icon

Marcovčiatka 2014

zasha
27. jún 2013

Ahojte, aj vy ste si nasli v tychto dnoch pozitívny testík? 🙂 Táto diskusia je pre mamicky s termínom marec 2014 🙂

mirkalinda
25. júl 2013

@majusqa77 neboj sa,za chvilu sa to zacne ale este je velmi skoro 🙂
pa_mi nezakryvajme nic baby ved je to to najkrajsie obdobie ake zena moze prezivat aj ked niekedy nadavame ale chlapi nikdy nepochopia a nezaziju ten pocit 😀

adush123
26. júl 2013

vcera som bola s kamoskou (6.mesiac) na kavicke a stretli sme spolocnu znamu a ta nam vravi: Jej ako dobre vyzerate, ked ste obe v ocakavani babätka.... 🙂 toto nevysvetlis, to je zivot 😎

chrumka123
26. júl 2013

@adush123 a kedy ides pre potvrdenie k dr., ze je to maternicove tehu? 🙂 Ze moslimske krajiny. Mate moj obdiv, ja mam vnutorny strach z tychto krajin. Ehm.. moslimovia- ti ludia mi nepridu normalni 😝 😅 Neviem si pomoct... Ja by som sla aj do Egypta, velmi ma laka ta kultura, ale tam nie su tiez vsetci kompletni 😅 Strach ma nepusti. 😎
Inak dr. ma vypisal na PN, takze od stredy doma oddychujem a teda asi to bude az do konca tehu.. 😒 Ale aspon nie som vystavena stresu v praci. Nohavice ma tlacia od min. tyzdna, chodit s rozopnutymi nohavicami mi nepridavalo na psychike, sedela som v jednej miestnosti so sefovou.. ked som bola zapnuta, tak ma podbrusko vzdy rozbolelo. Neviem si vynachvalit tuto pohodu doma 😵

adush123
26. júl 2013

@chrumka123 idem o 2 tyzdne, kedze teraz je na dovolenke.a modlim sa kazdy den za uspesne tehotenstvo!!!!kazdej z nas!!!
my sme boli aj v Dubaji a tam je to vyraznejsie moslimske,,,este do Saudskej ma laka ist 🙂
a ta PN je dobra, asi pojdem i ja 🙂 neviem ci sa tesit ci nie, ci sa doma nezblaznim :(

babatenko82
26. júl 2013

ahojte, tak sa k vám definitívne pridávam.......idem od gynoša a srdiečko nám kráááásne bije 🙂 ...... v 6tt+4 ešte nebolo vidieť a dnes 7+6 krásne bije 😀 😀 😀 😀 😀

chrumka123
26. júl 2013

@adush123 Fiiiha, Dubaj.. ine kafeee 😉 Muselo tam byt krasne. Jedna nasa znama, tam bola a ukazovala nam fotky, vyzeralo tam dobre 😉
Hej aj ja sa asi zblaznim, teraz je to take, ze zajtra je vikend a potom ta dovolenka, ale potom uz aj mne zacne stereotyp a zacne mi to nic nerobenie prekazat.. Ale kazdopadne uz vcera som mala to spinenie len take minimalne, takze urcite to je k niecomu dobre a som rada, ze som PN. Okrem ineho so mnou sefova chcela rozviazat pracovny pomer ked som jej oznamila, ze som tehu a zaroven pn, no skoro som odpadla, namiesto gratulujem otazka..´tak co rozviazujeme pr.pomer?´ Nechcem sa tam vratit... 😝 😝

adush123
26. júl 2013

@chrumka123 Dubaj je zatial to najkrajsie co som videla (sice moderna architektura), boli sme tam na svadobnej ceste, ozaj uzas!!!
ja sa tiez len kontrolujem ci nespinim,,,tu sefovu mas ozaj skvelu,,, ona uz isto planuje ako s tebou ukonci pr.pomer,vzdy sa najde vynimka v zakone :(

ludmilabb
26. júl 2013

@chrumka123 fu to co za chrapunsku sefku mas, velmi empaticka zena to musi byt! 😠

ludmilabb
26. júl 2013

@pa_mi ja mam tehu gate uz druhy tyzden a aka pohoda 😉

mimave
26. júl 2013

tak ja som dnes volala mojej dr., sestricka ze pani doktorka ostava na dovolenke, lebo v bratislave maju byt buduci tyzden 40tky.. ze ona ostava pri mori 🙄 . tak sestricka zlata ze mi napise buduci tyzden kedy pojde k nej do ordinacie a urobi mi odber, inak sa mam sledovat, ked volaco okamzite na pohotovost. ste tu niektora co ste si robili viac testov po sebe? myslim obden alebo tak, ze bolo vidno ze silnie palicka? rozmyslam ze si kupim este raz test a ci tam bude nejaky rozdiel len pre moj pokoj , lebo sestricka ma vezme najskor dalsi utorok.

mimave
26. júl 2013

@ludmilabb moj sef pri mojom prvom tehotenstve ma tak znenavidel ze ho islo slak trafit, kolegynu vyhodil, ze dohodou..koza podpisala a druha sa uz nedala, jasne ze je jednoduchsie pre nich zbavit sa nas.

janeita
26. júl 2013

@mimave na zaciatku tehu hcg stupa a zachyti to ciarka tmavnutim ale potom uz by mala ciarka ostat rovnaka, cize testami to neviem ci dobre zachytis

mimave
26. júl 2013

@janeita ja som ale mala slabunku prve dva testy a mam podozrenie na mimomat.tehot., tak preto neviem ci vydrzim len tak cakat tyzden ci sa mi stane nieco alebo nie.. asi si ten test este urobim, uz by mala byt silna ciarka ak je to ok, ked samozrejme testy su az tak citlive ze to zachytia ten narast , neviem..

janeita
26. júl 2013

@mimave este si nemala tieciarky na tehu teste rovnake? ak nie tak este uvidis ci silneje alebo aspon sa drzi.

mimave
26. júl 2013

@janeita nie, mala som tu druhu velmi slabu, tak si tiez myslim ze by mala byt uz silnejsia ak je to ok. pri prvom ked som cakala maleho som mala vsetko ok, tak neviem...

janeita
26. júl 2013

@mimave skus opotom aspon jeden testik ci uz zosilnela ono hcg by malo stupat kazdym dnom cize mala by byt silnejsia.

pa_mi
26. júl 2013

@ludmilabb jezis super, potesila si ma. uz to budem aj ja nosit. no co, na kazdeho sa mozem vykaslat. nedam sa dobrovolne stalacat a tlacit nie?

mimave
26. júl 2013

@janeita tak som jeden test ocurala hned poobede ako ho manzel doniesol ,ani som nevydrzala do rana. ciarky su obe uplne syte, takze mi islo hore hcg, ale otazka je ako vela a ci to vobec bude dobre, to sa aj tak do ultrazvuku nedozviem. takze minimalne tyzden este asi musim cakat...

janina7911
27. júl 2013

Ahojte baby, dlhšie som sa tu neukázala, ale Simi si žiada neustále pozornosť a aj na dome je kopec roboty (aj keď ja sa tam nepotrhám, ale manžel bezo mňa nechce rozhodnúť nič, tak aspoň chodím rozkazovať 🙂 ), ale aj to zaberie čas, keďže bývame ďalej od nového domu).
Už som dávnejšie písala, že som špinila, potom to prešlo, ale predvčerom na dome som začala krvácať čerstvú krv, v momente som letela na pohotovosť. Našťastie vraj všetko ok, len mi praskol hematóm či čo (ja to ale skôr tipujem na to, že v týchto dňoch by som mala mať akože MS, takže asi preto som zakrvácala). Doktor zlatý mi urobil aj sono, maličkému bije srdiečko ako zvon, máme 1,73 cm, sme cca 8tt+2.
Pre istotu som dostala duphaston, listovku a vraj nohy vyložiť na luster a oddychovať - no nech si to niekto pri dvojročnom šidle skúsi. 😅

adush123
27. júl 2013

@chrumka123 inak dnes rano mam brucho uplne splasnute, take ako predtym,,,dufam ze to neznamena nic zle ☹

ludmilabb
27. júl 2013

@janina7911 no jasne nohy vylozit pri dietati je uz tazsie, dnes je strasne horuco, sme u svokrovcov malej som vytiahla von bazenik a ja som dnu v chladku, fakt sa neda inak 😝

janina7911
27. júl 2013

@ludmilabb Ja som s malou vonku ani nebola, jednak sa snažím kus oddychovať a jednak slečna prestala piť (z tekutín do nej dostanem iba vývar), čiže nemám odvahu ju ísť vypražiť.

ludmilabb
27. júl 2013

@pa_mi ja teda urcite nie, mna uz vsetky veci tlacia cez brucho aj gatky, esteze mam nejake rozgajdane nohavicky po prvom tehu, tie som chvalabohu nevyhodila ale odlozila 😉

ludmilabb
27. júl 2013

@janina7911 chapem, jasne rasej oddychuj, no Sofia sa musi trochu vysaliet pretoze dnu uz bola umrndavena tak nejaku zabavku bolo treba vymysliet a tento rok este ani na kupku nebola tak aspon takto to kompenzujeme, nejako nie je cas na nic...

mirusska
27. júl 2013

Ahoj baby, tak sa pridávam aj ja k vám, síce termín ešte nemám presný, lebo naše bábo bolo splodené asi 10 dní po ovulácii, takže termín mi vypočíta dr až 2.8., naposledy keď som bola v pondelok 22.7. bol vidno len vačok...4mm, ale som vďačná aj za ten, kedže od začiatku špiním a bála som sa, že to bude mimomater....aj keď toto som si už prežila pri prvej dcérke, špinila som tak isto...teraz užívam duphaston, ascorutin a kyselinu .Už sa neviem dočkať budúceho piatku 🙂

pa_mi
27. júl 2013

@janina7911 hlavne ze to preslo,davaj na seba pozor aspon vramci moznosti 🙂
@ludmilabb inak mne nic nie je baby,ja sa az bojim. viem ze sa mam z toho tesit,ale je to take trochu stiesnujuce
@mirkalinda tak tak uz nic nezakryvam.v podstate moje okolie je uzrozumene,takze uz mi to je jedno,len nech mi je pohodlne

inak baby celu noc spim na bruchu- aspon sa snazim,a aj TV tak pozeram a lezim- kazala mi doktorka,lebo ze mam maternicu otocenu dozadu,ze takto jej pomozem spravne sa otocit. nemate s tym niektora skusenost? nemozem nadmernym lezanim na bruchu nejako ublizit fazuli? inak ma z toho fest bolia krize,o prsiach sa radsej nevyjadrujem :/ :D

mirkalinda
27. júl 2013

@pa_mi tak ja som este nepocula o takejto rade od lekarky...ale som zvedava co ti napisu ostatne...ja mam zas opacny problem,ze neviem inak zaspat len na bruchu a bojim sa aby som tym neublitila fazulke...

pa_mi
27. júl 2013

@mirkalinda no,aj ja sa toho bojim :/

jastericka
27. júl 2013

Ahojte žienky, rada by som sa k Vám pridala. Minulý týždeň som zistila, že čakám bábätko. Už mám jednu 5 ročnú dcérku. Bola som aj u lekára, ktorý to potvrdil a podľa veľkosti fazuľky som dnes 7tt+1. Žalúdok mám ako na vode ako po dobre preflámovanej noci. Ale na bábo sa veľmi teším. Beriem Duphaston a Cyclo3Fort, lebo tiež špiním. Inak o tom spaní na bruchu, tiež neviem či môžem, snažím sa to obmedzovať.

pa_mi
27. júl 2013

@jastericka @mirkalinda myslim si ze sa to moze ked mne to doktorka prikazala,neviem