icon

Marcovky 2013

emily327
29. jún 2012

Ahojte, zakladam tuto temu, pre vsetky tehulky, co maju termin porodu v Marci 2013. Verim,ze si tu popiseme a budeme spolocne zdielat vsetky radosti, starosti, problemy, budeme si pomahat a podporovat sa pocas vsetkych mesiacov tehotenstva.
Vsetky Marcovky su vitane 😉 Tesim sa na vas :-*

bique
5. dec 2012

@jaja102 nezufaj, ja sa s tymto zacnem zaoberat a nervacit v januari 😀

jaja102
5. dec 2012

@bique ved aj ja som chcela az tak...aj som ti to vtedy napisala,ze az v januari,ale potom som zbadala tento a velmi sa mi zapacil...ale to asi znamena,ze ma caka lepsi,ze? 😉

bique
5. dec 2012

@jaja102 to urcite 😀 a za kolko ho predavala? lebo ja som nasla novy 3 kombinaciu za 260 eur..skusk kuk....poslem ti do spravy link

jaja102
5. dec 2012

@bique bol trojkombinacia s komplet vybavou z 780eur,na 370 po jednom dietati...do leta este v zaruke

llienkaa
6. dec 2012

babule prosim vas o info: babatko citite ako sa hybe a kope vas kade tade? ja ho citim posledne asi 2tyzdne len na jednom mieste ale kopka o sto sesto ale akoby sa neotacal ani nic. dakujem 🙂

llienkaa
6. dec 2012

@marekovadianka ahoj prosim ta a to ti ako zistil s tym krckom, ultrazvukom?ci mala si nejake problemy?

bique
6. dec 2012

@llienkaa ahoj...ja som mala predosle tehu tiez problem s krckom...bohuzial, da sa to zistit iba ultrazvukom, ty nic necitis, ani ze sa skracuje, ani ze sa otvara, toto je na lekarovi a pravidelnej poradni 😠 mne to na prvykrat odpiekli, tak teraz som sa uz sama pytala a chodila a vybavovala....ak ale necakas dvojicky a nepodstupila si nejaku operaciu krcka, je mala pravdepodobnost, ze by sa nieco zasadne s krckom udialo, ale aj tak to musi kazdy lekar kontrolovat...co sa tyka pohybov, ja som minule tiez panikarila, lebo som malinkeho citila menej ako dovtedy...ale to len jeden den, na druhy sa uz rozkopkal...myslim, ze sa aj otoci, ale kopka sa mu najlepsie v tej pohole, v akej to ty citis 😀 mne sice skace v poslednom case cele brucho, ale take kopance tiez vacsinou citim na lavo od pupka 😀 ked mas ale pochybnosti, zajdi k dokimu a povedz mu, urcite babo pozrie a ukludni ta 😉 🙂

llienkaa
6. dec 2012

@bique si zlata moc dakujem za odpoved 🙂 to som ani nevedela s tym krckom a nemam ani pocit ze by mi to nejak vysetroval alebo take nieco lebo vzdy pozre drobca a to je vsetko musim sa ho spytat idem teraz 11.12. aj to vysetrenie na tehu cukrovku mi ide robit tak som zvedava. Aj ja som inak panikarila lebo cca pred mesiacom som doma spadla na bok ak brucho som si trochu udrela a strasne som sa zlakla jasne ze som plakala ako male decko a leteli sme na pohotovost a si predstav ze sestricka co ma prijimala - koncila jej sluzba a bola cela hotova a znechutena ze ma musi este prijat este sa smiala ze som len v 24 tt som vtedy tusim bola ze to take pasy maleho ani nemusia zachytit...no skoro som odpadla len ma na to napojila a nastastie prisla uz druha sestricka co bola omnoho milsia aj lekarka taka mladucka ale za to naozaj mily pristup urobila mi vysetrenie ultrazvuk a nastastie vsetko bolo v poriadku. Som nenapisala ze po tom pade ma pichalo v bruchu strasne som sa bala nastasie som spadla tak nejak ze malinkemu nic nieje asi hodinu mi robili vsetky mozne vysetrenia ale isli sme s manzelom kludni domov ze nasmu Kubkovi nic nieje. Pohyby ja citim dost aj teraz len stale na tych istych miestach 🙂 ale tak verim ze je vsetko v poriakdu 🙂 ved napisem co a ako 🙂 esteraz moc dakujem za info 😉

bique
6. dec 2012

@llienkaa ja som spadla v 16tt na zadok, ale poriadne...tiez som sa tak zlakla, ze mi az zle prislo 😝 volala som svojmu dokimu na rizikovu, tak povedal, ze mimi je este take male, ze kym som si neudrela brucho, tak to nemam riesit...a meranie krcka - cervikometria sa robi od cca 16tt ultrazvukovou sondou od spodu...tak sa skus opytat...ja chodim do rizikovej a od 16tt do 22tt mi ju robili kazde 2 tyzdne, ale tak ja som pri prvom tehu prodila dvojicky v 26tt prave kvoli tomu, ze sa mi na krcku urobil z vnutra liekvik, plodovy obal cez neho akoby prepadol, roztrhol sa a zacala odtekat voda...porod uz bol potom na spadnutie ☹ chlapcekov mame medzi anjelikmi ☹ takze teraz na mna davaju velky pozor...ale ja som mala na krcku robenu pred niekolkymi rokmi aj konizaciu, takze je oslabeny...tentokrat vsak mame vsetko ok, musim zaklopat, na dalsiu kontrolu idem pred vianocami, zatial som sa neotvarala ani sa neskracoval, beriem preventivne magnezium 2x denne a najdolezitejsie je, ze cakam jedno babatko 😅 drzim palceky, urcite je u vas vsetko ok 😉 a test na cukrovku my uz mame za sebou, dopadol ok, takze sa tesim 🙂

jaja102
6. dec 2012

@llienkaa ahoj,ja som 27 tt a zhruba mesiac ho uz citim viac menej len napravo.to je v pohode,je to o tom,ako je miminko ulozene....takze ten moj maličký ma kope do praveho boku... a statočne silno🙂

llienkaa
6. dec 2012

@jaja102 dakujem za odpoved 🙂 ja nasho maleho tiez citim na pravo hlavne ze kopka a citim ho 🙂

jaja102
6. dec 2012

@llienkaa presne tak 🙂 .aj ked zase ma obdobie nočneho kopania,ale tak dospavame cez deň. 🙂 .manžel sa smeje,že má malinký orientačný zmysel po maminke,ked sa snaží vykopať cez pravý bok,ale ten spravny smer mu radšej nepovieme,aby sa nevykopkal skor,ako má 🙂 🙂 .to potom.no niekedy vie fakt dobre koknut,az zjajknem 🙂

jaja102
6. dec 2012

@bique tak mam kočík 🙂 🙂 🙂 ,včera som si vyhliadla a dnes siel mm na sluzobku,tak mi ho bol zobrať.už ho vyčkavam,neviem sa dočkať,kedy ho uvidim.pošlem ti foto cez ip,ak to budem vediet.je inak presne taky isty,aky mi ta mamina predtym slubila a zrusila.

bique
6. dec 2012

@jaja102 tak suuuper 😀 tesim sa s tebou, mas o starost menej 😀

bique
6. dec 2012

@llienkaa @jaja102 nas malicky utoci zasa na lavobok 😀

jaja102
9. dec 2012

ahojte babenky,ako sa držíte?dufam ze vsetko ok 🙂 .idem zajtra do poradne,som 28tt,neviete, čaká ma nejake vyšetrenie?lebo moja sestrička mi nevravela nič,ale to je u nej bežne,tak sa radsej opytam Vas...... 😉

bique
9. dec 2012

@jaja102 ahoj...my sa mame ok, drobcek skace v brusku, brusko skace s nim 😀 myslim, ze ziadne speci vysetrenia ta teraz necakaju, az v 30tt sa robi dalsi velky ultrazvuk aj s prietokmi, tak ti asi nakaze objednat sa...ak to nebude robit tvoj doki 😉 a ty ako? ruky este puchnu?

jaja102
9. dec 2012

@bique ahoj,ja po starom,tlak dost nizky,pulz zrychleny,a puchnem... ☹ .dakujem za radu,zajtra sa ozvem,jak sme dopadli.drzkajte sa.pa 🙂

bique
9. dec 2012

@jaja102 kym je nizky tlak, je to ok, to puchnutie neostava ine, iba nejak pretrpiet 😝 pulz aj ja mam taky rychly, ze len pozeram, ked meram tlak...ale to je ok, ved pumpujeme o pol litra kvi viac 😀 potom pis ako bolo naporadni 😉 ...aj vy sa drzkajte 😉

jajus18
9. dec 2012

@jaja102 ahoj.ja som bola tento tyzden na kontrole v 28tt.a nic zvlasne sa nedialo,myslim ze az v tom 30tt sa robi utrazvuk 🙂 drzim palce pa

jaja102
9. dec 2012

@jajus18 ok,tak vezmem len ranny moč...prosim ta,ako citis drobčeka?mne sa zda,ze to kopkanie slabne,resp.su dni,ked ho citim malinko,potom sa kus rozbehne...a tak hociako...niekedy,ked necitim,sa vyplasim,potom kopne,zase som kus kludnejsia...uz aby to vsetko rychlo ubehlo,nech ho mam doma,v naručí... 😉

jaja102
9. dec 2012

@lucikaa ahoj,tak ako?ani si sa neozvala,co ti povedali vo štvrtok,či už viete,čo bude.... 😉

jajus18
9. dec 2012

@jaja102 akurat na tejto poslednej kontrole som sa na to pytala dr.ze ako to je vlastne s tymi pohybmi,lebo aj mne sa zdalo ze nejako sa malo hybe ☹ ale povedal,ze nie je na to urcena nijaka norma a aj ked my to necitime on sa hybe a my o tom ani nevieme 😉 niekde som citala,ze by to malo byt nejakych 10pohybov za den,ale asi vsetko zalezi v akom rozpolozeni sme my.ja napriklad som uz zistila,ze ked som trochu viac nervozna tak aj maly tam viac vyvadza a dlho mu trva kym sa ukludni 😉 neboj vsetko bude oki,zajtra drzim palce 🙂

lucikaa
10. dec 2012

@jaja102 ahojky, jooj, celkom som na to zabudla...tak konecne sa to nase babo ukazalo v plnej krase. Doktor sa ma spytal na ultrazvuku, ze co vidim. A ja ze "chlapek, vsak?". A on na to, ze nie, nie, to urcite nie je chlapcek. Takze mame vraj dievcatko 🙂) Ja som to sice nevidela, ale hlavne, ze on ano. 🙂) Co sa tyka tych pohybov, tak aj mne sa zda, ze sa ukludnuje nejako, az sa niekedy zlaknem. Dnes rano bolo babo uplne bez pohybu, tak ma panika chytila. Ale manzel sa jej hned zacal prihovarat a postupne sa rozkopkala. Asi len chudatko spala a my sme ju takto nasilu zobudili. Ja som citala, ze treba ist k lekarovi, ak mamicka citi menej ako 10 pohybov za poslednych 12 hodin.

jaja102
10. dec 2012

ahojte babenky,tak dnes v poradni všetko ok,krčok,maternica v poriadku,moč negat.,malinký tiež ok,važime 1200g zatial sme otocení zadočkom dole,ale že ešte ma čas aj miesto sa zvrtnuť,ale objednal ma až na 3.1.čo je už moj 31tt,lebo medzi sviatkami nerobia,tak dufam,ze nevadi,ze ten ultrazvuk nebude presne v 30tt...
@jajus18 za tie pohyby som sa ho pytala,povedal mi to iste,co tebe,ze na to nie je norma,a nemam sa stresovat,ak niekedy citim viac,inokedy menej,hlavne,ze citim 😉
@lucikaa jeeeej velmi si ma potešila,aspoň jedna princeznička medzi tými našimi šibalmi 🙂 🙂 .a si prva po dlhej dobe,čo poznam tehulky,čo bude mať dievčatko.tak sa len držkajte a pekne rastite 😉 .

jajus18
10. dec 2012

@jaja102 no jasne ze je vsetko oki,to len my si vsetko tak pripustame,po tom vsetkom cim sme presli 😉

jaja102
11. dec 2012

tak v noci stanem,plny nos,bolave hrdlo,do rana teplota 38,1,volam svojmu infektologovi,napisal mi rovamycin......baby tak sa bojim o maleho,ako nikdy...brali ste antibiotitka pocas tehu?

jajus18
11. dec 2012

@jaja102 ahoj.tak s tymto mam skusenosti,v 8tt.som dostala zapal priedusiek prelezala som dva tyzdne v posteli s teplotou 38 a dokonca 4dni ma trapila teplota aj nad 39stupnov,vobec mi nechcela klesat ☹ 3 tyzdne som brala antib.zinat,takze presne viem ako sa citis.neboj vsetko bude dobre,len chod k dr.nech ta pozrie,nemusia to byt hned antib.ale mne paralen nezaberal vobec a to som ho pila kazde 4hod. 😠 o babetko sa neboj uz je dost velke,ja som to mala horsie,bola som v tom najnevhodnejsom tyzdni.drzim palceky nech sa skoro uzdravis 😉

bique
11. dec 2012

@jaja102 😠 tak vcera taka super sprava a dnes toto 😠 rychlo sa uzdravte! ....ja som antibiotika nebrala, ale myslim, ze ked ti ich predpisal lekar a vie, ze si tehu, babu urcite neuskodia, skor mu moze uskodit dlhodobo vysoka teplota 😖 takze urcite vie, preco ti ich predpisal 😉 nebojkaj, nestresuj, energiu smeruj na uzdravenie a drobceka 😉 moj drahy brutal tubera a fufni uz vyse tyzdna, teplotu sice nemal, ale ja len oci otvaram, ako sa pekne drzime, ze sa na nas nic nenalepilo, klop klop, lebo kazdy okolo je chori 😝 no co narobime, ked sme vymakli take obdobie 😝 neboj, malinky bude ok, podstatne je, ze to nie je v prvom trimestri, to by som sa aj ja velmi bala 😒

bique
11. dec 2012

@lucikaa gratulujem k slecinke 🙂 🙂 🙂 ja patrim do skupiny chlapcekov 😀 takze vitame konecne do kolektivu aj nejaku babu 😀 😀 😀