icon

Marcovky 2013

emily327
29. jún 2012

Ahojte, zakladam tuto temu, pre vsetky tehulky, co maju termin porodu v Marci 2013. Verim,ze si tu popiseme a budeme spolocne zdielat vsetky radosti, starosti, problemy, budeme si pomahat a podporovat sa pocas vsetkych mesiacov tehotenstva.
Vsetky Marcovky su vitane 😉 Tesim sa na vas :-*

lussy83
18. dec 2012

@bique no hej len moj doktor je taky ze pokial nemusis do nemocnice tak neposiela,lepsie byt doma s rodinou ako v nemocnici..len ma normalne vysetril a vravel ze sa mu tam nieco nevidi,v tom zmysle ze mala je sice otocena uz/dost rychlo sa otocila-niektore babetka sa otacaju aj 2 mesiace a moja je v tomto uz pripravena na porod/ale ze je dost nizko.tak mi spravil ultrazvuk a vravel ze naststie porodne cesty mam uzatvorene,ze si mam davat na seba poriadny pozor a nic doslova nerobit.no hej ved nerob,ked doma prerabame a navyse idu vianoce a drahy je od rana do vecera v praci.takze parada.. 😒 ale budem musiet lebo skoncit az do porodu v nemocnici isto nechcem a ani nemienim... ☹ inak porad ako sa uviazat ku gaucu.. 😝 lebo ja si to neviem ani predstavit.. 😖

bique
18. dec 2012

@lussy83 tak ja som v 26tt pri prvom tehu porodila predcasne dvojicky 😢 ...takze toto ma uviazalo ku gaucu, lebo nechcem, aby sa malinkemu a aj mne nieco stalo 😔 viem, ake je to prist o babatko a uz to nikdy nechcem zazit, takze urobim pre to vsetko...my sme pristavovali, na dome sa vselico este stale dokoncuje a moj muz tiez chodi do prace...ale malinky mi je prednejsi ako vsetko ostatne, aj vianoce aj to, ze nebudem mat vsade tip top poriadok a ze nebudem mat napecene 15 druhov kolacov😉 a aj tak mi je divne, ze tvoj doki uz tak riesi polohu babatka, lebo zatial ma drobec dost miesta, stale sa moze otacat a este aj hlavickou hore....aspon mne tak povedal na poradni, ze ako je otocene sleduju az od nejakeho 34tt...vtedy to uz nieco vypoveda 😉 tak drzim palceky, urcite budete obe ok 😉 🙂

lussy83
18. dec 2012

@bique no co sa tyka tvojho babetka je mi to velmi luto...naozaj.. 😢 tak ja nepotrebujem mat tiez vsade tip top poriadok,mala je najprednejsia ale aspon nech to tu nejako vyzera ked uz sa preraba..a kolace?peciem,lebo mam doma 3 chlapov a na vianoce navyse aj narodeniny..takze nech sa nemusim hanbit pred nikym,ale isto to prehanat nebudem.aj keby som chcela uz nemozem.. 😝 no moj doktor neriesi polohu babetka..teda neriesil..len som mu spomenula tlaky ktore som mala nieco vyse tyzdna dole ako keby ma mala tlacila dole hlavickou..tak som mu to dneska povedala,lebo uz to boli posledne dni dost bolestive tlaky...no a on ma teda vysetril aj normalne aj ultrazvukom a prisiel na to ze babetko je uz v takej polohe ako ked zena ide rodit..tak preto.. 😒 tak budeme ok,sme silne zenske 😝 len to uz nejako vydrzat do porodu aby sa mala nenarodila predcasne zbytocne...a bude to dobre.. 🙂 dakujem ti za podporu... 🙂

bique
18. dec 2012

@lussy83 urcite bude vsetko ok 😉 len sa setri najviac ako sa da 😅

lussy83
18. dec 2012

@bique si zlata..dakujem..budem sa snazit.. 😉 babetko je to najdolezitejsie.. 🙂

jaja102
18. dec 2012

@lussy83 ahoj,ako ti pise aj bique,este sa moze otocit,aj moj je teraz riťkou dole a dr mi povedal,ze v tomto tyzdni este bábätka priestor maju,tak sa točia....a bola som tiež v 28tt.tak sa neboj,ešte sa nam do porodu povrtia.len sa šetri,moc sa nenamahaj,kasli na vypekanie,budes mať čas narok,ked už Vás bude o jedneho viac.držte sa 🙂

lussy83
19. dec 2012

@jaja102 no to ze sa moze otocit je pravda,este je cas,mna len vystrasilo to ze dole tlaci tak ze netreba vela aby som sa zacala otvarat...no a nech si prcko nemysli ze ju pustim na svet skor ako bude jej cas..nic nebude... 😀

lussy83
19. dec 2012

baby by ma tak zaujimalo,teda napadlo ma...co vsetko z vybavicky pre babetka uz mate pokupene,pripadne ste uz dostali? 🙂

jaja102
19. dec 2012

@lussy83 ja som to mala ľahké,vecičky,postieľku a iné som zdedila a jediné,čo som kúpila,je kočík a ešte musím prebaľovací pult 🙂

lussy83
19. dec 2012

@jaja102 tak ja veciciek uz mam dost vela,kedze moja mamina kupuje ako keby zadarmo rozdavali.. 😀 co sa tyka postielky,matraca do nej to je uz objednane pridu v januari.co sa tyka veci do postielky ako je paplonik a ostatne to kupi moja sestra ako krstna mama.. 😀 co sa tyka kocika ten sa bude kupovat terraz v januari alebo vo februari najneskor a aj ten kupi mamina s ocinom,takze o toto mam postarane..este doriesit kozmetiku,cumliky a podobne drobnosti a bude to super..jaj a vanicku tiez bud kupim tento mesiac alebo tak zhruba v januari/znova nasi mi poslali peniaze ze nech si vyberiem aku chcem/.. 🙂 tak nastastie mam pokoj s urcitymi vecami.. 😅

bique
19. dec 2012

@lussy83 my riesime vsetko v januari...na oblecenie uz mam komplet vsetko, kociar, postielku a vybavu do nej kupuju babky a dedkovia, vanicku uz tiez mam, len ju potom pripravit, uz mam aj polohovacie hojdacie kresielko s hrackami, hraciu deku..este nejaku deku do kociarika....mam uz aj nejake plienky, aj bavlnene, aj jednorazove..potom uz iba kozmetiku...ale ze takym drobciatkam netreba kupovat nieco extra, iba olivovy olej na natieranie v lekarni, kremik proti zapareninam, vraj ten sudokrem je najlepsi a uz som sa docitala, ze ani lieh na pupcek sa po novom nema davat, lebo ze to nici aj tie prospesne bakterie, ktore napomahaju hojeniu a odpadnutiu pupocneho kyptika 🙂 taka kozmetika ako nivea a johnson a podobne sa vraj maju pouzivat az od nejakeho 6teho mesiaca, predsa obsahuju aj pridavne latky a novorodeniatko este nema taku pokozku a cely system, takze je to zbytocne davat a drahe 😉 to mi odporucili aj kamosky - cerstve maminky 😉

bique
19. dec 2012

@lussy83 ano, este prebalovaci pult nemam...takze to, kociarik a postielku s vybavou 😉 a urcite si na este vela veci postupne spomeniem 😀

lussy83
19. dec 2012

@bique tak co sa tyka plienok,bavlnene uz mam uz len dokupit potom obycajne..mam aj 1 ortopedicke nohavicky,kupim potom este aspon 2 uvidim.. 🙂 tak co sa tyka kozmetiky,znacku uz vybratu mam a to je pre babetka od narodenia...zavinovacky mam asi 4 tusim a to su take tie kvalitne perfektne,co som este ja mala napriklad ked som bola babetko.vtedy sa kvalitnejsie veci vyrabali nie ako teraz.. 😝 potom mam fusaky od tenuckeho po hrube brutalne,na zimu buducu chce mamina teda stara mama dokupit dalsi ze ruzovy tak uvidime.. 😀 uz mam dokonca aj jednu flasu na mliecko.. 🙂 hracky nemam ziadne teda myslim ani len ten kolotc na postielku v januari sa kupi,pripadne do februari.. 🙂 tiez mi ist trkne casom zase x milion 500veci co treba este.. 😀

vralen
19. dec 2012

Ja nemam vybrany este kocik. ziadny sa mi nepaci. neviem co budem robit. Vecicky na oblecenie nejake mam, ale vacsinou vsetko budem riesit az v januari, februari.

bique
19. dec 2012

@lussy83 no ano, zavinovacky mam tiez este po sebe 😀 krasne biele 😀 tiez fusak, ortopedicke nohavicky, flasu na mliecko budeme potrebovat az od 6 mesiacov 😀 alebo iba na cajik 😀 ja mam vsetko, lebo pre dvojicky sme mali vsetko skor pripravene ak by nahodou, nahodou sa stalo, ale uz sme nic nepotrebovali 😔 a pre dvoch skoro vsetko dvojmo, boli dvaja chlapcekovia, teraz tiez bude chlapcek, mam vsetko chlapcenske, takze ja asi budem prat raz za tyzden, tolko mam toho teraz na obmienanie a urcite este vela veci dostaneme... 😅 takze mam komplet vybavicku, okrem kociarika a postielky a este nejakych drobnosti...my sme kupili uz aj jednorazove plienky, ked bola niekde dobra cena, tak postupne, lebo tych budeme potrebovat neurekom, takze pomalicky uz tiez zacneme kupovat, lebo potom zhanat plienky, je pohodlnejsie mat ich doma 😉

lussy83
19. dec 2012

@bique no flasu na mliecko ani neviem preco mamina kupila skor ale uz ju mam..nuk znacka inak.. 🙂 no relativne blbo to poviem ale nastastie mas kopec veci,takze si teraz velmi vela usetrila..no ale zase az take stastie to nie je..ono je to zlozite...nezaidim ti ale zase terza budes mat babetko tak sa treba tesit nan a nemysliet uz na to zle co bolo ale tesi sa s toho co je a co bude.. 🙂 tak a obycajne plienky tiez postupne uz kupim,pocuj to od akej velkosti kupujes?myslim tie jednorazove samozrejme.. 🙂 no ja cakam prve babetko a bude to dievcatko takze vsetko len take farby..ale zase u m na je problem v tom ze ja som alergicka na ruzovu farbu takze tej ruzovej az tak vela mat nebude.. 😀 ale pacia sa mi skor take zemite farby ako je hneda,biela a podobnme aj s odtienmi.. 🙂

bique
19. dec 2012

@lussy83 ano, my sme s tym uz vyrovvnani a berieme to tak, ze teraz nas anjelikovia strazia z hora a davaju pozor aj na braceka 🙂 na malinkeho sa straaaaasne tesime, ale ani na tych dvoch nikdy nezabudneme, hoci to uz neboli, ale v srdiecku ich budeme nosit stale 😔 ja som jednorazove nakupila od tych najmensich velkosti na 2-4kg a potom uz mas na 4-6kg a tak dalej...tych najmensich zasa nie nejak vela, lebo miminko rychlo vyrastie, ale tych o cislo vacsie uz mam viac 🙂 no, zasa si nemysli, ze neviem kolko 😀 mne sa tiez pacia take zemite tony, mam vela zltych, bezovych, ale jasnacka aj modrych, zelenych a veeeela bielych veciciek...biela sa mi velmi paci, babatka v nej vyzeraju krasne a cisto 😉 kym sa neogrckaju 😀 😀 😀 😀

lussy83
19. dec 2012

@bique tak to urcite ano ze sa pozeraju..ja verim tiez na take veci,ze je nieco medzi nebom a zemou.. 🙂 verim ze sa na maleho tesite,hlavne ked ta kopka a hlasi sa o slovo uz v brusku vsak? 🙂 musim tie plienky aj ja pomaly zacat nakupovat a tu kozmetiku teda tak vo februari ked zacnem to bude asi akurat.. 🙂 ci? 😝 no aj ja mam vela zltych,bezovych,hnedych veci..ale asi najviac bielych kedze mam ten isty nazor ako ty ze babetka v nich vyzeraju najlepsie,cistucko a nevinne.. 🙂 teda pokial nespustia sajbu ze grckaju.. 😝 😀

bique
19. dec 2012

@lussy83 myslim, ze februar bude tak akurat na doplnenie vsetkych chybajucich veci...ja nemozem dat muzovi nic nakupovat, lebo ked som mu vysvetlovala, ze nam treba kociar trojkombinaciu, ze hlboky, sportovy + sedacka pre novorodenca tak on na to, ze naco ti hlboky, ved na ten teren co tu mame ti staci aj sportovy 😀 😀 😀 to by sme dopadli...radsej si to vsetko pripravime pod mojim dohladom 😀 xixi

jaja102
19. dec 2012

@bique
@lussy83 takže babenky,ja už mam aj dve flašky,lebo ja chcem len sklenené a tie sa ťažko zháňajú,tak to mi kuppila kamoška v rakusku,jedna väčšia,jedna menšia.nemam ani ja kozmetiku,ani cumliky,to tak januar februar...ale viete čo robim?mam do DM tie kuponove knižky,a za tu poukážku že 25% ceny z najdrahšieho tovaru si kupujem vždy jedno balenie plienok 😉 .
@lussy83 ty to máš super,že máš takých rodičov,my si musíme všetko sami,nám veru nik nepomôže 😒 .

lussy83
20. dec 2012

@bique kocka tak toto uplne chapem..ja zase chcem najskor hlboky nejaky kvalitnejsi a potom sportovy dokupim casom lebo ti evanicky byvaju aj tak dost male ze mas potom problem tam ked je dietatko vecsie ho tam strcit trebars naobliekane cez zimu aj s dekou a fusakom a tak,ale aj kocik je casom po tychto nasich slovenskych terenoch zniceny ako sirota,takze casom sa musi sportovy aj tak dokupit.. 😝 inak s tym terenom si vezmi ze tvoj muz mal celkom aj pravdu... 😀 ale isto zeny maju uplne inaksi vkus a nazory na taketo veci,takze priroda to zariadila velmi dobre ze to nechala hlavne na nas zenach.. 😀

lussy83
20. dec 2012

@jaja102 tak kocka ja sklenene moc nechcem kvoli tomu ze ked to babika slahne o zem aby som nezbierala nielen jedlo ale aj sklo 😀 ..takze ja radsej plastovu.. 😝 a tie kupony do drogerky ja nemam takze v dobrom zavidim..ked uvidim od toho januara nejake taketo veeci v akcii tak kupim a bude pokoj lebo inak to nepojde.. 😝 no hej je super ze nasi sa takto zachovali,velmi vela penazi to usetri..len nebolo to vzdy takto,nedokazali preglgnut ze som sa odstahovala sem na vychod.. 😖

jaja102
20. dec 2012

@lussy83 ale preglgli 😉 .to je dolezite.ja nechcem plastove,lebo plasty obsahuju BPA a tie su pre dieta skodlive,hlavne ak v nich este aj nieco ohrievaš(čaj,mliečko...)sa tie skodlive latky uvolnuju.tak kupujem sklenene,od chicca,alebo nuku.ved aj my sme na nich vyrastli 🙂 .dnes maly zase niečo dostal od kamošky z rakuska,tak ssa vytešujem 🙂

lussy83
20. dec 2012

@jaja102 hej preglgli a teraz sa vytesuju.. 🙂 to som napr.nevedela o tych plast.flasiach. 😲 ja mam uz1plastovu od nuku,tak uvidime aj ci sa mi spravi mlieko alebo nie a dokupim potom casom aj sklenenu..nebyvaju teraz tie sklenene tak nejako viac tvrdene?ze sa hned len tak nerozmlatia..ci? 😝 noooo ty sa mas ked ti kamoska z rakuska posiela veci.. 🙂 ale samozrejme v dobrom to myslim.. 🙂

nicebaculka
20. dec 2012

@grejci1 ahojky... prepac ak pisem ja som z oktobroviek 2012 ale UTZ newer... mne 2 tyzdne pred porodom povedali ze mala ma 2700g takze ja som tak ratala ze bude mat pri porode okolo 3000g ... ale prd,,, pomylili sa a to dost teda.... mala sa narodila s vahou 4240g.... :D

nicebaculka
20. dec 2012

babulky,,, nechcete niektora kupit vankus na kojenie a polohovanie pri spanku???? mam na predaj ja som ho ani nepouzila lebo ja nekojim kvoli refluxu ... kuk moje inzeraty... mam tam aj uplne novu odsavacku

lussy83
20. dec 2012

@nicebaculka kocka neviem najist ten tvoj inzerat..daj mi vediet cez spravu po com ho predavas a tak ze blizsie info..dik a gratulujem ku krasne babike.. 🙂

nicebaculka
20. dec 2012

@lussy83 dakujeeem 🙂 hej idem ti to poslat

lussy83
20. dec 2012

@nicebaculka nz mas naozaj krasnu babiku..teda mate.. 😉 🙂 ok idem citat.. 🙂

nicebaculka
20. dec 2012

@lussy83 ved aj ty budes mat krasnu bambulku 🙂