icon

Narodení v decembri 2009. Nájde sa ešte niekto?

beruska.zuzanka
25. aug 2010

K založeniu témy ma inšpirovalo "stretnutie" s maminkami tu na Koníkovi, ktorých detičky sú rovnako vekovo ako naša Emča 🙂
Taak hor sa seem 😉

kaja73
19. sep 2010

@bufina dakujeme 😅

miska9
23. sep 2010

@bufina 😉 😀

bufina
24. sep 2010

Holky, sem se chtěla zeptat, v kolik vám prcci ráno vstávají a kolik toho ještě naspí přez den? Náš malej vstává mezi 6-7 ráno, dnes teda vstal už v 5.50, o půl deváté už zase spal a spí ještě teď. Většinou spí ty dvě hodiny dopoledne a dvě odpoledne.

miska9
24. sep 2010

@bufina Ríša vstává mezi 7-8:30, pak mi spí po obědě tak hodinu, někdy dvě a pak většinou už nespí, někdy si schrupne po svačině na půl hodiny. A v kolik chodí Adámek spát?

bufina
25. sep 2010

@miska9 Ahoj 🙂 Adámek usíná mezi 19-19.30. Je jak hodinky. Kolem půl 7 vždycky dostává kašu k večeři a jakmile ještě o té půl 7 není, tak je protivnej. Občas se stane že usne ještě před sedmou, ale snažím se ho nějak držet až do té půl 8, aby ráno nevstával o pěti 😀 Dneska se ráno překonal a vzbudil se až v 7.10 🙂 Ale zase v noci víc prodil, tak dospával. Nemohl v noci několikrát usnout, tak vztekle kopal nožičkama a rozčiloval se. No to byla zase noc ☹ Tak su ráda že mě netahal z postele hned o šesti.

miska9
25. sep 2010

@bufina Ahojky, Ríša chodí spát až tak v 20-20:30, ale někdy straší klidně i do desíti 😠 😀 Teď dostává kašičku k večeři kolem půl osmé. Já jsem ráda, že ráno vstává později, chodím spát kolem dvanácté a v noci kojím po dvou hodinách, vstát v šest hodin - to by mě zabilo 😀 Tak se dneska hezky vyspěte 😉

bufina
26. sep 2010

@miska9 Taky mám pocit že mě to vstávání zabije.... Včera jsme tu měli oslavu, Nikolka měla tři roky. Dopoledne jsme s ní byli v Olympii, v dětským koutku, kam můžou děti až od tříl let, takže malej toho moc nenaspal, pak usnul doma o půl 1, spal hodinu, takže od půl 2 byl vzhůru a kolem páté už začal být protivnej. Takže usnul o šesti a dnes vstával v 5.45 ☹ Takže jak půjde mezi 9-10 spát, tak půjdu s ním 🙂

miska9
26. sep 2010

@bufina jééé, tak to velká gratulace Nikolce 🙂

olifcek
11. nov 2010

ahojte, ja som tu dlho nebolaaaa....

oliv uz od 17.08 sedi, uz stvornozkujeme, stojime, tancujeme, keca sa vo velkom, mavame, robime tapi tapi, aka velka vyrastie, brm brm brm - ruskou po spodnej pere, na plavani robi pusou bublinky do vody, krasne sa ponara x;o) mame uz 8500g a cez 70cm, tesiiiim sa

katren
11. nov 2010

ahojte, mozme sa aj my pridat????

bufina
13. nov 2010

@olifcek Ahoj, to je teda šikulka, sem koukala na fotky 🙂 Adámek tak nějak pořád nic.... Začal se zvedat na kolínka, pak to na několik týdnů zase zapoměl a teď už týden zase poctivě trénuje a už se trochu posunuje. Bylo by fajn kdyby konečně začal lozit. teď se pořád nějak plazí a věčně ječí že uvíznul někde pod nábytkem 😀 Jinak měl v 10ti měsících 9,2 kg a minulet týden sem ho měřila a má 73cm. Snaží si sedat, když se má čeho chytit, tak se přitáhne do sedu, nebo když se plazí, tak se otočí na bok a je pak v takovým polosedu opřenej o ručičky. Ale byla bych radši kdyby si sedal až poleze. Tak uvidíme.

bufina
13. nov 2010

@olifcek A má 4 zoubky 😀

kim_rossi_stuard
13. nov 2010

ahojte, onedlho oslavime prvy rok nasich deticiek 😀 😀 😀

mir09
13. nov 2010

ahoj, pridavam sa aj ja aj ked asi budeme najstarsi zo skupiny 🙂 rocik oslavime 1.12. 🙂 tak som rada ze je tu takato skupina, aspon sa podelime s radostami a starostami, chcela by som sa opytat ci uz niekto riesi odstavenie ?

chaala
14. nov 2010

Ahoj 🙂 , ráda bych se taky přidala. Mám holčičku narozenou 6.prosince 😵

@mir09 já ještě neodstavuju, ale chystám asi někdy ke konci ledna.

bufina
14. nov 2010

Ahojte, to je najednou nových maminek 🙂 Zatím sme tu většinou s mimčama narozenýma 19.12 😀 No letí to strašně ten první rok... My budeme slavit asi dohromady s Ježíškem 🙂 Odstavení zatím neřeším, dokud to bude chtít a nebude kousat, tak budeme kojit 🙂

chaala
14. nov 2010

Já jsem měla mít termín až 20.12. a 27.12. Ale naše holčička už chtěla být na Vánoce doma,tak to uspíšila o nějaký týden dřív😀

@bufina Nebudete dělat samostatnou oslavu?

katren
14. nov 2010

my sme narodene 5.12. Bohuzial uz nedojcime ☹ a oslavu budeme robit zvlast.....vychadza to na nedelu a urcite pridu babky, dedkovia, tety, ujovia, krstna, krstny...dohromady 10 ludi plus my traja a to je trosku dost na Vianoce. 😅

bufina
14. nov 2010

@chaala My sme měli termín až 31.1. 2010 🙂 Samostatnou oslavu určitě uděláme, ale předpokládám že budeme slavit od toho 19týho až do Silvestra 🙂 Máme příbuzný tak všude možně, tak některý nechcu sem hnat na narozeniny a pak ještě o vánocích.

@katren No vy aspoň nejste těsně před vánocama 🙂

katren
14. nov 2010

@bufina nie sme pred Vianocami, ale mikulassky balicek dostane spolu s narodeninovym darcekom 🙂

olifcek
14. nov 2010

ja urcite neodstavujem, chcem kojit aspon 2roky... @bufina my len 2 zubky, a uz sa snazime popri tatovi a mamine chodit, chi. Uz ju nebavi stvornozkovat a sediet. My mame cca 8600g, krasne vsetko dobehla x;o)

olifcek
14. nov 2010

vitam nove maminky

bufina
15. nov 2010

@olifcek Je to fakt moc velká šikulka 🙂 Asi na tom něco bude, že holčičky bývají šikovnější 😀

bufina
15. nov 2010

@olifcek Ale stejně tak přemýšlím že nám to téma asi přejmenovali, ne? Protože se jmenuje narodení v dec. 2009 a dole na liště když se mně to načítá, tak tam pořád je narodeni 19 decembra 2009, tak teda nevím....

chaala
15. nov 2010

@bufina já si myslím,že dřív jste to tam měly...ten datum19.12.
My podoobně slavíme narozeniny našeho Lukyho. Má je 25. prosince, tak oslavu vždycky udělám, ale je to průběžně v období vánočních svátků 🙂

@bufina
@olifcek koukala jsem, že vaš dětičky opravdu spěchaly na svět. Tak hlavně že jsou v pořádku a velicí šikulkové 😵 😵

olifcek
15. nov 2010

@bufina no, len keby i viac spinkala... chodime bezne po polnoci... a to je i napapana, i vonku sme boli... proste duracelka x;oD pribera, je spokojna, takze neriesim, aspon lekarka, ze je to Ok x;o) zrejme je po tatovi, ktory tiez pred polnocou hajat nejde

a veru temu nam premenovala asi zakladatelka x;o)

bufina
15. nov 2010

@chaala hihi, to ste měli teda taky veselý svátky co? Se těším že si letos užijeme klidný vánoce. Loni jsme chtěli s manželem v pondělí 21.12 vyrazit na nákup dárků a nic z toho nebylo, když se malej v sobotu narodil, takže sme neměli stromek, jedinej dárek a nic. Manžel pak teda ještě něco stihnul koupit, aspoň pro malou. Mně pustili z porodnice na štědrej den, tak jsme byli u manželových rodičů, tam byl stromeček a celkově všechno jak má na vánoce být 🙂

bufina
15. nov 2010

@olifcek Tak to malej spí zatím ještě celkem dost. Dopoledne a odpoledne vždycky tak 2 hodiny a večer usíná kolem sedmé. Je tak naučenej, že když po šesté nedostane kašu, tak je protivnej a kolem té sedmé už taky kňourá a šudlí si oči. To máte veselo, když vám tam tak pozdě večer ještě běhá 🙂

mir09
15. nov 2010

uuuha o polnoci, tak to neviem ... nas chodi o 9 a uz nevieme co s nim 🙂 nas tiez spava este 2x po 1.5 hodine a vstavame okolo 6.30 +/- ... maminky a ake darceky chystate pre drobcov k narodeninam ?

mir09
15. nov 2010

a s tym odstavenim, my sa budeme coskoro stahovat, tak som rozmyslala ze to pojde lahsie, nove prostredie, novy rezim, ale zas neviem ci nebude mat prilis vela zmien naraz