icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

macka381
14. feb 2012

@velvet26 my máme takýto jedálniček: v noci mlieko (ako kedy 03,00 hod až 04,00 hod.), na raňajky mliečko tiež (07,00 hod. až 08,00 hod.), obed - mäsovo-zeleninový príkrm (12,00 až 13,00), olovrant jogurt activia, neskôr ovocie. Snažím sa mu dať ovocie tak do 17,00 hod. lebo potom o 18,30 už ide spať a to vypije predtým mlliečko. Skúšala som mu dať ovocie do obeda, aj mu chutilo, len mi potom "ani za svet" jesť obed, a to som skúšala kade-čo. Inak do obeda mu viem dať ešte buď chrumku alebo piškótku, prípadne troška chlebíka či pečivka - závádzame postupne lepok. Ale to len tak malinké kúsočky, aby si zvykal.

honeybunny81
15. feb 2012

@macka381 preco male kusky? Ved to si ma zvykat na lepok pomaly od 5.mesiaca. 😕

macka381
15. feb 2012

@honeybunny81 malé kúsky preto, lebo nemá zuby, nič nepožuje, chleba ešte áno, ale s rožkom sa trápi. A veľa mi toho aj tak nechce jesť, tak aj preto.

honeybunny81
15. feb 2012

@macka381 no nasa tiez nema zuby ale pol rozka da s prehladom, sice ho cmula pol hodinu ale zrejme ju to bavi 😀

macka381
15. feb 2012

@honeybunny81 tak to je super, nás to baví ocuclávanie rožka tak chvílu, keď je totál rozmočený, tak ho hodí o zem, takže nás to asi moc nebaví 😀

lenusa87
15. feb 2012

@macka381 to iste aj u nas :DDD kym nie je rozmoceny tak je v puse a potom leti na zem :D aj piskotka :D

v.elen
16. feb 2012

@kubinca okolo 7:00 mliečko, okolo 10:00 buď ovocie alebo jogurt s ovsenými vločkami, obed okolo 13:30 -14:00 mäsovo-zeleninový príkrm, okolo 17:00 kaša a potom pred spaním ešte mliečko 🙂 spať chodíme okolo 19:00-19:30.. a v noci resp. nad ránom si ešte cucne trošku mliečka. A medzi jedlami ešte sem-tam chrumka, piškótka alebo ešte kúsky chlebíka alebo rožka, lebo akonáhle nás vidí jesť, tak by chcel aj on 😀

@macka381
@honeybunny81 tak my tiež zjeme pomaly pol rožka, resp. ho cmúľa, len on už má aj 2 zúbky a niekedy si odhryzne( alebo odcmúľa 😀 neviem) veľký kus, tak mu to radšej zoberiem a dávam mu kúsky, alebo ich dám pred neho a on si ich chytá a sám papá.. A takto sa zabavíme aj pol hodku 🙂 Len pod ním zostane omrviniek, že by sa tam v klude aj sliepky uživili 😀

kubinca
16. feb 2012

@v.elen @weronika187 dakujem 😉

aaddeell
17. feb 2012

ahojte chcem sa opytat bab co koja ako su na tom ich deticky s nocnym spanim , moj Adamko spapa na veceru kasu cca 150 ml tak ho este nakojim a cca o 2,5 hodiny uz chce zase jest a tak kojim v noci kazde 2 az 3 hodiny a pomaly ho chcem odstavit ale ked tak casto cucka tak mam strach ze budem kojit este pekne dlho 😒

lucia80
17. feb 2012

@aaddeell ahoj. ja stále kojím, a náš nočný spánok sa pokazil odkedy sa začali hlásiť prvé zuby. do 6 mesiacov sa budil na jedenie 1 krát - tak okolo 4,00 hod (večer jedol okolo 20,30 a ráno potom okolo 8,00). Ale od toho 6-teho mesiaca sa budí tak 2-3 krát za noc.myslela som že keď mu spodné zúbky vyjdú, vrátime sa späť do svojho režimu. ale nie. teraz sa zasa tlačia horné jednotky, takže tie 3 kojenia v noci absolvujeme vždy a niekedy pomedzi to ešte aj čaj. Večer papá kašu alebo jogurt okolo 18,00hod. potom okolo 20,30 mlieko a už o pol noci je hore, potom okolo 3,00 a ešte aj okolo 6,00 hod. Takže tiež nám to vychádza na každé tri hodiny. Ráno o 8.00 hod. už má zasa chlebík. netuším dokedy to tak bude, ale zakiaľ po jedení hneď zaspí tak to ešte nechám tak. ja ho zatiaľ odstaviť nechcem, uvidím koľko ma to bude ešte baviť, hádam tak do roka? inak rozmýšľala som že keby mu dám umelé mlieko, či by prespal, ale myslím že by sa budil aj tak.

aaddeell
17. feb 2012

@lucia80 dakujem za odpoved ja ho chcem kojit tiez tak do 1 roka ale to uz je za 4 mesiace 😅 a moja chlapina je v noci stale hladna , kamaratka mi poradila ze nech skusim ist spat do vedlajsej izby a manzel nech ostane s malym , ale nemyslim si ze to pomoze ,pretoze on sa vzdy poriadne dobumba nie je to len ze si cucne 😎

lucia80
17. feb 2012

@aaddeell no tiež som povedala že pôjdem spať do deckej, len problém je v tom, že on nikoho iného nechce a spustí taký rev, že sa zbytočne preberie, tak uvidíme ako to nakoniec spravíme. No veru, za 4 mesiace, bože to sa ani nezdá, však to letí ☹ . No ja ani neviem ako na to odstavovanie, malú som kojila do 1,5 roka a zo dňa na deň sme prešli na UM, tak nasilu, bola jedna neprespatá noc plná plaču, ale ráno si už dala povedať a to UM ochutnala, tak sa nám to takto podarilo. Teraz by som ale nechcela takto drasticky, veď uvidíme ako sa to bude vyvíjať. A inak aj Matias sa normálne napapá v noci, nie len že cucká, len keď mu niečo je, ako napr. teraz bol chorý, tak bol hore častejšie a to sa na cicíku aj ukľudňoval. No ale pri chorobe som to teda nechala tak.

macka381
17. feb 2012

@v.elen tie vločky do jogurtu mu dávaš celé alebo mu ich melieš, lebo ak má dva zúbky, sa mu to tam rozmočí a potom to nemá problém zjesť? Ja som tiež rozmýsľala že mu tam dám vločky, len jedine pomlieť, keďže zub stále žiaden. Lebo ide to, že by sa mi možno tým aj viacej zasýtil 😉

Maminky viete mi poradiť nejaký recept na telecie mäsko? Dostala som toto mäsko, len neviem ako ho pripraviť, ale asi to urobím ako pri kuracom či králičom mäsku 😎

elsanka
17. feb 2012

@aaddeell ahojte, ja tiez kojim a malinky je riadny valibuk. Kojim ho v noci okolo stvrtej, potom mi prespi asi do pol siedmej, to mu dam chlebik s maslom, alebo jogurt, alebo kasu a na to mat. mlieko. Medzi 10 -11tou mu davam ovocnu kasu, niekedy zmiesanu s piskotami, striedam to. Medzi 13 -14tou obed, zeleninovo-masovu kasu, strukovinovu kasu, rizoto, alebo bezvajecne cestoviny, robim aj spenat so zltkom a zemiakmi. Okolo 15 -16 davam mliecko, materske samozrejme. Potom okolo siedmej kasu krupicovu, ci obilninovu. Okupeme ho, no a o pol deviatej mat. mlieko na zaspanie. A to vydrzi s papanim az do tej stvrtej. Hoci sa zobudi v noci, ale nie na hlad, na vetry. Lekar mi povedal, ze mu mam zacat davat aj umele, to francuzske, ale malinky ani za svet. On totizto nevie pit ani z flase cez dudlik..... (no a to uz mame 13 kg).

v.elen
17. feb 2012

@macka381 nemeliem, ale ich v miske zalejem prevarenou vodou a oni zmäknú a nabobtnajú( nenašla som iný výraz 😀 ) a myslím, že aj keby nemal žiaden zub, tak by ich zjedol.. Vyskúšaj tak, či by Ti to zjedol.. 😉

velvet26
17. feb 2012

@elsanka ked ti nevie pit z flasky, skus kupit flasku NUK, dianka pila doteraz z Aventu, no zacala ju odmietat, kupila som NUK a pije pekne..NUK cumlik vyzera ako prsnikova bradavka..takze je babatku najblizsia..ja inak tiez este kojim okrem toho, v noci sa tiez budi kazde 2-3 hodinky, nasa zaspi vecer uz o 18 hod. cca. za hodinu rev ako tur, dam jej prso, pocucka a spi.. ale v noci sa budi aj na to, ze chce len pohladkat po hlavicke, asi potrebuje citit, ze som pri nej..to jej staci..myslela som, ze je to uzkost 8 mesacnych, no uz mame 9 mes. a stale je to tu..no asi je to tymi nestastnymi zubkami..uz nech vyjdu vsetky a mame pokoj,.. 🙂

elsanka
17. feb 2012

@velvet26 dakujem za radu. Mam flasku avent, no dala som mu latexovy dudlik chicco, lebo iny maksi som nenasla, tie silikonove nechce. Mozem skusit este aj Nuk a uvidime.... Citam tu vela prispevkov ako deticky spia medzi rodicmi, pre ich nocne pohodlie, aby nemuseli skakat z postele.Moj maly sa tiez budil/ budi viackrat za noc, ale som trvdy zastanca toho, ze dieta ma byt na svojom mieste, dokonca, ked sa aj viackrat zobudi, snazim sa ho nie vzdy vytiahnut z postielky, aby si nezvykol. Pohladim ho, trochu pokyvam a nech spinka. Nakoniec som na to sama, moj muz spi tak tvrdo, ze by ho ani bomba nezobudila a tak si to musim zariadit najlepsie ako viem a zaroven aby som zachovala maleho priestor...🙂

macka381
17. feb 2012

@v.elen Ok vyskúšam, inak super nápad, lebo fakt sa mi nechce mlieť 😉

macka381
17. feb 2012

@elsanka to ako keby som čítala o mojom mužovi:_))) Tiež manžel spí ako drevo... A to ked bol maličký, tak nemal problem vstať, vraj teraz spí tvrdšie a ked chcem, aby k nemu vstával, tak ho mám zobudiť. Ale naštastie ráno ma nechá pospať a venuje sa malému. Ja som inak tiež zástancom toho, že radšej k malému vstanem 30x za noc, ale nech medzi nami nespí. Jedine čo viem urobiť, keď už nevie v noci riadne zaspať, tak ho nechám medzi nami zaspať (vždy je do 10 min.tvrdý), potom ho preložím do postielky, takže sa to dá riešiť aj takto 😎 A tiež som zistila, že malý sa nebudí v noci napr. kvôli jedlu či mokrej plienke, tiež niekedy len stačí pohladkať a dať dudlík a spokojne si spinká do rána.

kubinca
18. feb 2012

@aaddeell ja tiez davam vecer nemliecnu kasu, a v noci kojim tak 2x, okolo 12stej, okolo 4tej a potom rano ked sa o siedmej budi, to by nebola az taka katastrofa lebo to uz robim tak automaticky ze velakrat ani neviem ci som kojila 😀 skor mi vadi ze sa zacala posledne dva tyzdne stale kotulat po posteli, akoby si nevedela najst polohu, dnes sme ju dali do postielky a bolo to trosku lepsie tak budeme asi skusat par dni co to s nou spravi 😕 ale kojit by som chcela co najdlhsie 🙂

zaneta08
18. feb 2012

tak som si vydýchla, že nielen môj malý zmenil svoje nočné spinkanie, Od Vianoc sa budí v noci častejšie (dovtedy mi prespal celú noc) niekedy stačí pohladkať, ale niekedy si vypýta prsník. Skúšali sme, že šiel k nemu manžel, ale keď chcel jesť, mal smolu, musela som prísť, lebo by zobudil celý dom. A odkedy sa naučil pretáčať, v noci sa pretočí a keďže postieľka je malá, niekde sa zasekne a zbuntoší nás.
Inak baby štvornožkujú už vaše detičky? Ako sa to začalo? Náš malý sa presúva po brušku, ale už začína dvíhať zadoček, tak čakám, kedy sa postaví na štyri. Inak posledný týždeň chce stále stáť a keď ho nadvihneme šibrikuje nôžkami ako o život. 😵

aaddeell
18. feb 2012

@kubinca to mas dobre ze sa budi 2 krat mne sa budi Adamko tak cca 4 az 5 krat a tiez sa kotula a nechce spat v postielke nevie sa tam otocit tak spi s nami v posteli ☹ chcela by som ho od toho odnaucit ale netusim ako , tak rozmyslame ze kupime postel a bude v nej spat 🙂
@zaneta08 Adamko este nestvornozkuje ale dviha sa na 4 robi take pohyby ako pri sexe 😀 hupe sa dopredu a dozadu a niekedy sa tak odrazi ze vystartuje ako raketa 🙂
@elsanka ani Adamko nevie pit flasky a uz sme vyskusali rozne flasky a rozne cumliky na ne takze to uz ani neriesim, ale zboznuje pit z pohara a ide mu to pekne ked tam nema toho vela

kubinca
18. feb 2012

@aaddeell no moj manzel vcera rano uz navrhol nech rozobereme postel, matrac len na zem plus nejaky dalsi nech mame velke letisko a mala nech sa kotula kolko chce 😀 este sme to nezrealizovali, ale vela tomu nechyba, uvidime co bude v tej postielke robit... ale typujem ze jej to dlho nevydrzi, ak pojdu dalsie zubky zas ma bude stale pocuckavat...
@zaneta08 so stvornozkovanim sme natom rovnako ako aaddeell, tiez sa hojda na styroch, alebo sa plazi dozadu 🙂 a zacalo to tiez dvihanim zadocka a behom troch dni sa uz dala na sytri a nevie co dalej... 😀

aaddeell
19. feb 2012

@kubinca nas adamko ma take letisko na hranie ma velky matrac na zemi a tam sa kotula

aaddeell
19. feb 2012

maju uz vase deticky nejake topanocky ak ano tak ake? rozmyslam ze kupim Adamkovi nejake, lebo mi pride smiesne aj ked nechodi a oteply sa a bude mat iba ponozky

kubinca
19. feb 2012

@aaddeell to mate super vyriesene 😉 a inak doma davame papucky, take filcove, a topanocky sme nekupovali zatial ziadne, to budem asi riesit ked budeme chodkat aj vonku....

velvet26
19. feb 2012

nasa mala tiez sa casto budila ked som ju dala spat vecer do postielky, chcela spat pri mne, ja som sa poriadne nevyspala, lebo si stale vykladala na mna nohy, co chcela mat so mnou najvacsi kontakt..vyriesila som to tak, ze sme dali prec bocnu stenu postielky, vysku matracu sme prisposobili nasej posteli a pritiahla som postielku hned k posteli, cize je pri mne, ja nemusim k nej vstavat, ked chce papat, len sa k nej pretocim a dam prsnik, kedze kojim len poleziacky, no niekedy staci ako pisete aj vy, ze ju staci len pohladkat po hlavicke, ona sa pretoci na bok, natisne sa na druhu stranu postielky smerom odo mna a ja sa konecne dobre vyspim..neviem si uz predsavit ze by som ju vyberala z postielky a vstavala k nej, zachvilu ma 10 kg je tazka..

kakakina
19. feb 2012

ahojte maminky.Prosim o radu,alebo aspon postreh,mozno ma ,alebo mala niektora podobny problem.Maly sa mi uplne odstavuje od jedneho prsnika.Od zaciatku bol jeho menej oblubeny,ale teraz mam dojem ze v nom uz ani nemam mliecko,lebo ho asi minutku posmula,a uz krici.Tak dam druhy.Neviem ci ma dost mliecka,ked sa dojci iba z jedneho.Ale ine mliecko mu nedavamPapa uz pred obedom jegurtik,a vecer mliecnu kasu,takze mliecnych vyrobkov ma snad dost..Inak mame uz 4 zubky,a dalsie dva uz su na dosah 🙂 !

weronika187
19. feb 2012

@aaddeell my doma mame papucky (normalne detske) a teraz sme chceli kupit este zimne cizmicky alebo aspon take teplejsie prechodne topanocky, kedze sa stale stavia na nozicky, ale v obchode nam povedali, ze take male nemaju 😖 vraj mame skusit lekaren alebo protetiku, vraj jedine tam 😒 tak ja neviem, ze ci to len u nas nemaju male topanocky v obuvach, alebo ci je to takto vsade 😕
@velvet26 dobry napad s tou postielkou 😉

aaddeell
20. feb 2012

@weronika187 take male topanocky kupis na liliputi.sk alebo na capacky.sk 😉