icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

sonnya
31. máj 2011

ahojte, napíšem vám tu novinku dúfam, že sa Veronika nebude hnevať 😉 takže @weronika187 je už maminka, malý Christopher sa narodil pred 15tou hod. s mierami 3250g a 50cm, píše že je najšťastnejšia mamina, čo jej verím, keď má svojho pokladíka už pri sebe 😵 😵 😵 Aj takto veľká gratulácia 😵 a hádam sa v pôrodnici ešte stretneme 😉

majulienka27
31. máj 2011

Ahojte mamičky tak už aj my to máme za sebou Jakubko sa narodil 21. mája 05 -15, 3990 g a 52 cm, celé to trvalo 10 hodín, čo som si myslela že ako druhorodička to bude rýchlejšie no nebolo, ale hlavne že to už máme za sebou. Domov nás pustili 25. ale na druhý deň sme sa museli vrátiť pretože som dostala bolesti a teploty, tak sme sa doma veľmi neohriali. Včera 30. mája nás prepustili a dúfam že už sa len budeme zo seba tešiť a nič podobné nám nehrozí. Dostala som totiž zápal maternice a beriem antibiotiká no našťastie môžem malého kojiť a to je podstatné.
Všetkým mamičkám blahoželám a čakateľkám prajem rýchly pôrod.

lucia80
31. máj 2011

@sonnya jej, tak @weronika187 to predsa stihla a bude mať májovčiatko, pozdrav ju a gratulujem
@majulienka27 tak isto gratulujem a prajem veľa zdravíčka, nech sa dáš čo najskôr dokopy, nech si môžeš naplno užívať drobca. A malinká sa teší z bratčeka? Vidíš, nakoniec sme dopadli rovnako, my máme totiž druhého tiež chlapca /chceli sme dievčatko/ , chcela som meniť ak by si mala ty dievča, ale tak teraz by som ho už nedala za nič na svete 🙂

aaddeell
31. máj 2011

@weronika@majulienka27 187 gratulujem 😀

barca25
31. máj 2011

@sonnya aj ja pozdravujem @weronika187a gratulujem ze jej vyslo vsetko a ze malinky je majovciatko 🙂

alan1
31. máj 2011

@majulienka27 Gratulujeme, krásny dátum 🙂. Všetko dobré. 🙂

monika26
31. máj 2011

@lucia80 Ano prisiel presne v den vypocitaneho terminu

ingrid.kredatusova
31. máj 2011

@aaddeell @barca25 @weronika187 cavte baby 😀 ja som stale tu a som este celaaaaa 😎 dnes nic nove v poradni....samozrejme drobec celu noc bol cinny, kontrakcie neskutocne a bolesti takisto - na pristroji pol hodiny, uuuuuuplny klud a hned ako ma poslali do cakarne tak to zacalo znova...bolesti a tvrdnutie....svinucha mala nechce von!!!!! vo stvrtok znova na kontrolu.....no zatka zacala odchadzat vcera, ale pred chvilkou som bola na toalete, tak to riadne cluplo 😀 bol to taky normalne kus niecoho....tak som zvedava kedy pojdem....a ked nie tak vo stvrtok idem na isto....dnes som to vybavila 😀 😀 😀 takze bude junove, co uz 😠 a co to ciiiiiitam @weronika187 je uz mamina, betarka ma predbehla...no pekne....ale samozrejme blahozelam a tisko zavidim 😀

barca25
31. máj 2011

@ingrid.kredatusova ahoj kocka..ja idem zajtra do nemocnice tak uvidim..bolesti mam odvcera obeda tak hadam som uz dostatocne otvorena a uz mi je jedno-aj vyvolavacky znesem..🙂 jj veronika je sikula...predbehla vsetky🙂

barca25
31. máj 2011

@ingrid.kredatusova no betarka je to ,este v brusku a uz vies aka betarka🙂..paci sa jej u teba..ma tam klud,teplucko..makkucko..sa jej necuduj🙂

ingrid.kredatusova
31. máj 2011

@barca25 a myslis ze uz zajtra ti budu vyvolavat????? pana beka baby ved vy mate vsetky termin po mne a vsetky ma predbehnete 😀 ale ja vam prajem nech to mate cim skor za sebou....ja najneskor vo stvrtok 😀 uz sa hrozne tesim, lebo tie bolesti su katastrofa...aj teraz tak ma boli brucho aj chrbat.....hrozne 😖 ale potom ked uz budem mat toho drobceka tak mi bude vseeeeeetko jedno 😉

majulienka27
31. máj 2011

@alan1
@aaddeell
@lucia80
ďakujem baby, a na to si pamätám ako sme medzi sebou čendžovali, ale nám vyšlo to čo sme si aj priali a aj keby nebolo vyšlo tak by sme tiež určite nemenili. Malá je do bračeka zbláznená, musím na ňu dávať veľký pozor lebo furt je na ňom nalepená, v jednom kuse by ho len bozkávala, keď ho prebaľujem musí mu riťku namastiť, keď ho kupkáme tak tiež musí pomáhať, odnáša plienočky a ešte aj pri kojení mi pomáha, vidí ako si ja držím prso tak ona priloží svoju rúčku a priloží na moju cicu a drží, strašne je chutná, len musíme dávať pozor aby mu nechtiac neublížila.

aaddeell
1. jún 2011

@ingrid.kredatusova @barca25 dobre ranko tak stale kinderko, nepomohla ani vcerajsia horuca vana

lucia80
1. jún 2011

@majulienka27 veru veru, nemenili by sme ani jedna ani za nič na svete 😉 . A malá musí byť zlatunká, jak sa stará a pomáha, dievčence sú v tomto trošku iné ako chlapci. Naša tiež pomáha, tá je ale trošku väčšia a sa cíti už ako mamina, by všetko sama chcela robiť, aj nosiť, tiež jej stále opakujem že všetko môže len so mnou, aby ju nenapadlo ho zdvíhať alebo prenášať. Ale sú podarené. Tak sa teda držte a užívajte spoločné chvíle. A inak, pekné miery máte, my sme mali podobne /3900g a 50cm/ a dnes máme mesiac a na včerajšej poradni nám navážili rovné 4kg a 58cm, takže rastieme ako z vody 🙂

jankakk
1. jún 2011

@ingrid.kredatusova Tak už si sa moja prehupla do nášho mesiaca.. 🙂 Budeme mať rovnako mesačne babatka.. 🙂 Teda ak nebudem aj ja preťahovať..

elienka
1. jún 2011

@macka381
ja myslím, že ak prikladáš každé až 3 hodiny, tak je to málo, mliečka sa dotvorí toľko koľko vypije a očividne Lukáško vie, že dostane lahšiu flašku. Ja som zo začiatku prikladala každú 1,5 až 2 hod. Inak mne pomohla na mlieko melta, ale jedla som všetko od homeopatík cez vineu, čaje a tak, ale tuším melta mi pomáhala najviac. V súkr. téme sa bavili o lieku na zažívanie Motilium, ktorási dostala radu od laktačnej poradkyne, že prvé 3 dni 3xdenne 3 tabletky a potom 3x denne 1 tabletku, tie čo to skúsili vraj to funguje a mliečko sa im vraj tvorilo viac.

labutka
1. jún 2011

@elienka @macka381 este mozno doplnim, neviem ci viete ze dietatko ma v 3 a 6 tyzdni a v 3 a 6 mesiaci tzv. rastovy spurt, zrychleny vyvoj, a vtedy si pyta mliecko castejsie, aj po hodine. Moze sa vam zdat, ze ho mate malo, ale treba casto prikladat a behom 2 dni sa tvorba MM upravi.

ingrid.kredatusova
1. jún 2011

@jankakk 🙂 nebudeš neboj.....obe budu junove herečky 😉 pana beka @aaddeell @barca25 rano sme leteli do nemocnice....dievčence poslíčkovia sú nič oproti ozajstnym bolestiam, sú 100 krát horsie. mne zacali vecer o 10tej ale take ze som az kricala od bolesti a celu noc az do 4tej som ich mala pravidelne kazdych 7 minut, tak rano som naklusala do porodnice a samozrejme na opasku NIČ!!!!!!!!!! 😠 😠 😠 betarka prestala.....no prisiel pan doktor pozrel ma a povedal ze sa pekne otvaram, cesty su priechodne, ze sa teda coskoro uvidime 😀

aaddeell
1. jún 2011

@ingrid.kredatusova tak teda riadne s tebou cvici 😀 betarka, takze to uz dlho nepotrva 🙂

aaddeell
1. jún 2011

baby toto tu musim dat , lebo je to nadherne 🙂 🙂 🙂
Bolo raz jedno dieťa pripravené, že sa narodí. Pýtalo sa Boha: "Počulo som,že ma zajtra posielaš na zem. Ale ako tam budem žiť, keď som maličký a slabý?" Boh mu odpovedal: "Medzi mnohými anjelmi som vybral jedného pre Teba. Ona Ťa bude čakať a starať sa o...... Teba." "Ale" ..hovorí dieťa.."..tu nerobím nič len spievam a smejem sa. To je to, čo potrebujem, aby som bolo šťastné." Boh povie: " Tvoj anjel Ti bude spievať každý deň a bude Ti hovoriť tie najsladšie slová. A budeš cítiť lásku svojho anjela a budeš šťastné!" "Počulo som, že na zemi sú zlí ľudia"...hovorí dieťa..."kto ma ochráni?" Boh objíme dieťa a hovorí: "Tvoj anjel Ťa bude brániť i za cenu svojho života!" V tom momente zavládol kľud v nebi, ale na zemi už bolo počuť hlasy. Dieťa sa v rýchlosti spýtalo: "Bože, povedz mi meno môjho anjela." Boh odpovie: "Meno Tvojho anjela vôbec nie je dôležité, Ty mu budeš hovoriť: " MAMA "

majulienka27
1. jún 2011

@lucia80 tak to ste mali tiež pekné miery, my sme boli dnes na poradni a máme 4250g a 57 cm, váha v pohode ale za týždeň sa mi nezdá že by mohol toľko narásť, možno má detská blbý meter, uvidíme o týždeň na poradni. Zajtra nás čaká očkovanie proti tbc. Tak sa len držte a papkajte papkajte.

lucia80
1. jún 2011

@aaddeell toto poznám, je to nádherné 🙂
@majulienka27 no ty kokso, že 57cm? To by teda narástol 5cm za týždeň a 4 dni? No čo ja viem aj mne sa to zdá dosť. Mne sa zdalo že aj 8 cm narásť za mesiac je veľa, ale ja som stála pri nej a videla ako meria, tak by to malo byť správne. To nám vychádza tak ca 2cm na týždeň. Tebe asi raz toľko. Neviem, no veď uvidíš na ďalšej poradni. A to ty chodíš každý týždeň na poradňu? Očkovanie zvládnete, neboj, ani nebude vedieť 😉

barca25
1. jún 2011

@ingrid.kredatusova ahoj moja..takze doma som uz od dr,bolesti mam kazdych 5 minut..otvorena na 4 cm ale nechcela som ist lezat pokial nerodim bo nema byt kto s dcerkou..v piatok opat na kontrolu a ked nic tak v nedelu vyvolavacky:((((((((((((((((

ingrid.kredatusova
1. jún 2011

@barca25 to myslis vazne???? a to som si myslela ze pri takych cislach ze kontrakcie kazdych 5 minut a otvorena na 4 cm sa uz rodi 😲 pana beka.....ja idem zajtra opet na kontrolu, bolesti mam dnes cely den - len lezim a nevladzem sa ani napit, uz som hrozne vysilena po tolkych prebdenych nociach - dufam ze ked to na mna pride budem vladat tlacit....ja sa ozvem zajtra ze co je nove....

michala1515
1. jún 2011

@barca25 ja som mala rovnaky nalez a za 4 hodiny sa narodila nelka 🙂 mozno si uz teraz v porodnici 🙂

barca25
1. jún 2011

@ingrid.kredatusova jaj moja..stale bolesti....pot ma zalieva..uvidim..mozno vazne pojdem ked do vecera neprejdu bo mam od rana.....len vraj nie su kontrakcie ako by mli byt preto mi povedal ci chcem ostat v nemocnici abo ne....a s malou som tkto bola cca2tyzdne a nakonec aj tak vyvolavacka....a vraj podla merani ma 4100g-skoro som padla z lehatka ked to povedal..mala nemala ani 3kg a ledva vysla so 4 cm nastrihom 😒 ..keby ides daj vedet moja jo?🙂aj ja dam ak stihnem :D
@michala1515 bodaj by bo mi je uz navracanie z toho a nevladzem uz ani dychat..len sa bojim ze to este potrva niekolko dni bo uz 3 den take bolesti a akurat za 3 dni sa otovrila len o 2cm naviac ☹

michala1515
1. jún 2011

@barca25 tak este si doma? 😖 podla mna to uz dnes naozaj pride, ved take kontrakcie a cely den, to nemoze byt uz plany poplach. drzim palce!!! 🙂 inak mne tvrdili na sone v 36 tt ze ma mala uz 3500g a narodila sa v 40tt s vahou 3260g, takze neboj, min pol kila tam kludne moze byt rozdiel.

barca25
1. jún 2011

@michala1515 jaj keby si mala pravdu ale treti den mam taketo a to cca okolo6hodin a potom prejdu,takze neverim..no dufajme ze nebude mat vazne4kg bo by ma roztrhal... 😠 ....mne v 36tt vraveli 2700g a teraz 4100g takze niekde je chyba :DD

jankaslamka
1. jún 2011

@majulienka27 jeej gratulujeem...a hlavne vela zdravicka...nech sa das co najskor dokopy 🙂

aaddeell
1. jún 2011

@barca25 aj ja si myslim, ze to uz dlho nepotrva mozno par hodin 🙂 drz sa 😉