icon

Marcovky 2013

emily327
29. jún 2012

Ahojte, zakladam tuto temu, pre vsetky tehulky, co maju termin porodu v Marci 2013. Verim,ze si tu popiseme a budeme spolocne zdielat vsetky radosti, starosti, problemy, budeme si pomahat a podporovat sa pocas vsetkych mesiacov tehotenstva.
Vsetky Marcovky su vitane 😉 Tesim sa na vas :-*

ludmilaka
31. jan 2013

@mamulienka000 Hm, tak skús napr. vypiť veľa vody s citrónom, pokiaľ to nie je extrémne, tak to proste je len reakcia. Mne ešte aj ďasná očerveneli a musela som prestať používať elektrickú zubnú kefku, lebo mi krvácali. Počkaj ešte zo 2 dni, ale na poradni sa informuj u lekára 😉

sonkab
31. jan 2013

Baby, neviem ci ste to tu uz preberali - pripravujete si bradavky na dojcenie ? Pri prvom tehu som si ich od 20.tt kazdy vecer pripravovala : "natrela lanolinom alebo inou mastou a stelovala radio" 🙂, teraz pri druhom na to kaslem.

egyptanka
31. jan 2013

@sonkab teraz nic nesteluj. Stimulacia bradaviek moze navodit predcasny porod.

sonkab
31. jan 2013

@egyptanka tak to musi niekto vysvetlit mojmu synovi. Ten "steluje" aj za mna kazdy vecer pri zaspavani ! Fuj, ako to neznasam 🙂

bique
1. feb 2013

@mamulienka000 pomaha vela vitaminu C, spevnuje cievy 😉 len neviem, ci sa moze takto umelo aj v tehu... ale asi ano, lebo organizmus prebytok vyluci mocom...skus pozistovat, to by mohlo pomoct 🙂

mamulienka000
1. feb 2013

@sonkab
aj ja viem že keď masíruješ bradavky podporuje to pôrod, ale krémovať môžeš, to robím aj ja

mamulienka000
1. feb 2013

@bique
díky, jem mandarinky o prietrh, chutia mi, dočítala som sa že magnézium, tak som si dala banány,a jedno magnézko 500, a bol kľud v noci , teraz som zas začala mierne špiniť po sexe, ide ma šibnúť, stále dačo !!! No snažím sa byť hlavne v kľude, rada by som šla rodiť v termíne, tak si aj vy dávajte pozor, neviem ako sa to robí ale pokúsime sa ,nie? 😀

dulkagabulka
3. feb 2013

žienky, pozývam vas v utorok 5.2.2013 do http://klubkvapka.sk/tehotne.html v Trnave na Slnečnej ulici
budeme mať od 20,00 do 21,00 prípravu na dojčenie - som certifikovaná laktačná poradkyna..budeme okrem ineho hovorit o najužasnejšom začiatku dojčenia - samoprisati, bondingu (ako ho dosiahnuť v pôrodnici a čo si treba priniest) poradim, čo robiť,ak dietatko treba dokrmiť bez flašky...a vela inych zaujimavosti

lennerka07
4. feb 2013

ahojte baby, máte niektorá termín pôrodu 19.3.? ako sa cítite v tomto týzdni? 🙂

sonulikus
4. feb 2013

Ja mam 25.marec takze par dni neskor.. Citim sa fajn, az na tie kriziky ale to je tym, ze som bola vzdy stihla asi a teraz to chrbtica trosku nezvlada... 😒 No a uz samozrejme nemozem jest vacsie porcie ale len po trooske lebo zaha pali jak slak.. ☹

olinkah7
4. feb 2013

@sonulikus ja mam termin 24. marca

si_si
4. feb 2013

ahojte, ja mam termin 23.3. 🙂

jaja102
4. feb 2013

babenky aký máte názor na pupočníkovú krv?myslím odber...ano?nie?prosim poradte...surne sa potrebujem rozhodnut...

egyptanka
4. feb 2013

@jaja102 aj tebe volali, ze si vyhrala 500 eur zlavu na odber? 🙂

sonulikus
4. feb 2013

@olinkah7 Tak to mame skoro na stejno... Uvidime ktora pojde do porodnice skor..:D

sonulikus
4. feb 2013

@olinkah7 a ako sa citis..?

olinkah7
5. feb 2013

@sonulikus na aj mna bolia krize a skoro od zaciatku tehu sa mi roztahuje panva cize noc prechodim trosku pospim a tak a uz sa citim ako grula nevladzem ani vstat s postele o zohnuti a obuti ani nehovorim este ze mam takeho manzela ze vsetko zrobi za mna a stale ked mi zacina novy tyzden tak musim den dva polehovat bo ma boli brusko a este k tomu mi od zaciatku aj tvrdne a ty ako?

sonulikus
5. feb 2013

no ten moj za mna vsetko nerobi, ved musi zarabat peniazky tak je v praci..Mna len tie kriziky ale aj to len vecer, ked som namozena.. Tak som asi na tom lepsie teda nez ty.. 🙂

dulkagabulka
5. feb 2013

@jaja102 na STv v archive bol super dokument o pupočnikovej krvi..bohužial, ako jediny ho vymazali..

jaja102
5. feb 2013

@egyptanka volali mi uz davno,no my sa rozhodujeme uz davnejsie,len ak chcem,mam to uz nahlasit svojmu gyn.
@dulkagabulka no kedze ho vymazali,tak mi to uz nepomoze...skor keby ste mi napisali,o com bol
moj manzel mal onko diagnozu,jeho otec tiez,aj mama..hlavne preto sme nad tym rozmyslali..

mamulienka000
5. feb 2013

@jaja102
ja mám info od dvoch lekárov ...a nemám záujem ...ževraj sa to nemusí podariť a nies ús žiadne skúsenosti s tým ....to len tak informačne, zariaď sa podľa seba a onko máme tiež v rodine ☹

dulkagabulka
5. feb 2013

@jaja102 rozprávali v nom lekári, ktorí boli za očkovanie, i lekári, ktorí boli proti...bolo to zaujímavé..inak..najdi si tu na MK diskusiu..je celkom živa..

jaja102
5. feb 2013

@mamulienka000 ja viem,že rozhodnutie je nakoniec na mne,tiež viem,že momentálne to moc význam nemá,no nevieme povedať,čo bude o 20-30 rokov,či sa to nebude dať využiť aj na iné,ako onko ochorenie...ja sa tiež pýtam každého dr,ktorého stretnem..odpovede sú bud neutrálne alebo kladné...neviem,čo robiť.
@dulkagabulka diskusiu som čítala,no nič nové z nej neviem..su nazory pre,aj proti...

dulkagabulka
5. feb 2013

@jaja102 ako pri všetkom v živote...vzdy budu nazory pre a proti..a je len na tebe, k čomu sa prikloniš

a vidiš..zamkli ju
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/nesuhlas-s-povinnym-ockovanim/

jaja102
5. feb 2013

@dulkagabulka no trošku sme sa nerozumeli...ja som pisala o odbere pupocnikovej krvi a vy o očkovaní...na očkovanie mám už názor vytvorený,kedže pracujem v zdravotníctve s deťmi už 11 rokov, a otec je mikrobiolog.ale o pupočníkovej krvi je veľmi málo ADEKVÁTNEJ dostupnej literatúry...

dulkagabulka
5. feb 2013

@jaja102 jááj..sorry, odpisovala som v dvoch temach a zmylila som sa
aha..takže v tej reportaži vystupoval odborník z Prahy,ktorý pracuje s transplantaciami krvou a ten vravel proti...velka škoda, že to tam už nie je...skus hladat v zahraničnej literature, alebo v zahraničných štúdiách..

http://www.prirozeny-porod.eu/odber-pupecnikove...

sojana
5. feb 2013

@jaja102 ahoj ja som bola dnes na poslednej poradni a nedam odobrat pup.krv, nejako ma to nepresvedčilo,ale ak sa nevieš rozhodnut,skus ten odber oni ti potom vypočítaju na kolko kg bude stačit,tak až potom sa možeš rozhodnut či to nechas,alebo nie.a ako to vidíš z očkovaním? ja tu tbc odmietnem,ale ine povinne asi ano,no neviem sa rozhodnut tiež furt kukam na internete diskusie a neviem.

jaja102
5. feb 2013

@sojana TBC nemusis odmietať,pretože proti TBC sa už rok neočkuje vôbec....ja by som práve zo všetkých tých ochorení dala proti TBC,lebo zase je to ochorenie v plnom prúde a už vôbec neplatí,že len v rómskych komunitách...ale žiaľ,toto očkovanie už zrušili.ja určite nedám zaočkovať proti rotavirusu.a u ostatných nemáme na výber,pretože očkovanie je ešte stále u nás povinná záležitosť.aj proti pneumokokom dám len to základné,čo sa musí...ale to je len moj názor.
treba myslieť na to,že väčšinou sú to živé kultúry,čiže upravené samotné vírusy,a pokial má dieťatko oslabenú imunitu,môže to zareagovať inak,a spôsobiť problémy.
preto si treba dať pozor a očkovať len uplne zdravé detičky...

zabka1124
5. feb 2013

Babenky, ja vam doporucujem hlavne ockovanie TBC!!!Mojej znamej mama robi v nemocnici a teraz mali len tak mimochodom pani a tejto pani zistili TBC, normalne teta z nejakeho uradu, tak maju vsetci povinne vysetrenia aj rodinny prislusnici!!!A pritom vraj pani prisla na preventivku, nic jej nebolo, citila sa ok, teraz uz je asi v Hagoch!!!
Pre mna a moje babatko , bude TBC rve , proti comu ho/ju zaockuju!!

sojana
5. feb 2013

@jaja102 no pri dcere sme mali problem s tbc boli sme na plucnom vytahovali jej hnis a bola som z toho vystrašena,ale ostatne očkovanie boli v pohode,proti rotavirusom,klestom,kiahniam,žltacke som ju nedala očkovat. vtedy prevenarom ešte neočkovali ale ja som ho kupila dali sme očkovat,moja lekarka vždy davala pozor aby dieta bolo zdrave,ani naznak choroby a po očkovaní mi volala či je všetko ok.