icon

Košičanky na začiatku tehotenstva

mata299
16. dec 2009

ahojte baby, pozerám, že je tu téma pre košičanky, ale všetko sú tam väčšinou baby, ktoré už majú deti....tak skúsim založiť túto tému, možno si navzájom poradíme a pokecáme... 🙂

kiwi82
19. júl 2010

..... joooj teda myslela som, cez vikend ci nejake babenko nepribudlo 😉

januliatko1985
19. júl 2010

caute.tak my este 2 v 1 🙂 ale o predvcerajsej noci ma strasne bolia krize aj dnes v noci ma dost bolelo podbrusko 😕

kiwi, daj potom vediet jak si dopadla 🙂 a super , ze sa trosicku ochladilo, da sa normalne dychat, vcera sme sa boli prejst na hlavnej po dlhom case, dala som si zmrzku, presli sme ju celu hore-dole, tak som mala dost.

neviete co je s terasou a s katkou?

januliatko1985
19. júl 2010

nikto tu neniiiii? 😲 idem ja pozehlit a daco asi poupratovat, nech maleho trosku posurim tam dolu 😅

januliatko1985
19. júl 2010

@kiwi82 tak ako na poradni si dopadla??

ivkafu
19. júl 2010

Dievcata pekne popoludnie...
vsetky Vas pozdravujem a dakujem za blahozelania 😉

pustili nas vcera a velmi sa tesime ze sme doma... k porodu, od rana konstrakcie, znesitelne, o siestej vecer vysetrenie na kolko som otvorena dala mi dr. cipok a zacalo sa to okamzite o deviatej vecer to uz bolo na nevydrzanie, ale tak zvadli sme to. Mala som pri sebe manzela a to bolo najlepsie co mohlo byt rodila som vecer uz len ja, tak ho pustili, aby bol pri mne aj prvu dobu porodnu 😀 porod a potom este aj po porode tie dve hod. 😀 .......... dievcatka 😀 odporucam manzela pri porode 😉 k 600 nedeliu no dievcence nieco strasne podla mna neochota sestriciek z novorodeneckeho, s kazdou otazkou ako keby ste ich otavovali a ked sa nebudete vela pytat, tak oni vam neporadia nic, tak ktore tam idete rodit , tak sa len pytajte a otravujte, lebo inak sa budete musiet naucit vsetko sama... neukazu vam ani ako kojit ked ich nepoprosite.... sak uvidite na vlastnej kozi...ale nasli sa dve ktore aj poradili 😀

hlavne vela oddychujte a spite lebo bude to potom vzacnost 😀 ja tu mam svokru, a je to super 😀 nakuknem niekedy ako sa mate .. tehulkam drzim palce

ODKAZ PRE MANZELA : Milacik velmi Ta Milujem a dakujem za podporu

kiwi82
19. júl 2010

ahojte zeny, no na poradni som dopadla tak, ze monito ok a porodnicka ma pozrela zospodu, ze tiez je to v poriadku, teda nevyjadrila sa konkretne, ci sa otvarame, ci co. nerobila mi prietoky lebo mi robila pred tyzdnom a zevraj kazde dva tyzdne sa moze robit usg. takze o tyzden znova monitor aj prietoky. tak uvidime, ci vydrzime 2 v 1.
@januliatko1985 no mna zatial krize nebolia ale dnes som sa dost mizerne citila, jak keby choroba na mna isla, pot ma oblieval, hlava ma bolela aj na vracanie mi bolo. dost blbo mi travi. ale to uz asi mi tlaci miska aj na zaludkok. a s katkou vobec neviem co je. teda tebe na sms neodpisala? juuuj dufam, ze su ok.

@ivkafu super, ze ste uz domka a ze rodinka pomoze. ano aj ja chcem manzelika k porodu, naprv protestoval, ze nie ale som ho ukecala. tie sestricky, to je hroza. ved to je ich povinnost. a nemali ste tam specialne laktacne sestry, co to maju nastarosti, v novej nemocke zevraj su ale len cez tyzden, cez vikend nie.

januliatko1985
19. júl 2010

@ivkafu takze uz sa tesite z malickeho doma, no to je super, ze tam mas svokru, aj ku mne pride ta moja kazducky den urcite a mm si berie hned dovolenku, ze bude s nami a potomaj moja mamka dojde,tak tiez mi bude mat kto pomoct.
a som veeelmi zvedava na tie sestricky, ze ako sa budu spravat, ale mam v plane sa vypytovat uplne na vsetko, ved je to nase prve babo a nemam ziadne skusenosti. inac a mliecko mas a aka bola prva noc doma? ked budes mat cas, tak nas informuj a samozrejme aj nejake tie fotecky ptoom pridaj , uz sa tesim.

@kiwi82 super, ze poradna dobre a jak ti fajne, ze ide tvoj maznzel k porodu, mojho sa mi nepodarilo prehovorit ale bude pri mne jeho sesterka, cerstva lekarka, tak ona sa veeelmi tesi.

ja mam cely den take divne bolesti, uz nech to priiide, nechce sami uz dlhsie cakat 😅 😀

terina25
19. júl 2010

@ivkafu Blahoželám k bábu.držte sa obaja.

ja som skončila na pohotovosti kvoli prsníku.mala som neskutočnú bolesti a teploty cez 39 C.už je to chvalabohu lepšie.

terina25
19. júl 2010

dávajte si na to pozor,lebo je to strašná bolesť.a ešte k tomu aj 2 deti o kt.sa treba starať.je to hrúza,čo jedna žena musí vytrpieť...

terina25
19. júl 2010

pridávam nejaké foto nášho maca 🙂

kiwi82
20. júl 2010

ahojte dievcata, dobre ranko.
@terina25 juuuj jaky zlaty, jake licka, krasna buchticka 😉 a ako sestricka ho prijala?
@januliatko1985 urcite je dobre, ked s tebou bude niekto pri porode komu doverujes, myslim si, ze potom aj ti porodnici sa trosku inak spravaju. no aj my by sme to uz mali radi zasebou. a chodis jani este vonku alebo si uz len domka? my sa chodime prechadzat. ale na nejake dlhsie vychadzky a mimo mesta, to by som si uz asi netrufla, ved to uz hocikedy moze prist. a tebe co dr.hovoril? kedy mas dalsiu poradnu? drzime palceky.

januliatko1985
20. júl 2010

dobre ranecko 😎

@terina25 malicky je jaky chutnucky a jake liicka, juuj, strasne je krasny 😵

@kiwi82 ja som uz vacsinou doma, ked uz tak ideme na prechadzku len na hlavnu , aj to len tak na pol hodku max na hodku, bo nevladzem a v tom teple uz celkom nie.sa prechadzam po byte 😅 no a poradnu mam v sobotu, idem za mojim dr do porodky lebo ma sluzbu, tak ktovie, ci sa ma tam uz aj nenecha, by som bola happy, sak to uz budem koncit 39tt, tak by daco mohol poriesit.jooj, a maly kope o 106, uz asi chce vonku, dens zase take pichanie v bruchu aj v noci.

dnes nerobim nic, vcera som zehlila a vecer mi svokra priniesla obedik na dnes, tak ani nevarim, zlata svokruska moja 😅

kvojtanikova
20. júl 2010

ahojte baby kiwi a terina, drzim palce lebo fakt v tychto teplach vam to nezavidim, uz nech to mate za sebou a bude to sup-sup. vsetkym co uz porodili blahozelam.... som zvedava kto tu potom zostane z nas co to mame este za dlllho (no ja do Silvestra asi ani nevydrzim, maly sa furt pyta ze kedy uz bude na svete Lukasko (to je jeho top-meno, akoze aj vtedy, ak by to bolo dievca, vobec mu to nevadi... 🙂 ) ja moc za Lukaska nie som, ale ved uvidime....

kvojtanikova
20. júl 2010

teraz pozeram jaka blbost... som myslela kiwi a januliatko, ved terina to uz ma za sebou...

rubinka
Autor odpoveď zmazal
lienka228
20. júl 2010

ahojte baby 🙂 ivka, tak vidis, dockali ste sa uz aj vy... aj moj manzel chcel byt pri porode, ale nestihol dobehnut, vsetko sa udialo za 15 min. a maleho videl uz ked ho umyvali a balili, tak on ho potom drzal prvy v naruci... 🙂 a to si mala fakt smolu ivka s tymi sestrickami, v saci to je ozaj na jednotku. vsetko mi poukazovali, pytali sa, ci nemam nejake problemy, no fakt super to tam bolo 🙂
veru, oddych uz ani nepoznam 😒 v noci vstavame dvakrat, chyba mi taky poriadny aspon 8 hod. spanok... ale vobec nevadi, ked vidim toho nasho drobca aky je zlaty... 🙂

tym, ktore to maju uz len za par, prajem, aby to rychlo prebehlo a aby ste si uz aj vy mohli uzivat tie krasne chvile 🙂

aby som nezabudla, na ranu po nastrihu mi pomohol rosalgin (vaginalny roztok) - mozno ho poznate... ked som prisla domov z porodnice, tak som ho pouzivala dvakrat denne a teraz sa nim umyvam raz - vecer pred spanim... a rana sa krasne zahojila uz

terina, s tymi prsnikmi mas pravdu. v porodnici mi strasne tvrdli, davali mi oxytocin, sestricky mi ich masirovali (bolest strasna, som mala slzy v ociach) a pomahali, aby to bolo ok. teraz sa to uz da, ale stale si dam pred kojenim teply obklad a pomasirujem, aby sa mlieko lepsie spustilo...na to si fakt treba davat pozor 🙂 som hovorila, ze radsej este jeden porod ako mat take problemy s prsnikmi ☹

majte sa pekne 🙂

dianocka
20. júl 2010

terina25,lienka228,tak ja som mala problem s prsnikmi,ze sa mi zapalili a trvalo to len jeden den.rano som mala zimnicu a tiez teplotu 39st., ale dala som si zabal zo svedskych kvapiek a vecer uz bolo vsetko ok.nastastie potom sa mi uz nic podobne nestalo.inak mliecka som mala na rozdavanie od prveho dna aj napriek tomu,ze som rodila cisarskym.mozno to bolo aj tym,ze som sa kvoli tomu nestresovala,ci budem alebo nebudem mat mliecko.jednoducho som si nepripustila,ze by som nemala mliecko a hotovo.a fungovalo to.takze sa zbytocne nestresujte.drzim palce

januliatko1985
21. júl 2010

dobre rankooooo 😎

januliatko1985
21. júl 2010

kde ste vsetkyyyyy?

januliatko1985
21. júl 2010

kiwi, hadam uz nerodis??? 😲

julcek
21. júl 2010

aj ja blahozelam k babatkam

dianocka
21. júl 2010

januliatko1985,nejako sa vam to vsetkym krati.ved tu na konikovi uz pomaly nikto nie je.

kiwi82
21. júl 2010

@januliatko1985 ahoj, nie nie este nerodime 🙂 ale radi by sme 🙂 A co ty ako sa citis? U mna este ziadny poslickovia. chodim sa prechadzat, dnes som dokonca fukala kolesa na bicykli mojim synovcom. tak uvidime, kedy to pride a kto bude dalsi narade 😉

yesno22
21. júl 2010

ahojte...

@terina25 maly je krasny, riadny baculko 😵

my riesime s manzelom mena...pre dievcatko sme mali Leusku, ale manzel je skor za Dominiku/Niku tak uvidime a pre chlapca asi tiez Lukasko, lebo vsetky moje oblubene chlapcenske mena uz v rodine mame.... 🙂

januliatko1985
21. júl 2010

@kiwi82 no vselijako sa citim, raz lepsie druhykrat na h.... 😅 a dnes zase teplo, tak otras v byte a vecer idem na prechadzku, dens ma maly veeelmi dole tlaci. uz som zacala skakat na fitlopte tak aktivnejsie, nech sa uz dole daco pohne 😅 😅

yesno22
21. júl 2010

@januliatko1985 .... uprimne ti nezavidim v tom teple 😅 ... okna mas umyte? zaclony oprate? navarene? lebo ja som utekala s prvym do porodnice, ked som doobedu umyla velke okno,dala 2x prat, navarila segedin pre manzela a upiekla kolacik 😀

kiwi82
21. júl 2010

@januliatko1985 no ja mam zhorsene travenie a citim aj tlak na mocovy mechur ale inac zatial ziadny naznak, ze by sa uz nieco zacinalo. ja na fitke este necvicim, myslis, ze je to ok? a to len tak hopsas?

januliatko1985
21. júl 2010

@kiwi82 no pocula som , ze to hopsanie na fitke pomaha, maju aj v porodnici tiez, a to len si tak hopsama krutim panvou hore-dolu do stran a dobre to teiz uvolnuje bolesti ked ta chrbat boli.

@yesno22 no nejake okna som umyla minuly tyzden, aj som vysavala daco, ale niiiiic 😅 maly asi sam najlepsie kedy sa ma vypytat na svet 😉

kiwi82
21. júl 2010

@januliatko1985 este nemusime stresovat, sak este mame dajaky ten cas do terminu 😉

kiwi82
21. júl 2010

Inac baby fakt uz je tu dajako prazdno. Mamicky uz maju svoje starosti. a novu temu kto zalozi? neviete o Kishinke nic noveho? dufam, ze su v poriadku a aj ze terasa a jej risik su ok. a o matke tiez ziadne spravy.