Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
Ahojte, môžeme sa k vám pridať (aj keď trošku neskôr) s mojím tiež májovým Dávidkom? Škoda, že sme nemali viac času sa pridať skôr 🙂
Maminky poraďte, čo mám robiť..náš čertík odmieta jedlo na obed. Ja neviem či sa už prejedol, ale nič nezaberá. Len mi vyplazuje jazyk a vyberá si jedlo z jazyka. Nechce ani mrkvičku, ktorú mal najradšej, neviem či sa jej prejedol alebo čo...ale som zúfalá z toho...
ahojte, ja chcem len dať tip na obohatenie jedálnička 😉 ja ešte kojím, ale doktorka mi povedala, že už môžme jogurtíky ( myslím, že ste to tu už riešili), no ona mi jednoznačne povedala aj názov NESTLÉ sú od ukonč.6 mesiaca a 8 mesiaca , rôzne príchute od ovocných cez vanilkové, čokoládové..inak je to skôr taký mliečny dezert, nemusí to ísť do chladničky,ale určite asi skôr vhodnejší ako pribináčik a pod.
@macka381 možno má len také "vymýšlavé" obdobie 😀 a možno sa naozaj prejedol tej mrkvičky ako píšeš..a robí to pri každom jedle? napr.kaši, ovocnej výžive?vieš, že či nespoznal chuť iného jedla, kt.by viac preferoval, aj keď si myslím, že v tomto období je ešte skoro na vyberanie si chutí 😅
@macka381 moja mala tiez obcas nechce jest obedik, najradsej ma ovocie a kase, proste sladke jedla. to samozrejme neznamena, ze jej obedy prestanem ponukat 😎 nestresuj sa z toho, maly to rychlo vyciti. ponukni mu obed - ak chce zje, ak nechce, nezje. neskor mu das ostatne jedla (a mliecko) tak, ako ste zvyknuti.
@macka381 a nerastu mu zubky? Nasa mala robi to iste, ked sa jej zuby tlacia, cez den poriadne nic nezje, len ju kojim, obed nee. Tak jej ho ponukam aj na veceru a to vecer vacsinou zje aj obed, potom na to vecernu kasu a mliecko 🙂 Ked to nechce zjest na obed, skus mu to ponuknut aj vecer, mozno to zje... lebo tiez nechcem len sladke davat a kase...
@macka381 my sme mali také obdobie asi pred mesiacom, napriek tomu že nič nechcel som sa mu pokúšala každý deň dávať aspoň trošku. Snažila som sa mu to obmieňať, aby nejedol stále to isté a nakoniec po niečo vyše týždňa začal sám od seba zasa všetko pekne papkať a teraz mu všetko veľmi chutí 🙂
Ahojte, takže po dlhšej dobe sa zasa ozývam 😉 už konečne štvorkujeme asi tak 3 dni 🙂 a postaví sa všade, kde sa môže zachytiť.. Už ho nemôžem vôbec nechať samého sa hrať 😒 A chcem sa Vás spýtať, či sa Vám stalo že sa detičky počas spánku postavili a zobudili? On ako sa sám postavil v postieľke, tak to robí stále.. Uspím ho a za pol hodku idem pozrieť, že či spí a on už stojí v postieľke a je tíško ako myška, že ani vysielačka nič nezachytí 😀 Zoberiem na ruky a do 5 min. spí znova.. Aj uspávanie v postieľke je už nemožné, musím ho uspávať na rukách 😒
A najhoršie je že máme postieľku spojenú s manželskou posteľou (aby som si to zjednodušila a keď sa zobudí, tak lozí po posteli a bojím sa aby nespadol 😒
@macka381 Aj Samko mal také obdobie, ktoré trvalo pár dní, že moc nechcel, ale nakoniec to aj tak zjedol.. 😀 Keď nechce tak mu nedávaj a skús o pol hodinku hodinku.. My sme to tak mali a potom obed zjedol..
A ešte jedna otázočka.. Môžu mať detičky vysoké teploty zo zúbkov.. Samko mal min. štvrtok vyše 39 ☹ už som nevedela čo s ním, ale nakoniec teplota klesla.. A na druhý deň len taká zvýšená teplota a večer už nič.. Nemal ani soplíky ani nič.. tak neviem
@v.elen nasa robi presne toto iste, stvornozkuje asi 2 tyzdne, ale najradsej zo vsekeho sa vsade stavia, vsetko co je v ceste o to sa zdviha, aj o moje teplaky. Predtym mi pekne zaspavala sama v postielke a teraz ako ju tam dame, hned je na nohach, vydrzi aj hodinu, tak som ju zacala uspavat tiez na rukach a to zaspi hned. A potom este ani poriadne oci neotvori a uz smatra po tyci a je na nohach. Vzdy ked sa nieco nove nauci, robi to donemoty. No co uz, tesme sa, ze su nase deticky zdrave, zvedave a sikovne.
@v.elen nasa tiez stale stoji v postielke tiez ju mame spojenu s postelou a veru uz raz aj spadla , uf, to bolo placu 😝 odvtedy za kraj postele nejde 😀
Co sa tyka tej teploty tak zo zubkov byva len zvysena, 39 je moc. ☹
@honeybunny81 No tiež si myslím, že 39 je dosť, ale mal to len 1 deň a na druhý deň večer už nič 😒 tak neviem z čoho to mohlo byť.. Bola som s ním aj u dr. a nič na ňom nenašla.. Ale chodíme plávať, tak neviem či to nemôže byť z toho ☹ hádam nie.. Ty si tuším trenčanka, nechodíte plávať? My chodíme do Hups-u 😉
@secret ahoj. my sme tiez skusili tie jogurty od NESTLE, ale neboli sme spokojni. maly mi z toho grckal, vona a chut bola divna a na druhej strane, stale mi chodilo po rozume, co je to za jogurt, ked nie je v chladnicke. tak sme ostali pri vyzivach a aj cerstvom ovoci a ovocnych stavach🙂 ved skuste, mozno sa budu malemu za uskami bublinky robit😀
@rokkisu ahoj, tak neboli ste spokojný s tými "jogurtami" ☹ no malinkej zatial chutia aj keď sme zatial spapali len dve balenia 😀 , ale inak v tom zamýšlaní som bola na tom rovnako, ako je to možné , že nemusia do chladničky, no, že snáď sú predsa len nejaký spôsobom "zázračné", 😀 keď nám ich sama doktorka poradila, či myslíš, že to môže byť len reklama aj u lekárov ☹ ?..ja som inak ako prvý chcela vyskúšať biely jogurtík s nejakou probiotickou kultúrkou, ale keď mi toto sama doktorka navrhla, myslela som, že je to naj. 😅
@secret lekari su za to plateni, co sa tyka takychto produktov sprav si radsej prieskum v okoli mamiciek ale hlavne daj na svoj instinkt, ako vzdy 😀
@honeybunny81 rokkisu
ďakujem vám za názory 😉
ahojte maminy, my dnes oslavujeme 10 mesiacov a nasa dnesna bilancia je cca11kg, nieco cez 80 cm/odmerat a odvazit ho je hotove umenie/, 8 zubkov, behame za jednu ruku, hovorime vselico mozne len nie mama /ale na dobre veci sa caka dlho/ 😉 ako ste na tom vy?
@alena24 my mame 9 a pol mesiaca, plazime sa po brusku, malej sa na styri velmi nechce, skor sa taha do stoja, tak chodime trosku cvicit na rehabilitaciu, snad sa rozbehne, inak mam nieco cez 9 kil a 77 cm 🙂 Ukacana je tiez, hlavne mama, mama ked sa deje nieco, co sa jej nepaci, alebo chce papat.
@alena24 avojte, my sme mali este len 9 mesiacov, mame 8 kg a 76 cm. Vie povedat mama, tata, baba, bábo, havo, a ukazat prstekom no-no-no 🙂 z nej nemozeme niekedy 🙂)) tiez uz chodi za 1 ruku, ale ked sa jej nechce tak sa po mne len vesa, a to je taka lahodka na chrbatik, urcite to poznas 🙂) ozaj a konecne ma 1 zub 😀
Ahojte, aj ja so po dlhšom čase ozývam....s tými obedmi sme si rady dali tak, že som ich prestala dávať od pondelka, tak len mliečko na obed a ostatné ako zvyčajne. Proste bolo mi to ľúto to stále vyhadzovať do koša, lebo ked mi to nezjedol na obed, tak neskôr už ani za svet, a to som mu to aj 2x ponúkala a stále bez výsledku.
No a naša bilancia, niečo cez 9 mesiacov, 10,40 kg, 78 cm a zub stále žiaden. Ale od včera teplota 37,9 najvyššia, tak snad sa už nejaký ten zub aj tlačí, ale stále nič nevydno ☹
My máme 9 a pol mesiaca, 9,5kg a 76cm, zúbkov máme 6 a ďalšie dva sú na ceste a tiež chodíme za jednu ruku, keď sa nám chce 🙂 najradšej však chodí okolo sedačky a nábytku sa pridržiava 🙂
Nasa Hanka ma 10 mesiacov a nieco cez 10kg. Zub nema stale ziadny, ale vlasy jej zato rastu o 106. Tipujem, ze na 1. narodeniny ich dam vsetky do copu. Najradsej beha okolo sedcky, za ruku velmi nechce, je taka nedotklivka. Keby vedela hovorit, bolo by to same "ja sama" 🙂 A jedine, co hovori vedome a spravne je tata.
tak ideme sa aj my pochvalit, mame 10 mesiacov, ale sme drobunki, vazime 8 kg, zubky mame dva, chodime za jednu ruku 🙂
Ahojte, tak konečne aj my máme prvý zúbok a dokonca sa sám aj dneska posadil 🙂 juuj taká som šťastná 😎
Ahojte. Tak nam vysiel siesty zubok, nadherne sa vyciera...🙂 a mame 80 cm a 13kg. Maly je uzasny lezun, ide tak rychle po styroch, ze za nim ani nestihame a to nehovorim, ked sa priblizi k stoliku ci skrinke, na ktoru dosiahne, hned je na nohach. Potom sa zacne obzerat a ani nevie, ze sa nedrzi...... Vtedy nam strach slaha z oci..... Skaceme k nemu jedna radost......
caute kocky, nasa dianka ma 9600 gramov, trosku stvornozkuje, no viac jej to ide ked ma brusko na zemi, postavit sa este sama nevie, aj sa snazi v postielke zdvihnut, no ma tazke telicko, este sa jej to nedari, vasi drobci sa uz vsetci postavia? nasa bude asi po tatovi, ked mal rok len stal a chodit zacal v 14 mesiacoch, podoba sa nanho uplne, tak asi bude po nom.. 🙂

@alena24 jeeej tak to zavidim baby ten spanok.Moj Palinko cez den spinka pol hodinky doobeda,20-30min poobede,a v noci trikrat hore,a o piatej pol siestej budicek.Uz som rozmyslala ze skusim uz len obedny spanok,no nevydrzi mi do obeda.Starsi mi vyspinka 3-3 a pol hodiny cez obed a to uz ma 3,5r.a toto skvrna nespave,nepotrebuje spat.