Kámošky z Nitry a Modrého koníka
Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵
berus ides na stretko aj s drobcom? ja by som isla aj bez malej ale nemam ako,tak dnes nic z toho nebude 😕 ☹
berus, je to škoda, že to takto všetko dopadlo, keď sme sa ako tak dokázali dať dokopy viaceré, zas choroby nám to prerušili ☹ a to som sa táááák tešila na všetky nové tváre, no čo už.
heli, dnes sme to zrušili, lebo väčšina je chorá a nech zbytočne neprenášame na detičky pliagu, ak by už i moje niečo mali, síce sa nezdajú, ale čert nikdy nespí 😒
bambuľky, ale keĎ už zdravučké deťúrence budú, urýchlene musíme mega stretko zorganizovať, snáď už aj vonku sa bude dať pobudnúť a vyhnúť sa uzavretým priestorom 🙂, sa teším dopredu
my skočíme do kaufláču navečer, prídu naši po nás autom a aj taxi späť budeme mať, tak sa aspoň nebudem musieť terígať busom, alebo pešky
dnes som robila zapečené kur. prsia s hubovou omáčkou, prišiel marek nečakane domov po prašule, že naberem ti, on že nie, len tak si zobne, ste ho mali vidieť, jedna lyžica, druhá lyžica, že aké je to dobré, reku naberem ti, nie ja len tak narýchlo a ako keby mesiac nejedol, ryžu z hrnca s vareškou vyjedal a mäso s polievkovou lyžicou, všade naokolo ryža, ešte si aj zrnko z ryže, čo mu vypadlo z úst z diaľky hádzal do úst, no sme sa s olčou narehotali jak kone, bol strašne komický
jajus, to ako moj juri, uplne si viem mareka predstavit. 😀
berus, sikovneho mas muzicka, to je super ked sa postara o maminku. 😵
ozaj heli, ip. 😉
Nazdárek,
no heli vidím že si si to super užila, perfiš nabrala si novú energiu a elán 😉 A super je aj to, že Sabínka nemala problém s tým, že si preč, aspoň nebude tak na teba naviazaná a budete môcť niekam ísť aj bez nej 😉
Baby aj mňa mrzí,ž e to s tým stretkom takto dopadlo, tiež som sa na vás tešákovala, ale veď to zas niekedy zbuchneme 🙂
Jaji hoď recept na tie prsia, vyzerá to dobre a my kombinácia prsíčka hríbiky a ryža môžeme 😉
Klbi a čo Šimonko? Ako to vlastne v tej nemocke zvládal? Nepreplakal to tam? Snáď mu už bude terz len lepšie. Hlavne nech veľa pije a rob mu vývary slepačie, zeleninové....Nech troška zosilnie 🙂
veru beruš, zlatého máš mužíčka, takto ťa pekne prekvapil 😵 😵 , aj ty musíš čosi za odmenu vyhútať, čo tak pekné spodné pradílko, aj sebe radosť urobíš a aj jemu chúťky 😝 😉
jajka aha zrusili ste stretko? uf to som ani nevedela,este by som tam prisla a tam nikoho 😅 😀
klbka som sa nasmiala na ip a aj rozculila 😅
marianca veru,nemalo to chybu,az na cestu domov 😉
Ozaj klbi a keď budeš vedieť niečo nové o sáške daj vedieť 🙂
marianca, nič zložité, kúpila som hotovú omáčku od Vitany - šikovné recepty, hubová omáčka, zmiešaš so smotanou na šľahanie + voda, naleješ na kur. prsia a pečeš, rýchle, dobré a muž ťa aj pochváli 😀 😀 😉
heli, klbka aj je chcem vedieť na čom sa smejete a rozčuľujete 😅
Dobrééé jaji a hlavne rýchle. Ja rada rýchle a bez bordelu 😀
aj ja chcem vedieť, ja zvedavý to človek 😕
ozaj este som chcela:
sasul je mi luto,ze ste v nemocnici....prekvapilo ma to,lebo si pisala pred par dnami ako saska soplikuje a v pondelok som vas stretla aj s jajkou v centre 😕 😕 😕 😕 ja som myslela,ze saska je uz teda zdrava 😕 a snad to nebude ziadny zapal priedusiek,inak by vas nepustali tak skoro domov a co si aj ja pamatam z nemocnice,tak ak ma dietatko teploty -teda horucky na takmer 39 ,pustaju domov z nemocnice az vtedy ak aspon 24 hodin je bez horucky 😉 tak si myslim,ze ked vas tak skoro pustia domov,nic vazne to nebude 🙂 🙂 🙂
jajka 😉
ja pozeram prave ordinaciu v archive,vcera som ju nevidela 🙂
marianca, maly ma stale teploty, rano a vecer, cez den nic, mam mu davat 5 ml sirupu nurofen 3 x denne, ale davam len ked ma horucku, nemusi sa furt dopovat ked nema horucku, ale teraz mal zas, tak som mu prave dala sirup. 😒
caj robim snad kazde dve hodiny vo velkej 2 l kanvici, obaja luchame ako o dusu, pekne si sam sklenenu salku drzi a pije bez pomoci, ako velka mama 😉 , polievocku ma cerstvu slepaciu tak sa rozpapkal, v nemocke schudol takmer kilo, ma len 10,2 domaca strava je fakt najlepsia a ja som tam tiez schudla, mam 50,4 kg.
Inak nemocku zvladal hrozne, akonahle som otvorila postielku bol schopny aj z infuziou skocit mi do narucia, stale len mama volal, plakal, ani na chodbu som pomaly nemohla ist a to sme mali na rohu izby kuchynsky kut a chladnicku a hned boli revy kde som, akonahle ma zbadal bolo po placi, ani na wc som nemohla odist bez toho aby nebol plac.
Ked mu dali dolu infuzie uz bolo lepsie, lenze to uz nemal teplotu a zacal vymyslat a nahanat sa, tak musel byt sem tam aj znovu v postielke nech sa nevysiluje, ale ked som bola pri nom bolo to ok, neplakal, citali sme si a hrali sme sa, ale dlho mu bolo, ved sa mu ani necudujem, bezec maly bol styri dni v karantene. 😝
Aj teraz ked je doma tak visi len na mne, uplne na mne lipne, aj teraz tu bola svokra, doniesla nieco ani pozriet ju nechcel, robil sceny a schoval sa, vcera jej zliezal z ruk a len mama na ruky, aj krmit som ho musela ja, od nikoho ineho nechce, aj teraz spim sama kvoli chorobe a on ma taha k nim do postele alebo sa nasackuje ku mne. 😅
Jaj a este som nenapisala ako sa nam to zacalo.
Boli sme vonku, bolo krasne slnecno bez vetra, bol druhy den bez horucky, predtym ako sme isli von som mu merala a nemal, len pol hodku sme boli vonku na skusku a zacal sa pytat na ruky, prisli sme z vonku a teplotu mal 39, st po odratani pol stupna v ritke, hned sme dali zabaly a sirup a nic, vobec ani po 2 hodinach neklesala, noc predtym zacal pokasliavat tak sme isli na pohotovost, ci nahodou nema chripku.
Dali mu tam ATB, odmerali teplotu, zistili ze to ma z tej jedinej afty, zapal nemal ziadny, ze je to len viroza.
Isli sme domov, zase sme mu merali teplotu a neklesla, stala na 39, tak sme dali styri zabaly, nasledne sme mu zase merali teplotu, uz mal po zabaloch 40 st, to sme mu uz od strachu a soku vytiahli z rituse teplomer, cize mal 39,5, hned som mu dala polku najmensieho diazepanu.
Volala som medzitym na pohotovost, kazali skusit este zabal a sprchu nech sa trosku preberie a potom odmerat horucku ale vobec mu neklesla ani potom, mal rovnako, len nam do minuty od podania diazepanu zacal zaspavat a ochabovat, no to uz som zacala streckovat a medzitym sme sa zbalila, pomaly ako do porodnice - vsetko som brala.
Hned sme isli zase na pohotovost pre papier na pozorovanie do nemocky, tak nas nasledne prijali a napojili na infuzie a teploty zbruha do 39 st mal od stvrtka, v sobotu rano konecne nemal, stale som ho aj v noci kontrolovala, len potom dostal aj kasel a zapal priedusiek ale nie silny, skor to potom chytil odo mna.
No koncim uz ma prsty bolia, dnes som sa rozkecala, co so mnou ked mam pocitacovy deficit a je mi lepsie. 😉
my mame z helou ksefty z plachtami to si nevsimajte. 😉
klbka 😀
juj a strasne,co ste prezivali ☹
ja som tak strasne unavena,ze sa mi chvilami hlava toci 😒 pojdem s malou na dvor este 😉
ozaj jajus tebe som este chcela, keby plusenko zhadzoval saty moc by toho na nom nezostalo, on teda nema take vypracovane svaly ako 50 cent, ledaze by si navliekol ten kostym svalnaca v ktorom vystupoval pred par rokmi ale hlavne ze by bola sranda. 😉
Klbi, hlavne, že ste už doma. Ja si myslím že veľa spraví aj psychika pri tej chorobe. A doma je len doma. A malý keď plakal, zbytočne sa vysiloval a stúpala mu teplota, čo nebolo dobre.
A teraz sa priprav na to, že malému chvíľu potrvá, kým sa dá pokopy po tej stránke, že nebude nikomu veriť a bude visieť len na tebe.
Hold nemocka ako sa hovorí dieťa pokazí. Predsa len on bude teraz nedôverčivý. Boli tam samí cudzí ľudia a robili mu zle, pichali ho, no a on si to v tej malej hlávke nevedel uložiť, prečo. Ségrin malý po návrate z nemocnice mal strašné problémy s bielymi plášťami. Hrozne sa začal báť doktorov a mal z toho až hysáky...
Tak sa liečkajte 😉
Inak môj malý má tiež 10 kg 😀 a to naňho hovoria, že ani nie je nejaký pevný, skôr dlhý 😀 ale neviem po kom, ja 1,60m, muž 1,72 m tož asi po poštárovi 😀 ale máme poštárku 😝
Heli, heli ty flámuješ a potom , že máš točáky.....tož len či je to z nevyspania, alebo si si trtla aj niečo ostré???? 😀 😀 😀
Heli a tá správa, no hrozné, je mi z toho špatne, neviem si to ani predstaviť brrr 😔
teraz som kuk tu novu skus. verziu konika, dost sa mi to pozdava, aj tie zmeny, teda vobec som necakala ze to bude az take dobre. 😅
marianca mas pravdu a inak aj segrin pubertiak sa doteraz boji doktorov, ked bol v takom veku ako drobec tiez lezal v nemocke, tak mu to v pamati ostalo.
marianca praveze som si nic netrtla 😀
jaj ha pojdem za pol hodinku amlu uspat........teraz papa kakavko a dam ju do pyzamka a pojde háhá 🙂
ja mam cely den ladove ruky,je mi zima cely den ale to je urcite z toho,ze som nevyspata-vtedy mavam take stavy 😉 malu uspim a ja sa zababusim pod deku pred telkou a budem kuk 😉 dam si cerveny stricek 😉 😉 😉 😉
ahojte.... 🙂
jáj všetkým prajem skoré uzdravenie ☹ je mi ľúto, že ste takmer všetci ochoreli... ☹ ale stretko zbúchame teda nabudúce 😵
heli...ja som vedela, že ti bude svetovoooooooooo 😀 😉 😵
dominika este teraz neverim,ze som tam bola 😀

a ozaj malinka sasulka je v nemocnici? 😕 ☹ malinkate drobatko,len nech sa rychlo uzdravi