icon

Nové maminky z Nitry

solnicka_nr
1. dec 2011

ťažko sa zapája do už rozbehnutých diskusii, tak som sa rozohodla založiť novú....
dúfam že s Davidkom nájdeme nejaké nové kamoššky a kamoššov 🙂

adetka
20. jan 2012

ahojte... tak Vám závidím, že sa môžete takto na tom vašom krásnom sídlisku stretávať... nepáči sa mi Klokočina 😠 ... aj keď tu je materské centrum i mestská hala... najbližšie pôjdem tam vašim smerom v polovici februára, keď chcem zájsť za svojim školiteľom...

ja som svojim dvievčatám nedala prepichnúť a ani nastreliť näušničky... nie, že by mi ich bolo ľúto... ale nechávama to na nich - či si budú chcieť dať prepichnúť a kedy... možno mi to budú vytýkať, že už mohli mať za sebou... ale ja som liberálne vychovávaná: a nechávam to na nich 😉 ... ja a moja sestra sme si dali prepichnúť keď sme mali 10 a 14 rokov... Mirka (má 5) hovorí, že ona nechce, že až keď bude veľká 🙂 ... vôbec spolužiačkam v škôlke náušnice nezávidí...

micicka
20. jan 2012

@adetka ale veď môžeš zbehnúť za nami na chrenovú. sadneš do busu a za 10min ste tu, nevidím problém 😉 keď sa ti tam hore nepáči 😒

lydulka
20. jan 2012

@micicka nie že zle hojili, to bolo v pohode.. ale tak ako si písala, mna tiež poslali von.. išla som až na koniec chodby, aby som to nepočula ako plače, lebo by som plakala aj ja.. manžel zostal pri dverách.. a zrazu sa otvorili dvere ja že to už má, a oni rýchlo, rýchlo podte sem... nevedeli jej tu naušničku zapnuť a už to mala krvavé chuda, tak som jej to ja musela zapínať.. až som sa triasla..

cukruska1920
20. jan 2012

@adetka preco sa ti nepaci klokocina? je pravda ze ked som vonku idem do mesta a spat lebo to tu mam uz cele prechodene ale da sa

adetka
20. jan 2012

@cukruska1920 aj ja mam uz vsetko prechodene... pocas prvej materskej... 😀 ... to by mi nevadilo... ale je tu neskutocne malo tiena/velkych stromov... a trosku mi vadi aj to, ze je na kopci - najma ak ide moja starsia na bicykli, som neskutocne v strese... ihriska su uzasne (ale tie su fajn aj na Chrenovej), aj to, ze je tu materske centrum... no Chrenova je blizsie k rieke, mestu, parku, spominanemu plavaniu a podobne...

ale je pravda, ze ako starej blavacke (30 rokov som zila v Bratislave) sa mi zda Nitra celkovo neskutocne mala 😉 ... a malo miest na travenie volneho casu - ked sme s detmi doma dva-tri roky 🙂

adetka
20. jan 2012

@micicka niekedy urcite zajdem.. ak mozem... 🙂 ale az ked nam vratia nas stary kocik - oprava... ten nahradny ma neskutocne malu vanicku a Karinka mi v nej vydrzi tak pol hodinky 😒

micicka
20. jan 2012

@lydulka no tak to sa ti veru vôbec nečudujem, to sa mne našťastie nestalo. a veru si dobrá, ja by som jej tú naušničku určite nedokázala zapnúť.

@adetka 😉 jasné, že môžeš 🙂

lydulka
20. jan 2012

@micicka čo mne vtedy všetko chodilo myslou.. ale tak už je potom, máme to za sebou. 😉

mitka2007
20. jan 2012

@adetka ahoj.ani mne sa nepaci Klokocina.je na kopci,chodniky su porozbijane a stale tu fuci.no des!

any23
21. jan 2012

dobré ránko všetkým 🙂 my sme hore klasika od pol 7mej 😝 ale ešte sme sa válali v posteli, teraz sme si kávičku a čajík spravili, Emka sa jaší s tatinom, Alexíka doma nemám - išiel babke do jelenca ešte včera poobede, že si spravia skvelý víkend 😝 🙂 chýýýba mi už, asi poobede pôjdeme za ním 😝 tak za hodinku sa chystáme von vybiť baterky 😝
@anieli_1 tuším to nemáš doma jednoduché 😔 ten môj sa snaží mi pomáhať, aj keď teda ideálny neni, má svoje muchy, sem-tam ma vytočí aj on, ale snaží sa 😝 ale decká von brať nechce tiež, vlastne malú neberie nikto okrem mňa, je na mňa strašne naviazaná, keď ju aj niekto vzal /doteraz asi tak tri krát 😝/ tak max. na pol hodku a potom ju dovliekli že furt len reve 😝 a naposledy ani spred vchodu nechcela odísť - a len to svoje mama mama mlela... alex taký nebol, on išiel s hocikým a hocikedy 😝 ale veď ju to časom prejde, nemôže byť na mne nalepená naveky 😀
@adetka ani naša nemá náušničky... tatinko nechcel dať, vraj ju nechce trápiť 😝 nedá si vysvetliť že to nebolí, koľkokrát sme sa za to už pochytili, naposledy to zakončil tým že tak nech teda s nou idem, keď chcem, ale že on tam s nami nepôjde 😝 ja tiež nenosím náušnice, ale nie preto že by som nechcela - nemôžem... mne sa hneď zapáli jdierka keď si ich dám, ale iba na jednej strane - už som vyskúšala snáď všetky materiály a ani jeden mi nerobí dobre 😝

milkab
21. jan 2012

veru, každé dieťa je iné. my sme boli dnes lyžovať, malý má 9 mes. a celý deň bol s babkou. zvládli to na výbornú. tak som sa bála, že bude plačkať, ale pekne sa hral celý deň. už som potrebovala trošku vypadnúť, aspoň na jeden deň. ale klamať nebudem, keď poviem, že som na malého myslela skoro stále 🙂 🙂 🙂

bosacka
21. jan 2012

@milkab - aj my mame 9 mesiacov 🙂 kde byvate?

adetka
22. jan 2012

@any23 napodobne.... tiez mi kratko po nastreleni zacali hnisat obidve dierky... a nepomahalo nic... tak som prestala nosit nausnice... ale mne sa asi po desiatich rokoch obe dierky zrastli (mojej mame ani po 15 rokoch nie)... 😨

milkab
22. jan 2012

@bosacka na alexyho klokocina a vy? nam idu teraz zubky, maly stale placka. ako ste na tom so zubkami vy?

bosacka
22. jan 2012

@milkab my byvame na chrenovej. nejake zubky sa nam tlacia (spodne 2-ky). vyjdene mame zatial 4, po 2 hore aj dole... zacali sme dost neskoro zubkovat - tusim 7m mala ked vysiel prvy. cez den byva v ramci normy, ale niektore noci su horsie, ked sa tie potvorky tlacia ☹ ...ale je uplne uzasna, ked jej vysli tie horne, chlieb alebo aj ine zahryzne a trha 😀

micicka
23. jan 2012

@bosacka ahoj 😉 stretli sme sa včera? nie som si istá a aj preto som pozdravila dobrý deň - ak si to bola ty? 😀 😀

zuzukaa
23. jan 2012

Ahojte baby, potrebujem pomoc, v NR čo je obchodny dom TESCO v meste, byva to otvorene aj cez víkend? Je tam väčši vyber veci pre babätká ako v hypermarkete? A hlavne či tam maju F&F podprsenky na kojenie-vraj su dobre a lacne.. Niesom z NR a nechcem sa tam prehnat zbytočne. 🙂 dakujeeeem

adetka
23. jan 2012

@zuzukaa na prvu otazku ti viem odpovedat: ano, je otvoreny aj cez vikend, s hypermarketom nevoiem porovnavat (nechodim), ale je tam dost velky vyber oblecenia pre babatka (a ak nenajdes, oproti su mlyny s obchodikom pre babatka)... ale ci tam maju opodprsenky na kojenie - neviem

zuzukaa
23. jan 2012

Aha tak super, minule sme išli okolo v nedelu a nikde nikoho nebolo okolo tej budovy tak som myslela, ze to je zatvorene alebo to už nefunguje..

anieli_1
23. jan 2012

ahojte maminky som bola cely vikend u maminy ................ako ste vikendovali?.....ozaj nemate niekto cislo na chrenovu na ortopediu ci co to je kde sa chodi na klbiky?.....inak malej tie uska vobec ani nehnisali ani nic ako sme dali prestrelit tak to mala si hodinku ruzove a od vtedy nic ani nevie ze ich ma takze klop klop klop tesim sa 😀

milkab
23. jan 2012

@bosacka my este nic, ani jeden zub, uz som z toho nestastna, maly uz odmieta jest a poobede uz vobec nespi, boli ho to. aj mu mastime dasienka, musime to nejako vydrzat. ☹

milkab
23. jan 2012

@zuzukaa vyber v hypaci v meste je väcsi ako vo velkom tescu. teda aspon podla mna a je tam vzdy aj menej ludi. dokonca sa mi zda, ze aj toho tovaru s oblecenim je tam omnoho viac. aj spodneho pradal. podprsenky na kojenie som tam este nevidela, ale skus, mozno daco najdes🙂

micicka
23. jan 2012

@zuzukaa čo sa týka výberu tých detských vecičiek, je to podľa mňa ako ktoré - zdá sa mi, že z niektorých druhov je viac v hypertescu a naopak. treba skočiť aj aj a porovnať, nie je to tak ďaleko.
cez víkend nie sú ale tuším tak dlho otvorený, ale neviem to naisto

zuzukaa
23. jan 2012

@micicka pojdem kuknut cez týžden, bude to iste, ide mi hlavne aj o tie podprsenky, kedze som iatal ze by mali mat, lebo u nas v hypermarkete Tesco nemaju vobec take veci...
dakujeeeeeem 🙂

micicka
23. jan 2012

@zuzukaa podprdy mali v H&M v Mlynoch, ešte keď ja som bola tehu. a mali všelijaké. aj také lacnejšie

zuzukaa
23. jan 2012

@micicka tam som bola.. viem o nich, diky

meggieerika
23. jan 2012

AHOJTE kocky pridam sa k vam aj ja............ byvam na chrenovej za Lipou... mam maleho Matuska (6mes.) a cierno bezovy concord........... mate tu niekto podobny kocik??? kam chodievate kocikovat vy???, my vzdy na Topolovu, stretam sa tam s inymi mamickami, ale vzdy je prijemne spoznat dalsiu mamicku a dalsie jej babo 😀

any23
23. jan 2012

ahojte 🙂
@anieli_1 tuna sú vypísané ambulancie a t.č. ale neviem ktorý z tých dvoch ortopedov robí sono kĺbikov, http://www.edb.sk/sk/firmy/nemocnica-s-poliklin... my sme chodili do klokočinskej polikliniky na klbiky, tam sa nebolo treba objednávať, ale sa tuším platilo nejaké 4eurá ale boli sme hneď vybavení 😉

my sme dnes mali blbý deň, hrozne bola upišťaná potvora malá 😒 doobeda sme boli v centre, som potrebovala ísť na poštu a do VÚBčky a aj navečer sme boli vonku ale teda katastrofa, furt sa jedovala a hádzala o zem 😝 dúfam že zajtra bude mať lepšiu náladu 😅

any23
23. jan 2012

@meggieerika vitaj 🙂 my tiež bývame pri lipe, na sitnianskej 😅 a ja mám taký pocit že ťa vonku stretávam, ale teda nie som si tým úplne istá 😝

danula.ch
23. jan 2012

caute kocky, prave sa ideme stahovat do Lapasa, rada by som sa k vam pridala 🙂 . Davidko mam rok a 11 mesiacov a v juli cakame dalsie mimi 🙂
@zuzukaa myslim ze v starom tescu je lepsi vyber veci ako v hypermarkete. aspon ja som tam oblecenie pre drobca vzdy lepsie nakupila 😉 . podprdy neviem, pri malom som mala take nevystuzene z organickej bavlny z HM a bola to katastrofa, strasne sa vytahali. mozno iny model by bol lepsi. taka podprda musi cosi zvladnut, tak teraz kupujem radsej kvalitnejsie