Marcovky 2013
Ahojte, zakladam tuto temu, pre vsetky tehulky, co maju termin porodu v Marci 2013. Verim,ze si tu popiseme a budeme spolocne zdielat vsetky radosti, starosti, problemy, budeme si pomahat a podporovat sa pocas vsetkych mesiacov tehotenstva.
Vsetky Marcovky su vitane 😉 Tesim sa na vas :-*
@jaja102 Držím palec a mysli pozitívne 😉
Ahojte, ja mám termín 29. 3. 2013 a rodiť chcem v Trenčíne. Plánujete aj vy TN?
baby držte sa a tešíme sa na fotky 🙂
baby, užasny rozhovor s osvieteným lekárom pôrodníkom, odporúčam prečítat..hlavne pre tie, ktoré zvažuju cisársky na želanie...
Ahojte,pisem v manzelkinom mene.Tak to uz mame za sebou,Matejko prisiel na svet o 9:20,vazi 3750 g,meria 52 cm, proste valibuk.Matejko aj maminka su v poriadku.ahojte,hrdy ocko
buduce mamičky ak sa budete rozhodovať medzi okamžitým prerušením pupočníka (pripadne odberom pupočníkovej krvi) alebo jeho dotepaním, možno Vám pomôže toto video
https://www.youtube.com/watch?v=cX-zD8jKne0@jaja102 vitam Matejka medzi nami, prajem skore zotavenie
Ahojte dievčatá.. 🙂)). Ako sa máte? Už ste všetky porodili? My máme termín 17.3, ale v pondelok ideme ku doktorke a naplánujú nám sekciu, bo malá je
otočená opačne, KP. Som zvedavá kedy to bude, bo sa jej už nevieme dočkať..
Ahojte, v pondelok nastupujem na Antolsku. Je mi riadne do revu, lebo mala ma prazdniny a ja budem cakat v porodnici na porod.
baby, mate niektora pozitivny nalez na streptokoka? mne dali zatial macmiror complex 500 na preliecenie, ale ze ked to bude sekcia, tak to netreba extra riesit, ale preliecit to nie je na skodu...brali ste niektora tiez?
@bique pred 2 týždnami priatelka poridila v TN pôrodnic chlapca koncom panvovým - a to bez nástrihu, chlapček mal 3,96 kg
😀
v sobotu sa narodil a v pondelok boli doma
@dulkagabulka mne povedali, ze porod KP riskovat nebudu...
@hanney no, mne tam nasli este nejake bakterie ci co...ale nezda sa mi to, lebo moj gynekolog bral kontrolny vyter este raz bez toho, aby mi to niecim preliecit 😒 no a dnes mi v porodnici povedali, ze babu tym neublizim, nech to preliecim, ale vlastne vysledky som zo sebou nemala, lebo vysledky z oboch sterov budem mat buduci tyzden, tieto prve mi ani nedal do knizky, takze nechapem, ani v porodnici nechapali...normalne mam nervy na toho svojho gynekologa 😝
@bique aj tej kamoške to povedala..prijali ju do nemocnice a povedali,ze cisarsky...chovali sa k nej velmi nepekne..
ona jednoducho cisarsky nechcela
preto odišla na vlastnu žiadost a šla do TN, kde jej povedali, že žiadne problem, že tam moze porodit a mohla ist domov ..
nebola to prva mamina, ktoru poznam a ktorej opakovane niekolko lekarov za sebou povedalo, ze rodit KP je metoda non lege artis ( !!!!! ) a že ina cesta ako cisarsky nie je..a že je nezodpovedna a že riskuje atd...a ktora potom v TN porodila uplne v pohode zdrave dieta KP
ak by si teda chcela, maš možnost sa spytat tam
@dulkagabulka dakujem za info 😉 ja som z KE, takze TN mam dost daleko 😝 tehu je po 2. IVF, prve tehu s dvojickami sme skoncili predcasnym porodom v 26tt, porodila som zive deticky prirodzene, bohuzial, uleteli nam medzi anjelikov...takze tentokrat urcite nechcem nic zanedbat ani riskovat...velke dieta, KP, po ivf, este aj streptokoka mam pozitivneho...nebudem sa priecit, hoci tiez som bola radsej za prirodzeny porod...ale za kazdu cenu, to fakt nema cenu 😒
@bique
chapem..maš pocit, že takto to bude pre babatko bezpečnejšie..
možno by stalo za to pouvažovať aspon nad tym,aby cisarsky urobli až potom,čo sa babatko vypyta na svet same...že sa stihnu naštartovat hormonalne procesy,ktore mu pomozu v adaptacii
prečitaj si,čo o tom hovori tento lekar
http://www.zenskekruhy.sk/nase-aktivity/rozhovo...
@bique ja som brala tiež teraz,nemala som priamo streptokok,ale niečo ine,tak mi dala macmiror,že to treba preliečit,hoci aj ja pojdem na sekciu,a ked som ležala v nemocke, jedna baba mala kp,,prvorodička po 35r.,vysší tlak,ešte prišiel aj novy primar a povedal najlepší je cisarsky a ona neprotestovala,a mohla si vybrat datum tak si dala 14.2.-akurat bol v tom týždni.
@dulkagabulka ano, doktor povedal, ze cakame uplne do terminu, budu ma castejsie kontrolovat...takze asi pojdeme z kontrakcii alebo tesne pred...on je tiez skor za prirodu, takze zatial sme to poriesili takto 😕 uvidi sa, aky to bude mat priebeh nakoniec, ale uz sme pripraveny na vsetko 😅
@bique aj moja porodnicka povedala že počkame,6.3 idem na kontrolu a dohodneme sa na datume,kedže prvy termin mam dnes a druhy až 14.3,takže mi povedala že budeme sa pridržiavat toho 14.,tak ja dufam že ešte 10 dní a porodím.lebo už fakt sa gulam v noci každe 3hod som hore,co si neviem najst polohu,už mam taky pocit ze je to dlho,aspon že zmizol sneh a lad,lebo aj ten mi liezol na nervy 🙂
@sojana vsak toto, toto...ja mam prvy termin 28.3., druhy 18.3.,...myslela som, ze sa sekcia robi tyzden pred terminom, tak som pocitala, ze max. 3 tyzdne a mame to za sebou 😀 ale pan doktor povedal, ze vidi to tak na 27., 28., 29. 😀 a uz teraz sa gulam, vsetko ma boli, v noci tiez nespim, tak ked si predstavim este cele 4 tyzdne, no koniec 😀 ale hlavne, nech su drobci ok, na nicom inom nezalezi a my vydrzime vsetko 😉 takze mam pocit, ze ako tak vidim, svieti ti tu 41. tyzden, ze aj mne to tu takto bude svietit 😀

ahojte babenky,tak sa s vami lúčim,držkajte sa a držte nám palce na pondelok.pá