Nové maminky z Nitry
ťažko sa zapája do už rozbehnutých diskusii, tak som sa rozohodla založiť novú....
dúfam že s Davidkom nájdeme nejaké nové kamoššky a kamoššov 🙂
Ach baby,ked vás tak čítam,tak vám zááávidím....ja som išla do práce,ked mal drobec 5mesiacov...a teraz vás tu okukujem a najradšej by som aj ja bola s drobcom doma...no nedá sa,čo narobím.... 😅 ale ked ma ráno vyprevádza do roboty s tým,že : mamina...uuuubim ta.... 😀 tak sa to tu aj dá vydržať.... 😀
@didiana333 maleho davas do jasli, alebo je s nim tato? no niekedy sa neda, tiez rozmyslam, ze s druhym bude doma len 2 roky, uvidime 😉
@yvetulka Tak ono sa to stale meni, uz ani to co s nami nase mamy robili neni pravda. A roztek sa dava az ked su zubky, aby si dietatko zvykalo na ten novy pohyb, ze ako sa prehlta.A ked nema zubky tak suchy nato, aby mu to masirovalo dasienka.
@meggieerika Ja malemu nekupujem zatial nic, len kase co papa vecer. A dala so msi zohnat bio kura aj kralika, nema sa davat to z tesca, lebo je vychovane na tych urychlovacoch a potom rychlo priberaju aj deticky. Ze aj to je dovod detskej obezity. Tak sa tesim ked mi to donesu 🙂 Skusime aj my masko 🙂 Dneska som mu vyskusala dat mrkvicku, len aby som vedela ci mu to bude chutit a spapal cely prikrm co som mu spravila. 🙂 To mi nikdy nespapal.
Ja sa praveze bojim davat este sportovy. Ze ako ho naobliekat aby mu zima nebola. Takto mi je to pohodlnejsie ho polozit a zakryt dekou. 🙂 A mas zvlast sportoovy? ci 3-kombinaciu? ja mam vsetko v jednom ale myslim ze uz bude donho velky. Asi budeme musiet kupit druhy. 😅
@danula.ch moja mamina je na dôchodku,tak ked som v robote,tak je s nou...a tato robí v zahraničí,je s ním ked má volno... 🙂 Teraz nastupuje do roboty koncom februára...
@dadulajda mnoo my mame masko od babky..... hich, vlastny chov, cize bio.......... a sportovy sme museli dat, bo maly sa uz do vanicky nezmestil, vsak ked vo vanicke nie je fusak, len on v nej lezi normalne domacky obleceny, zabera celu vanicku..... nieto este ked je v nej napchany aj hruby fusak a on naobliekany........ mnooo, dnes spal po 1.krat v sportiaku.......naobliekala som ho.... dala do nasho super hrubeho fusaku, pred tvarickou mal zrolovanu tenku deku, to aby mu neslahal studeny vzduch priamo do tvare a islo sa kocikovat, len skoda ze som so sebou nemala plastenku, to by mal este viac teplulcko..... mnoo neva........... 🙂 a mame 3-kombinaciu............ 😝
@dadulajda a aky typ kocika mas????? ja mam Concord 😀
babenky, budete kocikovat aj ked bude vonku snezit????? este keby babo spaloo vo vanicke.... ale ked uz je v sportiaku, to je ineee, ten je az moooc otvoreny........... hmmmm 😅
ahojte maminky!mohli by sme sa k Vam pridat s mojim pokladom??riesim problem s tym ze nie je s kym kocikovat a bola by som rada,ak by sme sa s niekym zoznamili a mohli spolu kocikovat drobcov...ja mam skoro 10mesacneho chlapceka a byvame na chrenovej...kam chodievate kocikovat najcastejsie?teraz ked je takato zima,chcu byt drobcovia vonku??my trochu obcas strajkujeme...nechce sa mu byt velmi na zime....
@meggieerika
@mackopuu ahojte, a nie je teraz na malé detičky moc veľká zima? ja som dnes s malou vonku vôbec nebola a včera som ju dala len na balkón na 30minút. mne sa zdá, že je moc mínusov ☹
čaute baby 🙂
@mackopuu vitaj medzi nami 🙂 my sme tiež z chrenovej 😉 ja mám už velkú slečnu - skoro 19m, tak naše prechádzky vyzerajú tak že chvílku sa vezieme, chvílku bežkáme 😅 a najčastejšie chodievame za lidl alebo za topolovu školu 😉 bývame kúsoček od lipy 😉 von chodievame každý deň, mojej zima nevadí, akurát keď veľmi fúka, alebo mrholí či veľmi sneží, tak sme radšej doma...
@meggieerika no moja je už síce veliká, ale cez deň mi spinkáva v kočíku na balkone, tiež som mala posledné dni obavy či jej nebude zimka, ale som jej obliekla overal, nôžky zabalila do takej tenšej deky, zababušila do fusaku že ju ani poriadne vidno nebolo a navrch dala nánožník a spala cez dve hodky, zobudila sa vysmiata a hlavne teplučká - ani noštek či líčka nemala studené - tak myslím že jej zimka nebola 🙂 aj min. rok takto spávala, to mala tiež niečo cez pol roka 😉 ale je pravda, že my sme športiak vytiahli až niekedy koncom februára... keď veľmi fučalo, tak som jej dávala na kočík pláštenku do dažďa 😉
Ahojte a klokocina je uz zoznamena??? Ja chodievam kocikovat zatial sama,ale tiež nie v tejto zime. To chodíme iba autom.
@mackopuu - ako to, ze sa este nepozname?? mame rovnako starych drobcov... 😉 kde na chrenovej byvate? my blizko papuce, kocikujeme najcastejsie na Topolovej (a stretava sa nas tam uz celkom dost mamiciek)
@danula.ch @yvetulka - masa mala je chlebova a rozkova princezna 😀 davam jej taketo iba rano, ked zje to co ma, ale krasne sama papa a je kludna, a aspon sa mozem ja naranajkovat. lebo inak strasne zavidi a premrncala by cely cas, co ja jem
@tvojezlatko z Klokociny nas tu nie je vela... a mam pocit, ze su tu skor kocky z druhej strany Klokocky (Diely a pod nimi).... ja som zo Skultetyho... kocikujem maximalne tu po okoli, pripadne aj so starsou po skolke k ihrisku pri kostole)... 🙂
uz sa tesiiim na jar a leto... chcem ist do parku na cely den 😵
apropo... vcera sme sa vratili z dovolenky na Donovaloch... chcela som, aby si starsia Mirka uzila poriadny sneh... aj si prvykrat zalyzovala... ja som prve dni (ked bolo do minus 10) chodila aj s Karinkou von na kociku... posledne dni uz samozrejme nie... to bolo na Donovaloch -18 - brrr... ale s Mirkou sme sa chodili sankovat a anjelikov v sneho robit (bola som aj s mojou mamou)... uz sa tesim opat na kocikovanie... vraj by to tu cez den nemalo klesnut pod -10... a od utorka sa ma trosku oteplit 😉
@bosacka
@any23
@micicka dakujem za privitanie!!!neviem preco sa este nepozname....ale s @any23 sme sa uz stretli vdaka mojej sestre anieli_1 .....takze sme sa stretli....
ja ked maleho natriem na tvaricke a zababsim tak mu zima nemoze byt ale velmi mu vadi vietor....neviem ci pojdeme von dnes lebo ako vidim tak snezi....
my byvame na triede A.hlinku 3min od topolovej...tu vidim z okna a mam ju za domom....
@adetka to som si vsimla ;) ale zas ked chodím von tak je ich tu dost tých kocikov ;)
🙂 @meggieerika Mas super ze ti babka kura vychova. 😉 Mne tiez babka zhana z lesov hajov po znamych 😀 A kocik mam Viper exclusive. Je aj v albume jednom, mozes kuk. 🙂 kupovala si novy fusak? lebo viem,ze niektore su strasne velke, taky by som ani ja nedostala do mojho. 😖 Ale mam taky starsi a ten mi vojde. 🙂 Teda s vanickou tazko, ale maly ma hruby overal a fusak a je dobre. A Pato nespi dlhsie ako polhodinku, takze nastastie dlho nemrznem vonku 🙂
Kocky ako to vyzera v meste?? vcera vecer som prisla domov a skoro sme sa na zobor nedostali!! strasne bola zladovatela cesta. 2x nas tak smyklo, ze som sa videla hore zadkom 😅 A ked som maleho z auta tahala, som cez neho musela deku hodit, co taky hrozny vietor fukal a lad do toho. 😖 Neska som chcela ist do lekarne, no nejdem to takto riskovat. Maly spal tiez len na balkone, brr do tej zimy von ist.
@dadulajda no tu na Chrenovej pohoda...ja ked som išla ráno do roboty,tak sa dobre išlo.... 😉
mame 9 mes. a mame prvý zuuubooook🙂) no, ale horny pravy rezak a nie prvy, ale DRUHY!! Prve rezaky horne a dolne stale meskaju a maly si stale masiruje stolicky🙂 No hadam aj tie budu skor🙂
pekny den maminky!!!!dnes som objavila pri papani jogurtu 4ty zuuuuubok!!!!!!a ze preco bol nervozny posledne dva tri dni!!!!jupiiiii lava horna jednotka vonku!!!!aspon tym trom dolu nebude smutno a maju kamosa aj hore 😀 😀 😀
dnes vyzera byt aj celkom pekne,ale aka bude teplote to netusim...maminky z chrenovej idete von s drobcami???
pekny den!
@mackopuu ahoooooj............ a kde na chrenovej byvate??? ja maleho chodim kocikovat kazdy den doobedu, teraz ako je zima, tak len tak na hodinku, hodinku a pol maximum.........a kocikujem vzdy na Topolovej..... 😀 ja mam 6 a tristvrte mesacneho syna..... 🙂
@meggieerika ahojky....ja byvam pri topolovej....vidim ju z okna a mam 3min od domu.....aj dnes ste boli??v tomto mraze bolo dnes hnusne....ja som sla len na postu do centra a kupit rozky a myslela som ze dudu vypustim aka bola zima...maly bol aj nervozny z toho trochu....tebe maly neprotestuje??
@micicka hmmmm, vsak ja viem tak ze do minus desat mozes ist s dietatom von.......vsak uz chodime len tak na hodinu a nieco, viac nie......hoci moj maly by spal v tej zime aj 3 hodiny, miluje kocikovanie, odmala...............a na alkon ho dat..... hmmm, to by mi niekto musel vytrepat hore kocik....a zas keby som mala v byte kocik to by som sa zas nemohla nikam pohnut, bo ako zas dole......... heeeeech...........
@mackopuu ahooooj, mnoo veru boli............. moj maly miluje kocikovanie, tu doma protestuje, aj ked zaspi v postielke, spi tak max, 30 min. av kociku mi spi jak dudek.... hech, hned ako ho tam dam, hned mi zaspi.....on by mi tak spal aj 3hodiny.... keby som ho tolko kocikovala.........

@danula.ch mamicky ktore nekoja, podobne ako ja, zavadzaju lepok medzi 6. a 7. mesiacom zivota dietata........ 🙂