icon

Nové maminky z Nitry

solnicka_nr
1. dec 2011

ťažko sa zapája do už rozbehnutých diskusii, tak som sa rozohodla založiť novú....
dúfam že s Davidkom nájdeme nejaké nové kamoššky a kamoššov 🙂

bosacka
12. sep 2012

@moon1979 mne sa zda, ze sa tam este v auguste pisalo... to nie su az take stare info... precitaj par stran dozadu a uvidis, urcite sa dozvies 😉 (tu je tiez v poslednej dobe pomerne mrtvo 😎 )

tvojezlatko
13. sep 2012

@moon1979 ja byvam v nr ale rodila som v nz a tiez jedna so mnou a nemenila by som...urcite by som nerodila v nr...

moon1979
13. sep 2012

@tvojezlatko
asi naozaj zalezi na skusenostiach, no ja by som uz sem nesla rodit dobrovolne urcite 😖

tvojezlatko
13. sep 2012

@moon1979 ved po skusenostiach ani ja ...ale neviem proste nr ...radsej nz ;)

katulinr
13. sep 2012

@moon1979 ja som zvazovala porodnicu NZ alebo NR. Kedze som mala planovanu sekciu, tak som zostala v NR. Bola som maximalne spokojna. Sestricky , doktori a starostlivost na vybornu. Nasli sa sestricky (najma na novorodeneckom), ktore "nesadli", ale to je asi vsade. Aj na porodnej sale sa o mna starali ukazkovo /musela som tam spat , bo maly mal slabe ozvy a nakoniec sa aj vypytal skor 🙂

moon1979
13. sep 2012

@katulinr a mala si spinal?

katulinr
13. sep 2012

ano, mala som spinal 🙂 Anesteziologicka bola tiez vyborna 🙂

katulinr
13. sep 2012

@moon1979 ano, mala som spinal. Anesteziologicka bola tiez vyborna . Hned som videla maleho 🙂 Anesteziologicka mi presne vravela, co mi robia... 🙂

moon1979
13. sep 2012

@katulinr
no super, spinal je jeden dost dolezity faktor preco sa rozhodujem prave pre NR 🙂

katulinr
13. sep 2012

@moon1979 ked je planovana sekcia robia spinal. Iba ak je zivot ohrozujuca situacia, tak vtedy davaju celkovu anesteziu. Ale preferuju spinal. Na druhy den od cisaraku som uz behala a na 5.den som uz bola fit. 🙂

moon1979
13. sep 2012

@katulinr
dobre sa to číta 🙂 kolko si mala stehov?

katulinr
13. sep 2012

mala som 8 svoriek. V NR davaju svorky. Na 5.den ako nas prepustali mi vybrali svorky, takze pohoda. Vobec to nebolelo 🙂 Nemusela som ziadne vyberanie stehov riesit 🙂

katulinr
13. sep 2012

@moon1979 mala som 8 svoriek. V NR davaju svorky. Na 5.den ako nas prepustali mi vybrali svorky, takze pohoda. Vobec to nebolelo, ked to vyberali. Nemusela som ziadne vyberanie stehov riesit .🙂

moon1979
13. sep 2012

@katulinr no tak to je pekny rozdiel ... ja som mala 18 stehov ... uf

katulinr
13. sep 2012

@moon1979 a jazva sa pekne hoji a je na takom mieste, ze mi ju zakryvaju nohavicky. Takze spokojnost 🙂

moon1979
13. sep 2012

@katulinr ako dlho si bola na sale? za kolko minut odkedy si si lahla vybrali maleho?

katulinr
13. sep 2012

@moon1979 maleho vybrali do 10 minut a potom ma zasivali dalsich cca 30 minut. Ale kym ma zasivali, tak mi doniesli maleho, aby som si ho pohladkala 🙂 Na sale som bola dokopy 1 hodinu, ale zabavali ma, takze mi to ubehlo rychlo 🙂

moon1979
13. sep 2012

@katulinr
no ešte zopár takýchto pozitívnych príspevkov a hneď mám menšie obavy 🙂

katulinr
13. sep 2012

@moon1979 naozaj to stoji zato, ked clovek moze hned vidiet babatko 🙂

katulinr
13. sep 2012

@moon1979 skus oslovit mamicky z okresu Nitra. Z mojho okolia - kto rodil v NR - boli vsetci maximalne spokojni 🙂

moon1979
13. sep 2012

@katulinr
urcite, ja som sa po narkoze dostala k sebe po niekolkych hodinach, horko tazko mi maleho doniesli na moje naliehanie ukazat na minutu, aj ked som bola v polokome este a prvykrat normalne, ze mi ho polozili do narucia to bolo az na druhy den po skoro 24 hodinach od pôrodu ... no nic moc

jfd
16. sep 2012

@moon1979
Ahoj! Já rodila v Nitre 3. mája a podruhé už rači porodim v sanitce. Byla jsem na sekci po 10 hodinách nepokračujícího porodu a dost mě to vyřídilo. jedna sestra na hekárni mi povedala, že co tam revem, že nejsem sama a pred tým že som nerevala a at sa ukludním, hodinu sháneli anesteziologa, když mě vezli na šestonedeli dvakrát se mnopu jebli o futra dveří, takže jsem zařvala bolestí a ty slépka se ani neomluvily. Na ranajky a na večeru byly půlka krajíca oschlýhbo chleba s trojuhelničkem syra a to čéka po operaci spíš dorazí. Mimčo mi na sále akorát ukázali už zavázaný v povijánku a druhej den mi ho dovezli ráno. Z toho vozejčku jsem si ho mesela vyndat sama a nechali nás tam. postel vysdoká, na každé ruce kapačku, zešitá, že jsem se nemohla ani na bok položit a kňopurající uzlíček v náručí. Normálne jsem usnula a kolegynka vedel po sekci co ležela, tak na mě volala, aby mě probudila, páč se bála, že mi malej vypadne. Sáček s močí jsme si vylívaly do umyvadla... Nebyly lidi. Zadarmo dobrý ale NA PO SLE DY!!!!

jfd
16. sep 2012

@jfd joa táta zaplatil 30 euri za to že může bejt u porodu a ani nás nedali na volnej pokoj, aby aspoň mi pomoh s tema kontrakcema. Akorát na chodbu mě za ním jednou pustili

jfd
16. sep 2012

@jfd se vomlovám za ty překlepy ale ještě stále jsem toho plná...

kalifa28
17. sep 2012

@jfd nemožem si pomoct, ale tomuto neverím ani nahodou!!!!!!!

kalifa28
17. sep 2012

@jfd a za porod sa platí v nr 20e , nie 30. na to nemaju ani sadzobník...

moon1979
17. sep 2012

@jfd
to je trošku zvláštne, že večer po sekcii si dostala vobec jest 🙂 ... a už vôbec nie obschlý chleba so syrom ... lebo ja som prvýkrát po sekcii isla na ranajky na tretí den a vten den sme mali cisto len kašovitú stravu ... zvláštne ... a aký bol dôvod ked si už chodila, aby si mala katéter zavedený? pretože ak už si mobilná, tak katéter automaticky dávajú von. Po 24 hodinách po sekcii ta len posadia a až na další deň musíš prejsť po svojich samozrejme za asistencie sestry. rovnako ani do sprchy ta nepustia po sekcii prvykrat samu ... tak teda neviem

katulinr
17. sep 2012

@kalifa28
@moon1979 Presne, ani ja tomu neverim!!! Ja som rodila 29. maja 2012 a za pritomnost partnera sme platili 20 €. 24 hodin po sekcii si ma nechali na porodnej sale. Manzel bol za mnou 2x po sekcii na porodnej sale. Tam sa o nas starali, umyvali nas zospodu, menili vlozky, vyprazdnovali kateter, chodili sa pytat, ci nemame bolesti...Po sekcii som 24 hodin nic nejedla. Na druhy den som dostala iba kasovitu stravu. Az na 3.-4. den som dostala rozky so syrom. Vzdy som dostala rozky pocas mojho celeho pobytu, nikdy nie krajce. Do sprchy ma vzali hned ako ma previezli na sestonedelie. Isla som so sestrickou a ta tam bola cely cas so mnou. Kateter nam nechali dovtedy , kym nam davali infuzie. Ja som mala aj drenaz, takze mne vybrali kateter az na 3.den. Maleho mi nosili kazde 3-4 hodiny (presne si nepamatam). V den sekcie mi ho minimalne 3x urcite doniesli na prilozenie. Ked som uz bola na sestonedeli, vzdy pockali , kym sa posadim a potom mi maleho podali a cakali, ci sa prisaje. Potom ho prisli zobrat. Nikdy mi maleho nedali do toho prenosneho vozika, ten vozik este nebol ustlaty... Vzdy iba do ruk. Co sa sestriciek tyka, vzdy sa najde aj "sestra drsnacka", ale to je v kazdej nemocnici. To, ze postele su vysoke je podla mna vyhoda, nakolko sa mi lepsie vstavalo z takej postele. Len som zosuchla nohy a pomaly som sa pretacala a zdvihala. Ja som bola z NR nemocnice fakt milo prekvapena, takze ja mozem jedine odporucat.

jfd
17. sep 2012

@moon1979 Kašovitú stravu hej a nevim už kterej den ale ta snidane s večerou OPRAVDU byly oschlý chleby s trojuhelničkem syra, eště tam byla cedulka 1 os/ 2 ks 😀 Do sprchy jsem "šla" se sestrou aji s katetrem, kterej mi vyndali v propouštěcí den. . Akorátže doktor měl jen kleště na svorky, tak jsem musela jet se stehem dolu na príjem. Bábo už bylo v autosedačke a porát nikdo nešel, až mě tam poslala sestra. No jasněže to neni o špitále ale o lidech. Ta susedka co vedle mě ležela, tak té se pri velkej vizite omlouvali, že to někdo zdrbal, páč malinkou dali na Nutrilon a jí nakecali, že má vpáčený bradavky. Každá sestra jí řekla, že si má sehnat kloboučky jiné velikosti a odsávačku. Až po té velké vizitě tam u ní seděla sestra a učial ji kojit. Jináč moč jsme opravdu lily do omyvadla, páč nebyly lidiVěřit mi nemusíte. Jen se tu kdosi ptal na názor, tak jsem napsala co vim.

jfd
17. sep 2012

@moon1979 jsem tam psala že to bylo večer po sekcii?