Marcovky 2013
Ahojte, zakladam tuto temu, pre vsetky tehulky, co maju termin porodu v Marci 2013. Verim,ze si tu popiseme a budeme spolocne zdielat vsetky radosti, starosti, problemy, budeme si pomahat a podporovat sa pocas vsetkych mesiacov tehotenstva.
Vsetky Marcovky su vitane 😉 Tesim sa na vas :-*
@jaja102 dakujem 🙂
@marekovadianka mne bola robena konizacia a krcek bol tym padom oslabeny a pri dvojickach som sa aj z vnutra otvorila a predcasne porodila ☹ ale mne to vtedy nikto nesledoval, to je na dlho...hlavne je, ze si to u teba vcas vsimli...ovplyvnit to nevies, mne teraz dali preventivne magnezium, tiez mam kludovy rezim, od zaciatku ziaden sex a fakt vacsinu dna prelezim na gauci alebo presedim....obcas nejaka kratka prechadzka....a zatial je vsetko ok, ale cakam teraz cakam jedno babenko...chodila som vsak od zaciatku do rizikovej poradne kazde 2 tyzdne...a ako pise jaja, nemaj z toho stres, hlavne sa setri a najhlavnejsie, ze to sleduju...ak by bolo najhorsie, zoberu ta do nemocky na pozorovanie, ale myslim, ze ak ta poslali domov, je to stale ok, iba sa treba setrit...mne to nesledovali a v 24tt mi to rachlo a voda odtiekla...moj debilny vtedajsi lekar mi este povedal, ze mozem dlhe prechadzky, lebo samozrejme s dvojkami som dost pribrala 😝 niekedy sa stane, ze sa krcek trosku skrati a potom sa uz az do porodu nic nedeje, vsetko je ok..psychika robi velmi vela, takze nemysli na nic zle...urcite do dobre dopadne 😉 u nas je tiez zatial vsetko ok, neskracuje sa, neotvara, tak ja len verim, ze takto az do terminu dojdeme 😅
@bique tak fajn, uz som ovela pokojnejsia.. a verim, ze to vydrzite. Ja tiez mojej dohovaram ze je este zima a preto musi zostat v brusku a potom ked sa v marci trosku otepli tak moze ist medzi nas 🙂
@marekovadianka vsetky vydrzime a v marci sa budeme tesit z krasnych zdravych babatiek 😉 🙂
@annamary27 na matersku sa nastupuje v 34tt.vypise ti ju gynekolog,tak ako aj PNku.PNku zrusi a vypise matersku,ktoru odnesies do socialky.tak to viem ja.ale upresnim u svagrinej,ona je mesiac po porode a dam vediet 🙂 .
@annamary27 ahoj.. Na matersku musis zo zakona nastupit najneskor 6 tyzdnov pred porodom..aj ked si na pn, ja som tak isto....ak si zanestnana davas potvrdenie od lekara o nastupe na matersku zamestnavatelovi,ak si szco alebo dobrovlne poistena,tak na socialku...pred porodom sie ste nezabudni vybavit pediatra-cku, lebo po porode treba hlasit v porodnici kontakt na pediatra.
@annamary27 ahoj.. Na matersku musis zo zakona nastupit najneskor 6 tyzdnov pred porodom..aj ked si na pn, ja som tak isto....ak si zanestnana davas potvrdenie od lekara o nastupe na matersku zamestnavatelovi,ak si szco alebo dobrovlne poistena,tak na socialku...pred porodom sie ste nezabudni vybavit pediatra-cku, lebo po porode treba hlasit v porodnici kontakt na pediatra. Na matersku ta vypise a da papier gynekolog
@bique dík,takže zamestnávateľovi to dám a to je všetko,budem potom len čakať na nejaké papiere zo sociálky,že koľko mi budú platiť?pediatričku to viem,dík.
@annamary27 ano, zamestnavatel to posle na socialku a odtial ti potom poslu rozhodnutie o vyske materskeho 😉
@bique dík moc. 😉
@bique čo Vás čaká tento mesiac?poradna a cukrovka?ja idem ku gyn .12.12. na poradnu,18.12. na cukrovku a 27.12.na kontrolu,plus ešte hematologia.
@annamary27 ahoj...tak ja idem na cukrovku zajtra 😉 povedali mi na poradni a dali papier, ze prve dva decembrove tyzdne mam ist hocikedy, tak hadam to nie je velmi skoro...15.12. sa mam objednat kedy dojdem este pred vianocami na kontrolu do rizikovej a potom koncom mesiaca na poradnu ku svojmu gyndosovi... a vy ako? kopkate ostosest? moj drobcek kope, zda sa mi vkuse, v noci niekedy neviem spat, tak citam knihu a potom spim do 11,00 😀
@bique mne povedala gyn,nech sa objednám na 26tt na tú cukrovku.kopkáme,hlavne,ked sedím pri PC alebo ked sedím pred TV.Dnes kopkala v aute ,bude sa rada voziť ako ja 😀 😀 😀
@bique no dnes som si kukla pediatrov u nás,asi si vyberiem doktorku ku ktorej som patrila aj ja.Robí aj návštevy novorodencov doma a konzultácie cez telefon,tak to je fajn,že by sme sa nemuseli trepať medzi chorých do nemocky na kontroly.
babenky,mne tie prsty na rukach uz puchnu nejak moc...az ma klby bolia..ale tlak normal.tak neviem,ci to riesit. ☹
@annamary27 moj drobec tiez stale v aute kopka a ked si vecer lahnem alebo sadnem ku telke, tak to je rosada 😀 ale uz ho citim hocikedy aj cez den ked chodim alebo stojim...takze urcite zasa krasne podrastol 😀
@bique ahoj,beriem magnezko 3x1,a snazim sa dost pit,ale najviac mi chuti pit az vecer,a to uz zase moc nechcem,lebo potom noc presedim na zachode 🙂 .moc ani nesolim...skusim este viac vody,cez den,uvidime...o tyzden mam poradnu,ak by sa zhorsilo,tak pojdem skor.dakujem za rady 😉 .a vy ako?ako sa citis?pa 🙂
Ahojte, keďže sme všetky v približne rovnakom termíne sú tu nejaké baby, čo tiež nevedia, či to bude dievčatko alebo chlapček? My to nevieme ani po 4D ultrazvuku.
@bique aj ja už cítim malinkú častejšie a včera potešila aj tatina viackrát kopančekmi,dnes aj mňa,počas kakania 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@jaja102
@bique baby a čo sa mi včera stalo...... čítala som o tehotenskej zábudlivosti,ale mohla som mať po Vianociach.Išla som nakupovať do LIdla a ked stojím pri kase,že idem platiť,zrazu ma napadne,že kde mám klúče od auta????Začala som všade šmátrať,nepamätala som si vôbec,či som zamkla a kam som ich dala,nevedela som sa dočkať,kým ma pani doblokuje a rýchlym krokom sa rútim k autu....našťastie bolo na parkovisku,ale nezamknuté a s kľúčom v zapalovaní.To by mal zlodej ľahkú robotu,keby tam dajaký bol.
@annamary27 teeeda...ale to si mala fakt štastie.no nieco na tom bude.ja som uz zabudla par krat zamknut byt a raz som zabudla nasho psika v aute a kludne som prisla domov,az ked ma nevytal pri dverach mi doslo 🙂 🙂 🙂 .
musis/me si davat pozor,hlavne takto pred sviatkami,aby nas aj neokradli niekde.
ale viem si predstavit,aky stres si zazila.chvala Bohu,ze auto tam stalo 😉
@annamary27 @jaja102 no tak baby, vy ste teda roztrzite 😀 😀 😀 ja zatial nezabudam, ale som zasa tak nemotorna, ze vsetko mi stale pada z ruk...neviem s tym nic urobit 😀 muz na mna kuka, ze mamamia, co zas stvaras 😀 raz lieta vo vduchu mobil, co sa mi vysmikne z ruk, potom ked varim, vecne mi nieco pada, ovladac od telky uz tiez mal viac krat kridla a s tym trciacim bruskom ani nehovorim 😀 vecne mam na nom nieco uspinene, stale sa s necim okickam, ci uz jem alebo pri vareni...no original 😀 este ze nechodim do roboty, lebo prasiatko na pohladanie a s tymi nemotornymi rukami, neviem, ci by som nieco dokazala aj poriadne urobit 😀 😀 😀
@jaja102 ahoj, doktor stale tvrdi, ze to nie je vidno. A pritom mam v tehotenskej knizke od 12. tyzdna symbol chlapceka (na to som narazila len nahodou, nic mi nepovedal). Ked som sa na to najblizsie spytala, tak ze on to isto tam nenapisal, ze v takom skorom tyzdni to ani nehovori. Tak uz neviem, ci si sestricka robi zarty, alebo skusa tipovat. 🙂 Vo stvrtok som sa objednala na ultrazvuk do nemocnice, tak hadam budeme mudrejsi.
baby dnes neprijemna sprava...mala som uz vyhliadnuty kocik,vsetko dohodnute,v pondelok cestou z poradne sme mali ist poň,tesila som sa ako malá,dokonca aj s mm sme sa konecne zhodli a pani mi dnes napise,ze mi ho nepreda,lebo ze jej otehotnela sestra,tak jej ho posuva..... ☹ ☹ .ale tak asi znamenie,ze treba hladat dalej

@marekovadianka neboooj vsetko dobre dopadne.aj ja ho mam vraj kratsi,veľa sa setri.nedvyhaj tazke a obmedz dlzku vychadzok.znamena to,ze je tam nejake riziko predcasneho porodu,ale aj mne dr povedal,ze to je dnes casta diagnoza a väcsinou to tie zeny zvladnu a normalne porodia v termine.chybu si neurobila,je to viac menej genetika.netrap sa 😉 .vsetko bude ok 🙂