, tak to ani nevynosia, alebo sa im to nehodi k ostatnemu oblecku, alebo je to uz male. Aj sestra im posiela veci zo spanielska a tiez mnohokrat neodhadne velkost 😖

@miroslava44 mirka a myslím že na prechádzky môžeš s kludným svedomím chodiť, čerstvý vzduch ti isto iba prospeje, len by som sa vyhýbala obchodom a masám ludí 😝 😉 inak, ja som bola týždeň pred pôrodom strašne chorá, som sa modlila aby ešte vydržala - rodiť v horúčkach, to by nebolo bohviečo 😝