Nádejné septembrovky 2013
Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂
@saska.t neviem, ci jwe to normalne, zo vsetkych stran pocuvam, ze im deti v tomto veku zjednia 150-200 ml jedla 3-4x za den, nehovoriac o mojej mame a svokre, pocuvam to denno denne ze ona by uz mala jest vsetko atd..... tak uz stracam nervy ale nasuilu jej nebudem davat, lebo to nema vyznam.... snad nebude hladovat...
@kiki75 na reci sa vykasli,ty si matka a zodpovedna za svoje deti,oni si mali vychovavat svoje deti,to co platilo kedysi,uz davno neplati...videla si niekedy 5,10,15,rocne dieta,ktore by stale pilo mlieko a nejedlo? ja nie,to ze vam to bude trvat dlhsie neznamena ze sa to nenauci,takze pevne nervy a hlavu hore!!! 😉
@kiki75
tak to teda je riadne vela jedla na tak male babo.Ja nezjem za den tak vela..tiez to ale pocuvam zo vsetkych stran.Nas maly je slaby jedak od zaciatku.A to nevravim,ako som sa s nim natrapila,ked sme sa zacali prikrmovat.Mat na mysli stale nasu dr,ktora ma strasila,ze nema zelezo uz a podobne,ze musi papat..Uz sa to zlepsilo,no trvalo nam to asi 3 mesiace..3 mesiace trapenia pri kazdom papani..okolie je pekne mimo.Moja mama stale vravi,ze som uz chriastila vsetko a ze som chodila,to tazko..so svokrou vecne riesia cokoladky pre maleho..pripadam si ako na inej planete.Ale neriesim uz,davam len to,co maly chce a spapa..a je mensi a coo🙂 je zlaty
Ahojte baby nezacali Vam drobci vypluvat papanicu nasa da do pusy a vsetko von ako mlyncek dostanem do nej ani nie polku toho co zjedla uz asi tyzden neviem ci to je teplom alebo obdobim jedine co zuzle su uhorky a voda.
@nika1985 ahoj, neviem, ci myslis mlieko ci jedlo...my prave naopak, sme zdvojnasobili teraz 4 dni vecernu davku...a dokonca jej uz nestaci ani nocne kojenie a musim dat aj cez flasu a stiahne tiez celkom dost. jedlo tak na rovnako asi....obed plnu davku cca 200g a olovrant po starom asi do 100g. vodu naopak teraz par dni len minimum hltov. asi to bude obdobim a mozno fakt teplom. ved ona sa rozpapa zas. a nejdu vam dalsie zuby?
no baby, boli sme na poradni, tak pribrali sme strasne malo 50g..cize mame 6700g, a 68,5 cm a podrastli za mesiac 2,5cm..tak preto asi ta slabsia vaha...pediater to extra teda neriesil..aj ked teda je to veeelmi malo aj tak, a uvidi buduci mesiac..ci s tym nieco spravime..inac sme boli ockovani a zatial ok...tak som trosku smutna z tej vahy 😒 ale co ked jej viac nechuti a nechce...
@marseillka ahoj myslela som jedlo ale asi to bude teplom teda neviem zuby jej asi nejdu neda si sice pozriet do ustu ale ani viac nekaka ani nic. Neubudne z nej to je pravda ale zas ma to hneva keby aspon neotvori usta ale ona to da a potom vypluje.A vy s tou tak to je dost malo ale hovori sa pokial nechudne zevraj to nic neni ja sa do toho nerozumiem extra starsia mala take problemy s priberanim ale ona mala aj reflux teda este aj ma tak tam je dovod aj to. Tak ale papa Ti pekne aj TI pekne vyrastla. Tusim sa hovori ze hladne dieta ma zelenu stolicu ale to som si tiez neni ista zalezi aj od ocikanych plienok za den. Pokial je spokojna iba by som ju sledovala a uvidis o mesiac. drzim palce
@nika1985 tiez zatial nejak nestresujem, ale zacinam mat obavy. pediater to odvodnil tak, ze sa vytiahla a tym padom menej je to na hmotnosti. ale ze uvidime nabuduce no. nasilu ved jej neviem a ani nechcem dat, tak snad to dobehne a rozpapa sa. Energie ma aj za dvoch, tak podla mna jej nic nechyba, plazi sa, vymysla, tlieska, kecaaaa 🙂a ja som mala 10kg v 3 rokoch akurat som si to pozerala 😀
Ahojte mamičky, naša malá je tiež taký drobec, keď sa narodila mala 2880 g, nedávno mala 10 mesiacov a má len 6800 g. Doktor sa k tomu akosi už nevyjadruje, nakoľko malá je strašne hyperakrívna čo sa týka pohybu, spapa celkom dobre, ale neustále sa hýbe.Aj mna to trápilo, ale je zdravá a spokojná, tak to už beriem ok. Pediater povedal, že ona má len svoje tempo priberania a je dôležité, že nechudne ale priberá aj keď pomaly.
Chcem sa spýtať: dochucujete drobcom príkrmy???? myslím soľ, cukor????
Aký máte na to názor? My sme staršiemu synovi začali dochucovať až po roku, no názory sa rôznia.
@amarelka23 ahoj, mas skveleho pediatra, ako my...s tym priberanim mame rovnako..narodila sa 2384g, a teraz 9,5m ma 6700g.
Ja urcite nic nedochucujem, nicim...a aj ked obcas kupim malej nieco tak pozeram vzdy ovocie bez pridaneho cukru a obedy taktiez bez co najmenej umelin a dochucovadiel. Moj nazor je, ze od roku tiez uuuplne staci aj to maaalinko, a co sa tyka sladkeho tak cim neskor spozna tym lepsie.
Ja ochucujem drevenou rascou,aby sa mu dobre prdkalo:D inak nic. Ale zhresili sme uz,dali sme mu slepaci vyvar z nasho hrnca,mrkva,rezance a masko,usta mal ako vtacik zobak v hniezde a este sme dali puding klasicky..
@amarelka23 ja dochucujem tiez len rascou al.par kvapiek olivoveho oleja. 🙂 ovocie cerstve z nasej zahrady,ziadny cukor.....
dakujem za rady, cením si ich, ja tiež nedochucujem, ale okolie vie človeka niekedy poriadne zneistiť. Starší synšek má už 3,5 roka a tiež sme do roka nedochucovali, aj ked som si niekedy vypočula štiplavé reči a čo je to lízatko nevedel hádam do 2 rokov - potom sa to už zlomilo.Maličká by tiež radšej papala to čo my, no ešte si počká......
@maminab ja som tiež dávala ol. olej hlavne do polievok - pár kvapiek ale dcérka mala stolicu aj 5 - 6x za den, tak nám ho radili vysadiť, asi jej to nesadlo. Teraz sa jej stolica pekne upravila.
@amarelka23 môže byť, že olej nesadne 🙂 Náš nemá problém so stolicou 🙂 Teraz je jeho najoblúbenejšie ovocie - marhula 🙂 🙂 Tak z nej kaká aj 3x denne 🙂 Musím pred ním marhule schovávať a nikto ich nesmie pred ním jesť, je ako besný za nimi 😉
Cau kocky,tak mi sme sa vratili vcera z dovolenky pri mori,mala to zvladla uzasne aj let aj pobyt akurát nam to kazili rastuce zuby,ale inak super,ako sa mate?
Inak ja vôbec neviem aka je mala vysoka a kolko vazi,ma prehliadku az v 1 roku ☹
@saska.t ahoj, tak ste mali prijemnu zmenu a uzivali mora 🙂 my sme chceli tiez do mora, ale mala tam hysacila-neviem ci voda jej bola studena abo co...tak skusime zas inokedy ze ci to pojde..mame more pod nosom tak by to bola skoda nechodit. a pritom vo vani je zivel.
To mate neskoru prehliadku...ale ked je spokojna a papa tak asi je to tak ako ma byt 😉
Musim sa pochvalit..... uz stvornozkujeme..konecne! Doteraz sa maly len plazil. Sme na chate a dala som ho na travu,lebo viem ze ju nema rad..... a lakala som ho na marhulu. Tak velmi ju chcel., ze sa dal na styri a rozbehol sa ako strela....no uzasne! Teraz frajeriii.......som spokojna,ze sme nevynechali toto dolezite stadium 🙂 Staviame sa o vsetko ...
ahojte aj my už štvornožkujeme, už asi týždeň. Je to naozaj strašne zlaté, môj syn teraz 3,5 ročný toto obdobie vynechal, začal rovno chodiť,.....
ahojte....viete,co je sranda? Marko štvornožkuje len na tráve 🙂 nikde inde 😉!!! po koberci, na podlahe sa len plazí 😉 stretli ste sa s tým??
baby, pripajame sa oddnes ku stvornozkovatelom 🙂 sice sa viac este plazime, ale to sa rychlo zmeni asi 😀
Tak zacali sme nejak zhurta...sediiime 🙂 obcas este s pridrzanim ruky..aleee...no tesime sa. Stvornozkuje o dusu spasenu rychlostou blesku.
Ahojte baby, citam tu ako su vase deti sikovne tak pochvalim aj toho svojho drobca 🙂 . Pred tyzdnom sme boli na poradni a maly vazi 9420 g a meria 76 cm. Zatial nestvornoskuje ale chodi uz pekne len jednou rucicku sa ma este drzi, cakam ze ochvilu uz bude behat sam. Co sa tyka papania tak este pred mesiacom nechcel nic papat len mlieko pil nakolko mu isly 4 zuby naraz. Teraz uz konecne zas pekne papa...Leto si paradne uzivame, chodime po kupaliskach lebo maly sa rad capta vo vode.
Ahojte baby co noveho s krpacami nejako tu je mrtvo🙂 nasa je riadna bosorka v noci o 3 mava posledne 3 tyzdni disco ani za svet ju ulozit cez den mi spi hodku a mna tu ide uz porazit obe doma som na prasky ledva s nimi stihnem navarit co starsia robim mladsej zle alebo ked ich rozdelim tak sa mi krpana lipcuje po nohach a stoji medzi nimi a reve az kym ju nevezmem a nejdem s nou chodit. CHodime uz celkom obstojne za jednu rucku aj ustojime sami celkom pekne hadam do roka sa aj pustime bezkat bola by som rada. Uz Vam prespia celu noc?

@kiki75 moj nastastie pracuje zatial doma, tak dospava ked som s malou vonku. Tak roky to snad trvat nebude, asi ten prvy je taky najhorsi..ja som zufala s mliekom zas...ledva 2OOml za den..radsej nech ti pije mlieko-v tom ma aspon tekutiny..a normal strava to pojde skor ci neskor..tiez mi este donedavna nechcela jest vobec ovocie ani kasu..a tento tyzden zje aj 100ml cize to chce cas, a nenasilne skusat a ponukat. bud rada, ze ti mlieko pije, co ja by som za to dala 😒