icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

elsanka
30. jún 2012

@martuliena
@honeybunny81 dakujem vam baby za vsetky postoje.....z celeho srdca. Chapem tie podporujuce a taktiez chapem aj tie odsudzujuce. Ved sme tu, na tejto stranke hlavne kvoli zivotu, kvoli tomu ako ho moct darovat a tesit sa z neho....verte, ze po nicom inom netuzim viac, no niekedy to nie je take jednoduche a zivot nam pripravi velmi tazke prekazky. Neviem ci ich zvladnem, ale verte, ze sa snazim minimalizovat bolest u vsetkych, ktori ma obklopuju....a riesit veci, aby utrpenie zanechalo v ostatnych co najmensie jazvy....Dakujem vam, este raz.

macka381
2. júl 2012

@elsanka takže si nebola na zákrok? Z tvojho príspevku to nie je celkom jasné....máš to hrozné, vôbec nezávidím situáciu a už len dúfam, že si rozhodla správne....ja na tvojom mieste by som si dieťatko nechala aj keď asi podľa toho, čo píšeš to nemáš s mužom ako sa hovorí " na ružiach ustlané"...moooc držím palce

michala29
5. júl 2012

Ahojte,,,Baby nejake dobre rady na zníženie teploty?Od rana horučkujeme a čipky nejako nepomahaju...Tak na 4 hodiny a zas vystupi:(((

martuliena
5. júl 2012

@michala29 a aku ma teplotu? lebo ja by som do 39 nedavala nic, lebo telo lepsie bojuje s chorobou a az pri vyssej by som najprv skusila vlaznu sprchu, taka aby babu bola znesitelna, v noci su dobre studene obklady na rucky a nozky, vela zdravia

ematko29
5. júl 2012

@martuliena zabaly sa dávaju tak že sa obali hrudnik abrusko s nejakym vlhkym uterakom azabali do suchej osušky ruky anohy sa nemaju samostatne baliť auž vobec nie ak su studené.chcela som linknuť članok o tom alebo si
@michala29 zadaj do googlu ako dávať zábaly.

ematko29
5. júl 2012

@michala29 zadaj si do googlu ako bojovať shoručkou maš to tam pekne rozpísané.na stránke detské choroby.neviem to skopírovať ešťe sa len učím, :(

michala29
6. júl 2012

@ematko29
@martuliena Takže včera už išla horučka nad 39 ,tak som jej urobila dve vlažne sprchy dala čipku,octovy obklad na čelo a horučka zmizla-klop,klop..Dnes sa cela vyhadzala a volala som s doktorkou že to mala virozu take niečo ako šiesta choroba len s tym že horučky mala jeden den..dufam že už nebudu..Inak mala to už ma treti krat ma vysoke horučky potom sa cela obsype a je pokoj...ale včera to bolo hrozne..radšej nech ssom ja chora ako to dieta ved to je hrozne ako sa trapi chudiatko moje...dnes je ešte umrnkana ale už je to naša "stara"Sarka🙂))Dakujem baby za rady🙂))

macka381
6. júl 2012

@michala29
@martuliena
@ematko29
ahojte baby, tak mne sa pri teplote osvedčilo, ked malému natieram päty citronovou šťavou. Robim to takto: zoberiem si kozmetický tampón a nakvapkám naň citrón a potieram päty, asi tak 3x každú. Mám to osvedčené, vždy to zaberie a do pol hodiny je vysoká horúčka zrazená. Tento domáci receptík používam ale v komibinácii so sirupom Nurofen.

ematko29
6. júl 2012

@macka381 zaujímavé,musím vyskušať ked budeme potrebovať

mystery7
8. júl 2012

ja pri teplote nad 38 davam nurofenovy cipok, ak do 4 h nezaberie a neklesne pod 38 tak dam panadolovy cipok. Ak vystupi nad 39, tak vlazna sprcha. A nezabudnite pri teplotach povyzliekat a prikryt len oblieckou. Podla rocneho obdobia aj vyvetrat.
Ja obdivujem, vsetky zeny, ktore nechaju deti v teplote do 39. Moji chlapci maju 38 a uz riadne placu, zacinaju bluznit, pripadne aj zvracaju.

pran
8. júl 2012

Dievcata, precitajte si clanok od vybornej ceskej doktorky o horucke.
http://zdravi-vitalita.blog.cz/1111/dulezitost-...

michala29
9. júl 2012

Ahojte🙂)Chcela som saVas spytat aky mate nazor na očkovanie v 15.mesiaci a či idete dat svoje detičky zaočkovat..Lebo dost o tom čitam a čim dalej čitam tak same negativne reakcie a zle znašanie..ako doteraz sme mali tri očkovanie na ktore sme reagovali vždy zvyšenou teplotou tak už neviem ako bude reagovat na toto očkovanie..normalne zvažujem že aj odmietnem toto očkovanie...Rada si prečitam Vaše nazory a skusenosti 🙂))dakujemmmm

pran
9. júl 2012

Ockovanie MMR v 15. mesiaci (ruzienka, mumps, osypky - za nas boli povazovane za bezne detske choroby a vacsina z nas ich prekonala bez problemov), je povazovane za najnebezpecnejsie ockovanie (najvaznejsie vedlajsie ucivnky). Doporucujem podrobne nastudovat, a to nie len z propagacneho letaciku/clanku, ktory da do cakarne vyrobca vakciny.

pran
9. júl 2012

Najzavaznejsie neziaduce vedlajsie ucinky vakciny Priorix (okopirovane z pribaloveho letaka, ktory by vam mala ukazat doktorka vzdy pred ockovanim). Su to oficialne neziaduce ucinky, ktore uvadza vyrobca. Neoficialne sa casto hovori o autizme a detskej cukrovke:

- bolestivé, opuchnuté kĺby,
- meningitída (infekcia v okolí mozgu alebo miechy),
- krvácanie alebo tvorba podliatin, ku ktorým dochádza ľahšie ako obvykle a ktoré sú dôsledkom zníženého počtu krviniek nazývaných krvné doštičky,
- náhla život ohrozujúca alergická reakcia,
- zápal miechy (príznaky zahŕňajú slabosť a zníženú citlivosť končatín ako aj nedostatočné fungovanie zmyslový a pohybových orgánov a zvierača),
- Guillainov-Barrého syndróm (celkové nervové ochorenie),
- bolestivý opuch rúk alebo nôh,
- encefalitída (opuch alebo infekcia mozgu),
- Kawasakiho syndróm
- závažné kožné vyrážky.

Kto nema blizsie vedomosti, doporucujem si nastudovat meningitídu, encefalitídu, Guillainov-Barrého syndróm, Kawasakiho syndróm.

vevarik
14. júl 2012

ahojte žienky 🙂 pripájam sa k vám... aj nás čaká očkovanie v 15.mesiaci a teraz vážne rozmýšlam áno či nie 😖

weronika187
14. júl 2012

@michala29 @pran @vevarik aj nas caka toto ockovanie a tiez som toho vela citala, studovala...samozrejme same negativne veci ☹ ale urcite chrustika zaockovat dam a to nielen preto, ze je to povinne ockovanie a teda asi ma nejaky zmysel... neviem, ci si niekto aj nastudoval, aky je priebeh choroby u neockovaneho dietatka, ak ochorie napr. na osypky a ake su zvacsa nasledky (a nemyslim tym len ten najhorsi nasledok) 😒 ale samozrejme je to kazdeho vec, nie som za ockovania ale ani striktne proti - to len pre info, skor ako sem nabehne protiockovacie komando a ukamenuje ma 🤐

pran
14. júl 2012

@weronika187 Kazdy je svojho stastia strojcom. Pred takymto vaznym zakrokom do zdravia dietata by si mal kazdy mysliaci clovek nieco nastudovat. A nespoliehat sa, ze ASI to ma nejaky vyznam.

weronika187
14. júl 2012

@pran vsak ved som napisala, ze som si nastudovala...ale nielen vedlajsie ucinky, ale aj rizika neockovania...len preto, ze mam na to iny nazor a pouzila som slovka "asi" nemusim byt hned tou nezodpovednou, "nemysliacou"... ☹ 😔

weronika187
14. júl 2012

@pran a ano, citala som...len ten chlapcek bol po prekonanej chorobe a nebol "uplne fit"... myslim, ze kazdy rozumny clovek a hlavne lekar vie, ze dietatko pred ockovanim musi byt zdrave a to nielen niekolko dni, ale tyzdnov a taktiez pred ockovanim nesmie uzivat lieky napr. antibiotika.... 😒

pran
14. júl 2012

@weronika187 OK, ja za seba mam obavy ovela viac z vedlajsich ucinkov vakciny ako osypok, ktore dieta s dobrou imunitou zvladne. Pod tym poslednym odkazom je aj dlha diskusia, doporucujem tiez precitat (dobre info napr. k zlozeniu vakcin, vyskytu tychto chorob).

zuzana369
14. júl 2012

@weronika187 protiockovacie komando :DDD

pran
16. júl 2012

@zuzana369 Usmev je na mieste ☹ ... hlavne pri pohlade na zoznam neziaducich ucinkov z pribaloveho letaku. GOOD LUCK!

zuzana369
22. júl 2012

@pran ja sa rada usmievam a robim radost sebe a svojim blizkym a nemienim nicit detstvo svojich deti tym, ze na nich budem robit experimenty s neockovanim a prenasat na ne a ostatnych paniku a strach, lebo v pribalovom letaku pisali..., lebo niekto dal na internet clanok o strasnej tragedii, ktoru sposobilo ockovanie... a pod. a tieto worst case scenarious nie su k nicomu dobremu dobre. Takze za mna: chodte sirit strach niekam inam 🙂

honeybunny81
23. júl 2012

Ked si tu to tak citam, ani sa mi nechce odpovedat, ale neda mi to. Pokial sa mam orientovat pribalovym letakom tak to ja by som uz bola davno pod drnom. Staci si pozriet letak od ibalginu alebo aspirinu...
Kazda z nas ma pravo sa rozhodnut, kedze v mojej rodine je niekolko lekarov, moja volba je jasna. Zvazovala som samozrejme vsetko pre aj proti, ale vyslo mi to jednoznacne.
Nikoho by som tu netlacila do nejakych rozhodnuti a ani by som nikoho nestrasila pribehmi, letakmi a inymi bububu akciami. Ja viem ze je velmi tazko zostat nestranny, ale tak radsej nechajme tuto temu tak, uz ma to nebavi sem ani chodit a citat to tu.
A tipujem ze mi na to nejake komando odpovie ze tak tu teda nemam chodit a citat to tu ked ma to nebavi 😀 😀 😀

kakakina
23. júl 2012

@honeybunny81 ,ja som prveho synceka dala.a dam samozrejme aj druheho.Davam vsetky povinne,a nedavam ani jedno nepovinne ockovanie.Jedine na co si davam pozor je,aby v case ockovania deti neboli chore,aby neboli po chorobe,a aby nebol spln,ani tri dni pred splnom.Vtedy nenapadne dam ockovanie prelozit 😉 .

kakakina
23. júl 2012

ved ja som matka,a som zodpovedna za svoje deti,a vobec neriesim ked niekto odmieta ockovania,ma na to svoje dovody!Ja tiez mam svoje, a nedam si do nich ,,kecat". 🙂 A vdaka bohu zvladame to s detmi statocne.

kakakina
23. júl 2012

baby drobci vam uz chodia,lebo moj lenivcek,nie a nie sa pustit mamickinej ruky 😀 .Ale inac bezka okolo steny,stola,nabytku a po styroch,ze ho chytit nemozem.Ma 14mesiacov.

hradnapani
23. júl 2012

@kakakina u nas tiez tak, len s rozdielom, ze sa nechce ani len drzat mojej ruky. ved sa raz dockame. inak s tym splnom aj ja tak robim 🙂

elienka
23. júl 2012

@hradnapani
@kakakina a čo je s tým splnom?