Marcovky 2013
Ahojte, zakladam tuto temu, pre vsetky tehulky, co maju termin porodu v Marci 2013. Verim,ze si tu popiseme a budeme spolocne zdielat vsetky radosti, starosti, problemy, budeme si pomahat a podporovat sa pocas vsetkych mesiacov tehotenstva.
Vsetky Marcovky su vitane 😉 Tesim sa na vas :-*
@bique ved prave toto...bola som v stredu este u svojho a krčok bol 3cm...cele je to dake divne...to akoze mam dostat kontrakcie a potom zacnu robit cisarsky?to nie je tak,ze mi daju na to termin?no sice som zdravotnik,ale tomuto nechapem...som myslela,ze to bude tak,ze pridte napr. 20.2.spravime sekciu....a nie ze uvidime 😒
@bique no aj ja som myslela,ze mi dnes daju termin,lebo dnes som bola vlastne 1x na prietoky uz v nemocke,kde budem rodit,nie u mojho...preto ma to prekvapilo.inak ti poviem,ze uz sa aj necitim dobre.aj maly sa uz nezmesti,tak ked sa aj hybe,mam pocit,akoby som mala z dnu same modriny a on do nich este búcha....ani nespim už,asi 4 noc...už nech Vám tu píšem,že sme na svete a zdraví,pekne doma.. 😉 😉 😉
@zuzickaaak homeogen 9 cmúlať každú hodinu,alebo kloktať čajovník/5kvapiek v pohári vody/
@zuzickaaak na hrdlo Stopangin. So salviou by som sa nezahravala. Je to nevhodna bylinka pocas tehu atnajma poccas dojcenia.
@jaja102 tak drzim palce, urcite vsetko dobre dopadne 😉 ja idem na hematku v pondelok, prva poradna a prietoky v porodnici 28.2. 🙂 ja uz mam tiez pocit, ze sa nezmesti, mna uz druhy den boli cele brucho, malinky je na lavej strane, tak ta lava strana mi vkuse trci, pupok sa mi vytocil niekde do prava, takze ho nemam v strede brucha ale na boku 😀 a tiez mam pocit, ze uz prasknem...najprv som sa zlakla, ci to nie su kontrakcie, lebo az chrbat aj medzi lopatkami ma bolel, ale tak trva to uz dva dni a nestupnuje sa to, tak hadam nie 😅 skor mam pocit, ze som nieco pojedla a som vkuse z toho nafuknuta a to creva a zaludok bolia...o dychani ani nehovorim 😝
ahojte zienky 🙂 mam taku otazocku, kupujete babatku aj nejake zimne veci? mam termin 14.3. a neviem teraz ci nieco zhanat, dcerka sa narodila 3.4. a kym sme vysli z porodnice bola jar 😀 ale takto neviem este bude asi zima. a teda ak kupujete tak riadny overal zimny alebo len nieco zateplene? velka vdaka 🙂
Ahojte.. 🙂) My máme termín 17.3. Zatiaľ sme nekupovali žiadne teplé overaly, al.iné zimné veci..Myslím, a dúfam, že už bude v polovici marca teplejšie.Uvidíme..v najhoršom prípade pošleme ocina kúpiť niečo, ked budeme v nemocnici.. 🙂
@bique no sú to valibuci,ale na druhej strane si tie bolesti aj kus "užívam",lebo kto vie,či to ešte zažijem...užívam v tom zmysle,že si hovorím,že vydržím všetko a snažím sa ani mm nič nehovoriť,nesťažovať sa,lebo aj tak mám pocit,že akokoľvek by som mu to vysvetľovala,a on by sa snažil pochopiť,kto nezažije-nepochopí 🙂 .najviac ma tešia tie rady typu:ved si ešte pospi,kým sa ti dá,potom sa už nevyspíš...no ja už neviem spať cca 3 týžden skrz tie bolesti a dychanie,maximálne 2-3 hodinky v noci,potom sa sťahujem do obyvky a pozeram telku,takže mne je to už jedno.. 😖
@katia7 ja mám,ale rodiť budem pravdepodobne ešte vo februari,ale nekupovala som,požičali mi kamošky,načo kupovať na tých pár týždňov,ak máš možnosť,len si požičaj od niekoho,ved aj tak s takými maličkými pojdeme nanajvýš tak k detskej lekárke sa ukázať 🙂 .potom na jar ti stačí teplá deka 😉
@katia7 ahoj, ja mám kúpený jeden overal teplý ale zateplený bavlnou ale nie šuštiakový ,v ktorom pôjde z pôrodnice domov, taký praktický do autosedačky, potom fusako deku, jeden kompletík najmenší 56 taký chlpatý kabátik a dupajdy bez rukávou k tomu tiež 56, a jedny chlpaté nohavice 56, jedny flisové hrubšie dupajdy , kým sa oteplý ..preistotu - termín mám 9.3
@egyptanka vdaka za radu, aj ja som citala, ze salvia nie je vhodna.. uz to mam druhy tyzden, tak mi brali vytery a cakam na vysledky..
@katia7 ahoj 🙂 ja mam termin 29.3. a pre istotu som kupila jeden hruby overal a taku zimnu bundicku zateplenu aj na nozky..ved ktovie ako bude 🙂
@hanney
@jaja102
@bique
@mamulienka000
@zuzickaaak vdaka zienky ako vidim predsa len niekto kupuje 😀 tak ja myslim ze aspon jeden zatepleny overalik si zaobstaram aspon na ten vylet k pediatrovi 😉 🙂
babenky,bolia ma vajecniky,dost,dnes cely podvecer...nechcem ist moc na pohotovost,lebo maly kopka,mrvi sa,nemozu to byt zacinajuce kontrakcie???katastrofa,ked je zena prvorodicka.nic neviem ☹ ☹ ☹
ahojte babenky,pisem za moju lasku,som jej manzel,chcem vam povedat ze dnes po cs sa nam narodil syncek martinko 49cm,-3,25kg ,tak sa drzte a nech vam to ujde s pozdravom Maťo
@michalag no bolelo to tak asi pol hodku,hodku v kuse,potom kus pauza,potom pri mojej zmene polohy zase,a taky pocit som mala,akoby maly klesol nizsie a tlacil na spodok,ako by mal vypadnut zo spodu...dnes zatial nic,aj ked sme zase od druhej hore.
@bique nestupnovalo sa to,praveze to trvalo dlho,asi aj hodku,neviem presne...ale preslo.dnes zatial nic,len maly dako bolestivejsie kopka,asi sa kus zvrtol,myslim nozkami dovnutra,lebo ho citim z vnutra...
@jaja102 ja tiez mam muky uz 3ti den, vcera som prelezala cely den na gauci, lebo ked som si sadla alebo sa postavila, brucho nenormalne bolelo a kope tak, akoby mi do mechura ihly pichali...ked lezim na boku, tak je to ok, ale uz ma bedra bolia, co len z jedneho boku na druhy sa otacam...dnes je to trosku lepsie, ale ked sa zacne hybat, tak pomooooc...moj zlaty, nevie sa tam uz asi spratat a to som 2 tyzdne za vami 😝 no, neostava ine, iba vydrzat 😉 vam sa to uz super krati, my mame pred sebou este dobre 3-4 tyzdne, ak nie viac 😕
@jaja102 ahoj ako ste dopadli v poradni? mi sme ok krčok stále 2 cM pôrod v nedohladne malinká je stale o týžden menšia ale zatial platí termín tak uvidíme 🙂
@kristina79 ahoj,ja krčok 1,5cm,od vcera bolesti a zvlastne tlaky,ale zatial nic...v pondelok poradna,ak vraj vydrzim...milé 🙂 ,mam si vybaviť predoperačné.malý mal v pondelok 3162g,ciže o 2 týždne väčší.
nevadí,že malá je menšia,budeš mať malé zlaté bábatko.ten náš obrík,ak bude fakt taký veľký,tak si ho moc ako malé bábätko neužijem.držkajte sa. 😉
Držím palce aby ste boli ok, budeš rodiť cisárskym? držte sa a určite daj vediet ako sa máš ja idem do poradne 19.2 v utorok určite ti potom napíšem držte sa

@bique no dopadli sme tak,ze mame 3162g,krčok už len 1.5cm....povedal,ze "ak vydržím",tak o týždeň mám prisť znova na prietoky...musím dovybavovať rýchlo to predoperačné...