November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
@mikailla ja neviem asi zily ma bolia, puchne mi zozadu kolien to take makke co tam je, a nohy ma tahaju, tak myslim ze to su zily, obcas nejaka zila praskne. ale krcove zily nemam vraj internista povedal, na to beriem anavenol. a dole ma boli vsetko, od kostrce po tie kosti tam dole.
@bamarama82 - fuu no to nemas bohvieco, kolko si pribrala? nemas to z toho ze tvoje telo tazko znasa kila navyse?
@mikailla malicko, ja som dost stihla, mam len chude nohy a brusko 😀 pribrala som asi 6kg ale nikde to nevidno
@bamarama82 -noo ked si taka chuducka,tak aj tych 6 kg moze tvoje telo tazko niest. 🙂 chcelo by to len nezat,pracujes este? Ale kusok aj zavidim ja mam nohy dvakrat vacsie ako boli 😀 😀
@mikailla nie som doma od zaciatku tehu...chvala panu bohu. len tie reci okolo ze kde mam brucho a ci som v 5.mesiaci ma stvali ale uz posielam lusi do prdele s prepacenim
@mikailla ked najdem meter, mozem si ho zmerat. kurnik, ja som sa teraz rano vazila kvoli poradni , kam idem dnes popoludni, a nechapem ako je to mozne, ale za tyzden som pribrala 2 kg, musim prestat piect po vikendoch, lebo skoncim s hroznym cislom. ja som bola baculka uz predtym....keby nie, tak ma to az tak netrapi, ale myslim na tie klby a kosti, co musia nosit.
@bamarama82 kasli na vsetkych, aj tak im nevyhovies...mna tiez moja vlastna babicka stvala, najskor sa jej nezdalo, ze mi rastie pomaly brusko a teraz zrazu sa jej zdam obrovska....a to je len + 8 kg, ktore mam v brusku, ok zistila som dnes rano, ze uz je to +10 kg, co ma teda ale vobec nepotesilo, lebo si nemyslim, ze mam zvysenu spotrebu, a prestala som jest sladkosti...ale co uz. kaslat na vsetkych.
hm, mna prave napada, ci by ti nepomohol daky pohyb.
@mikailla ked najdem meter, mozem si ho zmerat. kurnik, ja som sa teraz rano vazila kvoli poradni , kam idem dnes popoludni, a nechapem ako je to mozne, ale za tyzden som pribrala 2 kg, musim prestat piect po vikendoch, lebo skoncim s hroznym cislom. ja som bola baculka uz predtym....keby nie, tak ma to az tak netrapi, ale myslim na tie klby a kosti, co musia nosit.
@mono ja chodim do Skalice dr. Vavra a rodit budem v Skalici tiez.
Inak my sme sa s doktorom dohodli, ze termin urci podla biometrie, lebo som si ani za svet nemohla spomenut na datum poslednej MS - jak soplavé decko 😀 proste aj keby ma dorazil si nespomenem 2 tyzdne hore dole, to bolo vtedy take hektické obdobie 😀 Ale to je jedno, to babo bude samo vediet, kedy ma ist von a ziadna MS by ho tam dlhsie ani kratsie nedrzala 😉
@sofhia neviem ci cakali ze ze stihla bude mat brucho ako balon a priberie zrazu, ked cely zivot som mala problem co i len kilo pribrat, do 6. mesiaca na mne nevideli ze som tehu ked som nemala obtiahnute tricko. teraz mam konecne brucho a pytaju sa ci som v piatom mesiaci? Ked su to cudzi ludia tych posielam do r... ale priatelova rodina ma tym stvala, aj som sa bala ci je male vyvinute, ci dobre rastie, ci je vsetko ok, teraz sa radsej s nikym nestykam a nepocuvam ziadne kecy. pohyb sa mi moc neosvedcil, potom mam problem uz chodit. asi som mala zacat cvicit skor, teraz uz ma to unavuje.
ozaj a je tu niekto komu nechuti tak jest ako v predoslych mesiacoch? mne predtym strasne chutilo ale teraz mam niekedy dni, ze by mi stacilo rano a vecer a nic ine. niekedy ma dobre rozboli zaludok a neda sa. bola som na internom a mam vysoky cholesterol, co je zaujimave, lebo mi doktor povedal, ze by som mala pribrat a mam podvahu podla BMI.
@bamarama82 ty vobec necitis hlad? no ja citim hlad....aj ked chuti mi ako co, som priebercivejsia.
Mne teda nejak obzvlášť toto druhé tehotenstvo nechutí jesť.Velmi malo jem aj ked som hladná tak zjem nakoniec malo.Ale pribrala som 7 kg doteraz.
ja tiez jem niekedy nasilu, aby pri mne male nehladovlao, predtym som nevedela na co skor skocit, zjedla som porciu ako moj chlap, ale teraz ledva ledva polovicu, pritom cholesterol vysoky, nechapem z coho.
@bamarama82 ja som vcera o pol tretej zistila, ze som okrem polky chleba s maslom (ktory som jedla o pol siestej rano) nejedla nic. Ja vobec nepocitujem hlad cele tehotenstvo, preto mam aspon stale pred ocami vylozene ovocie, aby ma to vobec napadlo. Pred tehu som si vedela pekne popapat a teraz mi normalne jedlo nechutí. Musim sa do toho nutit, ale malicke je v poriadku, tak to tak asi ma byt. Vcera mi kolegine ktore ma nevideli asi 3 tyzdne povedali, ze som schudla 😕 tak neviem.
@weverka11 tak aspon nie som sama ktorej nechuti. mna doktor minule sprdol, co som mala na ranajky, hovorim ze rozok so salamom a potom jogurt, ze ci neviem co ma jest tehotna? a ja ze to teda asi neviem, vraj si mam dat ovocnu drt s piskotami. som skoro odpadla.
@bamarama82 😀 😀 😀 😀 😀 nemam slov, na to by som mu povedala ja, ze ci si on nahodou nedal stamprlik na ranajky 😀 😀 😀
@sofhia - Jeej hehe no to budes zlata ked si ho zmeras 🙂 😀 Nieee vobec neprestavaj vypekat,len si dopraj,klby uz tie dva mesiace vydrzia 😀 Ja som sa vcera tiez postavila na vahu ako sme dopisali a poviem,ze asi mam pokazenu vahu 😒 lebo mi ukazovala 64kg 😒 zase o 2kg viac 😖 drahy ma povzbudil,ze "jeej este zopar a tak isto ako mam ja" 😎 😎
@bamarama82 - no tak to by som ich aj ja mala plne zuby,ked sa niekto stara,ty ich vsetkych odbi,ze len zavidia,ze si v tak vysokom stadiu a stale mas dobru postavicku. Mne nechuti jest tak doobeda-nejem vobec,ale odbije 18:00 h.a jem ako srotovnik az do pol noci.
ahojte tehulky, chcela som sa opýtať, či je v poriadku, keď naša malinká váži len 1366g a má 40cm...neviem či neváži málinko...som čítala, že babätko v 31tt váži okolo 1600-1800g...tak neviem..no doktor ma uistil, že vraj váži akurát, ale mne sa to zdá málo....
@bamarama82 🙂 nic si z ludi nerob. Kamoska az do porodu pribrala len 5.5 kg aj to Ti poviem, ze neviem kde, ked spominam na to ako vyzerala a jej mala mala 3,5 kg ked sa narodila 🙂 Dalsia kamoska pribrala 36 kg 😝 a jej maly mal taku istu vahu 3.5 a do roka bola spat aj po tolkom nabrati ako pred tym 🙂 Ja som na zaciatku tehu schudla 3 kg aj ked mi vobec nebyvalo zle a zjedla som vsetko co nezjedlo mna, do 6 teho som pribrala asi tak kilo a zrazu mam 7 navyse 😀 a to uz mi tiez nejak nechuti....niekedy som bola uplny masozravec, keby nebolo raz za den maso asi by som sa zblaznila a teraz ked vidim maso, tak vobec nanho nemam chut a vobec do mna nejde 😖
@nika147 neboj nic, ja neviem vobec kolko male vazi, a keby som vedela tiez nad tym stale premyslam, tak snad lepsie ze neviem. ono je to aj tak len orientacne
@majulienka333 no ja rozmyslam kde v tom mojom malom brusku je tych xy centimentrov toho maleho tvorceka
@mikailla jaaj Miska zlata, len ja uz davno mam viac ako moj drahy 😀 , (on je 180/ 60 ) mojej postave nerobi dobre jeho varenie a vecerne jedenie...ale co uz, uz po porode sa mi hadam podari definitivne schudnut, teraz sa pre to trapit nebudem.... ale mas pravdu, doprajme si, ked mozeme.
@nika147 netrap sa zbytocne, daj skor na lekara, totiz ja som tiez nasla rozne vahy, a velkosti v roznych knihach, ci na nete. netreba to citat.

@sofhia - budem rodit tu v UK, tiez som sa stretla s dobrymi ohlasmi na porod v UK,ale tak isto aj so zlymi 😀 no hocikde sa moze "pacit" aj nemusi 😀 Tu v Uk tiez rataju TP podla PM a potom podla sona,ale tu mam skorej ako co mi povedala doktorka na SR,no co hovori mono mi trosku dava zmysel,ze som v 30tt ale stale mi zapisuje 29 tt do knizky. No som aj tak vol 😀 skoda,ze vam tak nemeraju brusko,chcela by som vediet kolko cm mate vy.
@bamarama82 - na aku bolest noh beres tie tabletky ? na spodok lona a klby alebo na vseobecne nohy ? Mna strasne bolia chodidla :(