Marcovčiatka 2014
Ahojte, aj vy ste si nasli v tychto dnoch pozitívny testík? 🙂 Táto diskusia je pre mamicky s termínom marec 2014 🙂
@ifkael vidim ze 8 tyzden,takze sme na tom narovnakpo 🙂
tvoje 1?
@zuzkatomkova 4 :D
t
@ifkael tak pekne potom 🙂 a ako to prebieha u teba? mne doteraz nic nebolo,no dnes mi je v praci tak zle ze koniec,aj od zaludka,aj sa mi v hlave toci,slabo mi je,nechapem co to ma znamenat :D
@zuzkatomkova a bude horsie... to je aj z tepla... ja mam tiez uz "ZASA" problemy s dychanim... a ma byt az 36 koncom tyzdna... to budeme umierat... lebo dieta je maly termostat... ked mas nizsi tlak, tak treba veeeela pit, lebo mozes aj odpadnut...
@janka1912 jani a ty si v ktorom tt? no a kedze este robim na wellnese plavcicku kde je asi stupni uz,, tak ani neviem co do 21:00 vobec vydrzim :/
@zuzkatomkova presne to este nemam potvrdene, kedze po porode mam cyklus vselijako, ale mala by som byt 7tt
@janka1912 tak gratulujem k druhemu poteseniu 🙂
@zuzkatomkova no este to nie je iste, to az potvrdi lekar... a nechcem nic privolavat, ale po tom vsetkom co si to dieta muselo posledny mesiac zazit...
a hlavne to bol sok, ja som planovala druhe najskor sa pokusat o rok... predi mi to hroooozne skoro...
@janka1912 to bude dobre,,,, aspon sa mala bude mat s kym hrat :D
a este sa chcem opytat ked idem na utz,,,,, daju mi aj tu taku fotku? ci ako s a k nej dopracujem 🙂
@zuzkatomkova mne ju na prvom dala, potom v 12 tzydni, v 16 nie a v 20 aj tri, ale to zalezi od lekara, nie kazdy robi pri kazdej kontrole ultrazvuk... ja som svojej aj povedala, ci mi vytlaci fotku a v pohode mi dala...
@janka1912 aaa takze to si treba pytat,hej? dobre vediet,,,,, my ideme 29 na utz,,, a bude to 8tt+4,,, tak dufam,ze bude vidno daco 🙂
@zuzkatomkova ja som na prvu kontrolu objednana az 31 - to bol prvy volny termin...
ja som bola s malou prvzkrat v 8tt a uz bili aj srdiecko, takze urcite bude nieco vidno...
@janka1912 no super tesim sa,, tak vecer ked zaspavam sa mi aj zda ako by som uz citila to srdiecko,,len neviem ci si to len nenavravam,,,
Baby? A robli vám aj nejaké iné vyšetrenia už? Či len sono?
@ladytt ahoj, tak gratulujem to je super!🙂 a kedy mas prist znovu? ani ti neukazala fotku z ultrazvuku?
ja som si dnes rano urobila dalsi test, zas , jedna silna, druha slaba. neviem.. moja lekarka je na dovolenke tento tyzden a tak som utekala k druhemu na ultrazvuk, ale nevidel tam nic. ze sliznicu mam zvacsenu ale nic nevidel, zobrali mi krv a bola som to odniest v ruzinove, vo stvrtok mam mat rano vysledky. ja by som to inak nenahanala, ale ideme si robit take testy kvoli jednym ziadostiam, no a tam je aj trg pluc, ak budem tehotna nesmu mi to robit aby sa nieco nestalo. tak to preto potrebujem vediet.takze ja cakam do stvrtka, ale tebe obrovska gratulacia🙂))))))) uz sa mozte tesit oficialne 🙂
@mimave Možno bolo ešte skoro, aj slabá čiarka je čiarka, takže sa neboj všetko bude dobé 🙂 To trg pluc by som určite preložila, veď tam stačí podozrenie na to, že si tehotná nie? No držím päste 🙂
@janka1912 Robila mi iba sono, ukazal mi, že je tam bábo iba na monitore a že mám prísť zas o mesiac a nalačno, tak možno až vtedy krv budú brať. Ani len termín neviem, nič vlastne iba, že som tehotná v dákom 7.týždni možno. Srdiečko vravela, že vidí, ale nepovedala ani či už bije. Za 2 minúty som bola vonku. Ľahšia o 10eur, sono 4eurá a vraj za objednanie 6E, ale ja som iba informačne volala kedy mám prísť :/
@ladytt coze to uz je ake jednanie... este si za to zoberie peniaze??? ved tehotne maju vsetko hradene... mne prvykrat spravila normalnu prehliadku, pozrela vaginalnym ultrazvukom, ukazala mi babo, srdiecko, vytlacila fotku a hned mi spravila aj stery, potom ma objenala na krv a dalsia kontra v 12tt, v pripade komplikacii mam prist hned.... a nie ze je tam srdce tak za mesiac dovi... nechces zmenit lekara, lebo ked sa bude takto chovvat pocas celeho tehu.. no mne by to prekazalo... potrebujem sa pytat a vediet...
@janka1912 Vraj je hradené len sono v 10, 20 a 30 týždni, ostatné sa platia. Fotku ak si dobre pamätám pri prvom majú spoplatnenú 4eurá, ale dnes sa ma ani nespýtala, či ju chcem. Krv mi asi zoberú až v tom auguste asi. No aj pri prvom tehu bola stručná vždy som sa vypytovala na všetko ale vždy mi aspoň povedala základné informácie :/
@ladytt tak ja som asi moc rozmaznana, lebo mne robila sono vzdy a nikdy nic nechcela... aj ked myslim, ze ten prvy ultrazvuk je dolezity na vylucenie mimomaternicoveho tehotenstva... no ja idem teraz k novemu lekarovi, lebo moja je na materskej a ked sa mi nebude pacit, tak ho hned menim...
@ladytt to potom kolko stoji 1 foto??
@janeita uz 3? to neak vela ci? aj ti dali uz neaku fotku? :D
@zuzkatomkova tak veľa, prv na potvrdenie tehu, druhykrat som isla opat k dr., ale gestacny vacok bol mensi, lenze dr vravela ze su dve tak mozno este jedno zabojuje, a posledny som mala minuly piatok kedy jeden vacok narastol no a buduci tyzden idem opat kedze dufame verime by mohlo byt srdiecko.
@janeita @zuzkatomkova
@janka1912
To vážne? U nás sa platí každé sono okrem preventívky 4eurá, poradenstvo o antikoncepcii 4eurá, fotka tiež 4eurá, objednanie 6eur, popri tom tam majú napísané, že sa pacientky majú objednávať, ale neviem ako to ide bezplatne :/
No asi začnem rozmýšľať nad zmenou.
@ladytt no ani u nas sa veru nicneplati,ani objednanei ani utz,nic,,,, foto mi este nedala,,,atak uvidim 29 ci budem zan platit
@ladytt ja sa objednavam po telefone a este 15minut pred tym ako ma ma sestricka vziat volam ci ma vezme presne na cas ci mam prist neskor , ja by som v cakarni asi skolabovala zo stresov 😅 a nikdy nic nepytala, a k tomu som otrava a zvedavec neskutocny, keby mala dr brat za kazdu moju otazku 4euriky tak je milionarka. a o foto z ultrazvuku ti poviem neskor kedze este foto nemam.

@stella6 dakujem za podporu,,,to som potrebovala! 😉