Košičanky a ich letné detičky narodené v roku 2010
ahojte baby.
keďže sa nemal nikto k tomu,aby založil tému,tak som ju založila ja.dúfam,že budete prispievať tak ako v téme Košičanky na začiatku tehu.
Cafte, no dnesne doobedu katastrofa, Matko sa zobudil okolo 7.15 a zaspal mi az o 11.30, som unavena jak pes, nemam cas sa ani naranajkovat a to mi este treba obed dorobit, takze poobede az ideme trosku vonku.posledne dni mi nehce doobedu spat, alebo zaspi, ale si predlzi interval medzi rannym a doobednym spankom 😠
ahojte baby, aj Brunko spinká už od 10tej, tak rýchlo varím a na chvíľu som nakukla ako sa máte...
my celkom dobre, až na ten zlý nepokojný spánok v noci ☹ určite ho trápia horné zúbky... joj, nech už vyrastú... včera sme mu kúpili nočník, jaj, tak sa vytešoval, že tam sedel, sa mu páčilo, tak uvidíme, kedy tam aj niečo nechá 😀
@beatushka u nás je to tak, že ráno nakojím, na desiatu nejaké ovocie, trocha pečivka, alebo kašičky mu dám - na olovrant nemôžem, lebo potom ho trápi bruško, potom obed buď masitý alebo bezmasitý alebo polievočku navarím netuším koľko to môže byť, ale niekedy zje viac niekedy menej a už hľadá prsko (je to taký cickos ako Jankin Maťko 😀 )
a na olovrant jogurtik alebo ovocie nejake... a pred kupelom musí mať trocha prska a po kúpeli jasné 🙂 vyskúšaj jej dávať menej obeda a potom ju ešte dokoj...
my cumeľ vôbec nepoužívame, vypľuje ho hneď a je to pre neho len hračka. niekedy mi zaspí na prsníku a ked nie, tak dovtedy ho nosím, kým nezaspí... a aj to už musí mať tuhý spánok. v postieľke nevie sám zaspať, robí všetko možné (lozí, postaví sa, smeje sa, sedí, vreští) len nespí... už sme skúšali všetko možné...
@lienka228 ta ti nasi chlapci su rovnaky, cumel za svet nechce, len sa s nim hra.a ked neazspi pri cicke tak ho vlacim na rukach kym nezaspi,a v postielke robi vsetko to , co nema, sada si, plazi sa , dviha sa, blaboce, len nespi 😅
@beatushka aj my to mame ako @lienka228 , rano ked vstane kojime potom, na desiatu ovocie, alebo jogutr + piskotka, potom obed, (mäsko davam tak 4x do tyzdna, raz zltko, ale hlavne veeeela zeleninky) , olovrant mame kasicku, alebo jogurt, ovocie podla toho co papame na desiatu, za kazdy jedlom este kojim, niekedy 5,10 min. ale uz neche tak drobcek ako niekedy.
@lienka228,@januliatko1985 jaj tak to uspamanie sme si tiez presli svojim, ale naucili sme sa krasne spinkat, teraz ho polozime vecer do postielky a zaspinka sam 😀 , aj on si sadne , postavi sa, rozprava si, prideme ( ja alebo manzel) k nemu dam ho vzdy lahnut, pohladkam a odidem a on sam pekne zaspinka , niekedy spime este skor ako je v postielke a ja uz o najneskor o 20,00 vam veget 😉 ,
@beatushka aj uz som to poslala a este som chcela 😖
nas maly spapa tak okolo 180g a aj viac ako chce, ja som sa pytal dr. kolko asi mu dat, sak on ma vzdy otvorenu pusinku a ham. ale tak mne sa zda ze to dost vela spapa, a povedala mi ze kolko chce, ze on mi da najavo ked nebude chciet, mala pravdu, ale aj tak je to vela 😉 , ja by som tiez skusila dat jej menej na obed a potom radsej castejsie prilozila uvidis akus jeden, dava dni ako bude reagovat 😀 .
No tak konecne mam volnooooo, Matko uz pol hodku spinka, tak ani eviem, co mam robit, ale mam zopar kosiel na zehlenie, tak sa do toho pustim a budem vegetit.
KOcky nedame nejake stretko? Ked budu dni mesta ta by sme mohli,ked bude teplucko,hmmm? 😉
ahojte,
tak dnes na obed Laura spapala 170ml mixovanej zeleninky s mäskom (nedokojila som, len som dala čajík), to bolo o pol druhej a o tretej, keďže bola unavená a v postieľke protestovala, že nechce spať, som ju dala na cecek, dosť toho spapala a potom až o siedmej pred spaním papala.... Budem robiť menšie dávky na obed s tým, že ju potom dokojím, uvidíme čo to spraví.
@januliatko1985 poznám verne takýto štýl spania...... niekedy je to fakt o držku.... ešte keď treba variť, na nábytku si prach veselo hompáľa nohami, práčka hlási že už vyprala......
Laura večer zaspáva sama v postieľke s tým nie je problém, ale cez deň to nejde a nejde (dnešok bol výnimkou, mohla by ich mať častejšie) 🙂
Pekný večer
Cafte maminky, ta kde ste? co ste dnes porabali?
@ivkafu panecku , to uz 9 mesiacov ma, gratulujem 😉 a inac uz inule som ti chcela napysat, ze sa velmi podoba na tvojho otca 🙂 a ta fotka co mas v albume so sluchatkami, to telfonuje cez skype? lebo nas Matko skypuje s mojou mamkou do Irska, a je stastny jak blcha ked dam opred neho nootebook a mamka s nim keca a on si asi mysli, ze je fakt pri nom, lebo ju pocuva a rozumie jej 😅
Dobre ranko vam prajem, my sme hore od pol siedmej , lebo MAtka zobudil mm budik, jooj, take som mala nervy, aleuz zase spinka, skoro hodinku, klop-klop.Jak sa zobudi, trosku povysavam bouz tu je zase binec, to neni normalne, ze tolko prachu na zemi vsade, minuly tyzden sme pratali a teraz zase, joj, sa mi tak nechce.
@ivkafu Ivka nahodou tento vikend nejdete do Vlach, my ideme, zeby sme spolu pokocikovali? inac ako casto tam chodite?
@januliatko1985 My mame budicek skoro kazde rano o 6.30 😉 . A dnes v noci dala mala sipku z postele ☹ uf som dufala, ze sa tomuto uz pri 2. babu vyhneme, ale zda sa, ze tym asi musime zakazdym prejst. 😅
Ahojte dievcence,tak my mame budicek kazde 🙂 rano o 6.30, raz spinkal do 7,15 😀 a to uz bolo nieco 😲, ale teraz uz spinka hodinku a nieco, v noci sme boli kazde 2 hod. hore, jaj tazka noc bola, ale aj take musia byt, aby pootm prisli tie lepsie, tak som stihla uparat, obedik sa mi vari pre drobceka a prisla som nakuknut co mate nove 😕, a mam rozcitanu knihu, tak idem citat kym sa drobec nevstane 🙂
@januliatko1985 Janka dakujeme 😀 , uteka to strasne rychlo 😢 , jaj az mi slza vypadla 😀 , ale teisme sa s kazdeho dna....hej telefonuje cez skype , velmi sa mu to paci a este ked aj vidi cez kameru jaj sa tesi... 😀 , nie tento vikend nejdeme, na tyzden na velku noc, ako casto chodievame ? tak min. raz za mesiac a max. teraz uz tak 2 x za mesiac, musiem to rozdelovat medzi starkych, dedka a jeden alebo 2 vik. doma 😀 , mozno nabuduce, ked pojdeme tak ja ti napisem do IP ci nejdete nahodou aj vy 😀
@strasska a spi na kraji postele? 😅
@ivkafu my ideme aj cez Velku noc, ale asi iba piatok sobota 😒 sak ked bude pekne, tak pojdem aj okolo bytoviek, mozno ma zazries.
@januliatko1985 hej aj my iba piatok a sobota potom ideme ku starkym 😀
Jaj kocky, tak dnes na nam zadrilo 😀 druhy krat na nocniku a uz aj ulovok, vystihla som drobcek sa vypiskal 😀 jaj tak sa tesim 😀 , ale viem ze to nebude take jednoduche 😉
Dobre ranecko
@ivkafu jeej, ta sa sa zadriolo do nocnicka , super 😵
my sme dnes mali strasnu noc, vkuse sa budil, uz davno taky nebol, som unavena jak pes 😖
Pekne predpoludnie kocky, @strasska dakujeme, to bolo stastie ze som ho prave posadila a on sa vypislal 😀 ale aj taj som tomu rada, do 3 rokov sa ma cas oducat, ale ide leto, tak skusame.... mala je poriadna sikovnica 😉 , este ze sa jej nic nestalo, jaj si viem predstavit ako si sa zlakla 😲 .
@januliatko1985 Janka mozno zubky, my sme mali take noci tento tyzden a dalsi zubok je von 😀
@ivkafu ivi, ja uz som asi vycvicena, Misko mi spadol z postele na 7 mesiacov, a na rok zo schodov...a Julka sa skotulala z gauca, ked mala 6 tyzdnov ☹
No ked to tak citam, toto by urcite zaujimalo socialku 🤐 🤐 🤐 no aspon vdaka tomu prvemu Julkinmu padu sme zistili ze ma torticolis a museli sme zacat cvicit vojtu 😖
Pekny den, tak pozeram ze tu nikto od min. tyzdna nebol, ani sa necudujem 🙂 sak pekne pocasie tak vola von, maly my spinka a prisli nam zapojit sporak, tak sme museli ostat domka, ale poobede ideme von na slniecko.
Vcera som nemala ani chut vam napisat co sa nam stalo ☹ , @strasska tak sa pridavame do klubu spadnutich deticiek z poste ☹ , uz viem ako si mala malu oblozenu, a aj tak spadla, 😒, aj ja som maleho oblozila a spadol 😝 , jaj ale nevyhovaram sa je to moja vina, mala som predpokladat, ze je sikovny a ze prelezie aj zabrany, boze dievcata ja som myslela ze dostanem od strachu infarkt, boli sme u nasej dr. a ta nas poslala OUP-oddelenie urgentného príjmu, dr. popozeral a ze naco sme prisli 😲 , ja ze sak spadok z postele, no tak vas posleme na rontgen, nastastie vsetko bolo a poriadku, ja som sa asi viac zlakla ako Šimonko, hrdina moj maly 🙂
@ivkafu vidis my sme ani nikde neboli, este 1x ked nam Misko spadol, tak sme volali na 112, tak nam kazali ho pozorovat, ci sa mu menia zrenice pod svetlom, ci nie je ospaly, ci nezvracia, ci nie je mimoriadne nekludny alebo naopak kludny, a ci nema nejake zacervenanie, pripadne bozulu na hlave...ak by sa nieco z toho vyskytlo, tak mame prist na urgent.
Misko nemal nic, Julka ked spadla 1x, tak sme pre istotu hned utekali, ved bola drobunka, lekraka skontrolovala, ze je vsetko ok, ale na druhy den sa malej urobila hrca, tak sme sli na urgent a urobili pre istotu rtg, ale bolo vsetko ok 😉
ahojte mamicky 🙂 maly mi konecne zaspal, tak mam trocha casu...
Brunko mi tiez spadol z gauca, ani neviem, kolko mal mesiacov, bol oblozeny, ale dajako sa mi uz vtedy podarilo preliezt... som myslela, ze umriem od strachu, bolo to strasne ☹ a hned som utekala k dr. ale nastastie nic nebolo. a potom nam zliezol u svokry z postele, bol oblozeny perinami ale nevadilo mu to... ja som bola viac vylakana zase ako on. tak odvtedy spi vylucne v postielke, na posteli spi iba so mnou a z druhej strany natlacena postielka... uz to nechcem nikdy viac zazit, aj ked viem, ze este velakrat spadne v zivote. vsak aj teraz, vsade lezie, vsade sa stavia a obcas sa stane ze si buchne hlavu do skrine, stolika ale nastastie uz neplace. je to velky huncut 😀
my sme v piatok boli na vazeni u dr. tak mame 9100 g a 75 cm, za posledny mesiac pribral 300 g. len nech rastie a pribera, nech je len zdravy... 🙂
a mame za sebou strasnu noc... Brunko nam zaspal o 18tej a som si myslela, ze po pol hodine sa este zobudi a okupeme ho, ale bol taky unaveny, ze spal do pol 10, potom som ho prezliekla nakojila a zaspal dalej, potom sa este 2krat zobudil a o 5tej sa zobudil akoze uz je rano a do 6tej som sa s nim bavila, potom nastastie este zaspal do 7.15, ale ja som sa nevyspala vobec, som unavena ako pes ☹
tak spal az pol hodinu 😠 no co uz?!
pozerám,že ste tu rozoberali pády z postele.náš sebi našťastie ešte nespadol z postele.aj keď už k tomu nebolo ďaleko,ale stále sa mi ho podarilo zachytiť 😀 Akurát minule v noci sa mu nejakým zázrakom podarilo skončiť na konci postele,ale po dĺžke.neviem ako to dokázal,lebo sa točí po šírke postele a tam som z jednej strany ja a na druhej dávam vankúše.ale teraz sa zadarilo na koniec postele,kde mám nohy.zobudila som sa a pozerám,že malého nikde .a nakoniec som ho našla skoro až na konci postele.ale našťastie som sa zobudila v pravej chvíli.tak teraz dávam vankúše aj po šírke aj dlžke.sme celí obložení 😀 😀
ja som sa už poučila na dcére,ktorá mi spadla asi 2x.takže teraz si dávam pozor na to,ale určite to ani sebiho neminie aj keby som sa veľmi snažila.sú to už huncúti 😉
u nás je to už trochu lepšie so spaním.v noci vstáva 1-2x.ale podotýkam,že chodíme spať až po Šeherezáde 😀 a ráno vstáva okolo 8.00.takže je to už oveľa lepšie-chvalabohu.aj príkrmy mi už konečne papá,aj výživu.joooooj taká som rada,že konečne papá,tak ako má.dostal rozum 🙂
večer mi naposledy papá tak okolo 20.00 a potom až okolo polonoci a niekedy až neskor.
my už 3 deň teplotujeme ☹ dnes sme boli pre istotu u lekára a potvrdil nám,že sú to zúbky.idú mu asi 2 naraz.ale už sa mi zdá,že sa mu už prerezali.tak dúfam,že už prestane mať teploty.je inak straaaaaaaašne zarevaný.a nosil by sa len na rukách 😠
Dobry vecer maminky.
tak uz aj nam sa konecnen prerezal vcera zuuubok, huraaa, a druhy uz tiez vidno.Matulko neteplotoval len bol taky nesvoj a nervozny inac ok.
ja sompre zmenu ochorela predvcerom, chytilo mahrdlo a vkuse mi tecie z nosa a k tomu sa mi este teraz vecer pridruzila teplota, takze budem asi v posteli sviatkovat 😒
inac prajem vam krasne Velkonocne sviatkyyyy 🙂

Laura teraz vstala 🙂 spala hodinu štyridsať........ neuveriteľnééééééé