Nové maminky z Nitry
ťažko sa zapája do už rozbehnutých diskusii, tak som sa rozohodla založiť novú....
dúfam že s Davidkom nájdeme nejaké nové kamoššky a kamoššov 🙂
@moon1979 vyvolavacky mi dali rano o deviatej...lezala som hodinu,dali mi dalsie.... takto som lezala asik 5hodin,prisiel dok a dal ma nakozu ze som stale na 4ze mi prestrihnu plod obaly a ze hadam sa zacnem otvarat..... po hodine prisiel a stale nic....znova na kozu,nasilu otvaral,take bolesti som nezazila z celeho porodu..nevim ako sa volaju tie tahy...po druhej ma dali na salu..nevim presny cas....a dali mi nejaku starsiu sestricku..tavravela ze som stale na 4,ze mam pockat a ze k ed povie mam tlacit..lezala som tam tak cca polhodku a potom ze skoro zadna zmena..ale ze ked povi-tlac..takto som tam b ola do stvrtej a nic....bolesti take ze ma slo roztrhnut a ona ze ked tlacim nech neskuvinam a ja ze to sa neda....potom po piatejj prisiel doktor a ze zacal mistrasne tlacit brucho,roztrihol ma az po anal(to som zistila az po zasiti ked sa pozrela doma)..nejak pred sies tou v ytiahol m alinku,modruani h laska nevidala a hn edjubrali...pytala sa cosa deje a ze nic...doniesli ju asik za dve hodky na 2minuty ukazat a ze musi na vyhrievacie lozko..som myslela ze je to norm..ale az potom som sa dozvedela ze bola pridusena... a doniesli mi ju na kojenie az na druhy den pobede
@moon1979 Hele, doktor mi povedal, že som na prst po 4 hodinách pekla po urychlovači - kterej sem se dozvěděla že mi dali, až mi sestra řekla, že mám stlačit půlky, slízt z kozy a jít si lehnout - noa jiné sestry mi bylo líto, tak to zkusila a podle ní jsem byla na 4 prsty. Šak jasně, její ruka a doktorova ruka...
ahojteee,chodi sem este niektoo?
@karinka2105 v poslednej dobe tu bolo celkom rusno o porodnici 😀
mamicky... kedysi davnejsie sme rozoberali, kam sa da chodit s detmi... no a "objavila" som nove centrum, este sa len rozbiehaju, ale ponukaju kadejake aktivity pre deticky (vacsie aj mensie), pre rodicov, pre tehulky... ja tam teraz chodim na kurz masazi deticiek. maju velmi pekne priestory 😵. to len ze ak by ste nieco hladali, kuknite na www.albacentrum.sk
@bosacka no som rada,lebo chodim do nr kazdu chvilku a furt sme s malou sameee
a od novembra sa tam stahujem,k rodicom na apr mesiacov
@bosacka a pozerala som to vyzera to zaujimavo to centrum,len ma nenapada kde to moze byt
Kazdu utorok a piatok od 9.00 - 12.00 sa da chodit hravat aj do CVC na Chrenovej - stoji to 20 eur na rok. je to pre deti nad 1 rok. http://www.cvcdomino.com/search.php?rsvelikost=...
pozeram, ze tam maju, ze od 8.00 - ja som bola v tom, ze od 9.00.
Ahojte, ja som tiez rodila v NR, tak sa s vam i podelim o skusenost,ked to rozoberate. 😉 Bola som na rizikovom,lebo som sa otvarala,tak som brala magnezium.v 37.som dostala kontrakcie,asi 2 hod.ale zastavilo sa to,tak som isla na 2.posch(gynda) a cakala na tie skutocne 😀 cpali do mna davky magne jak divi!stale infuzky,500g magne a tak.a po 4 dnoch dr.povie ze toto porodime..ja nacpana liekmi a proste v 38.tt.mi drbli vyvolavacku.O 8 ju dali,o 12h.pustali vodu s tym,ze som na 4cm.Stale som musela lezat na pasoch,ziadna sprcha,chodenie..nic.Bolesti jak slak!nenormalne.asi o3h.som sa zgrcala 2x za sebou a odpadla..to bolo prvykrat co si ma vsimli.tak mi dali infuzky a ledva som tam lezala kym to tieklo..bolesti nenormalne.ja som nevedela ze si mozem pytat nieco,alebo co.Potom o 6h som si vyprosila salu!!!ze ja fyzicky uz nevladzem.tak som nejak porodila...(na dalsiu story) nastastie mimi bolo ok.A potom tam keby neni so mnou mama zomriem!!! nevladala som si brucho drzat,ona mi musela..vraj som sa stracala,fackala ma,zaspavala som,uplne mimo...sestricky nic.ze setko je normalne.maleho mi donniesli na sekundu a potom az nadranom o 5h.o dojceni mi nikto nic nehovoril.ked sa mi prsia naliali na 3 den behala so mako diva a mamicky mi hovorili co treba robit.ze odsat.nahrievat...sestricky sa ku mne spravali ako keby som nebola svojpravna amala 13rokov...ked som si dala decko postrazit,aby som sa mohla ist vykakat,nacpali do neho cukrovvu vodu.ani mlieko nie!a ja cecky plne...na druhy den po porode som musela liezt na kozu-aaaau!!a cievkovali ma lebo som mala este zapalenu oblicku a potrbeovali sterilny moc.No a ta stara babizna tak ta mi to tam sladila kazdy den.maly mal silnu zltacku,boli sme tam 7 dni!!no des!!divim sa ze som mlieko nestratila 🙄 akoze nitra nikdy!!!!!! a segra rodila v ruzinove v BA planovanou sekciou a ta dopadla asi ako @jdf takze ja jej verim.a ked tak pocuvam co sa v nemocniciach deje,zacinam sa priklanat k porodu doma.
@karinka2105 - je to na stefanikovej - to je ta velka cesta co ide smerom na nove zamky. po pravej strane je odbocka na zel.stanicu, hned za odbockou je 1. dom lekaren a 2. dom je to centrum. maju taky velky bilboard pred domom na miniparkovisku. v podstate hned je tam aj zastavka MHD.
@jfd - myslim ze funguje Motolino tak ako si napisala, tusim sa tam ale plati nejake vstupne, ale neviem presne, lebo som tam este nebola. malo by to byt detske ihrisko s kaviarnou a je to na Cermani (Dolnocermanska ulica), niekde tam, ako je kriz... no take mensie na preliezanie ma jedna kaviaren v N-centre (blizko DM)
@dadulajda - myslim ze len tak sa neda... mozno casom. teraz chodi majitelka otvorit kratko predtym, ako zaciname kurz, po nas tam este cvicia zeny
len tak sa da prist do Domina na chrenovej, ako pisala slavkav (ale musis to mat na rok zaplatene) no a do Klokanceka na klokocine (tam sa plati jednorazovo 1€, alebo cely mesiac za 4€)
@bosacka klokancek to som ani nepocula.
A v maxe je tusim tiez nieco take nie?
Ja sa na porod vnr stazovat nemozem uvidime teraz.
@karinka2105 klokancek je klasicke materske centrum... http://www.mcklokancek.sk/
v maxe je tusim nejake preliezacie centrum ci co, plati sa nejaky poplatok, ale tam sme tiez este neboli
Ahojte maminky"! Prosim vas ako sa vola to centrum pre deti co je oproti starej pekarni pri stanici?
Zevraj sa tam cvici s detickami....mate skusenosti?
@solnicka_nr alba, ale cvičenie že nie je celkom vymakané. lepšie "cvičí" s dtičkami Nasťa z Hviezdice, teraz si otvorila pri Tirangole cvičenie a že je to super, ale nebola som osobne ani v jednom
@micicka Co je Tirangola? 🙂 No mne ide skor o to aby bol maly s detickami lebo on ma strasne rad spolocnost.... 😎
@solnicka_nr taký dom v tvare trojuholníka 😉 no ale je to cca vedľajšia ulica od nemocnice (starý vchod), tak je na rohu táto budova a vedľa sú 3-poschodové bytovky a tam cvičí táto nasťa. jasné, že ide hlavne o spoločnosť, ale keď už si za niečo zaplatíš, tak nech to stojí za to. ale najlepšie je vyskúšať a rozhodneš sa sama
@micicka No ved jasne! Kazdopadne dakujem za info! 🙂
@solnicka_nr aj v mestskej hale je baby &mama centrum a aj tam sa cvici.
@tvojezlatko Tam sme chodili ale volala som s Mirkou ze uz len dobiehaju kurzy lebo nemaju novu instruktorku.... :(
@solnicka_nr aha no to neviem, lebo som to tam len videla ked chodievam ja cvicit 🙂

@jfd nevim ako je to inde ale v nr pristup nulovy..moja kamka tez cakal prve a zacali je kontrakcie ,norm v 9tom meiaci..lenzenejak sa tiez nevedela otvorit a len bolesti ako ja.. volali primara sestricky na porodnu salu,ze nejaky problem sa u nej deje,tez srdcove odozvy slabe a vies co primar?? som na obede ,pridem za pol hodku....prisiel,spravili cisarakl a dieta zatial umrelo:((((((((((((((((((((((((((((((((((((..a vies co jej povedal?? ddruhe dieta ked budete rodit-mate cisarak automaticky a najlepsiu izbu..ty kokoooos..zabit..doteraz sa sudi a nic,,,vedia sa ti doktori vyhovorit 😢