Kámošky z Nitry a Modrého koníka
Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵
@miroslava44 ajoj moja 🙂 juuuj to ma mrzí že máte takéto problémy 😒 ale neboj, zvládnete ich, bude lepšie 😅 ja by som asi skúsila tú laktačnú poradkyňu, tuším @beruska113 písala prednedávnom, že má kamošku laktačku, skús jej napísať, ona isto bude taká zlatá a dá ti na ňu číslo, tá ti isto poradí čo a ako ďalej 😉 myslím že máte ten rastový špurt či ako sa to volá - okolo druhého týždňa bábenko potrebuje viac mliečka ako doteraz, v prsníkoch sa ho začne viac tvoriť, ale treba často prikladať a ono sa to prispôsobí - platí čím viac bábo saje, tým viac sa ho začne tvoriť, držím palčeky aby ste to úspešne prekonali 😉 aj mne začala emka viac piť okolo druhého týždňa - zvýšila si dávku zo 60 90ml 😉 vďaka za pochvalu, veru bolo nám fajne 🙂
@miroslava44 ako Any spomínala, mám kamošku laktačnú poradkynu, aj teraz vedie kurz v babyand mama centrum či ako sa to volá. Ja by som to určite skusila skor ako odsávačku. Nechcem ti ju samozrejme vnucovat, ale ak by si chcela do IP Ti pošlem číslo aj moje meno, kludne povedz, že som Ti ho dala.Ale je už aj registrovaná laktačná pre NR na stránke. Už neviem, kolko mi spomínala cenu, ale sa mi zdá že viac ako 10E to nebolo, ale fakt Ta nechcem klamat. Takže posielam.
@any23 ok, dik, idem jej veru aj napísať, dúfam, že to nejako prekonáme. Uvidíme, čo zajtra u dokiny, ideme na tú poradňu. Tak sa jej popýtame... No že by to tak bolo? Možno, že ozaj potrebuje viac mlieka, veď je chlapisko. No ale mlieka mám myslím dosť, lebo keď nepije a stlačím si, tak mi ide. No neviem. Skôr by som asi ozaj povedala, že si to zle chytí, lebo ma aj od pondelka straaaaaaaaaašne bolia bradavky, len ich natieram... 😢 No nič, uvidíme, dúfam, že sa to polepší, lebo som sa vôbec nevyspala, unavená som....Už sa začína mrviť, asi už bude hladný chudáčik môj ☹
@mamina2010 neviem ci si uz kupila ale mi sme boli v Hlohovci... super vyber a mily personal
@mariynka jasne, dáme vedieť 🙂 možno už budúci rok, Lucka už má vybratého aj frajíííra pre ňu 😀 😉 madam sa prednedávnom prvýkrát hárala, chce ešte počkať tak jedno-dve hárania a potom by chcela šteniatka od nej 😅 vieš čo, že ani neviem koľko spapá, nooo určite viac ako napríklad taký yorkshire, ale zase až také strašné to snáď nie je 😝 zatiaľ ich ešte nezožrala 😀 😝 ale poviem ti, že k deťom je to super pes, je to taký obor-dobráčisko 🙂
@any23 v svatoplukove ak vies kde to je...uvidime ako zo zubkami budem informovat 🙂 aj ja sa neviem dockat kedy uz nebudem musiet ale zase nie je to take zle ved to len prepieram a niektore veci by som aj tak do pracky asi nedala bala by som sa.je to dobre vyprate ked to peries v pracke?hej spinka dobre celu noc od takej 8-9 do takej 6 plus minus.a co vy?
@jajuska1411 no jasne že viem, pri mojmírovciach 😉 super mi to vyperie práčka, ja používam persil sensitive a nedám naňho veru dopustiť 🙂 vyperie všetko, aj škvrny od jedla 😉 podbradníky zvyknem na noc namočiť do vody s práškom a ráno normálne hodím do práčky s ostatnými vecami a je to čistučké, bez fľakov 😅 ale samozrejme že biele nemiešať s farebnými a tak 😝 väčšinu máme rôzne odtiene ružovej tak tie dávam spolu, potom také bledšie farby ako žltá, bledohnedá, bledofialková, a tak, tie tiež zvyknem spolu dávať /väčšinou musím dať polovičnú dávku 😝/ a také tie výraznejšie farby ktoré si myslím že budú púšťať, tak tie periem v rukách, ale tých nie je až tak veľa 🙂
nooo tak to ti super spinká 🙂 nooo mne moc dobre nehajá, posledný týždeň zaspáva tak o 8mej, o polnoci sa budí na mliečko, ale väčšinou hneď zaspinká, potom je hore okolo 3tej, tiež len scucne mlieko a spí sa ďalej, a medzi 6-7mou vstáva definitívne, napríklad dnes strašila dooosť skoro, už o 5.15 😕 dala som si ju k sebe, do 6tej sa po mne válala, ja som sa robila že spím, a potom ešte o tej šiestej zaspala, do 7mej, to sme vstávali do škôlky už 😝 už som si celkom aj zvykla na to, že dlhšie ako tri hodky v kuse nespím 😝 čo už s ňou 😕 a kojíš ho? 😅 no a keďže vstáva skoro, tak už o takej 9tej je unavená a zvykne spinkať do 11tej, aj teraz ešte chrní, celkom mi to aj vyhovuje, bo ráno cestou zo škôlky si nakúpim a keď zaspinká, tak navarím, čo-to poupratujem, občas si stihnem aj oddýchnuť 😝 a potom keď sa zobudí, sa môžem venovať už len jej, buď ideme von, alebo sa hrajkáme 🙂
@any23 nie uz nekojim skusim kupit ten prasok ja som doteraz lovelu alebo batole viac menej co bolo v akcii 🙂 my ako staneme okolo sietsej dneska uz o pol a maminka by si este bola pospala 😒 potom o pol deviatej zaspal spava pol hodinu ale dneska si potiahol hodinu a pol potom doobeda spi este pol hodinu a pooobede take 2 cize dokopy tak tri hodiny cez den ale teraz vobec este nespi lebo uz zaspaval a dostal stikutku tak zase sviezi ako rybicka 😢
@cukruska1920 ...ahoj, no nakoniec sme predsa len zasli do toho Hlohovca a aj sme si vybrali, tak domov sme uz isli s kocikom 🙂
@mamina2010 no vidis...super... my sme mali povodne naplanovane do Aladdinu ale nakoniec sme objavili babatkovo a tam sme kupili
Ajojte vsetci,ja uz neviem ci som tu viac nova ako vsetky tie nove tvaricky co tu vidim..😉 ALE TESIM SA, ZE STRANKA FUNGUJE..😉
@slavkav
@domyyy JA DAVAM NA NABREZIE MLADEZE NIE NA OKANIKA😉 a dovolim si tvrdit,ze NAJskolka v okoli,co sa zaujmov,programu a celkovo aktivit tyka,tak dufam,ze aj pani ucitelky,par ich este zostalo z mojich cias,pani riaditelka si ma dokonca pamata aj sestru..😉
pekny vecerik 😅
jeeej to ja ani neviem,ale riaditelka ano,je Gregusova 🙂 takze ona tam ma dceru? my budeme mat teraz taku mladu ucitelku,teraz odprevadza predskolacikov a bere nasich drobakov..😉
@domyyy domy ja som pochopila,ze sa bavite o MS L. okanika, mozno som to doplietkla,ja len z toho prispevku od Slavky som vychadzala..😉
ako vidím motáčikovia tu zostali 😀 ešteže sa dohodnete 😝
Idem hajat damy,pekne sny..😉
ahojte 🙂 alexík v škôlke, emka spinká od 9tej, mne sa dovára obedík, stihla som už aj kuchyňu upratať, chodby pozametať a zmyť, tak teraz môžem chvílku oddýchnuť a vypiť kávičku kým vstane 😝 😅
@jajuska1411 lovelu som používala pri alexovi, zo začiatku celkom fajn, ale potom neskôr keď už sme začali dokrmovať a boli všelijaké fľaky od jedla, tak na to bola slabá, nevyprala mi to 😒 tak som prešla na ariel kids, ten bol tiež celkom dobrý 😅 a keď som bola tehu s emkou, tak na prvé opratie som kúpila tento persil a už som sa ho nepustila 😝 aj mi pekne vonia, a hovorím, je super, podbradníky keď máme od jedla, namočím na noc do vody a ráno operiem s ostatnými, periem max. na 40ke a pekne to zlezie dolu, na ničom nemáme ani jeden fľak 🙂 a to máme dosť vecí dooosť bledučkých 😝 moja spáva v priebehu dňa tak 3,5hodinky, doobeda zvykne dve hodky hajať /9-11/ potom okolo 2hej tak 1,5hodku a donedávna zvykla okolo pol 6tej zalomiť tak na polhodinu ale posledný týždeň tak spáva každý druhý deň, už asi ten predvečerný spánok nepotrebuje 😅 tak ak sa zobudí okolo tej pol 4tej-4tej a už nespí, tak okolo 7mej, pol 8mej už spí 🙂 ak náhodou ešte hajá, tak zaspí o hodinku neskôr, ale aj to je celkom v pohodičke 😅
@blazka24 vďakaaaa 😎 veru, je riadne okatá 😅 a z alexa je už riadny kus chlapa, veľkýýýý je, kde je to moje malé bábo, však o štyri mesiace už školák bude 😅 😵
@miroslava44 ajoj tak ako? už lepšie? dúfam že sa vám to už upravilo 😉 včera ste mali tú poradňu, tuším, ako ste dopadli? 😅
@sasulec a tebe díky za krásne popoludnie, moooc sa nám páčilo 🙂 obidvaja boli ako máčalky, alex začal v aute trochen cirkusovať že on chcel ísť na tú trampolínu 😝 emka tiež trochen mrnčala, spala by, ale potom jej začal alex spievať desmod tak vytreštila okále a počúvala 😀 😝 doma rýchlo do vane, už pri mliečku zaspávala, ale pokakala sa a prebralo ju to 😝 až o 19.45 zalomila, ale zobudila sa len raz, o 1nej a potom až o 7mej, takúto noc sme tuším ešte ani nemali 😝
@any23 ahoj, no my len tak bdieme dnes doobeda, vôbec od rána nespal a ja som si chcela dať sprchu a trocha upratať, no nič...Už je to lepšie,ďakujem. No uvidíme. Dokina hovorila, že mu možno ide ťažšie mliečko, aby som nahrievala prsia. Že pokiaľ nie je hore každú hodinu, tak je to úplne ok. Boli sme veru aj na tej poradni včera, tak sme pribrali 350 g za dva týždne, čo sa mi moc nezdá, tak máme teraz 4290 g a 57 cm, čiže sme narástli o 4 cm. No som sa smiala, že ešte nemá ani toľko, čo sa narodil. 😀 No nič, idem ja, lebo tu len tak jednou rukou ťukám, už mi aj zaspal na rukách a keď ho zložím, tak sa určite zobudí...

@any23 no a ja že kde ste včera boli, my sme boli dosť dlho vonku včera, až do nejakej šiestej. No ale začíname mať problémy s kojením po dvoch týždňoch, tak asi budeme musieť kúpiť odsávačku 😢 Malý si voľajako zlé chytá bradavku aj s dvorcom a potom mu to zle ide a sa jeduje, nenaje sa dobre a jedol by potom stále...A už aj ja som z toho nervózna. V noci som sa až normálne rozplakala, lebo som bola unavená jak pes...to sme jedli večer nejakú hodinu a aj to zaspal po pol hodine o pol 1 asi, spal tak asi do pol 5, aj to sa už od 4 mrvil. No potom sme zas jedli dlho, resp. zaspal tak o pol 7 a spal ani nie do 8-mej, sa prebral, voľajako som ho ešte uspala, tak sme potom jedli o 9-tej, ale sme sa trápili skoro hodinu, voľajako si to teraz zlé chytá, neviem. No a jasne, že nebol dobre najedený, tak tu pofňukával, ešte som mu dala sem-tam cicnúť, no a zaspal asi tak o 12:15....a ešte chvalabohu spí, len neviem do ktorej...Tak vážne neviem, že čo, či kúpiť odsávačku a dávať mu z fľaše, alebo volať laktačnej poradkyni...No vôbec netuším 😢 😢 😢 Ani som ešte nevarila...
Ináč fotky sú parádne, vidím, že ste sa mali super 😉
No nič, idem ja, musím kamarátovi preložiť nejaké veci, som myslela, že to už aj budem mať, no nebola šanca pri malom.