icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

sofhia
7. sep 2010

@weverka11 presne si to vystihla - ja tiez mam obcas pocit, ci nie som az prilis citliva....a uz to pocuje chudak manzel , sa mi len smeje - najskor mi brucho nerastlo vobec, a drobec sa nehybal, teraz sa mi zda uz prilis velke (babicka ma videla po mesiaci a komentovala, ze som obrovska, a to som pribrala len do brucha 😠 ) a drobec kope vela...teraz zacinam reisit polohu, a ked sa cca uz hodku neozve zacinam byt nervozna, ci je vsetko ok.
a vcera v noci ma napadlo, ci je to normalne, ze pri chodzi citim no svoj spodok....ale asi to bude normalne.

@janulka610 mam zoznam od kamosky, co si brala ona spraveny vo worde, daj svoju adresu mailovu a poslem ti ho 😉 ale zdaju sa mi byt zbytocne niektore veci, ktore tam pise...aj ked uz ma porodene dve babetka...tak neviem, ako chces...

janulka610
7. sep 2010

@sofhia aj ja mám nejaké zoznami, ale sú rôzne... tak mi to môžeš poslať na mail: jane.h@azet.sk
ďakujem

sofhia
7. sep 2010

@janulka610 ok, idem to hned poslat, a ja ta poprosim posles aj ty mne? ako odpoved?

janulka610
7. sep 2010

@sofhia díky moc, a pošlem

janulka610
7. sep 2010

@sofhia no teda tam toho je popísaného 🙂 tak teraz mi poslala zoznam jedna baba čo má termín za 3 dni, tak ti ho hneď aj napíšem : 2 kojenecké podprdy, vlozky do podprdy, župan, 3 kojenecké košele,uteráky, hygien. potreby, vlozky na noc, 2 podložky do postele, kalciová masť na bradavky,šlapky,nohavičky, ponožky, krížovky, nabíjačka na tel. a pre bábo : plienky, vlhčené utierky, tyčinky do ušiek.
Tento zoznam sa mi páči a skoro všetko už mám z toho aj pokúpené.

sofhia
7. sep 2010

@janulka610 ved to, aj mne sa to zda dlhe, no ona hovorila, ze bola po cisaraku 5 dni a mala byt 6, mozno ak fakt len odrodis, a po dni, dvoch ta pusita domov / stale netusim ako to teraz fici..., tak mozno nebudes potrebovat toto vsetko.
ja som tiez myslela, ze tu odsavacku si kupim az neskor, ale ona ze ti zacnu puchnut prsia, a ze je jedna erarna odsavacka v nemocnici, na ktoru je poradovnik....atd...a vraj tie 3 podprdy si musela aj prepierat.
a ze vloziek minula asi aj 3 baliky, vraj strasne krvacas.
odkial sa beru tie podlozky do postele?

bamarama82
7. sep 2010

@sofhia ja som kupila podlozky v lidli vid foto

sofhia
7. sep 2010

@bamarama82 a to tam maju bezne? nemam rada ten obchod, lebo som tam parkrat hladala daku akciu, co mali na letaku - aha taky ten cestovny obal na kostym, a nikdy ho tam nemali, len som sa tam zbytocne prehnala....preto sa tomuto obchodu vyhybam....

janulka610
7. sep 2010

@sofhia ja som kúpíla tie podložky v 101 drogérii, v jednom balíku ich je 5ks, to som brala pre malú, asi kúpim ešte jeden balík pre mna a mám aj 1 nepriepustnú podložku z takej ako fôlie a to tiež zo 101 drogérie.

janulka610
7. sep 2010

@sofhia a s tou odsávačkou máš pravdu tú si tiež potom zoberiem zo sebou ešte ju musím kúpiť

majulienka333
7. sep 2010

Ahojte baby, tak aj ja sa pridavam do diskusie novembrovych, tiez som prekutrala kopu zoznamov co so sebou do nemocnice, ale budem sa asi riadit tym co ma oficialne nemocnica zverejnene ze treba...tiez uz mam skoro vsetko, len mi chybaju kojenecke nocne kosele...neviete poradit nejaky dobry obchodik?

sofhia
7. sep 2010

@janulka610 a kocky, myslite ze je uz cas kupovat toto vsetko?

janulka610
7. sep 2010

@majulienka333 ahoj a kde by som mohla nájsť čo treba zo sebou do konkrétnej nemocnice?
@sofhia ja už by som mala najradšej všetko pokúpené a prichystané, veď sa môže aj predčasne porodiť čo by som nechcela, tak nech to už pekne všetko mám.

bamarama82
7. sep 2010

@sofhia ja tam tiez nechodim lebo vacsinou nemaju to co maju v letaku alebo ma nastve pokladnicka /takmer pri kazdej navsteve z tych zriedkavych/ ale sla som tam kupit kolotoc na postielku a decku, tak som vzala aj toto, teda mamina. fuha neviem ci je to tam bezne, ale nedavno mali akciu na detske veci tak to tam este maju, teda aspon u nas to minuly tyzden este bolo v regali.
neviem ci uz je cas toto nakupovat, ale ja mam take zakladne veci kupene, ale do porodnice nemam hadam este nic okrem tychto podloziek a plienok, koselu neviem zohnat a podprdu uz vobec nie, co som si jednu objednala tak hruuuza, a uz ma to ani nebavi kupovat, potrebujes milion veci... odsavacku nekupujem, mozno ju ani nebude treba.
ale dnes som objednala kocik!!!

majulienka333
7. sep 2010

@janulka610 ja som to urobila stylom, ze vygooglovala som si: co do porodnice, napr. Antolska a vyskocilo mi, ze oficialny zoznam porodnice, ale oni mi tam vyskocili aj okresne mesta, takze zvacsa to ma nemocnica niekde zverejnene, ale ja som sa sustredila fakt len na svoju 😅

dobi382
7. sep 2010

@weverka11 ahojky uz vies co to bude?ja som bola dnes v poradni a bude to dievcatko 🙂

mono
7. sep 2010

ja si pre malu do porodnice toho vela neberiem, iba plienky a vlhcene obrusky, lebo vsetko ostatne mi daju. to mam overene z predchadzajuceho tehu. pre seba na oblecenie a hygienicke potreby. vloziek som tiez potrebovala vela, museli to byt ale porodnicke vlozky. minule tehu som tam bola dokopy 7 dni, pustit ma vsak chceli po 3 dnoch po porode, len bol vikend a v pondelok sme mali ist na ockovanie. teraz tam pobudnem dlhsie, hoci mam termin v novembri nastupujem v polovici oktobra, takze aj tych veci bude viac. hroza co sa mi ich tam nazbieralo ked som tam lezala dva tyzdne 😝

mikailla
7. sep 2010

@sofhia - boze porad ako odolavas tomu jedlu ?? 😅 😅 😅 ja som tiez stale hladna ako pises az je to neznesitelne,ale jem ako srotovnik ☹ aj ked vaha mi stale stoji.
Baby a to vam neda gynekolog zoznam do porodnice? Ja ho mam od prvych tyzdnov v materskej knizke aj to len zo par veci ako oblubenu hudbu,oblubeny vankus,vsetko ostatne ma nastarosti nemocnica.

sofhia
7. sep 2010

@mikailla haha, ako kedy odolavam, snazim sa vymyslat si program, a mam pripravene ovocie pri sebe. dost som sa rozjedla sladkosti minuly mesiac, ani mi az tak nechutili, tak sa teraz snazim zdravo. vela sa do mna az tak nevmesti, naozaj u mna plati mensie davky a casto, ranajkujem daky chlebik s niecim , desiatujem vzdy jogurt, obed rozne o 12 a o 3 som uz opat hladna...tak to riesim rozne, ovocie mi obcas nestaci...
no tak ked nepriberas, tak sa tes 😀
ja som pekne malicko priberala na zaciatku...a potom zrazu v 6 mesiaci co tyzden to kilo, som myslela, ze sa telo zblaznilo, nastastie teraz sa to opat spomalilo, zatial je to 8 kg, co uz, chcela som pribrat menej, ale citim sa dobre, a kila su 90% na brusku. doprajme si aspon raz ked sme tehotne priberanie, nie? mame sa na co vyhovorit. 😅

mikailla
7. sep 2010

@sofhia - tak to si napisala perfektne ! presne tak doprajme si ked sa mame aspon na co vyhovorit 😀 budem sa drzat toho motta 🙂 na vahe nepriberam stale mam 9 kg hore uz vyse mesiaca,ale ked sa vidim tak som gulata,dobreze zarubne nemusime rubat 🙂 Nechapem ci to zase vyskoci z tyzdna na tyzden... 🙂 Noo tak to nezjes vela z toho co pises, ja som pred hodinou zjedla 4 mensie parky a teraz mam hlad ako keby som dnes nejedla,snazim sa hlad odohnat pitim,ze vela pijem ale to si mozem rovno pocitac zobrat na wc a neunuvat sa dvihat z tade 😀

weverka11
7. sep 2010

@dobi382 ahoj, gratulujem, my stale nevieme a ak mi to pri najblizsom utz neudrie do očí 😀 tak ani nechcem uz vediet.

inak kočky ja som dnes bola na nakupoch - porodnicovych a poporodnych - a nechala som v lekarni 47 eur !!! (nic extra, pre mimi tam boli telove mliecko, kupacia emulzia, samponik - SEBAMED, sudocream, kefka na vlasky a vlhcene utierky, pre mna vlozky, vlozky do podprdy) a v obchode dalsich 20 eur (4x pohodlne nohavičky, teplé ponožky a šlapky do sprchy)!!! a to som pisala kamoske, ktora rodila 2 tyzdne dozadu v rovnakej porodnici ako budem ja a ta mi najlepsie vedela poradit co bude treba, jednorazové podlozky a kremik na bradavky mi da ona - zostalo jej - takze to nebude najak extra treba asi...

inak co sa tyka kojacej podprdy - tie bavlnene su uplne na nic! svagrova na ne strasne nadavala. Ja som si kupila v tescu 2-pack takych sportových za 5 eur - su velmi pohodlne a urcite sa v nich bude super kojit. rozmyslam ze si kupim este jedny.

bamarama82
7. sep 2010

@weverka11 kupila si tie podprdy iba take ako ze bolerko? nicn a odpinanie z ramienok? ja tiez nad tym uvazujem bo mam male prsia 🙂

dobi382
7. sep 2010

vsak nech je to len zdravucke ja som,bola v sklaici v maxi v tom obchode pre malicke a kupila som 5 veci a nechala som tam 30 ecek hlavne plienky tie boli najdrahsie s potlacou mam aj kartu na zlavu ale to je iba 5 percent 😨

weverka11
7. sep 2010

@bamarama82 ano take. vies ono aj tak tie ramienka odopnes, sklznu ti a potom ich mozes hladat pod trickom 😀 inak tieto tescove su super elasticke ale pritom netlacia. no, ziadne odopínanie, vytiahnes cecík a ideš 😉 ja mam zasa velke
4-ky prsia a v tej neforemnej bavlnenej by som ich mala asi niekde pod pažami... tato športová aj dobre drží...
@dobi382 aj ja som tam bola vcera. kupila som 2 plienkove osusky a poštolky na suchy zips. Inak ta predajna je celkovo dost draha. Ja som vacsinu veci kupila cez internet od predavajucich na mimibazari a tie ceny sa nedaju porovnat! inak je tam jedna kočka ktorá predáva pampersky giant pack za 14,50 eur, v tescu stoja 18,90 eur, takze to sa tiez celkom oplatí.

majulienka333
7. sep 2010

@sofhia asi je to take individualne, ze kto kedy nakupuje veci, mam kamosku co od 6 teho mesiaca bola poctivo zbalena do nemocnice 😝 tak na mna vysiel potom taky stress, ze ja este nic nemam a potom ma este kazdy stresil ze cim dalej tym sa mi bude chciet menej chodit tieto veci pozerat a zhanat, tak som vacsinu spiskala za tyzden a mam pokoj. Uz len to zbalit, lebo ja ked svojmu muzovi poviem, ze najdes to tam a tam, som si ista ze prehlada vsetko okrem miesta kde to bude 😀

jenta
7. sep 2010

@majulienka333 u mňa je to podobne s tým mužom 😀 Ja už tiež asi pomaličky začnem zháňať veci do pôrodky. Istota je gulomet, no nie 😉
Mne dnes nedal ten náš drobček takmer vôbec vydýchnuť 🙂 Kopal a hmýril sa v tom bruchu o stošesť. Ráno začal o pol siedmej keď prišiel manželík z nočnej domov, tak sme sa do siedmej smiali, akého votrelca to mám v bruchu 😀
Dúfam, že dnes v noci ma nechá vyspať, lebo zajtra idem na kontakt na úrad práce (neviem načo je to dobré, ale tak nespravím im radosť 🙂 )

lennka79
7. sep 2010

Ahojte baby, vidím že už tiež nakupujete vo veľkom. Mi sme dnes boli pre kočík, nevieme sa naň vynadívať! Postieľka nám príde na budúci týždeň. Baby akú kozmetiku ste kupovali pre drobcov??? Napíšte mi niektorá čo ste kupovali v lekárni? Bude mi stačiť 20 látkových plienok? Ja už síce jedno dieťa mám ale tá bude mať 13 takže to teraz vnímam ako keby som mala prvé. 🙂 🙂 🙂

klaudialip
8. sep 2010

@lennka79 ahoj,ja sice babo nemam,ale kamaratka vravela ze kupila 10 plienok a nevyuzila ich vsetky ked mala babo male az teraz ich zacala poriadne vyuzivat,pretoze uz ho zacina s normalnou stravou.
takze ja si osobne myslim ze 20 plienok je az az 😀

klaudialip
8. sep 2010

Babulky chcem sa vas opytat ci aj vy mate take problemy so spankom ako ja.
Nejde mi o kopanie nasich babeniek ale o to,ci zvladate spat na chrbte.
Ja totizto ked spim na chrbte a chcem sa otocit na bok alebo zdvihnut ze musim ist na zachod,tak sa zdviham s velkou bolestou v krizoch a na zachod este k tomu aj krivkam,co ma tak bolia klby. Vyskytuje sa to ale len ked spim na chrbte.
Dakujem vopred

sofhia
8. sep 2010

@mikailla vies, lenze ja som vzddy priberala aj z vody ☹ proste mi staci malo. skor tak zajedam, aj vcera o 9 som este jedla kusok chlebika s natierkou, nedalo mi to, chut bola silnejsia, a pritom hlavne vecer sa chcem kontrolovat - resp. aspon predtym ako idem spat., ked som cez vikend dlhsie hore, tak si dam nieco aj o 9. inak rano sa budem strasne hladna. a s tym pitim mas pravdu, presne detto, mam pocit ze som stale na WC. nastastie v praci to nik nekomentuje / vypijem cca 2 l cajov.

@weverka11 tie kojace podprdy z tesca su akoze na kojenie? musim prezistit, dnes tam idem. mne jedna kocka ponuka cez net....fungo nove, a zatial som si skusala predbezne u nas v takom obchode pre tetusky, kde maju klasicku bielizen, ale na material si poriadne nepamatam.
len v obchode mi poradila kupovat podprdy na kojenie cca mesiac pred porodom, tak zatial si kupim asi len 1 ks.

@klaudialip mne sa spi velmi zle na chrbte, a citala som ze babetku sa to tiez velmi nepaci, no nespi sa mi najsamlepsie, kedze moja naj poloha je na bruchu, spim na boku s perinou medzi nohami, aby som si trosku pomohla a odlahsila klby. a klby ma bolia tiez, resp. neviem ci klby ci panvove kosti, ale napr. vcera vecer to bolo dost neprijemne. zajtra idem do poradne, tak dufam,ze mi lekar povie, ze to je OK, ze ma nebude chciet posielat na speci vysetrenie.
a s menenim polohy - co je dost caste v noci, a vstavanim to je naozaj katastrofa.