Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@zuzana0905 to nemam rada, ked mi neodpovedaju lekari priamo. ja som si povedala uz ze sa budem vypytovat dokym nebudem mat presnu odpoved. noo a teraz sa mi bude priberat jedna radost ako vidim, mama mi akurat nanosila z pekarne same dobroty 😀
@henika81 aj mne to uz povedali niekolki ludia nezavisle na sebe ze mi padlo brusko, tiez som sa zlakla ale pytala som sa dr ze to je ok ze niekomu klesne skor a potom ku koncu este viac. 😀
@hoota dostatok plodovej vody je dolezité... na to som sa pýtala doktora, ked je nedostatok može to znamenat aj to ze maličký v maternici neciká do plodovej vody ,a hrozi problem s obličkami... so zadržiavaním moču.... neviem či má vplyv kolko tuku ma mamina, že aké je potom dieťa. aj moja bianka bola o týžden menšia podla sona, ako mala byť a bolo všetko ok narodila sa 3200 gramov mala( ja som sa tiež obávala a vidíš zbytočne ..
@alena24 ja som mala drahý Ergo nosič (podobný Manduce) kupila som si za peniaze čo mi dali rodičia.... ale nevyužila som ho lebo ma boleli kríže pri nosení, začala som nosiť až ked si vedelo dieťa držat pevne hlavičku.... tak som ho aj predala asi po 6 mesiacoch. mne sa velmi páčia tie šatky pre uplne malé bábo, k tomu noseniu ja by som nosila len pokial je dieta ozaj maličké, už vacšie ako písu že sa dá nosit, je dost zatazujúce na chrbticu a kríže....
@mia_m jej závidim ti tak málo pri druhom... ja som pribrala teraz za týžden 1 kilo nechápem tomu.... dost vela zjem možno preto.... pri bianke som išla rodiť cca 63 kilová, z pôrodnice som prišla už 55 kilová... ja som mala pred tehotenstvom podváhu 47 kilo tak som bola rada že som prbrala nejaké kilá a aj mi zostali.... teraz už mám 59 kilo.... dufam že sa to priberanie zastavi na tej váhe 63 😀 😀
@zuzana0905 zuzka to je dost, budeš mat čo robiť to potom zhodiť... ja ked počávam že iné priberá len 8 kilo za celé tehotenstvo nechápem, ale tich závidim 😀 😀
@pepi_petra uplne krasne si opisala tu polohu tvojho mimi.... ze: "nozky ma "vylozene"na rebrach a popija plodovku " som sa nasmiala ako kobylka... 😀 😀 😀
ja si myslim, ze nasa karolinka je stale krizom cez brucho... a lezi na chbatiku. to je moj tip. a pohyby citim len sem-tam, ja mam od zaciatku take kludne mimco. aj prve pohyby som citila neskoro, az v 22-hom tyzdni. ona vacsinou spinka, sem tam hodi nejaky ten kopanec, ze cau mami, som tu a potom je zase tichucko. takze ja aj spim uplne celu noc, a hlavne cely den som v pohybe, lebo pracujem, tak to tak nestiham ani vnimat... mozno keby som doma, tak sa viac sledujem... a aj tych pohybov citim viac. no neviem.
a dnes som bola na tej poradni, takze som v poho, krcok mi drzi vraj "upne perfektne", tak som rada... a uz mam vypisanu aj matersku, od 26-teho marca nastupujem... uf, takze uz len dva tyzdne v praci... 😎
no a pribrala som som zatial 6 kg. zacinala som na 58 a teraz mam 64 kg.
no a si viem predstavit, ake musis mat nervy, ked ti davaju take trapne pripomenieky k tomu, ze sa gulkas svetom. ale vykasli sa na nich a hlavne ze ste v poriadku... urcite lepsie ako predtym co si stale grckala a chudla a hrozila ti nemocka.... takze bud rada ako to je, a ti ludia by sa inak niekedy aj mohli najskor zamysliet, skor ako nieco vypustia z ust ci to stoju vobec za to, aby to vypustili... 😠
a neboj sa, po porode tie kila pojdu same... najskor kojenim a potom ked uz zacnu nase baby lozit a chodit, tak budeme za nimi musiet vsade bezat... tolko pohybu budeme mat, kocky budeme 😎
@duracelko takze ty si ten nosic nevyuzila? lebo ja chcem kupit ten ergonimicky nosic Liliputi. tak dufam, ze mna krize boliet nebudu, hoci teraz ma krize bolia dost... napriklad nemozem uz ani vysavat, alebo len velmi opatrne a po castiach, lebo ked povysavam cely byt, tak ma potom este 3 dni tak bolia krize, ze sa neviem ani zohnut. a to nemame ani nejak velky byt... ale dufam, ze to po tehotenstve prejde, ze je to len tym...
@mathildica168 ja som po pôrode stratila 8 kilo, takže som prišla o tieto kilá domou lahšia... takže vy čo ste málo pribrali máte asi velku vyhodu a hned budete na svojej váhe.... potom stačí len trocha cvičit, brucho spevnovat... mne sa osvedčilo pri star.synovi chodit do posilovne, potom mi nikto neveril že vôbec som už mohla mat dieťa..vrátila sa mi moja dievčenská postava 🙂 🙂
@mathildica168 mne sa ten ergonom.nosič Ergo neosvedčil. dokonca aj muža bolel chrbát ked bianku niesol v predu ... uvidíš ale ja by som si možno radšej požičala najprv a vyskúšala....
@duracelko fuha no taketo nieco mi nepovedali ☹ ach dufam ze to bude ok... tiez neviem ci je nejaka spojitost medzi tym kolko priberam a ako sa roztahuje maternica...lebo vraj tam mam malo miesta , ze babatko je moc nalepene na stene.. mala som ist na kontrolu uz o tyzden, ale ze maju dovolenku, tak mozem ist na sono az za dva 😒
taka som z toho nestastna, doteraz bolo vsetko v poriadku.. ☹
@duracelko moja svagrinka ho mala a ona si ho praveze neviem vynachvalit... ze ked chcela len vybehnut do obchodu po nieco, supla malu do nosica a nemusela sa trepat s kocikom... je to individualne. ale neviem aku mala ona presne znacku. musim zistit...
@duracelko a po porode sa vvraj odporucaju nosit aj stahovacie pasy na brucho... take daco si planujete kupit? len neviem ci este pred porodom alebo az po porode... a ci vobec
Čaute, no o tom sťahovaní brucha po pôrode, to by aj mňa zaujímalo, aké sú to pásy?
su to bud pasy alebo nohavičky,aby sa bruško skôr stiahlo 😀 aj tu na mk som ich videla na bazare je si tento krat kupim lebo pri prvom som nemala a dlho sa sťahovalo, ale kto ma dobru elasticitu kože nepotrebuje pasy no ja k nim nepatrim 😀 myslim k tym šťastnejšim čo ho nepotrebuju🙂
@honeybunny81 @henika81 mne tiez vraj padlo brusko nizsie a tiez mi povedali ze to netreba riesit, niekomu spadne mesiac pred porodom, niekomu tyzden 😉 Peti, vy idete zajtra na poradnu ze? Tak sa drzte a dajte vediet ako ste dopadli s Tanickou 😉 My ideme akurat zajtra vecer pozriet do porodnice tak som zvedava, dufam ze ma moc nevystrasia 😉
@mathildica168 ja som si dnes tiež bola pre papiere na materskú, len som zaklopala, lebo na poradni som bola minulý týždeň, ale doktor nemal sestričku, tak som dnes vybehla len pre papiere, zostáva mi už len tento týždeň teda 17.3.11 nastupujem na materskú, hurááááááááááá, nenormálne sa teším 🙂 🙂 🙂
@nikam ahoooj nooo..tak je je fajn...a čo to bude u vas??
@alena24 ano rano ideme, dame vediet. Ty daj vediet ako sa Adamkovi pacila porodnica 😀 A samozrejme ci aj tebe 😀
Ahojte bambulky, uz vas ani nestiham citat 🙂)). Mam jednu otazku, nemate (alebo ste nemali) nahodou problem so svrbenim pošvy? Ja som to vravela doktorovi pred tyzdnom ale vtedy som mala nejaky vaginalny krem predpisany, tak mi tvrdil ze to moze byt z toho. Uz som zufala, som citala ze pouzivat iba mydla na to urcene, nepomohlo. Skusala som detske mydla, aj obycajnu cistu vodu, nic mi nepomaha. Niekedy je to velmi neprijemne a uz naozaj neviem co pouzit. Aj sa troska bojim, ci tym nemozem uskodit malej...
@zuzulienka51 Ahoj, skusala si Rosalgin roztok - robit si vyplachy? Ja ked som davnejsie mala podobny problem (este pred tehotenstvom), tak mi to skutocne velmi rychlo pomohlo. Zisti si len ci sa moze v tehotenstve, ale myslim, ze moze. Je to fakt ucinne, za par dni bolo dobre, a po kazdom pouziti sa mi neskutocne ulavilo. 😉
@zuzulienka51 je tu na to aj samostaná téma volá sa mykóza v tehotenstve. Ja to mám skoro stále, pomohol mi candibene krém, doktor mi predpísal aj nejaký krémik (nespomeniem si na názov, ale v tej tém ho spomínajú) ale zabralo to menej ako ten candibene. Ďalej v tej téme doporučujú aj na výtery nejakú ružovú vodičku- že ružový medík, vraj deťom sa tým vytierajú ústočká pri mykóze u detí. Inak určite by mne pomohlo nejesť žiadne sladké, ani bielu múku ani nič z nej, nuž ale to neviem dodržať.

@hoota Drzim palce len pekne papaj a oddychuj. Ja som pribrala uz 23kg citim sa sice ako hroch, ale na to vsetko co ja mam problemy s chrbtom sa cudujem ze to este dobre znasam. Neviem kolko mala vazi lebo mne to doktor nikdy nepovedal vzdy ked som sa opytala tak povedal len ze je primerane na termin.
@v.elen a neboj to krvacanie je normalne aj ja som mala po poslednej kontrole.