icon

Košičanky na začiatku tehotenstva

mata299
16. dec 2009

ahojte baby, pozerám, že je tu téma pre košičanky, ale všetko sú tam väčšinou baby, ktoré už majú deti....tak skúsim založiť túto tému, možno si navzájom poradíme a pokecáme... 🙂

mandy29
29. sep 2010

Ahojte kočky, je tu niekto na začiatku tehu? podte pokecať o svojich pocitoch....jak pozerám poväčšine tu už máte detičky...

andrea0903
29. sep 2010

@dianocka NO POMALICKY uz predsa mam co robit.......zatial sa drzime picham si injekcie a rozhoduju sa o sekcii uz len zvazuju datum nakolko mala je väcsia o 2tt tak planuju 30.11. neviem fakt zatial dobre pribrala som zatial iba 5kil ale velmi ma bolia krize tak uvidime 😀

kiwi82
29. sep 2010

ahojte baby, dakujeme za blahozelania k meninkam.
@dianocka hej autoskolu som zaregistrovala ale Vas nejako nie 😒 prepac 🙂 No ja sa volam Lenka. takze kludne nabuduce zakric. ale mame na seba stastie, ze?
Miska nie je az taka velka, na tej fotke vyzera starsie. teraz spinka tak trosku surfujem. pekny vecer vam prajem cmuk cmuk

dianocka
29. sep 2010

@andrea0903 tak ti drzim palce nech ti to vsetko dobre dopadne.to si pribrala fakt len 5 kil?tak to si dobra.
@kiwi82 nevadi.ok nabuduce zakricim.mozno sa stretneme uz zajtra 🙂 ja som Denisa.aj tebe pekny vecer

andrea0903
29. sep 2010

@dianocka no zatial 5 tak uvidime najviac som pribrala pri prvej dcere takmer 30kg ale odvtedy max.6kil tak uvidime aspon to ide hned dole a dakujem

vierka3
2. okt 2010

@kiwi82 Miska je na fotke krasna a aj v kociku ked spinkala bola na spapanie 😎

camilla_1
5. okt 2010

ahojte! neviete mi poradit? je pravda ze epiduralka sa vybavuje v casti poliklinika v novej nemocke na 4.posch.? budem rada ak mi niekto poradi vopred dik

terina25
10. okt 2010

@camilla_1 áno,je to pravda.musíš ísť ku anesteziologovi.ten sa ťa bude pýtať rozne otázky a potom ti dá podpísať papiere,kt.musíš mať v tehu knižke pri porode.

yesno22
10. okt 2010

ahojte....som na vas nemala posledne dni cas...potrebovala som dokoncit a odovzdat papiere v robote a navyse mi zase zacal blbnut krvny tlak ako pri Jakubovi 😒 tak som musela na interne, zatial len moc a krv, lebo dr tam nebola a pravidelne si doma meriam tlak...no nie je to bohvieco....jedna znama dr ma trosku aj vyplasila, ze oni s takym tlakom uz zvyknu hospitalizovat, hlavne ked uz mamicka taky problem raz mala 😒 .... tak uvidime, do stredy si meriam tlak a potom uvidim, co povie lekarka...nerada by som isla do nemocnice uz teraz...

pozerala som babatka....su vsetky take krasne 😵 ja sa uz tiez neviem tej nasej bambulky dockat....aj maly sa tesi, len podla mna este nevie, co ho caka 😅

yesno22
10. okt 2010

este som sa chcela opytat, tie ktore ste rodili v starej nemocnici, co vsetko ste si mali priniest a co vam dali na oddeleni....neviem, ci sa nieco nezmenilo, od kedy som tam lezala s malym...vtedy som mala pre babo plienky, rybaciu mast a potom vecicky pri odchode domov...no a pre seba okrem hyg. potrieb, poporodne vlozky, podlozky pod pacienta, sietovane nohavicky ... pyzama a zupany sme nesmeli mat svoje 🙂

fecova
11. okt 2010

@yesno22 ides do starej rodit? a uz chodis tam na kontroly? aj ja sa uz neviem dockat vlastne kazdy z rodiny sa tesi, lebo to bude prve dievcatko, tak su vsetci mimo, maly sa tiez tesi, hladka brucho, pusta malej v brusku hudbu, len tiez si to neviem predstavit, ci nahodou nebude ziarlit.uvidime

nunusimi
11. okt 2010

@mandy29 ahoj, ja som 15tt tak blizsie k tebe ako ostatne :D ako tehotkujem? toto teho je ine ako prve, bolo mi zle, aj dnes rano nap, malemu sa asi nechce vstavat rano, lebo ked je vikend je vsetko OK 😀

matulka616
11. okt 2010

@mandy29 Ahoj, ja este nemam deticky, cakam prve a som v piatom mesiaci. Ty si na tom ako?

mandy29
11. okt 2010

@nunusimi ahojky, ku ktorému lekárovi chodíš? už si mala vyšetrenia na dawnov? čo ma čaká...neviem...idem v stredu na prvú poradňu...kedy tebe bolo vidno že si tehu?

mandy29
11. okt 2010

@matulka616 ahojky...ja tiež čakám prvé bábo, rok sme naňho čakali a teraz ako sme mali ísť na vyšetrenia tak som si našla //...vieš aké bolo moje prekvapenie...som v 10.tt a ani nemám pocit že som tehu...ako ty prežívaš tehulkovanie? chodíš do práce?

matulka616
11. okt 2010

Tak je super, ked to bolo tak dlho ocakavane babo 🙂 Mne bolo prve tri mesiace dost zle, nemohla som hocico zjest a dokonca ani vypit, vadili mi vône, ale po tretom mes. je to uz fajn, nevolnosti odišli a prichadzaju nove momenty, citim ako sa babo vrtí, obcas ma aj taky pokus a slabunko kopne 🙂 . No a do prace som chodila ked mi bolo najhoršie a momentalne som doma, zajtra idem do poradne tak som zvedava čo noveho 😉

nunusimi
11. okt 2010

@mandy29 chodim k Matyimu na Postovu. sama som sa objednala na 3D utz na NT screening tu: www.3Dultrazvuk.sk
robi sa to v 12tt, ak ma tvoj dok. utz moze ti to urobit aj on, ale my sme chceli ist na 3D aj kvoli tomu, ze tam lepsie vidno babo 🙂 a nas prvy poklad sa nam uz v 13tt krasne predviedol. Dalsie 3D mame objednane v 20tt tam sa uz robia aj merania srdiecko, a ine organy. ja to absolvujem dobrovolne, kedze beriem lieky na tlak, tak chcem vediet ci je vsetko OK.
na mne uz asi 3t vidno brusko, je teda dost velke, pri prvom mi vybehlo koncom 5m teraz uz na zaciatku 4m vyzeram ako vtedy v 6m, ale vraj je to pri druhych detoch normalne.
Ty kam chodis k dr? odkial z KE si? bud rada, ze ti nic nieje, ani mne do 10tt nebolo a potom zacali nevolnosti :(
blahozelam k bbtku, ze sa zadarilo prirodzene a nemuseli ste absolvovat vysetrenia.
Ja este pracujem, ucim, takze ostavam do zimnych prazdnin, mozno este aj januar, to neviem, uvidim. chcem chodit co najdlhsie, rychlejsie mi bezi cas a som triedna 4kom, tak este aj stuzkovu riesime...

mandy29
13. okt 2010

@nunusimi ja chodím k dr. Luptákovi, včera som bola na prvej poradni, malé je v poriadku, rastie, srdiečko bije a hýbe sa jedna radosť....už mám aj tehu knižku...mám ísť na 3D ultrazvuk kvôli dawnovému syndrómu, verím že bude všetko ok...ty si platila niečo za to vyšetrenie?

nunusimi
13. okt 2010

@mandy29 ano 29€ plus 1€ za ospravedlnenku.
ako sa citis? nevolnosti nemas? pracujes?
mne to uz zacina ist na nervy, cely den je uz OK, citim sa super, energia sa vratila, jasne, ze sem tam ma berie spat ked je narocny den, ale ja skor nespim v noci, 100x som hore za noc a vzdy rano ma este napne na vracanie 😠 😠 🙄 Uz by to vazne mohlo skoncit. Ale co je mi zahadou, tak cez vikend sa to nedeje, len ked musim vstat na budik... tak asi babo nema rado ranne vstavanie.
Ja idem do poradne 22.10. aj na AFP testy, hoci na 3D mi uz robili vyvojovu vadu z krvi a tam to bolo OK tak aj na AFP by to malo vyjst rovnako. Uz sa velmi tesim, dufam, ze sa babo ukaze, nech mozem sem tam nieco aj kupit :D zatial nic nekupujem, vsetko este po prvom mame, ale tie mimi vecicky su uuuzasneee a ked to bude baba mozem sa realizovat opat 🙂

cukor
13. okt 2010

@mandy29 ...ak smiem poradit na to vysetrenie chod k stele muránskej.ona robí s dankovčíkom pri žel.nemocnici a tam to stojí len 9 eur.tel.čislo...0905129129,ked nedvíhajú napíš sms...oni sa ozvú 😉

mandy29
13. okt 2010

@cukor no mne môj gynekológ povedal že mám ísť do žel. nemocnice.to je na mojom rozhodnutí kam pôjdem, alebo musím ísť tam kam ma pošle môj lekár?Myslím že mi spomínal dr. Dankovčíka...ale nakoniec povedal že je jedno len nech idem do žel. nemocnice.

mandy29
13. okt 2010

@nunusimi ahojky...no ja sa ani necítim jak tehotná...žiadne nevolnosti, chute, závrate, proste nič...no až na to že musím ísť skôr spať než zvyčajne ale inak v poho....pracujem a dúfam že budem až do materskej...už si rozmýšľala kde budeš rodiť?

fecova
13. okt 2010

jeeej mame tu nove tehulky, vitajte

fecova
13. okt 2010

@andrea0903 nejak sa neozyvas dlho

nunusimi
13. okt 2010

@fecova dakujeme 😉
@mandy29 rodit na 100% v Saci aj prvy krat som tam bola a spokojnost 😎

cukor
13. okt 2010

@mandy29 tak ten skríning sa robí len v šaci a u dankovčíka.a nakolko dankovčík ma toho vela a robí len utz v 20tt tak to robí ta muránska.oni sú spolu .

andrea0903
13. okt 2010

@fecova no choroba ma skolila..........respektive teploty..........vyskocili mi aj stavce minuly tyzden zaroven vcera ma chceli nechat v nemocnici lebo teploty trvali uz tyzden boli 39C a tak som obehala vsetkych lekarov az dneska urolog vlastne nasiel pricinu mojich horuciek aj po vybrati ATB...........zapal obliciek a mocoveho mechura a pri tom moc bol negativny na normalnom vysetreeni az teraz podrobny rozbor ukazal ze tam je zapal..... 😀 nasadil mi dalsie ATB tak a v pondelok kontrola mala vazi inak 1365g a vazi 40,5cm o dva tyzdne idem hore na 16.posch.na premeranie jazvy aj malej vyjadrenie troch lekarov znie ze sekcia a jedine Boszermenyi sa vyjadril ze skor spontanny by odporucal ak jazva bude ok a vy ako.....?

fecova
14. okt 2010

@andrea0903 no ani ti radsej nehovorim, vcera som bola v nemocnici za lekarkou, tak mi merala jazvu, nie je to dobre, zrejme nevydrzime uz dlho 2v1, mala ma 1648g a ma 40cm, taka mala tučka, stale si zakryvala oci, a u mna tiez sekcia, ale o dva tyzdne idem asi na prijem, lebo mi chce dat lekarka nejake kortikoidy aby sa malej vyvinuli pluca, keby doslo k predcasnemu porodu, lebo vraj tak to aj bude, cize bude to skor ale o dva tyzdne este mam prist na druhe meranie jazvy, pre istotu, cize nebola som nadsena,takisto s oblickou mam problemy, cize nic ruzove

mandy29
14. okt 2010

@fecova díki....za privítanie 😉

fecova
14. okt 2010

@mandy29 a ako sa citis?a kam chodis do poradne?