November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
@weverka11 😀 😀 😀 je to krasne, ked si tak kopuska alebo ked sa tak prijemne vlni, vytrca prdelku, alebo ked lezim naboku a cely je zosuchnuty naboku, ked ho hladkam, citim, ako je stoceny 🙂
@weverka11 aj trenujes doma dychanie? uz sa tesim na stvrtok, bolo fajn a vela informacii nam "teta" povedala 🙂 je super, ze nas je tam tak malo, mame priestor sa pytat..ja chcem este zacat cvicit v bazene, cvici sa v nedelu rano.
@sofhia je to take mile prihovaranie sa 🙂 citala som, ze ked sa partner rozprava s babetkom, drobcek aj po porode ten hlas pozna 🙂
@e.l.i.e.n.k.a noo, krasne to je, ale ja si zrovna nejak extra to tehotenstvo neuzivam, kedze mi bolo do siesteho mesiaca cele dni zle, potom som uz zasa nemohla spavat a mala som depky z unavy a teraz, ked uz je celkom fajn, tak uz sa cloveku zle hybe... no mam blbu naladu, lebo som mala tazku noc zas 😖 ... Ja si tiez myslim, ze ten kurz je fajn, aspon clovek vie, co ho caka. Skorej ako dychanie, cvicim lytka, lebo ma zacali neuveritelne boliet, takze pri TV nacvicujem 😉
heej, ale podla rady tety sestricky som vcera varila kel 😀 - to bol asi dovod mojej tazkej noci, kedze v tehotenstve mi moc nechutí, ale kelu som zjedla vcera o siedmej vecer riaaaadny hlboky tanier. Takze moj scvrknuty zaludok dostal zabrat a brusko tvrdlo a tvrdlo a tvrdlo...
@weverka11 neboj, ja zatial este nenacvicujem, len som doma ukazovala, co vsetko som sa dozvedela, ale dnes budem aj ja pri telke cvicit..ale raz tam zoberiem aj Radina, ak by sa rozhodol ist k porodu, mozeme mi pomoct a masirovat 🙂 nedarilo sa zaspat? Alebo ta trapilo nieco konkretne?
@sofhia s babatkom sa velmi nerozpravam ani ja, mozno ked budem na materskej s budem cele dni lezat hore pupkom 😀 . S manzelom radsej hladkame a chytame "kopceky" ked sa prevaluje 🙂 Raz ked mal snahu mu dohovarat, aby sa tolko nevrtel a oprel si nos o brusko, tak dostal kopanec 😀
Ja som bola dnes na uzv a koooonecne som videla ako to nase krpate vizera, nadhera 🙂
A mala poznamocka k menam: u nas bude Danielka alebo Andrej. Andrej presiel v pohode, ale na Danielku svokra povedala "Hlavne nech je to zdrave". Strasne sme sa na tom s manzelom zabavali 😀. Ona vie tak vsetko priamociaro ofrflat, ked sa jej nieco nepaci, tak sme museli vyzdviznut jej diplomaciu 🙂
čaute žienky, ako tu čítam kazda mate svoje problemy. mna konkretne trapi nespavost. dokonca ani po takmer prebdenej noci som zasa bohvieako nespala. a čo to este len bude. cez vikend ma trochu nalakat tmavy vytok ale pred tyzdnom som ho mala tiez a potom mi robila dokina ster a je ok. momentalne to preslo. ale trosku som sa zlakla, lebo som bola aj dost unavena a bolelo ma trosku brusko. dnes je to vsetko ok a tesim sa za hodku na prechadzku s kamoskami. kopance miminka su nadherny pocit, je to take zvlastne ale nadherne 🙂
@e.l.i.e.n.k.a najviac ma trapilo to, ze sa mi asi nejak roztahuje "vychod" pre mimi 😀 a niekedy mi take krce vystrelia do tych uplne najspodnejsich kostí, ze mam oci vyvalene jak tom a jerry a vcera to bolo viac krat, tak som bola z toho taka nijaka. a Stanko zacne hned stresovat a to mi moc nepridava 😠 celkovo mi bolo vcera na dve veci...
a ako ste na tom v vybavou pre mimi a do pôrodnice? ja mam len par veciciek pre mimi a kolisku. mam silneho favorita - kočik - x-lander 2010. a čo vy ? ako ste na tom?
@sofhia no moj sa moc nerozprava s kpcom, ale obcas ano, ked odchadza do prace tak ho bozkava a ked sa vrati po tyzdni tak tiez, obcas brusku nieco povie, ale potichu, zozaciatku mi nechcel ani brusko chytit ze ma divny pocit, ze sa boji, aby ho nejak nezatolacil. sranda, teraz ked uz je vacsie tak sa tak neboji, obcas aj sam chyti, ale vacsinou ja ho nutim nech ho hladka.
@mikailla ja by som ho mala najradsej v brusku este rok, strasne sa mi to paci ze ho citim vnutri, nic nechce, neplace, ziadna starost, a predsa ho citim a viem o nom ze ho mam, je to strasne pekne.
@weverka11 aj mna straaasne bolia lytka, pri dlhsom stati, pri sporaku nevladzem kolko krat uz, pritom brusko ziadne ani exta prirastok hmotnosti. ale neprijemne je to vecer v posteli, to je taka neprijemna slabost v nohach, uz nie bolest, fu ha
@katka14 my mame kocik objednany, a prist o 3 tyzdne, vanicka a vajko uz su doma, postielka zlozena aj s matracom, cakam na perinky. oblecenie tak striedmo, radsej budem castejsie prat ako vela veci nevyuzit. chyba vanicka, nej. kozmeticke a hyg.pomocky, a veci do porodky ako nocna kosela sy gombikmi, podprdy, tampony do podrpdy a vlozky, a este nemame fusak.
@weverka11 kedy ides na poradnu? alebo sa spytame vo stvrtok..roztahuju sa ti panvove kosti, o to lepsie pojde porod, neboj 🙂 inak mne 2x uz odtiekla "zatka", tiez som stresovala v Tatrach a bol to len plany poplach, nastastie Radino je taky racionalny, posle ma na wc a nedovoli stresovat 🙂
@weverka11 fuha, tak to si šikulka. ja si furt vravim, že mam čas, aj ked ... človek nikdy nevie. chystam sa vo štvrtok na pripravu pred porodom - ale nemam nikoho tu kto by šiel so mnou , ale snad sa dako dokopem, nech viem načom som. aj ked mam taku riadne hrubu a fakt dobru knihu o tehu a materstve ale nechcem nic zanedbat. tak snad sa donutim ist, aj ked sama ...
@e.l.i.e.n.k.a az 27.9. 😖 tusim sa ani nedockam...
mam otazku. Musia byt na tych autosedačkách tie nalepky s certifikatmi a neviem cim este??? mne sa to tam strasne nepaci. Ja mam maxi cossi a je tam cela jedna strana polepena napismy a bielymi lepkami a na druhej je tiez. chcem to dat dole, ale neviem ci mozem....
@weverka11 urcite ano, policajti nikdy nekontroluju certifikat sedacky..ale ak to chcela vediet na milion %, opytam sa Radinovej sestry, robi u policie..popytame sa vo stvrtok, nasej "tetusky" cvicitelky 🙂
@mikailla Ahoj.... Nie ja nie som vydatá,iba zasnúbená,a zatiaľ mi to takto vyhovuje. Chceme s priateľom veľkú svadbu tak si musíme počkať kým malý trošku podrastie 😀 No absolvovala som zase nieaké vyšetrenia a zdá sa že na teraz je cukor v norme tak v pohode.Jasné aj ja si užívam tehotenstvo,len už je malinký veľký a ťažký,takže chôdza a cestovanie mi už robí problémy.A dosť mi už začína všetko vadiť a najradšej som domka vo svojom 😀 Takže Ty druhé babetko,ako to že tam Ti povedali také pohlavie dieťatka a tam zas opak???
dnes som bola na poradni. Myslela som si, že mi bude robiť to veľké sono, ale objednala ma naň až na 4.10. 😒 Tak som sa tešila, že uvidím drobčeka po takej dlhej dobe a nič. Ale počúvali sme srdiečko, bilo riadne rýchlo - to asi z toho telocviku, čo nacvičuje v brušku 😀
@katka14 my už tiež len pár vecí a budeme komplet 🙂 Ešte nám treba vaničku, pár látkových plienok, nejaké veci z lekárne pre mimi, podprsenky na kojenie a ešte nejaké oblečko dokúpime a bude to 🙂
@majulienka333 no som sice asi 2 tyzdne za tebou, ale myslim, ze ak si v pohodke zavreta plavat mozes az do porodu, dnes som bola s kamoskou, ktora plavala den pred porodom este... praveze je to strasne dobre na chrbat, aj v stredu sa chystam ist, fantasticky sa potom spi.
@mikailla asi mas pravdu, vsetci mi hovoria, ze vychutnaj si tehotenostvo, ta pohoda uz nikdy nebude, a ja sa tesim ako budem malicku bozkavat a objimat v naruci...no ten pocit kopkania v brusku zboznujem...ale zatial maju miesta dost, cize asi uz na konci budeme z toho okopovania aj unavene 😅
@e.l.i.e.n.k.a presne dnes mi to kamoska potvrdila, ktora rodila v maji, ze malicka normalne hned po porode reagovala na jej priatela, kedze sa jej vela prihovaral.
@ponyxx mate vybrane krasne mena. a pri svokrinej poznamke som sa musela zasmiat, mna moja druha babka nahovorala, nech sa vola po mne...no iste, nie sme ziadni narcisti. meno je kazdeho osobna vec.
@katka14 ja tiez zatial nemam vsetko - dnes som pozerala detsku deku, a stala v normal. obchode nehorazne peniaze, este chcem ist tuto sob. do Ikey po komodu , tak kupime aj deku. a nemam okrem 1 kojeneckej nocnej kosele este nic pre mna do porodnice. uvidim ci sa mi bude zajtra cchiet ist do mesta daco nakupit, mam dovolenku, aj ked kamoska mi hovorila, ze tie jednorazove papierove gatky su o nicom, ona si zohnala lacne bavlnene, a pouzila ich jednorazovo, vraj tie papierove padali...
kupujete uz pomaly plienky? studujete dojcenie ? vraj to je druhy problem po porode...
@sofhia noooo nejde ani o to stadium tehotenstva ako o to, ze som uz asi 3 ti krat za 2 tyzdne chora :( asi by mi kupanie velmi nestalo zato nech zase prechladnem...a ani teraz este nie som doliecena ☹ take vseliake je to pocasie teraz...
plienky uz inak kupene mam, ale len jeden balik 78kusovy ten co chcem zobrat do nemocky, no a dojcenie 😒 akoze kazdy naokolo radi, ze hlavne je sa nevzdavat, ze prvorodicky sa zvyknu dost vystresovat a potom to maju s tym kojenim tazsie ☹ ale tak co ked som nieco nikdy nerobila nemoze zo mna byt hned profesional 😀 snad to vsetko zvladneme na vybornu 🙂
@sofhia - ja mam kojenie nastudovane kedze je to ako pises problem skoro kazdej mamicky po porode,mam aj dvd a vela veeela perfektnych clankov, znazornenych kresieb a videa som nasla....
Konecne mi zacalo vytekat prve mliecko,no nie je to mliecko iba uvolnovanie prsnych zliaz,ale som aj kusok stresovala ze to nechodilo. 😕 AJa si nebudem kupovat tie nohavicky ktore si berete do porodky,ale ak mozem poradit,ja som citala,ze su velmi dobre klasicke bavlnene, len su dierkovane alebo sietkove? pre prudenie vzduchu na rany.
@bamarama82 presne si to vystihla tvojimi slovami ako som to chcela napisat 😀 potom to tiez bude kraaaasne ale uz nebude dnu v nasom brusku,uz bude len rast a rast a cas plynut ..........
ahojte kočky,,dlho som tu nebola, prerábali sme bytík, tak sa nedalo 😅
snažila som sa sledovať trošku čo všetko sa tu za ten čas popísalo,,,ja sa tiež veľmi vytešujem že je malý este v brušku, normálne mi to bude chýbať,,,a niekedy sa tak zamyslím že však my budeme rodičia a už nikdy nebudeme sami,,hm, zvláštny pocit,,ale velmi sa tešíme 🙂
akurát posledné 3 dni ma začala trápiť záha,,nikdy som to nemala tak to mi trošku znepríjemnuje moje doteraz v podstate bezproblémové tehotenstvo,,,ako to riešite vy? máte to niektorá? ja som na to fakt neni zvyknutá,,večer už ani nemôzem jest, bo mi je potom tazko a nedá sa mi spať 😖
hh,,ja este nemám skoro nic kúpené,,chystám sa na to až ked budem na materskej,, teraz na to neni čas,, takze este 3 týždne vydrzať a potom hor sa na to 😀
@majulienka333 no tak to je potom ine, ked si chora, ja som sa tiez bala prechladnutia, zaklopem si, drahy je chory - rsep. bol nachladnuty, ale u nas vzdy ked je jeden z nas chory funguju oddelene spalne / po tom, co sme svojho casu kedysi boli 2 tyzdne v kuse chori,a nevedeli sa z toho dostat, potom sa nemal kto o koho starat 🙂
@mikailla waw, tak to je super, ze v UK to beru tak vazne, mna uz varovali 2 kamosky, len ja uz teraz viem, ze som netrpezliva, a neviem si predstavit proste nechat malicku vyhladovat, ked nebude chciet tahat. aj kamoska hovorila, ze to preto vzdali, a ze aj plakali s priatelom potom, ked videli, ako rychlo a vela pila hned z flasky 😖
ale na druhej strane som sa dozvedela, ze kojenecka vyziva, plienky, veci pre babetko su na Sk drahsie ako v UK, tak predpokladam, ze asi budem robit nakupne vylety do Madarska ci Rakuska...ak by sa to oplatilo.
@peha81 ☹ no zaha....tak mna pali uz od uplneho zaciatku 😖 a mne pomaha mlieko, cerstva uhorka, ale niekto mi aj odporucal ze kusok chleba ked by som zjedla ze mi to tiez pomoze, ale neskusala som, tiez vraj pomoze jest velmi male porcie a casto 🙂 snad Ti nieco z toho pomoze 😉

@weverka11 hi hi, poznam, nas malicky to robi niekolkokrat denne. akoby take jemne pravidelne kopkanie, strasne je to mile 🙂