icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

sofhia
17. sep 2010

@bamarama82 no s tymi symbolickymi je to pruser, lebo tiez nechceme kupovat uplne blbosti. ale aj tak..kazdy ma co potrebuje. ale aspon budem mat co robit - rozmyslat nad darcekami ked budem na materskej. mne sa celkom paci myslienka aj robenych darcekov, aj ked sa priznam , ze odkedy som tehu, tak som rada vecer po praci, ze som. ale viem, ze susene hriby krasne zabalene v dekupaz krabicke urcite potesia manzelovu sesternicu zijucu v zahranici....
mas super maminu, ze ti takto pomoze. ta moja je trosku dalej, a je to komplikovanejsie, manzelova mamina uz nezije, tak my si budeme musiet poradit s baby, upratovanim, aj varenim sami. manzel vari najsamlepsie, toho sa nebojim, akurat poriadok bude problem.

bamarama82
17. sep 2010

@sofhia u nas poriadok musi byt, na to si muz potrpi, aj navarene, no ale ked bude toho moc tak nech sa cini aj on.

mikailla
17. sep 2010

@bamarama82 - ja sa tiez nebudem obmedzovat podla "kniziek" ako je aj tu jedna tema na konikovi,ze "netabulkovane maminy" su proti tomu aby sa dodrziavali nejake prisne tabulky,ako som citala,ze sa nesmie jest nic na "K" nic co naduva,nic vyprazane.... ja zjem vsetko a uvidim sama,co z toho nam nebude robit dobre. No mas zlatu maminu 🙂 myslim,ze kazda jedna by pomohla keby mohla (co moja nemoze ) ☹ ☹ ☹ ☹

mikailla
17. sep 2010

@sofhia - tak toto potesi kazdeho v zahraniciiiiiiiiiiiii 😀 mne dneska prisli susene hribiky 😀 😀 😀 😀

weverka11
17. sep 2010

@sofhia noo veru dnes som mala v noci asi komu 😀 ani neviem kedy manzel odisiel do prace, ani som cikat nebola, vstavala som az o stvrt na desat 🙂 uz bolo na case, lebo som z mojich krvopotne nabranych 5 kg schudla na 4 ☹ - to asi neni moc dobre, ale pripisujem to tym prebdenym nociam... a psychika je uz fajn, ja som hlavne bola strasne utahana z prace a nespavosti, to bolo urcite preto. a cibulu papaj, ta ma najviac vit. C a je to antioxidant, hento su blbosti!

@mikailla a co sa tyka salatu, ja som sa rozhodla, ze si ho spravim, ale urobim ho s domacou majolkou, ako robi moja stara mama a neexist, aby mi to urobilo zle (ked tak je tu stale ten espumisan 😀 ) a ja som celkovo zastancom toho, ze vsetko, co je vypestovane na zahradke, alebo odchovane v europe nemoze ani mne ani mimi ublizit!!! neverim tomu, ze nase stare mamy namiesto zeleninky a ovocia jedli vit. tabletky, alebo podobne blbosti!

takze len papajte co vam chuti a mimi bude spokojne 😀

majulienka333
17. sep 2010

@bamarama82 dakujem za infosku, tak to som rada, ze si spokojna....no my sme boli v 4och obchodoch a pravdu povediac mne sa nepacilo nic, vsetko sa mi zdalo but pritazke, alebo malo perovacie 😒 tiez som pocula ze concord je fajn, ale ked sme my obzerali tusim ho nemali vylozeny...no nepamatam si to uz ani velmi poriadne, asi sme boli priskoro...tak teraz uz len pozeram obrazky na nete a pisem si co kde chcem ist konkretne pozriet 🙂

jenta
17. sep 2010

@weverka11 presne tak. Kedysi neboli vitamíny, detské výživky, sunary a podobne. Keď žena nemala mlieko, tak deti dostávali kravské a sú tu. Ja sa tiež neobmedzujem, že toto môžem a takéto nemôžem. Jediné na čo si dávam pozor sú bylinky 🙂 Všade čítam, že tehulky nesmú jesť údeniny, vyprážané jedlá atď... ale myslím, že v rozumnom množstve to nemôže uškodiť. Jasné že nezjesť na raňajky pol štangle salámy, na obed tri vyprážané rezne a podobne 😀

sofhia
17. sep 2010

@jenta na ktore bylinky si davas najviac pozor? ja sa priznam, ze mi p rave v tehu chybalo mojito, tak som si robievala nealkoholicke s matou... a ovocne caje mi nechutia, tak si robim slaby medovkovy caj, alebo aj zihlavovy, ci lipovy...
a petrzlen a bazalku davame aj do salatov ci do varenia.

mikailla
17. sep 2010

@sofhia - prave ovocny sa odporuca pit v tehu 😉 ja som pila zelene a matove a zenske,zriekla som sa vsetkych 😅 Hlavne co sa neodporuca je zeleny a cierny caj... 😉 Ale chystam sa ku koncu tehu zacat pit malinikovy 😀 No podla mna,ti to nemoze uskodit,ked to nepijes na litre 😎

simona22
18. sep 2010

Ahojte baby, máme spoločný termín a tak ma napadlo sa vás spýtať či ste boli už na druhom premeraní bábätka. Ja som momentálne v 31.tt + 3d a malý včera vážil 1966g. viem, že táto hmotnosť je len orientačná, ale zaujímalo by ma ako sú na tom vaše mimi. Pribrala som zatiaľ iba 7,5kg, bábo je zdravé, pekné a úplne v norme. V 26.tt mi diagnostikovali gestačný diabetes, čo si myslím, že nemám len mám pomalé spalovanie cukrov aj lekár povedal, že diabetes nemám a hotovo. totiž aj preto sa pýtam na hmotnosť vašich miminiek, lebo vraj tehu cukrovkárky majú veľké detičky. Ďakujem vopred za odpovede. Simona 🙂

bonaquaba
18. sep 2010

@simona22 ahoj ja som bola v 31tt a male vazilo 1555 g a mne sa to zda velmi malo, lebo mam velmi velke brucho vyzeram akoby som uz isla rodit a moje deturence co som porodila tak sa narodili velke andrej 4 kg a nelka 3,5 tak sa mi teraz tretie zda velmi malicke, len dufam ze bude vsetko ok

simona22
18. sep 2010

@bonaquaba moje prvé malo 3,8 ked sa narodilo a pribrala som 9kg. Nemyslím si, že je maličké, ak chodíš na pravidelné kontroly a lekár nemá výhrady, tak je to len dobré a nemusíš sa báť. Inak som niekde čítala, že tretie a dalšie deti sa už rodia s nižšou pôrodnou hmotnosťou a možno budeš mať dievčatko 🙂 My čakáme druhého chlapca, lekára som sa pýtala či nie je veľký a on len krútil hlavou, že to je pekné bábo a žiadný obrík, tak snád je terajšia hmotnosť v norme a nemám sa čoho báť.

peha81
18. sep 2010

@simona22 ahoj,,no ja som bola na poradni tak medzi 29-30tt,,v podstate uz 30tt a malý vtedy vážil 1220g,,ževraj tabulková hodnota,,tak neviem,,,a teraz v stredu idem zase, to uz bude 34tt, tak som zvedavá ako podrástol,,je to moje prvé bábo, tak to neviem ani porovnať,,ale dr. nemal žiadne výhrady, dokonca sa ma pýtal že či je manžel vysoký, ked mu meral dlžku stehennej kosti 😉

ponyxx
18. sep 2010

@simona22 jeej tak to mas uplne naopak ako ja. Ja som bola na uzv v 32 tt a malinke ma 2200g. Podla uzv mam 33tt +4, ale ja som mala tyzden do plusu aj pri uzv v 20tt. Mam tiez gestacny diabetes a doky povedal ze vaha babatka je veeeelmi individualna, ze su detura, ktore maju menej, tak ako ty a ze vraj aj viac ako ja 🙂 . Ja som zatial pribrala cca 4 kg.

ponyxx
18. sep 2010

dievcata mate uz niektore zbalenu tasku do nemocnice? Ja som dnes tuto otazku dostala od svokry, kedze svagor sa poponahlal o mesiac 🙂 No a pravdu povediac ja nemam ani tuk. Keby si babo povedalo, ze ide sa na vec, tak som nahrata jak pinpongova lopticka.
Nakupujete vecicky a koplet vybavu cez net, alebo v obchodoch s heslom, co si omakam, tomu verim? 😀 Ja som zatial kupovala cez net iba kociar, ale ten sme si s mm "omakali" v klasickom obchode, takze sme vedeli do coho ideme.

simona22
18. sep 2010

@ponyxx no ale to si málo pribrala, podľa knižiek ako sa píše by si mala mať na sebe už 10kg. Malé má 2200g + plodová voda, placenta. Ja zatiaľ len 7,5kg ale pri prvom som mala tesne pred pôrodom na sebe 9 kíl a to som ešte 11 dní prenášala. Na tomto meraní mi vyšlo, že by sa to malo narodiť o tri dni skôr ako som mala prvý termín podľa poslednej menštruácie. Takže sa necháme prekvapiť, ale od 13. 11 budeme asi čakať každým dňom, že sa to začne. K tvojej otázke či máme prichystanú tašku. No ja mám po igelitkách nachystané, takže to dať len do tašky. Pred dvomi týždňami som si urobila nákup, lebo človek nikdy nevie a nechať to všetko na manžela by nebolo fér. Tak som si v klude všetko pokúpila. Od nás z pôrodnice mi dali zoznam asi 15 rokov starý, ale našla som si aj na nete zoznamy potrebných vecí a nakúpila som. Aj som kludnejšia teraz, lebo to vyzeralo pred týždňami hociako ...už to našťastie je ok, ale predsa len istota je istota. a dakujem za odpoveď. A na ten gestačný diabetes - aj ti niečo dali, alebo len diétu máš predpísanú. Ja nemám inzulín, ale chodím každé dva týždne na kontrolu a vyfasovala som aj glukomer, takže si 3 razy do týždňa meriam a zapisujem a lekárka ma chváli, až dohovára, vraj mám nízke až normálne hodnoty, vraj o vysokých sa tu hovoriť nedá.

e.l.i.e.n.k.a
18. sep 2010

@simona22 v 31 tt mal drobcek 1580g, tiez mam gestacny diabetes a ked som sa pytala lekara, ci je velky, povedal, ze je akurat, nemusim sa bat, tiez som pocula, ze maminy s GD mavaju velke babetka..ale ja som zase pribrala 11 kilo!!! Ono je to strasne individualne a drobcekov budeme lubit, aj keby to boli male "slonicatka", len nech su zdravucke 🙂
@ponyxx uz mam nakupene skoro vsetky veci do porodnice, ale tasku zbalenu nemam, je to v krabici a v skrini, balit sa mi to este nechce 😀 nakupovala som s kamaratkou, ktora ma uz potestovane a odskusane, v 8. - 9. mesiaci uz by sa mi nechcelo za nou cestovat a behat po obchodoch..kozmetiku a drobnosti do porodnice som kupovala "life" v obchode, ale vela veci aj cez net..len niekedy moze byt problem so zarukou, ak sa nieco pokazi, to je nevyhoda netu..

weverka11
18. sep 2010

@simona22 ahoj, mame skoro rovnako termin, planujes rodit v Skalici? My ano... Ja neviem ani kolko malické vazi, ani kolko meria, dr. mi to nehovori 😒, aspon ma to netrapi 🙂 hlavne ze je dr. spokojný... Ja som pribrala iba 5 a tento tyzden kilo schudla, lebo som nemohla spat, ale uz je opat hore, takze som opät na tych 5-tich...

@ponyxx Tasku uz mam zbalenu, lebo tento tyzden som mala hocijaké stavy, ale uz je dobre. Ja som 90% veci objednavala cez net, iba kozmetiku a veci pre mna v Senici v lekarni.

bamarama82
18. sep 2010

mne tiez dr. nehovori ziadnu vahu, vyjadril sa ze je to udaj skresleny a nepresny, nie smerodajny. meria velkost hlavicky vzdy, a predtym telicko. priberanie je tiez individualne. ja som pribrala asi 7kg doteraz, tazko to na mna ide. ale na pohlad som nepribrala nic. brusko mam male, tiez som sa stresovala, ale neriadim sa ziadnymi tabulkovymi hodnotami ani nic podobne. Lekar vie isto lepsie zhodnotit vsetky faktory ako ked ja si precitam ze aha tak v tomto tt by som mala pribrat tolko a tolko. jasne ze citam infosky o tom, ale nestresujem sa tym.,
my sme nieco objednali z netu-kocik, postielka, matrac, taska na kocik, sada do postielky, plienky, oblecenie sme kupovali "life", veci do porodky este nemame. ale asi by sme mali zacat. a ked to na mna pride skor tak mi je jedno ze tam budem v erarnej koseli a zaspinim im plachtu, len nech je o male postarane.

jenta
18. sep 2010

@sofhia ja som čítala viac tých zoznamov, ktoré bylinky sa neodporúčajú v tehotenstve (niektoré prekrvujú maternicu a pod.) Nájdeš to na nete, cez google. Ja som si to nevedela zapamätať, tak som sa byliniek zriekla úplne. A takisto aj bylinkových čajov, teraz pijem len pre tehotné alebo čisto ovocné 🙂

Mne akurát dnes doniesla kamoška, čo robí v lekárni, za igelitku vecí pre mimčo a pre mňa do pôrodnice 🙂 Nikam som aspoň nemusela behať a zdržiavať v lekárni s papierom v ruke 😀 Tak čo sa týka vecí do pôrodnice, tak už mi treba len podprsenky na kojenie. A ešte niekoho kto by mi to zbalil do tašky 😀

Inak dnes sme kúpili aj vaničku konečne, tak som rada, že aj toto nám odbudlo zo zoznamu 🙂

simona22
18. sep 2010

@weverka11 ano plánujem rodiť v Skalici, aj prvé som tam rodila, síce to nebolo ono a aj som zo začiatku plánovala radšej Malacky, ale hovorím si, že keď ma to chytí nech to mám blízko a nie sa tak daleko do Malaciek trepať a bohvie aké budú cesty v novembri.... a aj tak si myslím, že aj skalická pôrodnica je dobrá, len bola zle medializovaná a "také prípady" sa žial stávajú aj na najlepšej pôrodnici, takže ja som v tomto neutrálna.
@e.l.i.e.n.k.a ale nás s tým gestačným diabetom je.....dúfam, že sa ti darí a nemáš tažkosti s touto diagnozou. ja som sa zo začiatku bála aj som schudla, ale teraz podľa toho ako sa stravujem a meriam si zakaždým po dvoch hodinách cukor v krvi, tak som spokojná a občas si aj zamaškrtím, trošku ale predsa len potrebujeme aj toho hormónu šťastia a kúsok bielej fidorky si preto občas doprajem a hodnoty sú ok.

weverka11
18. sep 2010

@simona22 Ja som tiež toho nazoru. Ja som tam bola hosp. na porodnici dva roky dozadu, kedze na gyno nemali volne lôzko, bolo to trosku blbe, kedze som potratila v 8-9 tt a okolo mna štastné maminky s babatkami, ale nemozem si vynachvalit sestricky a celkovo starostlivost aj lekarov. lietali okolo mna ako s nasolenou a véééélmi citlivo a s porozumenim sa ku mne spravali... Inak teraz ma napadlo, ze to bolo v novembri a teraz sa nam na tom istom mieste kde sme o jedno prisli, narodi malinke tiez v novembri 😅 brrr, normalne mi presla husacia koza a zimomriavky...

klaudialip
19. sep 2010

Inak co sa tyka toho priberania,ja sa vazim iba na poradni bo doma nemame vahu. Uz neriesim kolko by som mala pribrat a radsej si to ani nepozeram,kym dr.na to nic nepovie a babatko je dost velke tak je vsetko ok.
Moja mama pri bratovi nepribrala ani kilo,praveze viac schudla ako pribrala a to porodila 50 cm chlapceka s vahou 3650g.

klaudialip
19. sep 2010

A to uz notmalne balenie?Ach jaj,to tak leti ? 😀

Chcela som sa opytat uz ste prali veci pre babatka,aky prasok ste kupili?Ten specialny pre babstka?Mozete napisat ako sa vola?
Mne uz chyba malo veci,co sa tyka babatka skoro nic,a sebe idem kupovat tento tyzden

sofhia
19. sep 2010

@klaudialip ja som prala normalnym, pytala som sa kolegyni len, co ma 3 deti, a ta ze nekupovala nic...vela vec i som dostala tak som to chcela preprat, zehlit nebudem, nic doma nezehlim, okrem kosiel a bluzok a inych veci, co naozaj treba.

@simona22 mala som poradnu pred 2 tyzdnami v cca 30, a ze vahu mi hovorit nebude, lebo ak sa sekne o 1 cm, je to aj 500 g rozdiel, meral si hlavicku, a steh. kost asi, ale ked nic nehovoril, malo by to byt oK.
ja som najskor dost sledovala a sa znervoznovala pre priberanie, ale kedze najskor som jedla normalne a priberala skoro vobec, a potom som zacala...uz sa tym netrapim, neprezieram sa, jem vela ovocia a zeleniny, obcas daka maskrta.... hlavne ze sa citime dobre.
zbalena este nie som. pre drobca mi chybaju uz len plienky a cumliky, flasky, no tie neviem ci budem kupovat, boli sme teraz v piatok v Ikey kvoli komode na detske vecicky, a tiez tam maju celkom v pohode detske lacne deky, a nebudem riesit prebalovaci pult, spravim to ako kamoska z pisacieho stola, len som si tam kupila taku vacsiu nafukovaciu podlozku nepremokavu na prebalovanie.

weverka11
19. sep 2010

niekedy si prajem, aby sme mali dievcatko, lebo keby ma mali dvaja vytocit tak, ako dnes rano henten jeden chlap, tak ma asi roztrhne!!!! 😠 a ked to bude chlapec, konec ked to bude fotbalista po tatovi... tušim ho od mala začnem viest k baletu a hre na trubku 😀

bamarama82
19. sep 2010

@klaudialip ja som prala vecicky vcera akurat, a v normalnom prasku-teda gelovom, trochu avivaze, a asi trosku prezehlim. tasku zbalenu nemam, este mi chyba do nej par veci ako kosela, podprdy, nejaky lieh na pupcek ale v zozname z porodnice nie je /

mikailla
19. sep 2010

@klaudialip - ja som pocula same chvali a dobre odporucanie na Lovela praci prasok, musi byt non-bio, takych mas viac. 😉 ja mam anglicku znacku co ti nebude nic hovorit,ale je uzasny,uz mam poprate veci vyse mesiaca stale nadherne vonaju a ked vesiam pradlo tak mam z detskeho prasku ruky jemne ako detsku ritku aj 2 dni. 😀

tamka84
19. sep 2010

Detské vecičky by sa mali žehliť z oboch strán. Teda, ja som dosť dlho žehlila malej oblečenie z oboch strán, aj do roka. Žehlenie, teda horúce dezinfikuje.

ponyxx
20. sep 2010

@simona22 dietu velmi nedorzujem, lebo ja pocas dna to zjem aj tak malo, takze jem to naco mam chut. Od doktorky som dostala tak jedine "ocikavacie papieriky", ktore mi vychadzaju vacsinou negativne. 29 idem na glukovany hemoglobin, tak uvidim...asi dostanem pekne vynadane 🙂 . Keby som si mala davat pozor na sacharidy a cukry, tak asi zomriem hladom. Tebe nech sa dari v pevnej voli s dietkou.
S tabulkami ohladom vahy sa netrapim, lebo babo je ok, a ja sa citim tiez v pohode. Svokra sa tomu smeje, lebo aj ona mala tehotenstvo ako "odtucnovacku" ...viac po porode schudla ako pribrala 🙂 vsetko je individualne.