icon

Ktoré babuľky rodia v júli 2012?

barborka1446
21. okt 2011

Ktore babulky rodia v júli 2012 ? 😎

barborka1446
autor
8. nov 2011

@janefonda To si pamatam 😉 Taku mala kedysi moja sestra, to este take cosi vyrabaju ? 😵 Ale vobec neviem porovnat cenovo, ci je to fajn, ak to ponukaju za 60 eur 😵

cajova_lienka
8. nov 2011

@ktore teraz 5teho mal osem 🙂

janefonda
8. nov 2011
barborka1446
autor
8. nov 2011

@janefonda Dakujem 😵 Ja viem, ze mam/e, ale teraz ma to tak chytilo a som potesena, ze sa daju najst aj normal ceny, ale uz som kludna 😉 Ako sa ma tvoj drobcek a ake bolo prve tehulkovanie ? 😵

janefonda
8. nov 2011

@barborka1446 ktory drobcek? ten v brusku snad vyborne a blska spinka v postielke. Trapia ju zubky, rastu jej ocne , ale zvlada to super.
Prve tehu bolo fajn do 6.tt. a potom mi zacali nevolnosti. Boli naozaj dost zle. Trvali mi do zaciatku 5. mesiaca. Schudla som 4 kg a ked konecne presli zacala som postupne naberat na vahe. 🙂 A priserne ma ku koncu tehu palila zaha, a mala som permanentne zapchaty nos 😅 Ale vsetko po porode preslo ako mavnutim carovneho prutika 😵
Prve tehulkovanie je vzdy plne ocakavania a je to velmi krasne! Ale tesim sa aj na druhe a uz sa neviem dockat pohybov 😵 😵 😵

barborka1446
autor
8. nov 2011

@janefonda Ojoj, ako sa to pekne cita 😉 No ja som tiez v 6 tt sa zacali citit zle, uz som sa uz aj parkrat pogrcala, napina ma neuveritelne casto, ale tak predychavam 🙂 Ale tak to malo prejst koncom prveho trimestru, ci to moze pokracovat dalej ? 🙂 Nestras 😠 😀 A to az teda pocas 5. mesiaca si zacala naberat na vahe ? 🙂 To nebolo neskoro ? Vela otazok, este nie som scitana 😎

janefonda
8. nov 2011

@barborka1446 niektore zeny nepriberu vobec nic pocas tehu. Je jedno ci priberas, alebo nie, hlavne je ze je babo v poriadku a rastie tak ako ma. A to moja narastla poriadne, ked sa narodila mala 3570 g a 51 cm a rodila som az v 42.tt. 😀 Takze si dala slecna na cas. Nakoniec som pribrala okolo 12-13 kg. Z toho 8,5 ostalo v nemocke a zvysok isiel rychlo dolu.Ale ked som prestala dojcit pribrala som. Takze som musela trosku upravit stravu. 😉
A nevolnosti zial mozu trvat aj pocas celeho tehu. Najcastejsie vsak trvaju prvy trimester. Tiez ma vela napinalo, tak ako teba, zasada nikdy nesmies rano vstat z postele skor ako nieco zjes 😅 ja som mala pri posteli piskotky, bebe keks.

barborka1446
autor
8. nov 2011

@janefonda Paradicka, prichystam si nieco na zajtra na nocny stolik 😀 Ja strasne tuzim pribrat, aspon takych 15 kg, a aby cim menej slo dole po porode 😀 Chore co? 😀 Ale cely zivot som chuda, tak uz chcem, aby ma bolo za co chytit 😀 A tie grcacky a napinacky mi velmi nepomozu 😀 Tak asi malej bolo velmi dobre v tvojom tele 😀 Tiez si stale davala pozor na to, co mozes a nemozes pit a jest ? 😀 Uz mi z toho hrabe 😀 A prvykrat idem na gynekologiu az o dva tyzdne, koncom 8. tt 😀 Ale pohoda, kym citim podbrusko, tak nemam strach 😉 A s tym spinkanim na brusku je to fakt tak, ze ak to maminu netlaci, tak moze v tejto polohe spat ?

janefonda
8. nov 2011

@barborka1446 spinkaj kludne na brusku. Dokial je to tebe pohodlne. Potom sa odporuca lavy bok.
Ja som zastanca triezveho rozumu. Jedla som uplne vsetko! Zena ktora caka babo potrebuje pestru stravu. Jedine kavu som zmenila na bezkofeinovu, ale aj tak si obcas dam aj s kofeinom. Tehotenstvo je sucast zivota a naozaj to netreba prehanat.
Ja ti verim, ze chces pribrat ak s tym mas problem. Kazda sme nejaka. Ja som taka akurat teraz, uvidim kolko priberiem teraz. Ale nerobim si z toho velku hlavu, bude tak ako bude. 😉
Ani ja som este nebola u dr. chystam sa az v 8.tt nech je uz vidno srdiecko 😉

barborka1446
autor
8. nov 2011

@janefonda No ved jasne, teraz este jasne, ze spim na brusku, kedze babo je miniaturne este 🙂 Hm tak to by sme sa mali vymenit s priatelom, lebo takto na lavom boku mu budem chrbtom stale 😀 No ved aj ja by som jedla hocico, a nie hladala na nete, ci arasidy alebo cesnak su vhodne, alebo nie .. 😠 A este aj tie caje a bylinky riesit 😠 😀 Kavu som si tiez nedala este, nefajcim, nedrogujem, nepijem 😀

janefonda
8. nov 2011

@barborka1446 ja som naozaj jedla vsetko a nic nam ani jednej nie je. Snazim sa jest vela ovocia a zeleniny, ale to aj bezne jem.
Ono vselico sa hovori, ale ver ci nie, ja ked som pocas prveho tehu chudla a do seba som nedostala ani gram jedla moja jedina zachrana bola cola! Tu som pila denne liter az kym nepresli nevolnosti. Jediny zdroj mojej energie 😉

saska697
9. nov 2011

@lola77 No neviem ci sa oplati testovat,lebo podla mna dokonca tyzdna dorazi mrcha. Lebo vcera som uz nemala taky biely vytok,ale skor taky bleducky nadych do hneda...:( Takze to jej jasne...

matya77
9. nov 2011

@lola77 to mimomaternicové sa tak rýchlo zomlelo že som nestíhala registrovať žiadnu bolesť. Meškala som vtedy len 4 dni ale u mňa je to nezvyčajné, test aj krv potvrdili tehotenstvo, pamätám si že to bola streda a v piatok som začala krvácať. V nemocnici som bola nakoniec 2 týždne, lebo napriek HCG nebolo nikde na sone vidieť nič, preto boli Dr zmätení že či vôbec som tehotná, tak sa čakala kým niečo neuvidia. A keď sa konečne niečo ukázalo tak to bolo mimo. Keďže som bola len v nejakom 4 tt tak mi pichli metotrexát aby sa vyhli laparoskopii, takže som nešla pod nôž, takže žiadne bolesti, tá injekcia sa používa na likvidáciu malých nádorov a je úspešná aj pri mimo...takže tak, žiadne bolesti, ale baby čo prešli laparoskopiou neboli veľmi nadšené po zákroku

matya77
9. nov 2011

@mima1983
@zuzananina super že ste spomenuli žihľavový čaj, ja som bola vždy anemická, brala som na to aj lieky a odporúča sa najviac cvikla, ktorú ja ale vrcholne neznášam, ale asi sa budem musieť premôcť. Kočky a čo šampiňóny, na to tiež počúvam rozdielne názory...?

zuzananina
9. nov 2011

@matya77 ja som sem tam aj šampiony si davala ale nie stale ale raz za cas neuškodia ked maš na ne chuť treba si dať....

matya77
9. nov 2011

@zuzananina no dnes máme v práci na obed špenát som šampiňónami, tak si veru dám 🙂

zuzananina
9. nov 2011

@matya77 tak to je v celku pohode obedik j sa špenat chystam niekedy tiež spraviť ale ked mne ho deti nechcu nejak jest ☹

matya77
9. nov 2011

@zuzananina ja špenát milujem, mohla by som ho jesť každý deň, ale mne sa zase nechce variť, hrozne som zlenivela, a priznám sa zneužívam to, včera mi drahý robil večer zemiakový majonézový šalát, zožrala som 2 misky, len tak bez mäsa 😀

zuzananina
9. nov 2011

@matya77 tak pokial ho to baví tak to využivaj aj ja by som bola taka ale mne nema kto cez tyzden veru som sama s detmi tak ja obsluhujem ich a vikend oko kedy ked pride priatel domov ale ako vie ze som tehotna tak sa zacina viacej snažiť.....

matya77
9. nov 2011

@zuzananina tak jeho to veru baví a veľmi, on je taký ten typický nadšený nastávajúci otecko, čo je schopný ísť aj o polnoci na McDonald po hamburger keď mám žravosť...a pritom on už má syna, ktorého vysúdil, takže pre neho to bude repríza,ale sám priznal že bol veľmi mladý keď čakali malého, takže to tak neprežíval ako teraz...teraz si to viac váži a uvedomuje, čo ja patrične využívam a zneužívam 😀 s láskou samozrejme

roberta31
9. nov 2011

chcem sa vas opýtat.Mate este teraz niekedy bolesti,myslim menstruacne?Ja som myslela že to pominie,ale akosi to stale pretrvava,tak ci je to ok...

janefonda
9. nov 2011

@roberta31 je to uplne normalne, prebieha uhniezdovanie, zväcsuje sa maternica....proste pocas tehu toho este budeeee 😀

janefonda
9. nov 2011

@matya77 len zneuzivaj a vyuzivaj 😀 ved ocko sa musi predsa starat o svoje poklady 😵
A sampinony si kludne daj. Treba mat naozaj pestru stravu!

matya77
9. nov 2011

@roberta31 už sme to tu spomínali vyššie že je to v norme, prekrvuje a zväčšuje sa maternica, to spôsobuje také mierne bolesti ako pri menzese. Je to v pohode a má to tak byť

matya77
9. nov 2011

@janefonda jasné, nechám si poradiť od skúsenejších zbehlejších už mamičiek 🙂

janefonda
9. nov 2011

@matya77 no za ten rok a pol som sa riadne zdokonalila v mamickovani 😵 Treba uznat ze je to narocne, ale neprekonatelne krasne 😵
A ty budes urcite najlepsia mamina pre svoje babätko. 😉

roberta31
9. nov 2011

@matya77 ,janefonda dakujem za utesujucu odpoved.len predosle tehotenstvo som to tiež takto pocitovala,ale v neskorsom stadiu a nedopadlo to dobre ☹.Ale tak dam na vas 🙂

matya77
9. nov 2011

@roberta31 tak to ma mrzí, ale nemyslím že to bolo spôsobené bolesťami v podbrušku...tam musel byť iný faktor ktorý to zapríčinil, Dr. doteraz nevedia vysvetliť prečo sa niektoré veci stanú...Nie som extra poverčivá ale verím, že niekto tam hore nám ten prvý smutný pokus nadelil aby sme si to druhýkrát vážili...asi sme vtedy na to neboli pripravené. Musíme veriť že teraz to dopadne super 🙂

zuzananina
9. nov 2011

@matya77 tak to ano ale trba aj ten moj ked je cez vikend doma tak je ku mne pozorny a to tiež zneuživam ved aj pred chvilkou volal ze vikend nepride domov ze ostane mimo Sk vysieť v taliansku bo ma taku pracu tak bol stho smutny ale na druhej strane pride v stredu o tyzden a potom bude mat predlzeny vikend az do nedele s nami..
@roberta31 tak ako vraví matya presne tak. neboj aj ja sa bojim ked som prisla pred rokom o male a tak teraz si davam väčší pozor a bojim sa co i len pri malom pichnuti v podbrušku ale aj DR.mi povedal ze to je normalne.

roberta31
9. nov 2011

@matya77 prene tak,aj ja verim,že vždy je vsetko pre nieco...