icon

Májovky 2017

linda4444
19. aug 2016

Ahojte... je tu niekto kto čaká bábätko? 🙂 🙂

vandica
14. apr 2017

@mydielka_od_domky ja som si tiez myslela, ze sa mi tam robia strie, ze preto, ale praveze strie nemam. No citala som ze to mozu byt aj vnutorne strie. Dakujem za odpoved.

23javane
15. apr 2017

Ahojte tehulky, ako sa citite uz sa nam to blizi 😊. Mate niektora planovanu sekciu? Ja som bola na posledy na kontrole a povedali mi te malinka ma vacsiu hlavu, myslite ze je to dovod na sekciu?

tiliko
15. apr 2017

@23javane Ja mám plánovanú sekciu. Moja 3, nechcú riskovať cca 10 dní pred termínom. Hlavne, nech už je to za mnou. Začínam nevládať a moja astma ma teraz tiež dosť trápi ako začala peľová sezóna.

vandica
25. apr 2017

Kočky, no ako.dychate? Niektore to mate uz za par 🙂 chcem sa spytat ako velke babatka ste mali v 36tt? Moj ma uz 3200g, mne sa to zda strasne vela 😨 ved posledny mesiac moze este aj kilo pribrat, ci???

evkafi
25. apr 2017

@vandica aj my sme tak mali presne 🙂

vandica
25. apr 2017

@evkafi ano?? Tak to budeme mat isto 4kilove babatka co?

kddd
25. apr 2017

Pridávam sa 😝 termín mám na máj

simisk
25. apr 2017

@vandica my sme mali 3300g,v 39tt 4250g...a pri narodeni 4450g a 55cm a to 2dni po TP

vandica
25. apr 2017

@simisk no ty kokso 😨 a porod si mala v pohode? Prirodzeny?

simisk
25. apr 2017

@vandica hej s epiduralom.Ani neviem ako a bol vonku.Asi preto ze prvy porod bol des tak teraz som bola nejak tak nastavena a ratala som z horsim priebehom,s vacsimi bolestami,s tazsim tlacenim....ale fakt brnkacka mozno aj preto ze malemu klesli pol hodinu pred tym nez prisiel na svet odozvy srdiecka a prestal zostupovat dolu tak uz som nemyslela na nic len nech je rychlo vonku....tak na cca 10 zatlacenie ale take ze ako kon som fucala....ale nebol nejak tlstucky lebo bol dlhy tak sa to vyrovnalo,a este sme aj v nemocnici schudli na 4100g takze je to moj slizik ❤

vandica
25. apr 2017

@simisk no pekne 🙂 tak gratulujem, zrejme ste este cerstvi 🙂 prave som citala vselijake fora a dost bab pisalo, ze porod s tak velkym babom bol na pocudovanie v pohode, tak asi prestanem stresovat 👍

simisk
26. apr 2017

@vandica no urcite bol lahsi ako pri dcere pred 11rokmi,ta mala 3880g a rodila som ju,,len,, 6h ale katastrofalnych a porod samotny des.

evkafi
26. apr 2017

@simisk takže s epi je to oveľa lepšie?

alenapiestany
26. apr 2017

Dame epidural a bude 😀 inak tie vypocty hmotnosti su vraj s toleranciou 600g plus minus. Som zvedava kolko bude mat moja. Termin 15.5. Uz sa tusim ten maj blizi 😲

vandica
26. apr 2017

@alenapiestany mne moj dr. povedal ze plus minus 300g. Ale z rozpravania kociek co viem, tak vacsinou sa zvyknu pomylit ze pri porode je vacsie ako je odhad. Malokedy sa narodi mensie ako je odhad. Tak dufam ze sa mi nenarodi 5kg dieta 😀 tvoje malo kolko v 36tt?

alenapiestany
26. apr 2017

36+2 tt mala 2705g a tyzden dozadu cize 35+2 u ineho doktora 2850g takze neviem co si mam mysliet. Za to ja uz som jak mensi slon 😠

simisk
26. apr 2017

@evkafi jasne za mna ano.Od 18h som mala kontrakcie kazdych 3-4min.O 1:58h som bola na 4-5cm pichli mi prvu davku epi a vybavene od vtedy bez bolesti.Dopichovali mi ju 4x cca vzdy po 2h,poslednu mi pichali na porodnom stole okolo 8h,a 8:27h bol maly pri mne.Kontrakcie som necitila,len sestricka mi krikladala na brucho sondu a ona videla kedy ide kontrakcia a rukou citila ze mi ztvrdlo brucho tak mi kazali tlacit.Necitila som nic absolutne ani ako som ho vytlacila,ani sitie nic.Epi doucinkovala az o 12h,ale dovtedy som aj tak lezala na sale pozakrivana,lebo bolo plne oddelenie tak som cakala kedy poprepustaju.Cit sa mi vratil do noh az po tej 12h.Takze za mna epi ano,ale mamina co bola somnou mala dve davky epi a ze nic citila vsetko ze jej nezabrali,tak ja potom neviem.

evkafi
27. apr 2017

@simisk a následky ako bolesti hlavy nemáš? Alebo dieťa to nijako neovplyvní? Ja stále nad tým premýšľam či áno alebo nie..

simisk
27. apr 2017

@evkafi nie nepostrehla som ze by mi nieco bolo a maly je dufam ze tiez v poriadku.Pri prvej dcere som nemala epi,porod trval cca 6h ale bol to horor tych 6h,teraz 16h ale brnkacka.Ja som sa tie toho bala jak cert kriza,lebo ja a ihly to nejde dokopy a predstava ze mi budu pichat do chrbtice a ze tam budem mat pichnutu ihlu atd....ale v pohode ani neviem ako mi to primar pichol.A dopichovanie som citila len ako studenu vodu ze mi tecie do krizov.

agneskaaa1
2. máj 2017

Dobrý deň, ak by ste mali záujem o PAMPERS Premium Care 0 NEWBORN 30ks (do 2,5 kg) - jednorazové plienky - 1 balik. Mne sa zvýšili lebo som nevedela akú váhu bude mať bábo po narodení, tak som vzala 1 balík aj z týchchto najmenších. A ešte ak by ste potrebovali mám aj 2 ks jednoraz.noč. košele do pôrodnice
https://www.bella4you.sk/bella-4-you/eshop/0/3/...

vandica
12. máj 2017

Ahojte kočky 🙂 no čo, už si niektoré plníte mamičkovské povinnosti 🙂

23javane
12. máj 2017

ano ano ja uz som mamina 2 dni 😍 porod narocny ale stalo to zato! ❤🚼

vandica
12. máj 2017

@23javane tak to velka gratulacia 🙂 a ako sa vola babinko?

23javane
12. máj 2017

@vandica dakujeme krasne a malinka sa vola Mia ❤

dafne_b
13. máj 2017

@23javane jeeej tak moja Mia je ešte v brušku 😉 gratulujem a zelam vela zdravicka!

alenapiestany
19. máj 2017

Aj moja Mia je uz na svete presne tyzden 😍 gratulujem baby co uz mate babinka pri sebe a drzim palce tym co este cakaju 😉

vandica
19. máj 2017

@alenapiestany fihaaa, sama Mia v máji? :D gratulujem, všetko dobré 🙂

alenapiestany
19. máj 2017

Dakujeme 🙂 no tusim toto meno je tento rok dake rozsirene 😀

dafne_b
20. máj 2017

@23javane tak naša Miuska sa narodila 16.5. o 00.25, 3410g, 48cm 😀 o 23.00 sme šli do pôrodnice a o hodinku a pol na to už lezala na mojom brušku - úžasný porod aj vďaka Dr. Plichtovej v Ružinovskej nemocnici.

23javane
31. máj 2017

@dafne_b tak mne museli vyvolavat porod lebo mi zacala odtekat voda a ziadne kontrakcie som nemala. A bolo to tazkych 8 hodin v mojom zivote neprajem to nikomu zazit ked telo rodicky nie je pripravene na porod a nadopuju ta tabletkami aby ho vyvolali a bonus som mala ze mi museli tlacit na brucho lebo malinka bola vacsia a ja utla a este sla s hlavickou von a pri nej mala rucicku cize ma este aj natrhla plus z injekcie od bolesti som pomedzi to este aj vracala ...plus ani placenta nebola ready takze po vybrati som stratila mega krvi . No vysledok sa rata mala je zdravucka krasnucka tak na bolest clovek zabudne pri pohlade na nu 🙂