Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@pepi_petra petka len sa pekne setri, este sa naprechadzame v lete s babatkami 😉
caute zeny,tak bola som dnes na poradni,som v 32 tt a mala vazi 2,7 kg!!! to moze byt? ved mam termin 23.5...zda s ami to nejak vela..
@eviitka Tolko som mala ja, ked som sa narodila, podotykam že donosená a mame všetci podla velkosti brucha prorokovali dvojičky 😀
@alena24 no musíme si dávať väčší pozor na seba a drobcov.... ja už tiež radšej nikam sama nechodím pre istotu....vždy sa snažím byť s niekym, lebo ak mám isť peši väčší kus, tak mám pocit, že môje bruško má 100 kíl ☹ Cítim sa hrozne ťažká a to len preto, že som veľa kg pribrala.
No a v práci je blázinec, roboty kopec, pani dôchodkyna chodí do práce ako generálny riaditeľ, očividne sa jej nechce a všetko jej opakovať do okola, tak to ja ako za trest. Už tu fakt odrávam nie dni, ale hodiny pomaly 😎
@pepi_petra peti musíš to vydržať, neboj všetko zlé je na niečo dobré....robíš to pre svoje miminko a neboj budeš mať aspon kludné bábätko, ked takto pekne odpočívaš. Ja začínam mať opačný režim dňa a noci, cez by som spala aj hodiny v kuse a večer nie a nie zaspať, v noci sa len prevalujem a to ma mama straší, že aj to malé bude také. Takže neboj, len to už nejako vydrž a opatruj sa.
@kakakina, @honeybunny81 dakujem, ja ani nemam mykozu, ale mam take stipanie zvonku, ked cikam, akokeby cervene a podrazdene na jednej strane zospodu, vobec neviem z coho, zajtra budem volat dr.na vysledky krvi a sterov, tak jej to poviem, uvidime co povie, ale aj tak dakujem) 😉
@honeybunny81 nemamla si ty mat poradnu? Ako si dopadla? A co tie prietoky? 😵
@eviitka mne sa to zda dost, nepomylila si sa , nemalo to byt 1,70 kg?, to potom si popredu v tt a babatko urcite zodpoveda aj 35-36 tt, nie? 😒
@simonka99 mame rovnaky termin, tak sa drzkajte, my uvidime az na buduci tyzden v utorok co povie dr., inak by sme sa mali 18.4.hlasit v nemocke tiez kvoli cisarskemu..)) 😅
ahojte prave som prisla z poradne, prietoky su v poriadku, maly ma dost miesta aj plodovej vody, krcok sa umudril takze mozem chodit aj na prechadzky, a od dnes uz nie som PN ale cerpam dovolenku 😀 vdaka liekom mi klesol konecne aj tlak tak sa velmi tesim 😀
@pepi_petra neboj ked sa mala narodi tak tych prechadzok bude az az 😉
@katakata tak potom to s tou vahou moze byt, ja sa moc tomu nerozumiem to som len vydedukovala tu...))) 😉 Co sa tyka veci, tak treba na Soc.poistovnu doniest kopiu rodneho listu + prihlasit sa, potom na UPSVAR ist s rodnym listom a poziadat o pridavky na dieta a vypytat si tlacivo na jednorazovy poplatok /po 28 dnoch/, dalej na MATRIKU vyzdvihnut rodny list dietata original s tlacivom o narodeni dietata a do Zdravotnej poistovne prihlasit dietatko) neviem ci je to vsetko, ale asi ano, to co viem som napisala..))) 🙂
@saeda teraz citam o vasich trampotach s ladvinkou...tak presne tu istu diagnozu stanovili mojej neteri pred styrmi rokmi na uzv v 32 tt...sestra bola dost vystresovana z toho, ale ako sa po porode ukazalo...druha oblicka je plne funkcna navyse o cosi vacsia ako maju ludia s dvoma oblickami...do teraz chodili na kontroly (mala bude mat v juni 4 roky), vzdy bolo vsetko v poriadku a teraz na poslednej im povedali ze ta nefunkcna ladvina uplne zanikla...vraj to tak byva najcastejsie...takze sa zbytocne nestresuj...bude to vsetko v poriadku uvidis... 😉 , drzim vam palce
@paula1234 jej vdaka...ale asi najprv treba ten rodny list z matriky vyzdvihnut a potom poriesit vsetko to ostantne ze? ...ja som sa po narodeni Niny zabudla prihlasit v Socialnej poistovni na dochodkove a vtedy mi teta asi mesiac po porode volala ze to nemam poriesene..bola zlata...ale clovek je po porode fakt taky vyflusnuty a vobec nevyspaty, kopa starosti ze zabudne....tak preto si to chcem vsetko spisat na jednen papier
ahojte, pamatam si ze niekedy davnejsie ste tu rozoberali tvrdnutie bruska a magnezium. ak vam to odporucal/predpisal dr., aku davku? dakujem
@paula1234 problem je v tom ze ja som v uk a tu mi to zarucene nikto nepredpise 😀 tak si ho chcem kupit sama, len nechcem spekulovat s davkou tak by mi pomohlo keby niekto kukol na krabicku ze kolko mg bral - lebo aspon tu sa koncentracie predavaju rozne a nerada by som to prepiskla 🙂
doktor povedal jasne,ze 2,7 kg a ze je to normalna vaha!!! som v 32 + 5 tt,velksotou je o 1 tyzden vacsia ako by mala byt, inak vsetko v norme
@michala1515 sekciu mam v 38tt kvoli problemom v predoslych tehotenstvach(roztrhla sa mi placenta,tak nechcu riskovat a cakat dokonca)
@katkanova ja beriem Magne B6, to mi odporucil lekar, je to bez predpisu, 2x denne 1 tbl
@katakata skus podla tohto, je tu vsetko potrebne 🙂 http://www.dietaaja.sk/co-treba-vybavit-po-poro... alebo http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=55
@michala1515 a chcelo by sa ti kuknut na krabicku ze kolko mg magnezia je v jednej tablete? 😵
@katkanova v 1 tbl je - dihydrat mliecnanu horecnateho 470 mg, zodpoveda 48 mg Mg2+ a vitamin B6 5 mg 🙂 .mozno sa da aj ine magnezium uzivat, teraz pozeram ze to stoji cez 6 eur.

@michala1515 ja som mala sono vcera a mame 2489g a je to v pohode,tiez mi robili prietoky a boli ok...ja uz mam za 3 tt cisarsky,tak pre mna sa to zda aj malo 🙂 ale tak snad este nieco podrastieme(kvoli mojej cukrovkarskej diete 🙂 )