Marcovky 2013
Ahojte, zakladam tuto temu, pre vsetky tehulky, co maju termin porodu v Marci 2013. Verim,ze si tu popiseme a budeme spolocne zdielat vsetky radosti, starosti, problemy, budeme si pomahat a podporovat sa pocas vsetkych mesiacov tehotenstva.
Vsetky Marcovky su vitane 😉 Tesim sa na vas :-*
Pôrodník Michael Oden vraví: Schopnosť milovať je formovaná v období pôrodu.
http://www.prirozeny-porod.eu/zeny-ztraceji-sch...
ahojte dievcata,,,ako ste na tom????.....terminy okolo 17,3??????????????? 🙂
@lolitka25 ...ahoj,,ako ste na tom,,my tiez idema na cisarsky,,,,a mame 2600g🙂...kedy bude cisarsky,??
je tu dáka kočka s terminom 10.3. a ete je tu? ja už čakám vyše týždna na naše dieťa, bruško ma pobolieva už nejaký čas a nie a nie ísť 🙂
@hokejka111 ahojky ja mam 4.3 v pondelok predoperacne a v utorok zrejme cisarsky.... snad dovtedy prejde nadcha 🙂 ty mas kedy?
@lolitka25 ..a termin podla menzesu mas kedy???......vies aj kolko babatko cca vazi???.......tak ja 11,3 by mal byt cisarsky a 17,3 mam termin,,,
@hokejka111 termin mam 19.3., ale kvoli vcestnej placente -placente praevia je nebezpecne cakat dlhsie. Babo vazilo v 36+0tt 2600g a odhad je ze do terminu bude mat cca 3kg. To mas dobre na ten cisarsky termin ze iba tolko pred vyratanym TP.. ja mam presne na 38+0 naplanovany a vraj je to najneskorsi mozny termin v mojom pripade (tak snad do utorka vydrzime 2v1)
@emily327 Blahozelam moc,moc k Lenocke.Vela zdravicka a mamicke vela mliecka.Inak krasne miery ste mali aj vahu.Gratulujem moc.
@hokejka111
Ahoj. 🙂) Aj ja mám termín 17.3, a tiež je malá opačne otočená, KP. V pondelok ideme na kontrolu, a mali by nám naplánovať CR.. tak som zvedavá, kedy to bude..
Ahojte, najdem niektoru od pondelka na Antolskej?
@majkahudcek ahoj, ja mam termin 8.3. a zatial som stale tu. Tiez uz cakam a stale nic. V utorok mam poradnu v nemocnici a pre istotu mam prist uz zbalena, ak by to bol nejaky naznak.
@lucikaa ja mám termín 10.3, poradnu taktiež v utorok a dohodneme sa s doktorom s nastupom do nemocnice ... snad do utorka to už budeme mať obe za sebou 🙂
@majkahudcek ja som skor pripravena na ten utorok, ze to hadam bude, lebo zatial sa moje telo netvari, zeby to malo prist (stale som zatvorena uplne). A co cakate? My dievcatko. 🙂
@lucikaa no my čakáme tiež dievčatko 🙂 šak ja už upraqtujem, chodím sa prechádzať podľa možnosti a zatím sa telo tiež netvári, žeby chcelo...ale vraj to rpíde v najneočakavanejšiu chvilu 🙂 otvoriť sa možeš aj z hodiny na hodinu 🙂 a si prvorodička?
@majkahudcek tiez upratujem, vysavam, beham po meste 🙂 ano, som prvorodicka, tak neviem, co mozem cakat. Tak ale dufam, ze sa coskoro dockame 🙂
@lucikaa presne 🙂 snád sa nenazdame a budeme s drobcami už aj doma 🙂 mám rešpekt pred celým porodom a tak.... ale už chcem mať po tom :-/
@majkahudcek
@lucikaa
Baby nebojte sa zvladnete to. 🙂
ahojte babenky,sme doma,vsetko ok,len sa trapime s kojenim....
nemam mliecko ☹ ☹ ☹
@jaja102 tak gratulujem a teism sa s vami, ze si uz uzivate spolocne chvile v pohodli domova 😉 mliecko bude, iba casto prikladaj a prikladaj...a pytala si sa v porodnici aj na techniky kojenia? lebo niekedy staci inak prilozit a hned to ide lepsie... 😉 mne doki povedal, ze cakame co najblizsie k terminu, tak ze to vidi tak na 27.3. 😕 skoro som odpadla...a to mal maly vo stvrtok odhadom 3kg...no vsak uvidime, ako sa to bude menit, 8.3. dalsia kontrola...vo stvrtok na monitore vsetko ok, uplne zatvorena, ani naznak kontrakcie, malemu sa vodi dobre.....to je hlavne 🙂
@majkahudcek noo, ved to cakanie je najhorsie. najlepsie je asi ked to pride tak necakane, ze sa ani clovek nestihne zostresovat. lebo takto len stale na to myslime a neviem ako ty, ale ja si predstavujem tie najhorsie scenare.
@egyptanka dakujeme za podporu, vidim, ze tiez to o chvilu pride 🙂) len ty uz asi vies, co ta caka 🙂
@majkahudcek ja som bola povodne, ale narodili sme sa o 4tt skor🙂!!Drzim palceky, je to krasne mat take male klbko doma🙂
Tak ja tomu uz nerozumiem...streptokok po opakovanom teste po tyzdni bez preliecenia negativny, aj ostatne bruky co tam boli tam zazrakom nie su...vychadza mi z toho jedine, ze zamenili vysledky a ja som zbytocne do seba tiskala tie kriklavozlte globule...bleeee...ale vraj to aj tak nie je na skodu, ze to upravuje vaginalnu mikrofloru...tak diky...toto nase zdravotnictvo, fakt uz nemam slov :(
Ahojte.. 🙂 Mám otazku. Včera som malá celý deň tvrdé celé brucho, a tiež ma bolelo.Dnes som bola na kontrole u doktorky, povedala, vraj to bola predpríprava na pôrod.. vraj môžem rodiť kedykoľvek,/termín mám až 17.3/.Moja malá, je ale KP. Myslela som, že mi doktorka určí dátum, a že ma pošle vybaviť si predpôrodné vyšetrenia. Ale ona nič. Vraj mám počkať pokiaľ mi začnú kontrakcie, a potom mám ísť do pôrodnice.Bojím sa, že keď prídem do nemocnice bez vybavených vyšetrení, tak budú nadávať.. Máte aj vy podobné skúsenosti?
@hanney ahoj..ja som na tom zatial podobne, tiez sme KP...termin mam podla ms 28.3., podla prvotrimestralneho utz 25.3. a podla posledneho v 30tt sme vacsi, tak nam dali treti termin na 18.3....moj doki chce cakat do 27.3., vraj co najblizsie k normalnemu terminu, minuly tyzden vo stvrtok sme mali odhadom 3kg a dnes mam tiez nejake tvrde brucho a boli, akoby mi svaly trhalo, hlavne po bokoch...kontrakcie ale nepozorujem, ani monitor nic neukazoval...takze tiez mam obavy, ze to na mna pride skor...dalsi monitor mam 8.3., mozno sa nieco zmeni a nieco aj povie, lebo zatial bol krcek tvrdy a zatvoreny...ono potom robia akutny cisarsky, ako je to s vysetreniami, to neviem, lebo ani ja zatial ziadne akoze predoperacne nemam 😖 ja mam sice este dost casu, narozdiel od teba 😉 ale cely cas mi hovoria, ze babo bude velike, tak mam obavy, ze sa zacne pytat skor ako stihnem nejake vysetrenia, ked teda bude chciet fakt cakat do toho 27. 😕
@bique ahoj,mne doktor povedal,že ma vezme asi 18.3. k anesteziologovi a ak ten povie,že treba aj interné predoperačné,tak potom pôjdem aj k internistovi a cisársky by mal byť 20.3.zatial.zajtra mám poradnu aj ctg.

@bique no ja som tiež tajne dufala,že buduci týžden to bude,ale ona ma hned vyviedla z omylu,že pokial nie je žiadna akutna indikacia,tak čo najbližsie k tp. 😀 hlavne nech je malý v poriadku,lebo už myslím či ma dost vody,či nie je zelena,či pupočnik nejde okolo hlavičky atd.a nech neprídu najskor kontrakcie a rychlo na op.salu,lebo s malou som si to prežila a teraz by som to chcela zazit trochu krajšie. 🙂 ,kedže dalsie babo už neplanujeme.