Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@aaddeell dakujem, skusim tam 😉
@kakakina aj u nas je jeden prsnik oblubenejsi ako druhy, ale robila som to tak, ze ked bola taka polouspata, tak som jej ponukla ten... teraz je to celkom v pohode... skus sa popytat laktacnych poradkyn, tie by mali vediet pomoct...
@martuliena ,dakujem 😉
@macka381 ked ti mozem poradit tak skus vyskusat v noci dat cajik a nie mlieko preto ti nechce obed lebo je plny...mne to zabralo, ranajky mliecko, desiata ovocie, obed masovo-zeleninovy prikrm, olovrant mliecna kasa s prichutou, vecer mliecko a v noci sa raz zobudi o 2ej trosku potaha cajik a spi dalej.....vyskusaj...
Ahojte, pouzivate niekto UM na zarabanie kasi? Laktacna poradkyna mi odporucila kase nominal, doteraz som ich zarabala len s vodou. U lekara mi povedali ze mozem v 9mes.davat aj mliecne kase len neviem ktore UM si mam kupit, dcera je este kojena.
@avenev nemerala som presne, ale obvykle tam zamiesam polovicku ovocia (jablko, hruska alebo banan v tomto rocnom obdobi) a potom tak asi 2 lyzice kase + voda. proste od oka. niekedy zje vsetko a niekedy necha nieco starsej sestre, ta to s radostou doje 😀 mozno to nema konzistenciu ako ine kupovane kase, ale ja sa do roka chcem vyhybat cukru, umelym aromam, UM a pod., takze to robim takto.
@avenev ja tiez robim kase nomina, jahlovu, pohankovu a ryzovu, do prasku zmiesam 3 odmerky beby a to potom zmiesam s vodou a este tam pridam bud kusok bananu, jablka, alebo hrusky, podla toho co som nechala z desiaty. Ale my sme aj normalne na UM. Ty podla mna nemusis davat UM, ked kojis dost. Ja som ich tiez zo zaciatku robila len do vody, ale mala toho mlieka by mohla aj viac vypit, preto jej to davam aj do tej kase. Inak nasej velmi chutia. Ak sa ti zda ta pohankova moc aromaticka, ja ju kombinujem s ryzovou, ale jahlova je super.
@eda28
@salomuska ja som si kupila na skusku ovsenu a velmi jej chuti s vodou akurat som si myslela ze uz by ju mohla mat v 9mes.aj s UM aby ju zasytila viac. Lebo jej vela spaoa a rychlo aj vyhladne. A v noci sa mi budi kazde 2-3 hodinky na kojenie. Predtym som kupovala nemliecne od Nestle, ale planujem kupovat uz len Nominal lebo su aj lacnejsie a vyzeraju aj zdravsie.
@avenev moja sa tiez budi v noci. mozes vyskusat to UM, uvidis, ci to pomoze alebo nie. ja si myslim, ze moja je najedena dost, lebo veceria kasu tak polhodinu - hodinu pred spankom a potom tesne pred spanim sa este koji...skor sa mi zda, ze sa budi proste zo zvyku. nacucne sa a spi dalej. planujem jej okolo roku toto nocne vykrmovanie zrusit, ked bude este viac jedavat cez den.
@eda28 pseno najprv 3x prelejem horucom vodou (odporuca sa aby nebolo horke) a potom uvarim rovnako ako napr.ryzu. vari sa to rovnako rychlo ako ryza ci zemiaky. niekedy aj nam robim psenovy nakyp, postup je rovnaky ako pri ryzovom. mojej kusky nastastie nevadia, pucim vsetko vidlickou. kuskus som este neskusala, ale inspirovala si ma.
ahojte, mohla by som sa spýtať, kde kupujete tie kaše Nominal? v lekárni, či v niektorom potravinovom reťazci? ešte som o nich nepočula a tiež ešte kojím, tak by som ich rada skúsila 🙂
Ja ich kupujem v obchode so zdravou vyzivou ale minule som ich dokonca videla aj v jednote.
teda chcela som napísať, že dúfam, že ich zoženiem 😉
Baby prosim vas neviete odkedy je mozne pridat do stravy strukoviny?Sosovicku,fazulku,krupky?Nejak som sa v poradni zabudla opytat,a uz mi nejak vypadlo od prveho 😒 .
Taak konečne sa podarilo, spinkáme celú noc. Kúpila som Nutrilon good night a fakt spíme celú noc. Jedine nadránom už treba prebaliť, ale tak tie 3 minútky na nezabijú 😎
@macka381 juj tisko zavidim 😅 my sa stale kojime a budi sa ako kedy, niekedy dva krat za noc, niekedy viac....ale zvykla som si...cez den spi tak 3,5 hodky dokopy tak si mozem oddychnut...
idem sa pochvalit, uz druhy den sa adam pusta chodit za ednu ruku....bo za dve uz lieta jak sarkan len sa asi bal pustit jednu ruku...vcera mu to slo a aj dnes, dufam ze to pomaly pojde a zvykne si....inak stvornozkovat vie ale to ho nebavi vobec...len behat a behat....

@aaddeell
@zaneta08 Ahojte. No ja si s flasou velku hlavu nerobim, zatial kojim a myslim, ze maly pribera dobre, tak nespekulujem. Snazim sa mu flasku dat s cajikom, ale velky zazrak to nie je. Predpokladam, ze prejdeme rovno na pohar.
Nas maly stvornozkuje uz celkom svizne, nesmieme z neho pustat oci lebo hned je na opacnej strane izby. Ma stazenu situaciu, lebo my mame koberec len uprostred izby, ostatne je plavajuca podlaha a ta sa mu smyka. Co je vsak najhorsie, chyti sa okraja konferencneho stolika ci sedacky a sam sa postavi, to z neho oko spustit naozaj nemozme. No a pavuka pouziva ako tryskove lietadlo.....🙂