icon

Nádejné septembrovky 2013

nicolettka2126
25. dec 2012

Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂

marseillka
22. okt 2014

Tak zajtra mame 13 mesiacov, dnes na poradni sme dopadli dobre, vazime 7,4kg a 72cm 🙂

nika1985
22. okt 2014

@marseillka super take miery bo som brala hlavne tu vahu nasa ma nieco okolo 11kg a teda mam co nosit a ani za svet sa nechce pustit chodit ide uz iba za prst ale neskutocne sa boji spravi sama 5-6 krokov a sup na kolena.

saska.t
22. okt 2014

Ahoj kocky tak my uz cez 2 tyzdne chodime!!! aj som vam to zabudla povedat 😀

marseillka
22. okt 2014

@nika1985 v tom noseni to mame lahsie no. ale uz asi tyzden zaspava na rukach do 15 minut tak nam to zlahcuje.ale ved je sikovna ked uz tolko krokov spravi, my len okolo nabytku zatial tolko krokov.

marseillka
22. okt 2014

@saska.t pche no tak dlho to tajit taku udalost 😝 super my sa tiez uz tesime kedy na to pride. 🙂

nika1985
29. okt 2014

ahojte baby tak mi sme po gastre nesmieme nic z mlieka ma nejake mlieko na recept ale je to na objednanie tak cakam. Jedine co jej mozem dat je flora alebo take co ja teda nemozem ani citit napina ma z toho. Masko mi moc papat nechce tak neviem co jej budem davat papat milujeme jogurty syry a take veci 😒 zatial je to na pol roka este musis zaniest stolicu a napisany jedalnicek. Dneska sme boli aj u nasej stale nas trapia horucky uz asi mesiac a kasel uz dve noci sme vobec nespali pritom ma vsetky testy dobre tak mam nejake sirupy a aby nebolo malo reze sa jej dole stolicka chudiatko moje statocne. Normalne sa cudujem ze sa pusta chodit ja mam dost s nou vsetko absolvovat som hotova plus starsia ale kazdy den prejde viac a je viac odvazna hviezdicka nasa. Normalne ked zbada biely plast uz placka stale behame len po lekaroch a vysetrenia. Uz aby sme mali po.

marseillka
31. okt 2014

@nika1985 jeezus maria, tak mate tazke boje...nic mlieckove...budete mat co robit, ale tak zvyknete si co ine. A jej bude potom lepsie ziadne bolenie bruska atd... 😒 Je to bojovnicka, ja ked som bola malicka som bola stale chora a cim som bola starsia tym to bolo lepsie a od takej 15tky som bola chora tak max raz za 2 roky. Tak snad aj vas pripad to bude, aj ked si to teraz chudinka musi vytrpet.
My stale kolo nabytku, obcas sa ale aj pusti a treskne. Vyzera to tak, ze od vcera mame len 1x spanok denne, z nicoho nic odmietla doobedny. A pokazilo sa nam jedenie, obed ako tak, ale olovrant, vecera len zobne nieco a konec, nic. Len mlieko by teraz pila aj liter vypije od cca 18-8 rana.

jhanusik
13. nov 2014

Ahojte baby. Tak moj maly uz 3 tyzdne chodi sam ale zato nechce nic jest iba mlieko by pil. Ked mu ponukam cokolvek na lyzicke len zavrti hlavickou a ani zasvet neotvori pusu ☹ . Inak sa to ani nezda ze je taky slaby jedak nakolko vazi 11 kg a velkost nosi 86.

marseillka
16. nov 2014

@jhanusik ahoj, moja zatial sama nechodi ale s tym jedenim sme rovnako...aj liter niekedy je schopna za 24h vypit..z jedla do ruky ked jej dam napr. pecivo, jablcko...co si vie dvoma zubami odhryznut ...to ako tak..sem tam vyzivu 100g tak na dva krat zje..ale varene jedlo ci uz obedy, vecere...kasa..niekedy ani lyzicku..niekedy po peripetiach aspon 100g..a to krasne predtym papala. ale asi hladne nam nebudu, nasa ma stolicu pravidelnu a teda serbel ma co robit 😀

saska.t
16. nov 2014

Caute kocky ako to mate s nocnikmi skusate? U nas 0 bodov zbada serbel a uteka prec a sadnuti si nemusim ani hovorit,samozrejme ju nenutim a dufam,ze sa casom umudri 😅

@jhanusik @marseillka tak v tomto sa nemozem stazovat jeme stale ukazkovo az na par vynimiek ale mlieko neodmietne nikdy 😀 ale urcite sa to casom u vas zlomi a bude to ok

marseillka
16. nov 2014

@saska.t ahoj my uz asi dva mesiace serblikujeme...posadim ju bez vacsich problem..najskor len 1x denne teraz uz 2x denne ju davam a skoro vzdy sa trafim ked ma ist kakat takze celkom fajn u nas..aj cikat jej ide. niekedy ale vymysla a chce zliest tak jej spievam a rozpravam a to zaberie. ale tak max 7 minut ju tam necham a ked nic neurobi a je mrzuta ju hned beriem a netlacim na nu. ved este to neni akutne a hlavne ked si to neuvedomuju.
no my mame asi problem nocne papanie...pred spanim vypije cca 250ml a obcas aj s ryzovou krupicou. budi sa na jedenie cca okolo polnoci a 1rano to stiahne 200ml skoro vzdy a potom ako kedy bud o 4-5rano zas 200ml priblizne alebo az ked vstane okolo 6-7rano. malo kedy sa stane, ze sa prvy krat na jedenie zobudi o 3-5rano. tak ale evidentne je hladna ked cez den malo zje..a zas ona nezaspi v noci kym sa nenaje. tak ciste zufalstvo, a to budenie..aj kazdu hodinu obcas no na nervy. 😒

saska.t
16. nov 2014

@marseillka no nezavidim, ale toto poznam od starsej dcery a bol to otras,mozno pri druhom budes mat stastie ako ja pri druhej,plne prespana noc,dnes spala od 19,30 do 8,05 rana som si naozaj dobre pospala,ale to nie je provokacia 😀 starsia sa uz obsluzi sama....

marseillka
16. nov 2014

@saska.t no, priatel hovori,ze druhe ani bohovi 😀 a to mi pomaha v noci k nej vstavat,pripadne prebaluje, uspava. No v dobrom zavidim ale tak raz sa snad dockame aj my hehe.

saska.t
16. nov 2014

@marseillka ja som tvrdila 5 rokov ze druhe len cez moju mrtvolu a kuk uz cupka aj druhe po baraku 😀

marseillka
16. nov 2014

@saska.t tak ja som chcela vzdy bud hned po sebe-max 2roky rozdiel, alebo potom aspon 7rokov medzi nimi. Tu prvu alternativu uz nestihame 😅 a ani si zatial nie som celkom ista ci by som druhe chcela. Nejak sa mi to v hlave pomenilo 🙂 A momentalne riesime svoje byvanie takze ani by sme sa momentalne nepomestili 😀

saska.t
16. nov 2014

@marseillka neviem,kolko mas rokov,ale asi mas este cas na druhe,predpokladam,ze nie si ako ja na prve sa rozhybat stastnou "nahodou" v 30-tke a na druhe planovane od mojho muza v 35-tke 😀 😀 😀

nika1985
17. nov 2014

@marseillka
@saska.t ahojte neda mi nezapojit sa my uz konecne papame ako sme skoncili zo vsetkym mliecnym ako doktory kazali kvoli tej intolerancii rozpapala sa nam uz papa aj sama vie si krasne napichnut na vidlicku a papat lebo ked jej chcem dat my nechce kasu a take zvladneme ale aj to tak ze musi asistovat. Chodime krasne aj spanie sa nam uz trosku zlepsilo budi sa tak 3-4x vacsinou si trosku cucne vodicky a spi dalej inokedy vrieska ako besna a vzpiera sa od nervov aj hodinu a potom zaspi ale proti tomu co to bolo je to ok. Sem tam sa stane ze je hore iba raz ale to zas starsia vyvadza. Krasne chodime len keby nas uz prestalo dusit. Nikde jej nic nezistili z klasika testou ale aj tak ked zalahne dusi ju doktorka hovorila ze je to tym ze to mlieko jej dost skodila a takto este odchadza z tela tak uvidime kazdym dnom je to menej teraz no obed tusim uz iba par krat zakaslala. Len horsie je to z varenim u nas strasia mi lubi neskutocne mliecne veci a ked ju vidi krpana pyta aj tak dneska som robila knedlu doma aby tam nebolo vobec mlieko ani nic tak sa isli pozabijat len neni vzdy cas uplne vsetko pripravit doma a vsetko musim citat uz som na prasky z toho nic ine nehovorim len pozor citaj ci to moze 😒
@marseillka ja som tiez hovorila pri prvej ku ktorej som vstavala 13-18x za noc ze uz nikdy viac a uz sa tu nahanaju dve.

marseillka
17. nov 2014

@saska.t no pred par dnami som mala 30tku 😝 cize cisto teoreticky druhe v 35tke by bolo akurat 😀

marseillka
17. nov 2014

@nika1985 tak som rada, ze sa vam polepsilo, i ked to bude teraz narocne koli strave, ale do toho rychlo pridete co ano a co nie.

Inac my sme sa uz preonacili na 1spanok denne zo dna na den, a spi pekne doma v postielke. Prave spiiime 😎

nika1985
17. nov 2014

@marseillka aj my spime len jeden asi od 8mesiacov alebo tak nejak dneska spi celkom fajn inak to je hruza suseda preraba uz 2tyzdne a vzdy vrtaju ako nachval ked ju ulozim dotoho starsia place lebo sa boji kazdeho zabuchnutia kladiva ale inak super. KOnecne sedim po 2tyzdnoch asi 5minut este ze je sviatok a manzel je doma aspon som stihla kavu vypit. Drzte sa neboj ono sa to zlepsi a este ti bude smutno

marseillka
17. nov 2014

@nika1985 uz sme si nejako zvykli a casto chodime spat s nou o 20tej 😝 aby sme rano neboli obaja ako zombiici. Ale je fakt, ze toto obdobie strasne rychlo uteka. Vo stvrtok mame poradnu a druha davka ockovania tak som zvedava ako dopadneme.

saska.t
17. nov 2014

@marseillka si ma dostala som myslela ze si mladsia 😀 ani neviem preco,tak to mas co robit,ale musim ta upozornit,ze v 35 sa vsetko zvlada este horsie ako v 30-tke 😅
@nika1985 n to mate krasne aspon ze sa polepsilo 😉

No mala spi 1-2x denne podla toho ako sa tvari zu to na nej poznam,no dnes v noci katastrofa,dostala nadchu od starsej,takze celu noc nespala a ja tiez nie.. Teraz spala 5 min a vreskot a nemohla som ju utisit hodinu az reklamy zabrali 😝 takze cakam kedy odpadne, ale sopel z nej vali strasne,takze zu sa tesim na tu otrasnu noc...

marseillka
17. nov 2014

@saska.t tak diik 😀 no kiezby som mala o 10rokov menej. Stale vravim, ze pred 30 a viac rokmi ked zeny rodili v 18-25tke to bolo ake super..no boli aj podmienky lepsie 😠 priatel ma 29r a povedal, ze teraz to uz dobojujeme, ale ze si nevie predstavit prve po 40tke co teraz vela chlapov.
Tak skoro sa vyliecte, u nas plati: ako spi v noci, taka je cez den. Mame obdobie castych lejakov tak to je des ked nemozme aspon na hodku ist von.

saska.t
17. nov 2014

@marseillka moj muz mal prve v 35 a druhu v skoro v 40-tke ale on bol povodcom idei mat 2 deti,takze nemoze ani ceknut 😉
O lejakoch ani nehovor,zijem v oblasti ktora ma obdobie lejakov cely rok,zlata Bratislava!

marseillka
21. nov 2014

Tak dnes sme mali kocky poradnu, pediater veelmi spokojny, mame 7,7kg a 73cm. Vsetko ok, aj ockovanie celkom uslo. 😝

dobromila1111
24. nov 2014

@marseillka
To máte dobré Peti🙂

marseillka
24. nov 2014

@dobromila1111 ja si tiez myslim 😎

nika1985
12. dec 2014

Ahojte ako sa mavate co krpci uz prespite celu noc? Ake darceky im chystate nejako to tu zamrzlo.
My mame za sebou tazke obdobie plne teplot kasla,sopla a vsetkeho mozneho od augusta sa to s nami taha dufam,ze uz bude len dobre. klop klop chodime skaceme robi na iba samu radost je strasne vnimava dneska sa naucila hovorit hotovo tak na vsetko odpoveda ano hotovo 😉 kazdy den sa nauci nieco ale sediet ju clovek este nenaucil ani pri jedeni. Hladam kopu receptov bez mlieka tak tu vysedavam kazdy vecer dlho do noci. My este neprespime celu noc ale po tych nociach co sme nespali je toto uz ok. Aj zubov mame celkom dost chybaju nam uz iba ocaky ktore sa akurat tlacia a posledne stolicky sem tam si uz skusa sadnut na wc lebo tam vidi starsiu minule sa jej aj podarilo cikat ale to bolo podla mna len stastie ale strasne sa jej to pacilo nutene ju tam nedavam iba ked si sama trha plienku ze tam chce ist. Aj ked sa vykaka pride ze kaka vyberie plienku a lahne na zem a caka je uplne ina ako starsia nechapem cim to je pristup mam uplne ten isty ale asi maju rozdielne povahy. Tak sa drzte ja sa uz tesim na vianoce akurat som zarobila na dalsie medovnicky lebo prvu davku 9plechov mi uz vyjedli ale aspon nieco jedia tie nase potvory ked uz ine Anetka nemoze (mame bezmliecnu histaminovu dietu).Pekne sviatky a krpcom nech si uziju a nezhodia stromcek my ten nas asi tento rok dame az ku stropu aby ostal aspon do 26teho 😉

marseillka
13. dec 2014

@nika1985 ahoj, co sa tyka noci, neprespime, vynimocne prespi 5hod vkuse. 2x sa budi na mlieko cca o polnoci a medzi 4-5 rano, a sem tam dudel vypadne tak to rychlo vratim kde patri a spi dalej. Takze u nas sa to polepsilo o nieco.
Co sa tyka darcekov, urcite to bude asi len jedna hracka lebo kopec asi dostane od rodiny a hlavne dedkovcov. tak od nas rozmyslam asi nejaku babiku taku co je ako babatko. Este uvidime a rozhodujeme sa.
No Vas tie choroby neopustaju, snad od Noveho roka budete zdravi a tak to uz aj ostane 🙂 My klop klop od narodenia nic nemame tak som vdacna zato.
Ako citam, tak ste sikuliaci, Dominka stale dvojzubec 😀 ale zjavne jej to nevadi, lebo zje uz pekne vela druhov aj ovocie, zeleniny, masko si odkusuje aj syry, mandarinky...sa polepsila troska v jedeni az na obedy..to nic moc. My sme doteraz slusne nocnikovali, aj 2x denne, aj sa velakrat zadarilo...no teraz asi 4dni nechce sadnut az amoky ma tak ju nenutim a nocnik sme na par dni odlozili. A taktiez do kocika ju posadit to som az spotena kym ju tam vopcham 😝
Anetka teda krasne rozprava...ze hotovo ..hehe podarene...nasa len mam, tata resp. papa..a napodobnuje hava a medveda a dnes kakak..v preklade kukuk-hrali sme schovku 🙂
Vcera presla 5minikrockov sama...tak do vianoc uz sa mozno pusti nadobro..uz k stvornozkovaniu pribudlo kolenackovanie 😀
Inac to ucenie sa chodit a celkovo ked jej dam semtam do ruky ovocie abo jedlo...a sa rozhodne pohnut..tak treskne tak otrasne...uz ma aj monokel chuda, sa jej nohy pletu, nestihne sa zachytit..no pada ako kabela a tie place....ma stve, ze som aj celkom pri nej a aj tak ju nestihnem zachytit...a potom typle na hlavne no strasne..mi to je luto.. 😖
Krasne a stastne a hlavne zdrave Vesele Vianoce prajem

12smile12
13. dec 2014

Ahojte baby , my sme narodený v auguste ... ostali nám doma plienky Happy Bella 2-ky , 2 balenia a s jedného chýba 18ks ... nesadli nám tak sme ich dalej nepoužívali. Nechcete niektorá? Na cene sa dohodneme 🙂